Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door Armenie LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

13-Daagse Fietsreis door Armenië Armenië voor de actieveling en avonturier! Ontdek Armenië, met name het gebied rondom het Sevan meer, met de fiets. Een voor veel mensen nog onbekende bestemming welke uitermate geschikt is om per fiets te ontdekken. Deze tocht is een combinatie van de geschiedenis van Armenië en adembenemende landschappen. Klassieke fietstocht met goede fietsen en mogelijkheden voor de vaardige rijders.
Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig:

-5 x overnachting in Hotel Silachi*** in Yerevan
-1 x overnachting BB in Yeghegnadzor (privé faciliteit)
-1 x overnachting in Hotel Verona*** (or similar) in Jermuk
-1 x overnachting in Hotel Lucy*** in Hermon
-1 x overnachting in Hotel** in Martuni
-1 x overnachting in Hotel Avan Marak Tsapatagh (Boutique hotel)
-1 x overnachting in BB in Goshavank (privé faciliteit)
-1 x overnachting in hotel Bohemyan Resort*** of gelijkwaardig

 

Minimum aantal deelnemers: 2 personen

Inclusief
- Overnachtingen in de vermelde hotels op basis van logies/ontbijt
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen
- Dagelijks 2 flesjes mineraalwater
- Volledig 4x4 support gedurende de fietstocht
- Chauffeur +  Engels sprekende gids
- Maaltijden volgens programma ( ontbijt – 10 x lunch picknick + 2 x diner)

Exclusief:
- Internationale vluchten
- Reserveringskosten
- Overige maaltijden
- Fietshuur 17,- per dag
- Fooien en kruierservice

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 528 AMD (01-11-'19).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMFIETS13

 • Dag 1 - 2 – Jerevan
  Vertrek naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel.

  Dag 2 – Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots
  Vandaag staat een stadstour op het programma, inclusief een bezoek aan Tsitsernakaberd Memorial park en het museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de genocide ten tijde van het Ottomaanse rijk. Vele Armeniërs komen hier jaarlijks op 24 april om de slachtoffers van de genocide te gedenken. Vervolgens rijdt u naar Echmiadzin. gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf hem opriep op deze plaats een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een interessant museum met relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord. Op de weg terug naar Jerevan passeert u Zvartnots, waar u de ruïnes van de 7e-eeuwse tempel kunt bezoeken. Welkomst diner in een lokaal restaurant..
  Overnachting in hotel in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Geghard – Garni – Khor Virap – Jerevan
  Vandaag rijdt (transfer) u naar het 4e-eeuwse klooster van Geghard. Het ommuurde klooster is gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer waarmee Christus werd verwond aan het kruis, onderdak te bieden. Deze speer ligt nu in Echmiadzin. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex ligt een aantal verschillende kerken waarvan de meeste uit de rots zijn gehouwen.
  Verder richting de plaats Garni. Hier bezichtigt u de Zonnetempel. Deze heidense tempel is de enige nog overgebleven tempel in Armenië, gebouwd in de 1e eeuw door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op de vallei en de Azat rivier. Vanaf hier fietst u door Injazat-Artashat naar Khor Virap.
  Het klooster heeft een zeer rijke geschiedenis, zowel religieus als seculier en is gelegen in de vallei van Ararat . Keer terug naar Yerevan met de auto.
  Overnachting in het hotel in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Vedi – Urtsadzor – Lantjar – Areni – Noravank – Yeghegnadzor
  Na het ontbijt rijdt u naar het dorp Taperakan. Vanaf hier start  de tocht door de dorpjes Nor Ughi, Vedi, Urtsadzor, Schachap en Lantjar (20 km). Vervolgens heeft u de transfer naar het dorp Areni met zijn kleine brug, bekend om zijn wijnmakerij. Hier vindt u langs de straten wijnstalletjes en uiteraard is het ook mogelijk om een slokje te proeven.  Van hieruit fietst u verder naar het Noravank klooster (10 km), omringd door rode kliffen. Dit klooster is het meesterwerk van de middeleeuwse architect Momik. De hoofdkerk uit de 13e eeuw is gedecoreerd met unieke bas-reliëfs .
  Rijd of fiets terug naar Yeghegnadzor  waar u overnacht in een bed en breakfats met privéfaciliteiten.

