Terug


Uw details



Hotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Albanië » Tirana »
Albanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis Albanië VP Bewaar dit hotel

Albanië / Tirana

Reis tijdens deze actieve rondreis mee door het laatst onontdekte land van Europa, Albanië. Deze reis door Albanië is zeer interessant voor reizigers die houden van cultuur en natuur. Ontdek tijdens deze reis de geschiedenis en de gastvrije bevolking van Albanië. Niet alleen reizen we naar de drukke maar gezellige hoofdstad, maar ook zien we de prachtige kust aan de Adriatische kust en bewonderen we de oude steden Kruja en Shkodra. Een rondreis door Albanië is een reis vol verrassingen.




Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
12 nachten
Vr
5
1750
 « EerderLater »


Tijdens deze Nederlandstalige rondreis verblijft u in de volgende of gelijkwaardige hotels:

Tirana: Hotel Austria**** - http://www.hotelaustria.al/ 
Vlorë: Hotel Bologna*** -
http://hotelbolognavlore.online/
Saranda: Hotel Mucobega**** - http://mucobegahotel.com/
Gjirokastra: Hotel Kalemi**+ - http://kalemihotels.com/en/homepage/
Berat: Hotel Antipatrea*** -  http://www.antipatreahotel.com/
Shkodër: Hotel Rose Garden*** - https://rose-garden-al.book.direct/en-us
Valbona vallei:  Overnachting bij Fusha e Gjes in Valbonë
Prizren: Hotel Prizren**** -
http://hotelcentrumprizren.com/ 
Krujë - Hotel Panorama**** - http://hotelpanoramakruje.com/

Bijzonderheden
- Alle bovengenoemde prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen
- Verlenging mogelijk, neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie
- Minimaal aantal deelnemers: 6

Inclusief
- Lijnvlucht vanaf Amsterdam met Air Serbia of gelijkwaardige maatschappij
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Nederlandssprekende ervaren reisleider
- Overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
- Alle lunches en diners
- Alle vervoer ter plaatse met airco
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
- Fooien
- Check-in bagage
- Persoonlijke uitgaven
- Reserveringskosten € 35,-

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ALBANIE
De totale oppervlakte van Albanië is 28.748 km2 en het land is daarmee iets kleiner dan België en Nederland. Albanië grenst in het noorden aan de Servische provincie Kosovo en Montenegro, in het oosten aan Macedonië en in het zuiden aan Griekenland. Albanië bestaat in feite uit 2 delen: het lage kustland en het bergachtige binnenland.

Klimaat
Albanië is onder te verdelen in twee klimaatzones: de kust met een Middellandse zeeklimaat met droge en hete zomers en milde winters en het binnenland waar er sprake is van een landklimaat met warme zomers en sneeuwrijke en strenge winters. De beste reisperiode is van mei t/m oktober.

Elektriciteit
Het voltage is net als bij ons 220 volgt. U hoeft dan ook geen adapter mee te nemen. Dezelfde stekkers en stopcontacten worden gebruikt zoals bij ons.

Eten en drinken
De Albaneze keuken is een mengvorm van alles wat des Balkans en des Turks is. Dus domineren in de restaurants vleesmaaltijden. Zij worden meestal begeleid door een soort Griekse salade met feta en brood. Verder wordt er veel groente zoals aubergines en okra gegeten. Bij het eten drinkt de Albanees naast bier of wijn ook mineraal water. De nationale drank is raki, een borrel gemaakt van druivenpulp of pruimen. Door de modernisering komen er steeds meer pizzeria’s en buitenlandse restaurants opzetten.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater en andere zijn overal verkrijgbaar.

Fooien
Het geven van fooien is in Albanië net zo gebruikelijk als in Nederland en België. De gemiddelde fooi bedraagt ongeveer 10%. We adviseren om de gids een fooi te geven van ongeveer € 2,- per persoon per dag. Uiteraard bent u hier vrij in om zelf te kiezen hoeveel u geeft.

