Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 12-Daagse fly-drive Armenië LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Reizen naar Armenië. Armenië behoort tot de oudste landen ter wereld en kent een rijke, maar turbulente geschiedenis. Zelden vindt u zoveel bijzondere architecturale bouwwerken op een vergelijkbaar oppervlakte. Armenië was eens een koninkrijk en strekte zich uit van de Kaspische Zee tot aan de Middellandse Zee. In het jaar 301 werd Armenië het eerste land dat het christendom aannam als staatsgodsdienst en sindsdien is er een grote ontwikkeling geweest in de bouw van kerken en kloosters waarvan meerdere elementen later zijn gebruikt in de West-Europese architectuur. Deze autorondreis leidt u door bergen en valleien naar unieke bezienswaardigheden waar u hartelijk ontvangen wordt door de gastvrije, trotse bevolking.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Za
25
Zo
26
Ma
27
Di
28
Wo
29
Do
30
Vr
31
885885885885885885885
 « EerderLater »


Tijdens deze rondreis verblijft u in nette 3 sterrenhotels. In Sevan en Goris verblijft u in een guesthouse. De kamers zijn voorzien van badkamer met bad of douche, toilet.

Wij zullen de onderstaande of gelijkwaardige hotels voor u boeken tijdens deze reis:


Hotel Silachi*** in Jerevan
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en op 3 minuten loopafstand van de metro. Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Faciliteiten:
U kunt een drankje drinken aan de bar en de receptie is 24 uur per dag geopend.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.


Hotel Qefo*** in Haghpat
Dit hotel is op loopafstand van het UNESCO kloostercomplex Haghpat gelegen en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een eigen restaurant.

Kamers:
De kleine, maar comfortabele en schone kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben alle een eigen badkamer met douche en toilet.

Bijzonderheden:
Alle prijzen zijn per persoon op basis van en vanaf 2 personen.

Inclusief
- Alle overnachtingen in reguliere 3-sterren hotels, Bed & Breakfasts en Guesthouses op basis van logies en ontbijt.
- Autohuur Jeep volgens programma, categorie Daihatsu Terios of gelijkwaardig
- Reisgids + wegenkaart Armenië

Huurprijs wagen inclusief
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (Collision Damage Waiver) met eigen risico van USD 400 - ter plaatse afkoopbaar
- TPW (Diefstalverzekering) met eigen risico van USD 400,- ter plaatse afkoopbaar
- Belastingen

Exclusief

- Vluchten (vanaf € 350,- per persoon). Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest gunstige vluchten.
- Eventuele verzekeringen
- Reserveringskosten
- GPS Navigatiesysteem, ca. EUR 15,00 per dag
- Eventuele parkeerkosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 528 AMD (01-11-'19).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMFLDR12

 • Dag 1-2 – Jerevan
  Bij aankomst op de luchthaven van Jerevan wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Jerevan.

