Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschap LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Reizen naar Armenië en Georgië. Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis Armenië en Georgië kennis met de vrij onbekende voormalige Sovjetrepublieken. U bezoekt tijdens deze reis Armenie en Georgie de beide hoofdsteden Jerevan en Tbilisi. Zowel Armenië als Georgië stralen hun eigen charme uit. De steden hebben een eeuwenoude geschiedenis, dat terug is te vinden in het landschap en de gebouwen. Ontmoet eveneens de gastvrije plaatselijke bevolking en leer op deze manier beide culturen kennen. Geniet van uw vakantie in de Kaukasus.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
9 nachten
Za
13
Za
27
14001400
 « EerderLater »

 


Tijdens deze 10-daagse rondreis verblijft u in comfortabele 3-sterren hotels. In Kutaisi verblijft u 1 nacht in een guesthouse. In de onderstaande hotels of gelijkwaardig verblijft u onder andere:

Hotel Silachi*** in Jerevan
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en op 3 minuten loopafstand van de metro. Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Faciliteiten:
U kunt een drankje drinken aan de bar en de receptie is 24 uur per dag geopend.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.


Hotel Astoria*** in Tbilisi
Guesthouse in Kutaisi

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• De kans bestaat dat u alleen (2 pax) of met meerdere personen reist in internationaal gezelschap.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats naar uw eigen keuze: Amsterdam of Dusseldorf met Czech Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij. De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gidsen
• Overnachtingen in 3-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
• 1 overnachting in een guesthouse
• 1 flesje water per dag per persoon
• 2 diners
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten

 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 515 AMD (01-01-'18).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMGEO10

 • Dag 1 – Jerevan
  Vertrek vanaf Amsterdam* of Dusseldorf* naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel.
  *De keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.

  Dag 2 – Jerevan
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maken we nader kennis met Jerevan. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. We beginnen de stadstour bij Tsitsernakaberd, bij het Genocide Monument. De grote piek van 44 meter hoog staat symbool voor de nationale wedergeboorte van Armenië en reflecteert in haar vorm het vroegere en het huidige Armenië. De opstaande tegels symboliseren de 12 verloren provincies, gelegen in het huidige Turkije. Deze grote opstaande tegels refereren aan de traditionele Armeense khatchkars, rechtopstaande gedenkstenen met in het midden een Armeens kruis. Binnenin de constructie brandt een eeuwige vlam. De rondleiding door het hieronder gelegen museum doet ons stilstaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens de genocide. De foto’s en tabellen met bevolkingsgegevens van het vroegere West-Armenië en het huidige Oost-Turkije spreken voor zich. Gedurende onze stadstour zien we de vele eeuwen geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een nieuw religieus bouwwerk is de Heilige Gregorius kathedraal, bestaande uit 3 kerken welke in 2001 is geopend om te vieren dat het christendom al meer dan 1700 jaar de staatsreligie van Armenië is. Opvallend in Jerevan zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Republiekplein met haar imposante gebouwen, gezellige terrasjes, groene perkjes en fonteinen. In de middag nadat u tijd heeft gehad voor de lunch bezoeken we de Vernisage, een markt waar allerhande kunstvoorwerpen, souvenirs en dergelijke wordt verkocht. Vervolgens bezoeken we de fruitmarkt. Na dit bezoek heeft u nog wat tijd ter vrije besteding en kunt u van een drankje genieten op één van de vele terrasjes van Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Garni – Geghard – Sevan meer – Jerevan
  We rijden oostwaarts richting Geghard en brengen daar een bezoek aan het 4e eeuwse klooster van Geghard, gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer, onderdak te bieden. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit massief rots. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Het complex ligt in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei eveneens de zonnetempel in Garni. Het gehele complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. We rijden verder naar Garni en brengen een bezoek aan de de Zonnetempel. Deze tempel is in de 1e eeuw gebouwd door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op het groen en de Azat rivier. Na de lunch vertrekken we richting het Sevan Meer en brengen we een bezoek aan het klooster van Sevanavank, wat een mooi overzicht geeft over het meer. Eind de middag keren we weer terug naar Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Khor Virap – Echmiadzin – Zvartnots – Jerevan
  We beginnen vandaag met een bezoek aan het klooster van Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster biedt een prachtig uitzicht op de in Turkije gelegen berg de Ararat. Vervolgens rijden we door naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf, hem opriep om op deze plek een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diakenen ons zeer interessante tekst en uitleg geven in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord; deze zou door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië zijn gebracht, een stuk hout van de ark van Noach, de rechterhand van Gregorius de Verlichter en nog vele andere bijzonder waardevolle voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van de 7e eeuwse tempel zien. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding om de stad op uw eigen gemakje verder te bewonderen. Daarnaast zullen er optionele excursies worden aangeboden naar Ashtarak, Hovhannavank en het Amberd fort wat tevens prachtig is gelegen en de moeite waard is om te bezoeken. Een andere optie is een bezoek aan de wijnregio van Armenië. U kunt ter plaatse beslissen, maar het is ook mogelijk om voordien verdere informatie op te vragen bij ons. Overnachting in Jerevan.

