Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Albanië » Tirana »
Albanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomer VP Bewaar dit hotel

Albanië / Tirana

Op deze zomerreis naar Albanië ziet u in één week de culturele hoogtepunten van het land. Er is ook ruimte voor ontspanning en een duik in zee. De Nederlandstalige gids met Albanese roots effent het pad voor een zorgeloos verblijf. Deze reis is voor reizigers, die alleen in de zomer kunnen reizen. U verblijft op vier verschillende locaties met telkens schitterende culturele highlights.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Di
14
1450
 « EerderLater »


Tijdens deze Nederlandstalige rondreis verblijft u in de volgende of gelijkwaardige hotels:

Tirana: Hotel Austria**** - http://www.hotelaustria.al/ 
Gjirokastra: Hotel Kalemi**+ - http://kalemihotels.com/en/homepage/
Shkodër: Hotel Rose Garden*** - https://rose-garden-al.book.direct/en-us
Krujë - Hotel Panorama**** - http://hotelpanoramakruje.com/

Inclusief:
• Lijnvlucht vanaf Amsterdam met Austrian Airlines of gelijkwaardige maatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
• Alle lunches en diners (diner dag 1 t/m ontbijt dag 8)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Nederlandstalige gids
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Proeverijen in alle wijnhuizen

Exclusief:
• Check-in bagage vlucht
• Fooien

Bijzonderheden:
Minimaal aantal deelnemers: 7 personen
Maximaal aantal deelnemers: 17 personen

 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ALBANIE
De totale oppervlakte van Albanië is 28.748 km2 en het land is daarmee iets kleiner dan België en Nederland. Albanië grenst in het noorden aan de Servische provincie Kosovo en Montenegro, in het oosten aan Macedonië en in het zuiden aan Griekenland. Albanië bestaat in feite uit 2 delen: het lage kustland en het bergachtige binnenland.

Klimaat
Albanië is onder te verdelen in twee klimaatzones: de kust met een Middellandse zeeklimaat met droge en hete zomers en milde winters en het binnenland waar er sprake is van een landklimaat met warme zomers en sneeuwrijke en strenge winters. De beste reisperiode is van mei t/m oktober.

Elektriciteit
Het voltage is net als bij ons 220 volgt. U hoeft dan ook geen adapter mee te nemen. Dezelfde stekkers en stopcontacten worden gebruikt zoals bij ons.

Eten en drinken
De Albaneze keuken is een mengvorm van alles wat des Balkans en des Turks is. Dus domineren in de restaurants vleesmaaltijden. Zij worden meestal begeleid door een soort Griekse salade met feta en brood. Verder wordt er veel groente zoals aubergines en okra gegeten. Bij het eten drinkt de Albanees naast bier of wijn ook mineraal water. De nationale drank is raki, een borrel gemaakt van druivenpulp of pruimen. Door de modernisering komen er steeds meer pizzeria’s en buitenlandse restaurants opzetten.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater en andere zijn overal verkrijgbaar.

Fooien
Het geven van fooien is in Albanië net zo gebruikelijk als in Nederland en België. De gemiddelde fooi bedraagt ongeveer 10%. We adviseren om de gids een fooi te geven van ongeveer € 2,- per persoon per dag. Uiteraard bent u hier vrij in om zelf te kiezen hoeveel u geeft.

Kledingvoorschrift
Neem luchtige kleding mee en lange kleding voor in de avond. Verder is het raadzaam om als vrouw een sjaal mee te nemen en een rok of broek die tot over de knie reikt en de armen bedenkt, indien er een moskee of kerk wordt bezocht.

Geld- en bankzaken
De munteenheid in Albanië is de Lek (ALL). De Lek is onderverdeeld in 100 qintars en wordt uitgegeven in munten van 10, 20, 50 qintare en 1,2,5, 10 en 20 Leke en biljetten van 50, 100, 200, 500, 1.000 en 5.000 Leke. Per 01-11-2019 was de koers 1 € / 123,20 LEK.