  Dag 2 – Jerevan
  In de ochtend wordt de auto afgeleverd bij uw hotel (tijdstip in overleg met de vertegenwoordiger bij aankomst).Vandaag kunt u kennis maken met de hoofdstad van Armenië, Jerevan. Opvallend in Jerevan zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Republiekplein met haar imposante overheidsgebouwen, gezellige terrasjes, groene perkjes en fonteinen. Aan dit plein ligt het Armeense Nationaal Historisch Museum. Een bezoek aan dit museum is een goede start van uw reis. Het museum kent diverse afdelingen waaronder archeologie, numismatiek en een etnografische afdeling en tijdens uw reis zult u diverse plaatsen aandoen die in het museum zijn genoemd. Bezienswaardig is ook de North Avenue, de chique wandelboulevard van de stad. U kunt tevens een bezoek brengen aan het statige operagebouw, de Blauwe Moskee met zijn mooie binnentuin, de overdekte bazaar met specerijen of de Cascade van Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan
  Volledige dag ter vrije besteding in Jerevan. Buiten het centrum ligt het Tsitsernakaberd Memorial park met het monument en het museum van de Genocide (1915). De 44 meter hoge piek die van afstand te zien is, staat symbool voor de nationale wedergeboorte van Armenië. De opstaande tegels die refereren aan Armeense khatchkars  symboliseren de 12 verloren provincies die nu in Turkije liggen. Aan de binnenzijde brandt de eeuwige vlam. Overnachting in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Khor Virap – Areni – Noravank –  Goris (ca. 260 km)
  Na het ontbijt rijdt u naar het klooster Khor Virap, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Pas nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster van Khor Virap ligt aan de Turks-Armeense grens en vanaf Khor Virab heeft men een prachtig zicht op de voor Armeniërs zo heilige berg Ararat. Vervolgens rijdt u verder naar Areni, bekend om zijn wijnmakerij. Hier vindt u langs de straten wijnstalletjes en uiteraard is het ook mogelijk om een slokje te proeven. Nabij het dorpje Areni en omringd door rode kliffen ligt het Noravank klooster, het meesterwerk van de middeleeuwse architect Momik. De hoofdkerk uit de 13e eeuw is gedecoreerd met unieke bas-reliëfs. Via kronkelende bergwegen komt u aan in Goris waar u overnacht in een guesthouse.

  Dag 5 – Goris – Khndzoresk – Tatev klooster – Goris (ca. 110 km)
  Goris ligt in het zuiden van Armenië nabij de grens met Azerbeidzjan en Iran. De stenen huizen met gebogen ramen en balkons op de met bomen omzoomde lanen maken het een geweldige plek om te wandelen en in contact te komen met de lokale bevolking. Het tempo van het leven is traag: er is weinig commerciële of industriële activiteit. Goris is bekend om zijn grote verscheidenheid aan fruitwodka waaronder die van de heerlijk krachtige moerbei en kornoeljebes. Het landschap wordt bepaald door bijzondere rotsformaties en grotten welke deels bewoond werden door de lokale bevolking. Vanuit Goris kunt u een excursie maken naar Khndzoresk, een grottenstad. Zeker niet te missen is een bezoek aan het unieke 10e eeuwse Tatev klooster (Werelderfgoed UNESCO). Dit meesterwerk staat op een plateau aan de rand van een diepe kloof waar de Orotan rivier doorheen stroomt. Om bij het klooster te komen, kunt u gebruik maken van de langste kabelbaan ter wereld die u in circa 11 minuten over de 320 meter diepe kloof laat zweven. Overnachting in guesthouse in Goris.

  Dag 6 – Karahunge – Selim Karavanserai – Noraduz – Sevan (ca. 230 km)
  Op een hoogte van 1.770 meter ligt het 7.500 jaar oude observatorium van Karahunge. Dit Armeense ‘Stonehenge’ omvat 223 basalt stenen waarvan er 84 voorzien zijn van 4-5 cm diepe openingen. In 2001 zijn in deze regio meerdere rotstekeningen ontdekt die aantonen dat men in de prehistorie een grote interesse had in astronomie. Onderweg naar het Sevanmeer passeert u de Selim karavanserai. Deze overnachtingsplek is gebouwd in 1332 door prins Chesar Orbelian en was een belangrijk handelspunt op de vermaarde zijderoute. Aan de oever van het Sevan meer ligt Noraduz waar u een middeleeuwse begraafplaats kunt zien met honderden kruisstenen, khachkars genoemd. Dit is de grootste nog bestaande verzameling ter wereld en de oudste stenen dateren uit de 6e eeuw. Tot slot gaat u naar Sevan aan het gelijknamige meer. Dit meer op een hoogte van bijna 2.000 meter behoort tot de grootste zoetwatermeren ter wereld en u kunt er ontspannen aan één van stranden. Op het nabijgelegen schiereiland kunt u het klooster van Sevanavank bezoeken. Hier vindt u één van de meest bijzondere kruisstenen in Armenië. Overnachting in Sevan.

