Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Albanië » Tirana »
Albanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door Albanië VP Bewaar dit hotel

Albanië / Tirana

Tijdens deze zalige nazomerreis vormen wijnhuizen de rode draad. We degusteren, genieten en ontdekken de wijnen van Albanië in oktober, het moment om de oogst van de druiven mee te maken. Ook culinair kunt u zich laten verrassen. En natuurlijk bezoeken we de UNESCO hoogtepunten van Albanië en maken we de ferrytocht op het meer van Komani. We steken zelfs de grens over om een wijnhuis te bezoeken in Kosovo. Deze wijnreis biedt een unieke mix van wijnproeverijen, cultuur snuiven, fantastische landschappen en culinair genieten.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Vr
16
1450
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in de volgende accommodaties of gelijkwaardig:

Tirana:  Hotel Austria****
Berat:  Hotel Antipatrea****
Durres:  Vinea Resort & Spa
Shkoder: Rose Garden Hotel****
Prizren: Hotel Centrum****
Krujë:  Hotel Panorama****

Inclusief:
• Lijnvlucht vanaf Amsterdam met Austrian Airlines of gelijkwaardige maatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
• Alle lunches en diners (diner dag 1 t/m ontbijt dag 8)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Nederlandstalige gids
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Proeverijen in alle wijnhuizen

Exclusief:
• Check-in bagage vlucht
• Fooien

Bijzonderheden:
Minimaal aantal deelnemers: 7 personen
Maximaal aantal deelnemers: 17 personen

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ALBANIE
De totale oppervlakte van Albanië is 28.748 km2 en het land is daarmee iets kleiner dan België en Nederland. Albanië grenst in het noorden aan de Servische provincie Kosovo en Montenegro, in het oosten aan Macedonië en in het zuiden aan Griekenland. Albanië bestaat in feite uit 2 delen: het lage kustland en het bergachtige binnenland.

Klimaat
Albanië is onder te verdelen in twee klimaatzones: de kust met een Middellandse zeeklimaat met droge en hete zomers en milde winters en het binnenland waar er sprake is van een landklimaat met warme zomers en sneeuwrijke en strenge winters. De beste reisperiode is van mei t/m oktober.

Elektriciteit
Het voltage is net als bij ons 220 volgt. U hoeft dan ook geen adapter mee te nemen. Dezelfde stekkers en stopcontacten worden gebruikt zoals bij ons.

Eten en drinken
De Albaneze keuken is een mengvorm van alles wat des Balkans en des Turks is. Dus domineren in de restaurants vleesmaaltijden. Zij worden meestal begeleid door een soort Griekse salade met feta en brood. Verder wordt er veel groente zoals aubergines en okra gegeten. Bij het eten drinkt de Albanees naast bier of wijn ook mineraal water. De nationale drank is raki, een borrel gemaakt van druivenpulp of pruimen. Door de modernisering komen er steeds meer pizzeria’s en buitenlandse restaurants opzetten.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater en andere zijn overal verkrijgbaar.

Fooien
Het geven van fooien is in Albanië net zo gebruikelijk als in Nederland en België. De gemiddelde fooi bedraagt ongeveer 10%. We adviseren om de gids een fooi te geven van ongeveer € 2,- per persoon per dag. Uiteraard bent u hier vrij in om zelf te kiezen hoeveel u geeft.

Kledingvoorschrift
Neem luchtige kleding mee en lange kleding voor in de avond. Verder is het raadzaam om als vrouw een sjaal mee te nemen en een rok of broek die tot over de knie reikt en de armen bedenkt, indien er een moskee of kerk wordt bezocht.

Geld- en bankzaken
De munteenheid in Albanië is de Lek (ALL). De Lek is onderverdeeld in 100 qintars en wordt uitgegeven in munten van 10, 20, 50 qintare en 1,2,5, 10 en 20 Leke en biljetten van 50, 100, 200, 500, 1.000 en 5.000 Leke. Per 01-11-2019 was de koers 1 € / 123,20 LEK.

In Albanië kunt u terecht bij banken, hotels en wisselkantoren om de euro om te wisselen. Bij hotels krijgt u in het algemeen een slechtere wisselkoers dan bij banken en wisselkantoren. In de meeste grote steden in Albanië zijn pinautomaten aanwezig en kunt u terecht met uw pinpas met de Maestro of Cirrus kaart. De creditcard wordt niet vaak gebruikt, maar u kunt er met toenemende mate gebruik van maken.

Het prijsniveau in Albanië is ongeveer gelijk met Nederland in België.

Gezondheid
Het niveau van de medische zorg in Albanië ligt niet erg hoog, vooral buiten de hoofdstad Tirana. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten en uw reisapotheek mee te nemen.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.
 
Douanebepalingen
Personen van 18 jaar en ouder mogen 1 liter drank met een alcolholgehalte van meer dan 22% of 2 liter drank met een alcoholgehalte van minder dan 22%, 2 liter wijn of 10 liter bier invoeren.

Post, internet en telefoon
Post: Postzegels zijn verkrijgbaar bij postkantoren, de meeste hotels en kiosken. Houdt er rekening mee dat de post van en naar Albanië lang onderweg kan zijn. Het wordt aangeraden om belangrijke documenten aangetekend per koerier te versturen.

Internet: Verschillende hotels en de nationale luchthaven bieden Wifi aan. Er zijn weinig cybercafés, maar breedband internet is wel goed beschikbaar.

