Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 12-Daagse stedenreis Jerevan, Tbilisi en Bakoe LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Ontdek de 3 hoofdsteden van de Kaukasus die, ondanks de eeuwenoude verbondenheid met elkaar, een duidelijk eigen en unieke identiteit hebben. In het Armeense Jerevan is veel ruimte voor degenen die de Armeense identiteit vorm hebben gegeven en koestert men het uitzicht op de Ararat. In Tbilisi proeft u de sfeer van het oriëntaalse verleden terwijl men zich als Europeaan beschouwt. U eindigt de reis in Bakoe waar het historische centrum een groot contrast vormt met de moderne architectuur die dankzij de oliebronnen van het land ontstaan is.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
11 nachten
Ma
27
Di
28
Wo
29
Do
30
Vr
31
750750750750750
 « EerderLater »


U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig:

Jerevan: Hotel Hrazdan****
Dit moderne, comfortabel ingerichte hotel heeft een prachtige locatie, gelegen aan de kloof van de Hrzadan rivier. Het heeft een unieke ligging en een stille en rustige sfeer. Veel kamers kijken uit op het panorama van de bijbelse berg de Ararat.  Het is gelegen in het hart van Yerevan en dus dichtbij diverse bezienswaardigheden.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een bar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een buitenbad, biljartzaal, stomerij en internet.

Kamers:
De kamers van hotel Hrazdan zijn ruim en hebben alle de benodige voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televeisie, minibar en de badkamers zijn voorzien van haardrogers en badjassen.

Tbilisi:
Hotel Penthouse***
Hotel Penthouse is gelegen in de oude en pittoreske wijk Avlabari en heeft een centrale ligging. Het hotel beschikt over 30 kamers en iedere kamer is netjes en comfortabel ingericht.

Faciliteiten:
De gasten van dit hotel kunnen genieten van de goede service en de heerlijke gerechten in het restaurant. Tevens is er ook een gezellig zonneterras om een drankje te nuttigen en uit te kijken over Tbilsi.

Kamers:
De gezellige kamers zijn ingericht met badkamer met haardrogers, minibar, airconditioning en een satelliet televisie. Telefoon met direct buitenlijn en internet zijn beschikbaar voor alle gasten. Bijna lle kamers hebben een balkon met uitzicht op het Narikala fort en andere plaatsen van de stad.

Bakoe: Hotel Azcot****
Het 4-sterren Hotel Azcot is een aangenaam hotel, gevestigd in een statig 19e eeuws pand in het hart van het historische centrum van Bakoe. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn op enkele stappen te bezoeken. Het leuke van dit hotel is ook dat het op wandelafstand van de boulevard van Bakoe gelegen is.

Faciliteiten:
Vanwege de centrale ligging t.o.v. restaurants en bars is er alleen een ontbijtzaal in het hotel.

Kamers:
De kamers zijn netjes en smaakvol ingericht. Ieder kamer beschikt over een  eigen badkamer, air-conditioning, minibar, kluisje en tv. Het hotel biedt een Wi-Fi verbinding aan de gasten aan.

 

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Transfers van hotel naar treinstation en treinstation naar hotel
• 4 Overnachtingen in Jerevan, 3 nachten in Tbilisi & 3 nachten in Bakoe op basis van logies/ontbijt
• Transfer van Jerevan naar Tbilisi met privechauffeur
• Treinreis Tbilisi - Bakoe in een 2e klasse couchette

Exclusief
• Visumverzorging Azerbeidzjan € 80,-
• Upgrade nachttrein 1e klasse, 2 persoonscouchette € 110,- p.p. indien beschikbaar. Beschikbaarheid wordt ter plaatse bevestigd.
•  Retourvlucht. Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van een passende vlucht.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 528 AMD (01-11-'19).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 


In de ochtend een bezoek aan het klooster Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Het klooster van Khor Virap ligt aan de Turks-Armeense grens en vanaf hier heeft men een prachtig zicht op de voor Armeniërs zo heilige berg Ararat. Na de lunch (teg. betaling) verder naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus hem opriep om op deze plaats een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een interessant museum waar een Engelssprekende diaken u graag interessante tekst en uitleg geeft in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord en welke door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië werd gebracht, een stuk hout van de Ark van Noach alsmede vele andere bijzondere voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan bezoek aan Zvartnots, waar u de ruïnes van deze 7e eeuwse tempel kunt bezoeken. Exclusief entreegelden ca. € 5,-.

Prijs va €
75,- p.p.

