Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-Iran LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis kennis met het mooie zuiden van de voormalige Sovjetrepublieken Armenië en het indrukwekkende noorden van Iran. U bezoekt in Armenië de hoofdstad Yerevan en omgeving, geniet van de prachtige natuur en zeker het bekende Tatev klooster. In Iran maakt u kennis met de uiterst vriendelijke lokale bevolking, de eeuwenoude geschiedenis en de gebruiken van het land. Beide landen zullen u charmeren tijdens deze rondreis!
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
16 nachten
Wo
22
Do
23
Vr
24
Za
25
Zo
26
Ma
27
Di
28
Wo
29
Do
30
Vr
31
2195219521952195219521952195219521952195
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele goede 3-sterren accommodaties

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief Armenië:
• Overnachtingen in vermelde hotels op basis van logies/ontbijt
• Transfer van de luchthaven naar het hotel
• Engelstalige gids/chauffeur gedurende de hele tour
• Inkomgelden
• 1 flesje water per dag per persoon

Exclusief
• Internationale vlucht (zie hoger)
• Fooien
• Overige maaltijden

Inclusief Iran:
• Overnachtingen in vermelde hotels op basis van logies/ontbijt
• Transfer van het hotel naar de luchthaven
• Engelstalige gids/chauffeur gedurende de hele tour

Exclusief
• Visumverzorging Iran: 100,-EURO per persoon
• Inkomgelden
• Fooien
• Overige maaltijden

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 528 AMD (01-11-'19).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMIRAN17

 • Dag 1-2 – Jerevan
  Vandaag vliegt u naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven ontmoet u uw gids volgt de transfer naar uw hotel.
  Overnachting in Jerevan.

  Dag 2 – Jerevan
  Hoewel Jerevan pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, kent de stad een eeuwenlange en rijke geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Onze stadstour laat u kennis maken met de vele eeuwen geschiedenis. Opvallend in Jerevan zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Republiekplein met zijn imposante overheidsgebouwen, gezellige terrasjes, groene perkjes en fonteinen. We starten de dag met een rondleiding door het Armeens Nationaal Historisch Museum, gelegen aan het Republiekplein. Het museum kent diverse afdelingen waaronder archeologie, numismatiek en een etnografische afdeling. Hier krijgen we een goed beeld van de Armeense geschiedenis. Vanaf hier maken we een wandeling door het 19e-eeuwse gedeelte van Jerevan en komen aan bij de North Avenue, de chique wandelboulevard van de stad. Nadien maken we nader kennis met de stad en zien o.a. het statige operagebouw. Een bijzonder bouwwerk is de Cascade van Jerevan, waarvan de bouwwerkzaamheden begonnen zijn in de Sovjettijd. Pas in 2010 is het project afgerond. Op het plein voor de cascade is een permanente beeldenexpositie te bewonderen met enkele werken van Fernando Botero. In de cascade zelf is een exclusieve expositie van glaswerk te bewonderen. Indien u wenst, kunt u de cascade buiten om bestijgen of via de roltrap aan de binnenzijde. Vanaf de vier plateaus met bijzondere waterpartijen heeft u een prachtig panorama op Jerevan en de berg Ararat. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Khor Virap – Echmiadzin – St. Hripsime – Zvartnots – Jerevan
  We beginnen de dag met een bezoek aan het klooster Khor Virab, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster van Khor Virap ligt aan de Turks-Armeense grens en vanaf hier heeft men een prachtig zicht op de voor Armeniërs zo heilige berg Ararat. Na de lunch rijden we naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus hem opriep om op deze plaats een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diaken ons interessante tekst en uitleg geeft in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord en welke door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië werd gebracht, een stuk hout van de Ark van Noach alsmede vele andere bijzondere voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van deze 7e-eeuwse tempel bezoeken. Overnachting in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Garni – Geghard - Jerevan
  Vandaag rijden we oostwaarts richting de plaats Garni. Hier bezichtigen we de Zonnetempel. Deze heidense tempel is de enige nog overgebleven tempel in Armenië, gebouwd in de 1e eeuw door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op de vallei en de Azat rivier. Vervolgens rijden we verder naar het 4e-eeuwse klooster van Geghard. Het ommuurde klooster is gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer waarmee Christus werd verwond aan het kruis, onderdak te bieden. Deze speer ligt nu in Echmiadzin. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex ligt een aantal verschillende kerken waarvan de meeste uit de rots zijn gehouwen. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en fresco’s. Het complex ligt eveneens in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei. Het gehele complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. Terug naar Jerevan brengen we een bezoek aan misschien wel één van de belangrijkste musea van Armenië, de Matenadaran. Het museum met ruim 17.000 manuscripten herbergt één van de oudste en rijkste manuscriptencollecties ter wereld en bevat naast Armeense ook veel niet-Armeense manuscripten. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan – Saghmosavank – Alphabet park – Amberd fort – Gyumri
  U begint de dag met een bezoek aan het middeleeuwse klooster van Saghmosavank bezoeken dat omringd is door adembenemende natuur in de diepe kloof van Ashtarak. Op 6 km van het dorp Byurakan liggen halverwege de berg Ararats de restanten van het Amberd fort. De overblijfselen omvatten o.a. een ommuurd paleis, een kerk uit 1026, het badhuis, het centrale verwarmingssysteem en drinkwatersysteem.
  Gyumri is de tweede stad van Armenië. Het ademt de sfeer van een typisch provinciestadje. In 1988 werd de stad getroffen door een zware aardbeving waardoor er veel nieuwbouw wijken zijn.
  Desondanks treft u in de stad nog veel panden aan in Russische stijl daterend uit de 19e eeuw. Het enorme stadsplein met zijn kerk, overheidsgebouwen en fonteinen geven de oude stad toch iets van allure. Overnachting in Guymri.