Kledingvoorschrift
Neem luchtige kleding mee en lange kleding voor in de avond. Verder is het raadzaam om als vrouw een sjaal mee te nemen en een rok of broek die tot over de knie reikt en de armen bedenkt, indien er een moskee of kerk wordt bezocht.

Geld- en bankzaken
De munteenheid in Albanië is de Lek (ALL). De Lek is onderverdeeld in 100 qintars en wordt uitgegeven in munten van 10, 20, 50 qintare en 1,2,5, 10 en 20 Leke en biljetten van 50, 100, 200, 500, 1.000 en 5.000 Leke. Per 01-11-2019 was de koers 1 € / 123,20 LEK.

In Albanië kunt u terecht bij banken, hotels en wisselkantoren om de euro om te wisselen. Bij hotels krijgt u in het algemeen een slechtere wisselkoers dan bij banken en wisselkantoren. In de meeste grote steden in Albanië zijn pinautomaten aanwezig en kunt u terecht met uw pinpas met de Maestro of Cirrus kaart. De creditcard wordt niet vaak gebruikt, maar u kunt er met toenemende mate gebruik van maken.

Het prijsniveau in Albanië is ongeveer gelijk met Nederland in België.

Gezondheid
Het niveau van de medische zorg in Albanië ligt niet erg hoog, vooral buiten de hoofdstad Tirana. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten en uw reisapotheek mee te nemen.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.
 
Douanebepalingen
Personen van 18 jaar en ouder mogen 1 liter drank met een alcolholgehalte van meer dan 22% of 2 liter drank met een alcoholgehalte van minder dan 22%, 2 liter wijn of 10 liter bier invoeren.

Post, internet en telefoon
Post: Postzegels zijn verkrijgbaar bij postkantoren, de meeste hotels en kiosken. Houdt er rekening mee dat de post van en naar Albanië lang onderweg kan zijn. Het wordt aangeraden om belangrijke documenten aangetekend per koerier te versturen.

Internet: Verschillende hotels en de nationale luchthaven bieden Wifi aan. Er zijn weinig cybercafés, maar breedband internet is wel goed beschikbaar.

Telefoon: Vanuit Albanië kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Albanië te bellen en gebeld te worden. Albanië heeft het internationale landennummer 00355, Nederland 0031, België 0032.

Taal
De officiële taal van Albanees met vele invloeden uit het Grieks. Naast Albanees wordt er ook vaak Grieks en Macedonisch gesproken.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 70 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Tijdsverschil
Albanië bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland en België. Ook het veranderen van wintertijd naar zomertijd vindt op dezelfde tijd plaats, dus is er geen tijdverschil.

Nederlandse Ambassade
Rruga Asim Zeneli 10
Tirana, Albanië
Tel. (+355) 4 240828/839
Fax: (+355) 4 232723
Website:
http://www.mfa.nl/tir
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag
van 08:30-13:00 en 13:30-17:00

Belgische Ambassade
Kompleks Edicom, Pallati 1
Kati 8, Rruga Taulantia
L1 Durrës (Tirana)
Tel. + (355) (52) 60.760

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ALB13NL

 • Dag 1 - Tirana
  Vertrek vanaf Amsterdam naar de Albanese hoofdstad Tirana. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Na het inchecken maken we een wandeling door het levendige stadscentrum. Mogelijkheid tot een bezoek aan het Nationaal museum. In de avond volgt het welkomstdiner. Overnachting in Tirana.

  Dag 2 - Historisch Tirana & de greep van het communisme
  In de voormalige bunker “Bunkart” ontdekt u alles over de geschiedenis van de communistische geheime diensten die Albanië zo lang in de greep hielden. Aansluitend maken we kennis met het historisch centrum van Tirana, gevolgd door een lunch. Een flinke wandeling rond de Bllok, een wijk waar vroeger enkel leden van de communistische partij mochten binnengaan, is de ideale manier om antwoorden te krijgen op al uw vragen over het leven onder het communistisch bewind. Overnachting in Tirana.