Telefoon: Vanuit Albanië kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Albanië te bellen en gebeld te worden. Albanië heeft het internationale landennummer 00355, Nederland 0031, België 0032.

Taal
De officiële taal van Albanees met vele invloeden uit het Grieks. Naast Albanees wordt er ook vaak Grieks en Macedonisch gesproken.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 70 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Tijdsverschil
Albanië bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland en België. Ook het veranderen van wintertijd naar zomertijd vindt op dezelfde tijd plaats, dus is er geen tijdverschil.

Nederlandse Ambassade
Rruga Asim Zeneli 10
Tirana, Albanië
Tel. (+355) 4 240828/839
Fax: (+355) 4 232723
Website:
http://www.mfa.nl/tir
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag
van 08:30-13:00 en 13:30-17:00

Belgische Ambassade
Kompleks Edicom, Pallati 1
Kati 8, Rruga Taulantia
L1 Durrës (Tirana)
Tel. + (355) (52) 60.760

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ALBW8

 • Dag 1 – Tirana
  Vandaag vertrekt u naar de Albanese hoofdstad. De transfer volgt naar uw comfortabele hotel. We beginnen met een wandeling door het levendige stadscentrum. Voor degene die dit wensen, kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. In de avond zien we elkaar terug voor het diner. U zult merken dat Tirana ‘by night’ even levendig is als overdag. Overnachting in Tirana

  Dag 2 – Tirana – Berat 
  Na het ontbijt vertrekken we richting Berat. Onderweg maken we een aantal stops waaronder een bezoek aan een sociaal tewerkstellingsproject waar vooral vrouwen een degelijk inkomen kunnen verdienen. We lunchen in een hip visrestaurant in Elbasan. We bewonderen het landschap van wat men ook wel eens het Toscane van Albanië noemt. Daarnaast hebben we nog een stop aan de Belshi meren. En natuurlijk brengen we een bezoek aan het eerste wijnhuis van deze reis: de Cobo Winery. Hier krijgen we een rondleiding op de wijngaard, in de wijnmakerij en gaan natuurlijk proeven. Overnachting in het historische stadje Berat. 

  Dag 3 – Berat  
  Vandaag blijven we in de omgeving van het mooie Berat. We bezoeken onder meer het kasteel van Berat, dat nog een bewoond dorp is, en beschermd UNESCO-erfgoed is. We bezoeken het Onufri-museum met eeuwenoude iconen en bewonderen de smalle en steile kronkelstraatjes van de Mangelemi-wijk. Natuurlijk proeven we ook vandaag wijn. We worden vandaag verwacht in het stijlvolle Nurellari wijnhuis. Overnachting in Berat.

  Dag 4 – Berat – Dürres 
  Vandaag zetten we koers naar badstad Durrës. Niet dat we deze badstad echt bezoeken, want wij verkiezen om te verblijven op het prachtige platteland. We bezoeken vandaag het grootste wijnhuis van Albanië: Kantina Skenderbeu. We overnachten in een hotel met zwembad, dus de liefhebbers kunnen in de avond nog een duik wagen. Overnachting in Vinea Resort & Spa.

  Dag 5 – Dürres – Shkodër
  Uiteraard staat er vandaag opnieuw wijn op het programma, met een bezoek aan wijnhuis Kallmet, waar ze niet alleen excellente wijn, maar ook olijfolie produceren in hun eigen olijfgaarden. We bezoeken vandaag ook Mrizi i Zanave, een plaats die inzet op lokale streekproducten. Alles wat hier verkocht wordt in de hoevewinkel of klaargemaakt wordt in het fantastische restaurant, komt van naburige boerderijen. Ter plaatse maken ze wijn, confituur, gedroogde vruchten, opgelegde groenten. Hun slogan is dan ook: think global, eat local. En daar kunnen we helemaal achter staan. Het spreekt voor zich dat wij hier blijven lunchen! Overnachting in Shkodër.

  Dag 6 – Shkodër – Prizren (Kosovo) 
  Vandaag begint de dag vroeg, maar het is zeker de moeite waard. We maken de befaamde ferrytocht over het Komani meer. De boot brengt ons door het adembenemende landschap van de 'vervloekte bergen' in enkele uren tot in Fierzë. Daar vandaan zetten we koers naar Rahovec in Kosovo, één van de bekendste wijnstreken van de Balkan. We bezoeken er de Stone Castle Winery. We eindigen de dag in het gezellige stadje Prizren in Kosovo. Overnachting in Prizren, Kosovo.

  Dag 7 – Prizren – Krujë 
  Na het ontbijt heeft u de tijd om een wandeling te maken door Prizren. Daarna rijden we terug naar Albanië. In Rrëshen, een niet toeristisch plaatsje, maken we een tussenstop om wijn te proeven! Voor deze laatste wijndegustatie van deze wijnreis naar Albanië staat wijnhuis Arberi op het programma. We brengen onze laatste avond door in de stad Krujë, waar we het kasteel en de bazaar bezoeken. We overnachten in Krujë.

  Dag 8 – Krujë – Tirana
  Vandaag vliegen we terug naar huiswaarts. Afhankelijk van de vluchturen voorzien we nog een extra verrassingsactiviteit.

Albanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door AlbaniëAlbanië, 8-daagse Nederlandstalige wijnreis door Albanië