  Dag 7 – Sevan – Dilijan – Goshavank – Sanahin & Haghpat (ca. 200 km)
  Vanochtend rijdt u verder naar Dilijan, dat diep in de bossen gelegen is. Ten tijde van de Sovjet-Unie was dit met dank aan de zuivere lucht en ongerepte natuur het bekendste kuuroord van Armenië. U kunt ervoor kiezen om het Dilijan Nationaal Park te bezoeken, een beschermd gebied, gekend om haar meren, bergpassen en liefelijke dorpjes.In dit park vindt u ook het klooster van Goshavank, gesticht in de 11e eeuw. Via de voormalige industriestad Alaverdi komt u aan bij de kloosters van Sanahin & Haghpat. Deze twee kloosters waren belangrijke educatiecentra tijdens de Kiurikian dynastie. Het 10e-eeuwse Sanahin was in het bijzonder beroemd om zijn school van verlichters en kalligrafen. U rijdt verder naar het 10e-eeuwse klooster van Haghpat. Het complex is een meesterwerk van religieuze architectuur en bestaat uit verschillende gebouwen. Beide kloosters bevatten elementen van Byzantijnse kerkelijke architectuur alsmede typische Armeense bouwstijl. De prachtige ontwerpen, het bas-reliëf en bijzondere kruisstenen hebben er voor gezorgd dat deze monumenten op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Overnachting in Haghpat.

  Dag 8 – Haghpat – Saghmosavank – Amberd fort – Jerevan (ca. 220 km)
  Mocht u gisteren niet meer de gelegenheid hebben gehad om het klooster van Haghpat te bezoeken, dan raden wij aan dit deze ochtend te doen. Vervolgens kunt u het middeleeuwse klooster van Saghmosavank bezoeken dat omringd is door adembenemende natuur in de diepe kloof van Ashtarak. Op 6 km van het dorp Byurakan liggen halverwege de berg Ararats de restanten van het Amberd fort. De overblijfselen omvatten o.a. een ommuurd paleis, een kerk uit 1026, het badhuis, het centrale verwarmingssysteem en drinkwatersysteem. In de avond komt u aan in Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 9 – Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots – Vernissage markt (ca. 60 km)
  Na het ontbijt rijdt u naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf hem opriep om op deze plaats een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een interessant museum met relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord. Op de weg terug naar Jerevan passeert u Zvartnots, waar u de ruïnes van de 7e-eeuwse tempel kunt bezoeken. De namiddag kunt u in Jerevan besteden. Bent u hier in het weekend dan raden wij u een bezoek aan de Vernissage markt aan. Honderden handelaars bieden hun handwerk aan waaronder houtsnijwerk, kant, wollen tapijten en schilderijen. Daarnaast wordt er ook antiek aangeboden. Overnachting in Jerevan.

  Dag 10 – Jerevan – Garni – Geghard – Jerevan (80 km)
  Vandaag rijdt u oostwaarts richting de plaats Garni waar u de Zonnetempel kunt bezichtigen. Deze heidense tempel is de enige nog overgebleven tempel in Armenië, gebouwd in de 1e eeuw door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek had gebracht aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend uitzicht op de vallei en de Azat rivier. Vervolgens kunt u verder rijden naar het 4e-eeuwse Klooster van Geghard, niet ver hier vandaan.  Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit massief rots. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en fresco’s. Het complex ligt eveneens in een prachtig landschap aan de ingang van de Azat vallei. In de middag keert u terug naar de hoofdstad en kunt u bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan het belangrijkste museum van Armenië, namelijk de Matenadaran, met meer dan 17.000 manuscripten. Overnachting in Jerevan

  Dag 11 – Jerevan
  Dag ter vrije besteding in Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 12 – vertrek
  Conform uw vluchtschema rijdt u terug naar de luchthaven waar u de auto inlevert bij de vertegenwoordiger.

Armenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive ArmeniëArmenië, 12-Daagse fly-drive Armenië