Vertrek naar het Sevan meer, één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld. Het meer wordt ook wel de parel van Armenië genoemd. Bezoek aan het dorp Noraduz, bekend om de talloze bewerkte middeleeuwse kruisstenen. Verder naar het schiereiland, waar op de top het Sevanavank klooster is gelegen. Vanaf hier heeft u een adembenemend gezicht op de omgeving. Volgens een inscriptie in één van de Armeense kerken is het klooster van Sevanavank gesticht in 874 door Prinses Miriam, de dochter van Koning Ashot I. Het klooster kende een strikt regime daar het gebouwd was voor de monniken van Echmiadzin die zonden hadden begaan. Het is een bijzonder zoveel meesterwerken bij elkaar te zien.


Prijs va €
75,- p.p.

Bezoek aan de zonnetempel van Garni. Deze heidense tempel is de enige nog overgebleven tempel in Armenië, gebouwd in de 1e eeuw door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op de vallei en de Azat rivier. Na lunchtijd verder naar het 4e eeuwse klooster van Geghard. Het ommuurde klooster is gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer waarmee Christus werd verwond aan het kruis, onderdak te bieden. Deze speer ligt nu in Echmiadzin. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex ligt een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen uit de rots zijn gehouwen. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en fresco’s. Het complex ligt eveneens in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei.
De laatste stop van vandaag is het Genocidenmonument. De piek van 44 meter staat symbool voor de nationale wedergeboorte van Armenië en reflecteert in haar vorm het vroegere en het huidige Armenië. De opstaande tegels symboliseren de 12 verloren provincies, gelegen in het huidige Turkije en verwijzen naar de traditionele Armeense khatchkars; rechtopstaande gedenkstenen met in het midden een Armeens kruis. Binnenin de constructie brandt de eeuwige vlam. Daarnaast is er een expositie waar u rond kunt kijken. Exclusief entreegelden ca. € 3,-.


Prijs va €
75,- p.p.

Maak kennis met het spirituele centrum en de oude hoofdstad van Georgië, Mzcheta. De stad is idyllisch gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren.
In Mzcheta zijn twee van de belangrijkste kerken van Georgië - Svetitskhoveli en Jvarikerk gesitueerd.. De originele Svetitskhovelikerk werd gebouwd in de 4e eeuw en gebruikt voor de kroningen alsmede als begraafplaats van de Georgische vorsten. Nog belangrijker is, dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn.
Het oude centrum van Mzcheta is vakkundig gerenoveerd en nodigt uit om een wandeling te maken. Verder naar het Jvari klooster, gelegen op de top van de heuvel op de plaats waar de missionaris Sint-Nino zelf een kruis ("Jvari" in het Georgisch) oprichtte. Het klooster is gebouwd in de 4e eeuw ter ere van de komst van het Christendom naar Georgië. Niet ver hier vandaan ligt Gori. Sommige mensen die hier wonen, koesteren nog steeds zijn naam en zien hem als de held van hun geboortestad, Jozef Stalin. Tot voor kort prijkte zijn standbeeld op het centrale plein van Gori. Het Stalin Museum is dan ook het hoogtepunt van een bezoek aan de stad Gori. Het museum telt drie afdelingen: Stalin's huis, het Stalin Museum en Stalin’s treinwagon, waarmee hij in 1945 naar Potsdam is gereisd. De meest interessante expositie is één van de twaalf exemplaren van het dodenmasker van Stalin, gemaakt kort na zijn dood. Na de lunch bezoeken aan Uplistsikhe, gelegen op korte rijafstand van Gori. De 3000 jaar oude grottenstad kan worden beschouwd als één van de eerste steden van Georgië. Maak kennis met de woningen, troonzaal, theater en huizen volledig uitgehouwen uit de rotsen. 
Exclusief entreegelden ca. € 15,-.


Prijs va €
95,- p.p.

Een fascinerende rit richting de Russische grens neemt u  mee naar het prachtig gelegen Ananuri fort. Het oude fort bestaat uit meerdere verdedigingstorens en herbergt een tweetal kerken. Sinds 2007 staat het complex op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Het fort van Ananuri is prachtig gesitueerd aan de Aragvi rivier, op zo’n 75 km van Tbilisi.
Verder naar het noorden, en hiervoor rijden we over de  ‘Georgian Military Highway’, de historische verbindingsweg naar Rusland. De route is werkelijk schitterend te noemen, en voert u dwars door het Kaukasusgebergte, ver weg van de drukke stad. Langzaam maar zeker bereikt u het Gudauri, een skioord gelegen hoog in de bergen op nog maar een uur van de Russische grens. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Kaukasus.

Prijs va €
95,- p.p.