  Dag 3 - Archeologie in Durrës & kuststad Vlorë
  Vandaag  rijden we naar de mondaine badstad Durrës, welke in de laatste jaren is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische trekpleister. De meest opvallende constructie is het Romeinse amfitheater.  Het amfitheater werd in de 1e eeuw n.Chr. door de Romeinen gebouwd in het toenmalige Dyrrhachium. Het bouwwerk bood vermoedelijk plaats aan ongeveer 15.000 toeschouwers en was daarmee het grootste amfitheater van de Balkan. Een bezoek aan het archeologisch museum geeft ons een inkijk in de geschiedenis van Durrës. De lunch nuttigen we aan het uiterste puntje van de pier vanwaar u een prachtig zicht heeft op de mooie kustlijn.  Verder naar de kuststad Vlorë. Overnachting in Vlorë.

  Dag 4 - Het hoofd in de wolken & unieke bergbewoners
  Onze route loopt de gehele dag langs de adembenemende Albanese kust. De eindbestemming van vandaag  is Sarandë. Onderweg stoppen we op 1000 meter hoogte voor een magnifiek fotomoment. Een eind verderop maken we een zijsprong naar het bergdorpje Qeparo, gelegen aan het einde van een lang stuk kust. Het oude dorpscentrum ligt ongeveer twee kilometer naar het noorden op de westelijke helling van een heuvelrug met het 18e-eeuwse kerkje gewijd aan Sint-Dimitrius.
  Aankomst in Sarandë, onder meer bekend om de overblijfselen van een van de torentjes van een halfcirkelvormige versterkingsmuur uit de vierde eeuw. Een wandeling langs het strand is een ontspannen manier om de dag af te sluiten. Overnachting in Sarandë.

  Dag 5 - Waar de Romeinen zich vestigden
  Vandaag bezoeken we Butrint, een uitgestrekte archeologische site en de drukst bezochte plek van Albanië. Hier was ooit een belangrijke Romeinse vesting en hier ziet u nog de restanten van de verschillende woningen, winkels, tempels alsook enkele goed bewaarde mozaïeken. Het is er tegelijk ook puur genieten van de natuur en het panorama. Ook Butrint staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder naar de stad Gjirokastër, met onderweg een stop bij ‘Het blauwe oog’ (Syri i kalter). Deze onwaarschijnlijk azuurblauwe waterbron is een uniek natuurverschijnsel en een echte streling voor het oog. Deze plek was vroeger een inspiratiebron voor dichters en schrijvers. En voor de fotografieliefhebbers onder ons: het is een uitdaging om dit fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen. We lunchen in een authentiek familierestaurantje in Gjirokastër. Na de lunch kunt u het kasteel van Gjirokastër bezoeken en een verkennende wandeling maken door de stad. Zo ontdekt u zelf waarom de stad de naam ‘stad van steen’ kreeg. Overnachting in Gjirokastër.

  Dag 6 - De kerk in Labove en Albanees koken
  Nabij Gjirokastër treffen we het dorpje Labove, bekend om de Sint-Mariakerk. Hier trad ooit de Romeinse keizer Julianus in het huwelijk met zijn Helena. Het typisch Byzantijnse kerkje met grote centrale koepel en eeuwenoude fresco’s is een prachtig voorbeeld van een orthodoxe kerk. Bij de sleutelbewaarster leren we enkele geheimen van de Albanese keuken tijdens onze kook workshop. Terug in Gjirokastër bezoeken we het huis van Kadara, de bekendste Albanese schrijver. Verdere verkenning van de UNESCO-stad Kadara. Overnachting in Gjirokastër,

  Dag 7 - De stad met 1000 ramen
  Na een stevig ontbijt in het hotel vertrekken we vanuit Tirana naar Berat: een stad die terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. In ‘de stad met 1000 ramen’ met z’n smalle kasseistraatjes en overhellende gevels waant u zich in de vorige eeuw. We bezoeken het prachtige kasteel van Berat, dat eigenlijk een ommuurd kasteeldorp is en nog druk bewoond is. Na een ontspannend terrasje kunt u het museum Onufri bezoeken. Voor de lunch maken we gebruik van een authentiek restaurant middenin het kasteeldorp. Overnachting in Berat.