  Dag 5 – Yeghegnadzor – Gladzor – Vernashen – Vayk – Jermuk ( 50 km)
  Na het ontbijt fietst u naar het klooster van Gladzor, passeert u Vernashen en Malishka totaan Vayk. Via route H43 bereikt u het Gndevank klooster, dit oude klooster is ongeveer 1000 jaar geleden door prinses Sophie gebouwd. Vayots Dzor was een ring zonder steen, waar Sophie de steen in heeft geplaatst volgens haar bewering. Transfer naar het kuuroord Jermuk.
  Overnachting in het hotel in Jermuk.

  Dag 6 – Jermuk – Herher – Hermon (50 km)
  Jermuk staat bekend om zijn minerale bronnen. Vanwege de bijzondere chemische samenstelling zijn de bronnen heel bekend in de behandeling tegen maag-, darm-, en zenuwziekten. Hier bezoekt u de Mineraal galerij en de waterval. Verder naar het waterbassin van Ketchut. Het pad leidt u naar de snelweg H42 (24 km fietsen) om aan te komen in Hermon. Gehele traject 50 km.
  Overnachting in Hermon.

  Dag 7 – Hermon – Selim pas – Martuni (35 km)
  Na het ontbijt transfer per bus. Onze eerste stop is de Selim karavanserai die werd gebouwd in 1332 door Prins Kesar Orbelian. Volgens een inscriptie in het Armeens en Arabisch, was het een belangrijke handelsroute langs de beroemde zijderoute. Na het bezoek fietsen we naar de stad Martuni (35km fietsen). Overnachting in Martuni.

  Dag 8 – Martuni – Areguni – Tsapatagh
  Na het ontbijt fietst u langs het Sevan meer naar Areguni en vervolgt u de route door naar het hotel Avan Marak in Tsapatagh.

  Dag 9 – Tsapatagh – Shorja – Goshavank (30 km)
  Vanuit het hotel start u de rit langs het Sevan meer naar Shorja (30 km). U fietst  verder door Chambarak (50 km) naar het klooster van Goshavank (12e -13e  eeuw) bovenstrooms van de rivier gelegen. Het klooster is gelegen in de dichte eikenbossen, in de kloven van kleine, maar woeste bergrivieren. Hier vindt u een van  de meest interessante en beroemde Armeense kruissteen.
  Overnachting in hotel in Goshavank.

  Dag 10 – Goshavank – Dilijan – Sevan ( 35-40 km)
  Na het ontbijt neemt u de fiets weer om naar de stad Dilijan te rijden ( 22 km), dat diep in de bossen gelegen is. Ten tijde van de Sovjet-Unie was dit, met dank aan de zuivere lucht en ongerepte natuur, het bekendste kuuroord van Armenië. Transfer door de tunnel. U fietst vanaf hier weer verder richting het schiereiland (15 km). In de zomermaanden is het hier een waar zwemparadijs, dit is één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld. Het meer wordt ook wel de parel van Armenië genoemd. Overnachting in het hotel in Sevan.

  Dag 11 – Sevan meer – Jerevan (56-75 km)
  Na het ontbijt fietst u rechtstreeks door naar Jerevan.
  De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.
  Bent u hier in het weekend, raden wij u een bezoek aan de Vernissage markt aan. Honderden handelaars bieden hun handwerk aan waaronder houtsnijwerk, kant, wollen tapijten en schilderijen. Daarnaast wordt er ook antiek aangeboden. Of breng een bezoek aan het Armeens Nationaal Historisch Museum, gelegen aan het Republiekplein. Het museum kent diverse afdelingen waaronder archeologie, numismatiek en een etnografische afdeling. Hier krijgen we een goed beeld van de Armeense geschiedenis.
  Overnachting in het hotel in Jerevan.

  Dag 12 – Jerevan – Amberd fort – Saghmosavank – Ashtarak – Jerevan
  Na het ontbijt rijdt u naar  de restanten van het Amberd fort, halverwege de berg Ararats.. De overblijfselen omvatten o.a. een ommuurd paleis, een kerk uit 1026, het badhuis, het centrale verwarmingssysteem en drinkwatersysteem.
  Vanaf hier start u met de lichte, 2,5 – 3 uur durende fietstocht naar het park waar u prachtige foto’s kunt maken van de grote letters van het Armeense alfabet welke hier zijn geplaatst.
  Vervolgens kunt u uw weg vervolgen om het middeleeuwse klooster van Saghmosavank te bezoeken dat omringd is door adembenemende natuur in de diepe kloof van Ashtarak.
  Overnachting in Jerevan.

  Dag 13 – Jerevan
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

   

Armenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door ArmenieArmenië, 13 Daagse begeleide fietsvakantie door Armenie