U reist naar de wijnregio van Georgië, Kakhetië. Onderweg brengt u een bezoek aan het imposant gelegen David Garejakooster. Gelegen in de steppe, op de grens met Azerbeidzjan is het een must-see van deze regio. Een bezoek aan dit klooster vergt een klim de heuvel op, eenmaal boven heeft u een fantastisch zicht op de omgeving. De vele grotten met prachtige fresco’s worden tot op heden nog bewoond door de monniken.
In tegenstelling tot de rest van Georgië is hier weinig groen, maar de zandsteen bergen compenseren dat ruimschoots. Een schril contract met de prachtige omgeving is het nabij gelegen dorpje Ubadno, een typisch desolaat sovjetdorp met vervallen, betonnen leegstaande flatgebouwen.
Vanaf hier in het zo’n 1,5 uur rijden naar Sighnagi, idyllisch gelegen op de heuvel. Het kleine stadje met kronkelende straatjes nodigt uit om een wandeling te maken langs de authentieke houten huizen, gezellige winkeltjes en niet te vergeten de wijnhuizen.

Prijs va €
100,- p.p.

Onder leiding van een gids maakt u kennis met  het Apsheron schiereiland.  Voordat u de stad verlaat bezoekt u de Laan der Martelaren. Het grote herdenkingspark staat stil bij de turbulente geschiedenis van het land en daarmee de bij slachtoffers die onder andere zijn gevallen tijdens  de Slag van Bakoe en de opstand tegen de Bolsjewieken. Vanaf dit punt heeft u een prachtig panoramisch zicht op de stad, waaronder ook op het complex waar het Eurovisie Songfestival is gehouden. Naast het park zijn de indrukwekkende Flame Towers te zien, die ’s avonds oplichten als vlammen met dank aan de tienduizenden ledlampen. Na een rit van ongeveer een uur arriveert u bij de moddervulkanen. Maar liefst 300 van de 700 moddervulkanen ter wereld bevinden zich in deze regio en in 2001 werd de regio wereldnieuws toen een van deze vulkanen 15 meter modder omhoog spoot. Niet ver hier vandaan ligt het Gobustan reservaat, dat een ware droom is voor de liefhebbers van petrogliefen. Hier treft men zo’n 6.000 neolithische rotstekeningen en grotwoningen aan die een tijd beslaan van zo’n 40.000 jaar. De goed bewaard gebleven schetsen geven o.a. reizende mensen in rieten boten, jagende mannen op antilopen en wilde stieren en dansende vrouwen weer. De beroemde Noorse antropoloog Thor Heyerdahl keerde vele malen terug naar Azerbeidzjan en betoogde aan te tonen dat de hedendaagse Scandinaviërs via de Kaukasus naar het noorden migreerden. Hij vond namelijk overeenkomsten in de tekeningen in Scandinavië, in het bijzonder die van Alta, Noorwegen. Op de terugweg naar Bakoe een bezoek aan de Bebi Heybat moskee, herbouwd in 1990 op de restanten van de oude moskee die volledig vernietigd is door de Bolsjewieken.

 


Prijs va €
159,- p.p.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  12DGNEVNTBSBAK

 • Dag 1-4 - Jerevan
  Bij aankomst in Jerevan wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger die u naar het centraal gelegen hotel brengt.
  Hoewel Jerevan pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, kent de stad een eeuwenlange en rijke geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Opvallend in Jerevan zijn, de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Republiekplein met zijn imposante overheidsgebouwen, gezellige terrasjes, groene perkjes en fonteinen. Hieraan is het Armeens Nationaal Historisch Museum gelegen. Het museum kent diverse afdelingen waaronder archeologie, numismatiek en een etnografische afdeling. Een bijzonder bouwwerk is de Cascade van Jerevan. Op het plein voor de cascade is een permanente beeldenexpositie te bewonderen met enkele werken van Fernando Botero. Vanaf de vier plateaus met bijzondere waterpartijen heeft u een prachtig panorama op Jerevan en de berg Ararat. Voor de liefhebbers van musea is ook de Matenadaran een aanrader. Het museum met ruim 17.000 manuscripten herbergt één van de oudste en rijkste manuscriptencollecties ter wereld en bevat naast Armeense ook veel niet-Armeense manuscripten.
  Gedurende uw reis in Armenië mag u beslist de enige moskee van het land niet missen. Sinds de aanvallen van Timurlenk in de 14e eeuw heeft Jerevan onder bewind gestaan van verschillende Islamitische leiders. Tegen het einde van de 18e eeuw was de regio Jerevan zelfs een provincie van Perzië.
  Kleurvol is de overdekte bazaar waar de dagelijkse inkopen worden gedaan. Kijk er niet van op als u diverse lekkernijen worden aangeboden door de marktlui, een echte Armeense gewoonte.
  Niet zo bekend in het Westen is de heerlijke Armeense cognac, een echte aanrader is dan ook om een bezoek te brengen aan de Noy Cognacfabriek. De rondleiding neemt u mee door de kelders van het complex om vervolgens zelf te proeven van diverse soorten cognac.
  U verblijft achtereenvolgens 4 nachten in Yerevan.