  Dag 6 – Jerevan – Tbilisi
  Deze morgen vertrekken we richting de grens van Georgië om hier in de middag aan te komen. Nadat u tijd heeft gehad voor een overheerlijke lunch in Tbilisi maken we een stadstour door deze prachtige stad. Al in de middeleeuwen was Tbilisi uitgegroeid tot een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Trans-Kaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgische, Armeens Apostolische, Rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een onstuimige maar zeer aangename mix van oost en west wat al sinds de oudheid vele bezoekers trekt. In de ochtend maken we een stadstour door de oude stad van Tbilisi. We beginnen bij de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Sint-Demetrius II tussen 1278 en 1284. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgische orthodoxe kerk. We gaan vervolgens door naar het Narikala fort. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad en kunt u naar beneden wandelen richting de sulfaanbaden en loopt u door het oude stadscentrum van Tbilisi. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 7 – Tbilisi – Mzcheta – Kutaisi
  In de ochtend rijden we naar Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk van 300 v. Chr tot 500 n.Chr. Vandaag de dag is het niet langer de hoofdstad van het land, maar nog steeds wel de spirituele hoofdstad en thuisbasis van twee van de belangrijkste kerken van Georgië - Svetitskhoveli en Jvarikerk. De originele Svetitskhovelikerk werd gebouwd in de 4e eeuw en werd gebruikt voor de kroningen alsmede als begraafplaats van de Georgische vorsten. Nog belangrijker is, dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn. Verder naar het Jvari klooster, gelegen op de top van de heuvel op de plaats waar de missionaris Sint-Nino zelf een kruis ("Jvari" in het Georgisch) oprichtte. Het klooster is gebouwd in de 4e eeuw ter ere van de komst van het christendom naar Georgië. In de middag rijden we verder naar Kutaisi, welke tot 1122 de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië was en van de 13 tot de 15e eeuw de hoofdstad van het West-Georgische koninkrijk Imeretië. Het milde subtropische klimaat en de bijbehorende vegetatie maken de omgeving van Kutaisi een aantrekkelijke regio voor natuurliefhebbers. We bezoeken hier het rustgevende Gelati klooster, met een nog actief mannenklooster. De bijbehorende kathedraal is rijkelijk versier met middeleeuwse muurschilderingen. Verder door naar de Bagrati kathedraal. Deze kathedraal was één van de eerste leerscholen van Europa. Zowel het Gelati klooster als de Bagrati kathedraal staan vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Diner en overnachting in een guesthouse in Kutaisi.

  Dag 8 – Kutaisi – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi
  Na het ontbijt rijden we naar Gori. Sommige mensen die hier wonen, koesteren nog steeds zijn naam en zien hem als de held van hun geboortestad, Jozef Stalin. Tot voor kort prijkte zijn standbeeld op het centrale plein van Gori. We rijden iets verder, naar het buiten de stad gelegen Uplistsikhe. De 3000 jaar oude grottenstad kan worden beschouwd als één van de eerste steden van Georgië. We maken hier kennis met de woningen, troonzaal, theater en huizen volledig uitgehouwen uit de rotsen. Volgens de legende kregen de slaven een houweel van goud met een ijzeren uiteinde. Hiermee moesten zij de gebouwen uitkappen uit de zandstenen rotsen. Hoe harder ze werkten des te sneller kregen ze een stuk puur goud! We maken nog een fotostop in Gori, waarbij u het oude huis van Stalin op de foto kunt zetten. Na de lunch rijden we terug naar Tbilisi. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 9 –Tbilisi
  Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid Tbilisi verder te bekijken. Een andere mogelijkheid is om een optionele excursie te maken naar het 6e eeuwse David Gareja klooster of de wijnregio van Kakethi te bezoeken. Tijdens deze optionele excursies zal er een Engelstalige gids mee gaan. Indien u er voor kiest om een bezoek aan de wijnregio van Kakheti te bezoeken, dan is er een lunch inbegrepen en krijgt u diverse wijnen uit de buurt te proeven. Nog een andere optionele excursie gaat naar Kazbegi, de hoogste gletsjer van de Kaukasus via de militaire snelweg. Maar u kunt ook gaan winkelen of genieten van een drankje in het oude centrum van Tbilisi. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 10 – Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts. Indien gewenst is het mogelijk uw reis te verlengen naar Batoemi, Svaneti of zelfs Azerbeidzjan. 

Armenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschapArmenië, 10-Daagse rondreis Armenië en Georgië in internationaal gezelschap