In Albanië kunt u terecht bij banken, hotels en wisselkantoren om de euro om te wisselen. Bij hotels krijgt u in het algemeen een slechtere wisselkoers dan bij banken en wisselkantoren. In de meeste grote steden in Albanië zijn pinautomaten aanwezig en kunt u terecht met uw pinpas met de Maestro of Cirrus kaart. De creditcard wordt niet vaak gebruikt, maar u kunt er met toenemende mate gebruik van maken.

Het prijsniveau in Albanië is ongeveer gelijk met Nederland in België.

Gezondheid
Het niveau van de medische zorg in Albanië ligt niet erg hoog, vooral buiten de hoofdstad Tirana. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten en uw reisapotheek mee te nemen.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.
 
Douanebepalingen
Personen van 18 jaar en ouder mogen 1 liter drank met een alcolholgehalte van meer dan 22% of 2 liter drank met een alcoholgehalte van minder dan 22%, 2 liter wijn of 10 liter bier invoeren.

Post, internet en telefoon
Post: Postzegels zijn verkrijgbaar bij postkantoren, de meeste hotels en kiosken. Houdt er rekening mee dat de post van en naar Albanië lang onderweg kan zijn. Het wordt aangeraden om belangrijke documenten aangetekend per koerier te versturen.

Internet: Verschillende hotels en de nationale luchthaven bieden Wifi aan. Er zijn weinig cybercafés, maar breedband internet is wel goed beschikbaar.

Telefoon: Vanuit Albanië kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Albanië te bellen en gebeld te worden. Albanië heeft het internationale landennummer 00355, Nederland 0031, België 0032.

Taal
De officiële taal van Albanees met vele invloeden uit het Grieks. Naast Albanees wordt er ook vaak Grieks en Macedonisch gesproken.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 70 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Tijdsverschil
Albanië bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland en België. Ook het veranderen van wintertijd naar zomertijd vindt op dezelfde tijd plaats, dus is er geen tijdverschil.

Nederlandse Ambassade
Rruga Asim Zeneli 10
Tirana, Albanië
Tel. (+355) 4 240828/839
Fax: (+355) 4 232723
Website:
http://www.mfa.nl/tir
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag
van 08:30-13:00 en 13:30-17:00

Belgische Ambassade
Kompleks Edicom, Pallati 1
Kati 8, Rruga Taulantia
L1 Durrës (Tirana)
Tel. + (355) (52) 60.760

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ALBZ8

 • Dag 1 – Tirana 
  We landen in Tirana en brengen onze bagage naar het hotel. In de avond maken we een stadswandeling en afhankelijk van de vlucht brengen we tevens een bezoek aan het Nationaal Museum in. Overnachting in Tirana

  Dag 2 – Tirana 
  Na het ontbijt gaan we Tirana verkennen, een stad die een interessante mix toont van historie, recente geschiedenis en hedendaagse ontwikkeling. We bezoeken de als museum ingerichte bunker Bunk'Art en 'beleven' er de gruwel van het communistisch regime. We stappen door de wijken en maken kennis met de vredig naast elkaar bestaande religies: orthodoxen, katholieken en moslims. Verder zien we het meer van Tirana en de wijk Bllok, die vroeger enkel toegankelijk was voor leden van de communistische partij. Overnachting in Tirana

  Dag 3 – Tirana – Berat - Gjirokastër
  Na het ontbijt gaat de reis verder naar het stadje Berat. We stappen er de kasteelstad binnen en vinden door de kronkelige straatjes makkelijk de weg naar een fantastisch restaurantje. Na de lunch ontdekken we prachtige iconen in het Onufri museum en verkennen we het kasteeldorp. Daarna zetten we koers naar de stad Gjirokastër: een rit door een prachtig bergachtig landschap. We schrikken er niet van als er plots een kudde geiten de straat oversteekt. Het imposante kasteel van Gjirokastër trakteert ons op een magnifiek uitzicht waarna we te voet de steile straatjes van de stad verkennen. Overnachting in Gjirokastër