  Dag 6 – Gyumri – Marmashen – Fioletovo – Dilijan
  Na nog een korte wandeling door Gyumri gaan we verder naar het Marmashen klooster, een 10e-eeuws Armeens kloostercomplex bestaande uit 5 kerken. Verder naar Fioletovo, een dorp hoofdzakelijk bewoond door de Russische bevolkingsgroep Molokans, gekend als melkdrinkers. Hier wordt u getrakteerd op Russische pannenkoekjes en thee. Ondertussen vertellen ze over hun dagelijks leven en hun unieke cultuur en tradities. Het eindpunt voor vandaag is Dilijan, het Zwitserland van Armenië. Ten tijde van de Sovjet-Unie was dit met dank aan de zuivere lucht en ongerepte natuur het bekendste kuuroord van Armenië. De verplaatsing van de Armeense Centrale Bank naar deze stad, de onlangs geopende hotels en op de toerist ingerichte winkeltjes doen de hoop op een betere toekomst weer leven. Hier bezoeken we het onlangs geopende OId Dilijan Tourist Complex. Hier zien we hoe het stadje in de 19e eeuw was. In de verschillende winkeltjes worden diverse ambachten uitgevoerd.

  Dag 7 – Dilijan – Goshavank – Haghartsin – Sevanavank – Sevan
  In het Dilijan Nationaal Park, een beschermd gebied, gekend om haar meren, bergpassen en liefelijke dorpjes, vindt u ook het klooster van Goshavank, gesticht in de 11e eeuw. Tegenwoordig wordt er vaak verwezen naar Goshavank als Nor Getik (nieuwe Getik). Verder bezoekt u ook  Hargharsin, een 13e-eeuws klooster vlak bij Dijilan alvorens naar het Sevan meer te rijden. Dit bergmeer ligt 2000m boven zeeniveau en is een van de hoogst gelegen zoetwatermeren in de wereld. Een twintig minuten durende wandeling brengt ons naar de top van het schiereiland, waar het Sevanavank klooster is gelegen. Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op de omgeving. Volgens een inscriptie in één van de Armeense kerken is het klooster van Sevanavank gesticht in 874 door Prinses Miriam, de dochter van Koning Ashot I. Het klooster kende een strikt regime daar het gebouwd was voor de monniken van Echmiadzin die zonden hadden begaan.