  Dag 5-8 - Tbilisi
  In de ochtend volgt de transfer per auto naar Tbilisi. Dit is verreweg de snelste, meest comfortabele en veiligste manier. Het is een rit van zo’n 270 km welke in 4 – 5 uur zal worden overbrugd.
  Al in de middeleeuwen was Tbilisi uitgegroeid tot een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Trans-Kaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgische, Armeense en Katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een onstuimige maar zeer aangename mix van oost en west wat al sinds de oudheid vele bezoekers trekt. Bezienswaardig is de Drievuldigheid kathedraal. De onlangs gebouwde kerk is het grootste religieuze bouwwerk van Georgië en bestaat uit meerdere verdiepingen. De kerk is gesitueerd op een plateau dat prachtig aangelegd is met bloemen, bomen en perkjes. Niet ver hier vandaan ligt de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Sint-Demetrius II tussen circa 1278-1284. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgisch orthodoxe kerk. Op het naastgelegen Europaplein kunt u de kabelbaan nemen naar het hoger gelegen gedeelte van Tbilisi en waar de restanten van het Narikala fort te bezichtigen zijn. Vanaf hier heeft u een prachtig zicht over de oude stad, het onlangs aangelegde Europa Park en de sulfaatbaden, leuk om in de avond te bezoeken. Nuttig uw lunch in de oude stad, een leuke wijk met smalle straatjes, traditionele huizen met typerende houten balkons, talloze terrasjes, en gezellige restaurants. Verlies uzelf in de gezellige straatjes en breng zeker een bezoek aan de synagoge en aanschouw het seminarium waar Jozef Stalin seminarist was! Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Sulfaatbaden voor een Georgische massage.
  Voor diegene die van cultuur houden is het Nationaal Kunstmuseum (algemeen) of het nabijgelegen Kunstmuseum (religieus) een aanrader. Houdt u het liever wat landelijker, dan kunt u het Etnografisch museum van Tbilisi bezoeken.
  Hier treft men zo’n 70 typisch Georgische huizen en huisraad aan uit de diverse regio's van het land. Wie van shoppen houdt, kan terecht in de hoofdstraat van Tbilisi, de Rustaveli Avenue. Aan deze brede straat treft u prachtige gebouwen zoals het operahuis maar ook het parlementsgebouw. Voor wie van Jugendstil houdt, is de straat David Aghmashenebeli een aanrader, deze werd de laatste jaren in zijn oude glorie hersteld en vinden de boetiekjes hun weg naar deze bijzondere straat. Voor wie van gezelligheid en lekker eten houdt, moet beslist ’s avonds naar de Oude Stad. Deze wirwar van straatjes is de place-to-be.
  Op dag 8 vertrekt u tegen het einde van de middag met de nachttrein van Tbilisi naar Bakoe waar u de volgende dag arriveert.
  U verblijft achtereenvolgens 3 nachten in Tbilisi.

  Dag 9 – 12 – Bakoe
  Om 09:10 arriveert de trein op het station van Bakoe. Transfer naar uw hotel gelegen in het oude centrum van de stad.
  Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan en een verrassende stad. De stad is een mix van stijlen en culturen, waar klassieke gebouwen worden afgewisseld met hypermoderne architectuur. De stad ademt, anders dan u misschien zou verwachten, de sfeer van Barcelona. Mede door de ligging aan de Kaspische Zee en de prachtig aangelegde boulevard. Maak kennis met de monumentale ommuurde binnenstad – Icheri Sheher. In dit gedeelte van Bakoe treft u veel historische gebouwen. Het symbool van Bakoe is de 12e eeuwse Maagdentoren. Tegenwoordig wordt dit monument gezien als een teken van liefde en vrijheid van de Azerbeidzjaanse bevolking. Één van de parels van Bakoe is het 15e eeuwse Paleis van de Shirvanshah dynastie. Het complex bevat verschillende delen waaronder het woongedeelte, een mausoleum en een eigen moskee. In het complex is een kleine expositie van goud en zilverwerken te vinden. Een wandeling langs de prachtig aangelegde boulevard en het Naberezhny park is een must. Zowel overdag als ’s avonds komen de inwoners van Bakoe hier samen. Geniet van de zuiderse sfeer en de talloze mensen die hier flaneren. Om Bakoe vanuit een ander perspectief te zien is een ontspannen boottocht langs de baai van Bakoe.
  Op dag 12 transfer van het hotel naar de luchthaven.
  U verblijft achtereenvolgens 3 nachten in Bakoe.