  Dag 4 – Gjirokastër – Butrint – Gjirokastër
  Vandaag maken we een uitstap naar het zuidelijke punt van de Albanese kustlijn. Daar ligt Nationaal Park Butrint, een uitgestrekte vindplaats van de oude Grieks-Romeinse stad die hier ooit lag. Het is erg bijzonder om langs de paden te wandelen en de ruïnes van badhuizen en tempels te bewonderen. We ontdekken de rijke geschiedenis van de streek en het belang van de stad Butrint in de Griekse en Romeinse periode én ver voor die tijd. We lunchen in badstad Sarandë. Na het eten is er voldoende tijd voor een verkoelende plons in de Ionische zee of een korte strandwandeling. Op de terugrit naar Gjirokastër houden we halt bij het 'Blauwe oog' of in het Albanees Syri i Kaltër, een azuurblauwe zoetwaterbron van vermoedelijk meer dan 50 meter diep die heel wat nieuwsgierigen trekt. Echte durvers - veelal jonge mannen die indruk willen maken op hun vrienden of liefjes - duiken in het ijskoude water, wat een bezienswaardigheid op zich is. Overnachting in Gjirokastër

  Dag 5 – Gjirokastër – Durrës – Shkodër 
  Vandaag vertrekken we uit Gjirokastër. Onze eindbestemming is de studentenstad Shkodër, maar onderweg houden we halt in badstad Durrës. Niet voor de 'Blankenbergse' kustlijn, wél omdat hier een bijzonder verzorgd archeologisch museum staat dat ons nog meer leert over de oudste geschiedenis van deze al altijd strategisch gelegen streek. We nemen ook een kijkje in het indrukwekkende amfitheater dat hier bewaard is gebleven. We lunchen op de pier waar we ons op een cruiseschip wanen. 's Avonds dineren we in Shkodër, waar het 's avonds gezellig flaneren is op de voetgangerszone met terrasjes. Overnachting in Shkodër.

  Dag 6 – Shkodër – Rozafa - Shkodër 
  Vandaag keren we Shkodër binnenstebuiten. We starten de dag met een bezoek aan het fantastische kasteel van Rozafa. Een pittige klim brengt ons helemaal tot boven, waar we beloond worden met een fantastisch en behoorlijk woest panorama met rivieren, weilanden en de Albanese Alpen in de verte. We stappen langs het meer van Shkodër, dat het grootste meer van de Balkan is. Er komen heel wat vogelsoorten voor langs de oevers, we zien vijgenstruiken en granaatappelbomen. Ons eindpunt is een terras-with-a-view waar we proeven van heerlijke karper die vers gevangen werd in dit meer. Het is een endemische karpersoort (die dus enkel hier voorkomt), klaargemaakt volgens traditioneel recept. Wie raadt het geheime ingrediënt die dit gerecht zijn bijzondere zoete smaak geeft? We trekken na het eten naar een strandje, waar iedereen die zin heeft een duik kan nemen in het meer van Shkodër. In de namiddag staat het Marubi fotografiemuseum op het programma. Dankzij de bijzondere interesse van één man en zijn team fotografen krijgen we vandaag een schat aan informatie over hoe het gewone leven van gewone mensen er doorheen de tijd heeft uitgezien. Marubi en zijn leerlingen fotografeerden dagelijkse taferelen en gingen foto's maken in de dorpen, iets wat destijds erg ongewoon was. De moeite! We verkennen daarna nog het centrum van Shkodër. Overnachting in Shkodër.

  Dag 7 – Shkodër – Krujë
  Vandaag starten we de dag met een bezoek aan de prachtige, 18e-eeuwse Mesi-brug. Een ideaal fotomomentje! Daarna zetten we koers naar Krujë, een stadje dat een erg belangrijke rol speelt in de geschiedenis van Albanië. Het is hier dat nationale held Skanderbeg meer dan 25 jaar succesvol strijd leverde tegen de Ottomaanse bezetting. We bezoeken er het kasteel en slenteren daarna door de bazaar met de vele traditionele handgemaakte producten. We genieten van een streepje live muziek op onze laatste avond in Albanië. Overnachting in Krujë.

  Dag 8 – Tirana
  Er is een einde aan uw reis door Albanië gekomen. De transfer volgt naar de luchthaven voor uw terugvlucht vol met onvergetelijke herinneringen.

Albanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomerAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige reis Albanië in de zomer