  Dag 8 - In de armen van Shkodër
  Verder  naar Shkodër, het plaatsje wat overal in Albanië bekend staat voor zijn humor, cultuurliefhebbers, kunstenaars en prachtige natuur. De authentieke stadsbewoners worden vaak wakker geschud door de jongere generatie. Het is dan ook een studentenstad vol leven. Het eerste wat we in Shkodër bezoeken is de historische brug Ura e Mesit. We doen het rustig aan in de namiddag en snuiven de sfeer op langs de voetgangersboulevards. Overnachting in Shkodër.

  Dag 9 - Het lot van Rozafa & waterpracht
  In de voormiddag staan de ruïnes van het Rozafa kasteel op het programma. Vanaf de top van het kasteel geniet u van een magnifiek panorama.  De gids vertelt u de legende van Rozafa ter plaatse. Daarna wandelen we langs het grootste meer van de Balkan (Liqeni i Shkodres) naar Shirokë, gevolgd door een lunch met zicht op het meer. Na de lunch kunt u het stadsmuseum en het splinternieuwe Marubi fotomuseum bezoeken. Overnachting in Shkodër.

  Dag 10 - Via het Komanimeer de bergen in
  Vroeg uit de veren vandaag voor een trip die in de reisgidsen wordt omschreven als één van ’s werelds mooiste boottochten. Twee uur lang vaart onze ferryboot over een spiegelglad wateroppervlak langs steile bergwanden, torenhoge watervallen en dwars door smalle rotspartijen. Elders in Europa zou zo’n boottocht horden toeristen aantrekken. Hier zijn we vaak de enige bezoekers tussen de lokale ferrygebruikers. In Tropoje zetten we voet aan wal, perfect op tijd voor de lunch. We stappen de bergen in, om ’s namiddags aan te komen in het hart van de Albanese Alpen: de Valbona vallei. Overnachting bij Fusha e Gjes in Valbonë.

  Dag 11 - Kosovo en een Servische priester

  Na nog  een laatste fotomoment  en een bewonderende blik naar de magnifieke bergtoppen, zetten we koers richting Prizren in Kosovo, een jong land dat moeizaam maar vastberaden herstelt van de oorlog. Onderweg stoppen we in Decan, want een bezoek aan het Decani klooster is een must! Het is een van de best bewaarde religieuze tempels in de Balkan, met muurschilderingen die dateren uit 1360. Dat een Servische priester ons hier een rondleiding geeft, maakt ons bezoek extra speciaal. We zetten onze – overigens prachtige – bergrit verder aan de andere kant van de Albanese Alpen en maken nog een korte wandeling in Gjakova. In het mooie historische Prizren proeven we de fijne combinatie van oud en nieuw.  Overnachting in Prizren, Kosovo.

  Dag 12  De nationale held
  We maken een wandeling in historisch Prizren en maken ons klaar voor een lange rit (3u) terug naar Albanië met als eindbestemming Krujë. Dit stadje was vroeger de Albanese hoofdstad. Nationale held Skanderbeu hield hier maar liefst 25 jaar stand tegen de Ottomaanse bezetting. De oude bazaar van de stad en het kasteel van Krujë vormen onze laatste bezienswaardigheden van de reis. Uiteraard genieten we nog van een allerlaatste traditioneel avondmaal in Albanië, want morgen keren we al terug huiswaarts! Overnachting in Krujë.

  Dag 13 - Tirana
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts.

Albanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis AlbaniëAlbanië, 13-Daagse Nederlandstalige actieve rondreis Albanië