  Dag 8 – Sevan – Noratus – Selim – Karahunge – Goris
  Aan de oever van het Sevan meer ligt Noraduz waar u een middeleeuwse begraafplaats kunt zien met honderden kruisstenen, khachkars genoemd. Dit is de grootste nog bestaande verzameling ter wereld en de oudste stenen dateren uit de 6e eeuw.
  Op een hoogte van 1.770 meter ligt het 7.500 jaar oude observatorium van Karahunge. Dit Armeense ‘Stonehenge’ omvat 223 basalt stenen waarvan er 84 voorzien zijn van 4-5 cm diepe openingen. In 2001 zijn in deze regio meerdere rotstekeningen ontdekt die aantonen dat men in de prehistorie een grote interesse had in astronomie. Onderweg passeert u de Selim karavanserai. Deze overnachtingsplek is gebouwd in 1332 door prins Chesar Orbelian en was een belangrijk handelspunt op de vermaarde zijderoute. Via de Syunik regio rijdt u verder naar Goris.

  Dag 9 – Goris – Khndzoresk – Tatev – Goris
  Tijdens de stadswandeling door Goris ziet u de mooiste architectuur in Armenië. De hele stad is een natuurlijk monument, gelegen in de groene heuvels. Vandaag bezoek aan het oude Khndzoresk, een middeleeuws dorp grotendeels gehouwen uit zachte rots. Namiddag bezoeken we het UNESCO Werelderfgoed van Tatev. Om hier te komen nemen we een rit met de langste kabelbaan ter wereld. De constructie van 5,7 km lang overspant een spectaculaire kloof en brengt ons naar het eeuwenoude Tatev klooster. Op het moment dat de kloof wordt overgestoken, hangen we op een hoogte van 320 meter boven de grond. Twee cabines, die elk 25 reizigers kunnen vervoeren, reizen voortdurend op en neer.
  Dit 10e-eeuwse kloostercomplex is zoals het al doet vermoeden fenomenaal gesitueerd in de Vorotan canyon.
  Overnachting in Goris.

  Dag 10 – Goris – Meghri
  Na het ontbijt wordt u naar de Armeens-Iraanse grens gebracht in Meghri. Transfer naar het hotel in Jolfa.

  Dag 11 – Jolfa – Maku
  Door het mooie berglandschap vervolgen wij onze route. In de vallei van de Arax rivier, die grens vormt met Armenië, ligt het 9e-eeuwse St. Stepanos klooster en de Armeens-apostolische kerk die tot Werelderfgoed van UNESCO zijn uitgeroepen. Eveneens ziet u vandaag de St.Thaddeus kerk.
  Overnachting in Maku.

  Dag 12 – Asnak – Kandovan – Tappeh Hasanlu – Tabriz
  Na het ontbijt vertrekt u naar Kandovan ,dat verscholen ligt in de uitlopers van het Sahand gebergte. De grotwoningen zijn uitgegraven in vulkanische rotsen en zijn vergelijkbaar met woningen in de Turkse regio Cappadocië. De kegelvorm van de huizen is het resultaat van lavastroming na de uitbarsting van de Sahand en bestaat uit poreus puimsteen. Rond het dorp is de dikte van deze laag meer dan 100 m en in de loop der tijd zijn door watererosie de kegelvormige rotsen gevormd. Het dorp is een toeristische trekpleister geworden met winkeltjes en restaurants en een geliefde plek voor de inwoners van Tabriz om hun vrije dag te besteden. Ondanks de vele bezoekers heeft het dorp zijn charme weten te behouden en is het nog altijd bewoond. Teppe Hasanlu is een archeologische site dicht bij het Urmia meer en is een zeer goed bewaarde site. Het is tevens de grootste uit de omgeving en bestaat uit restanten van meerdere gebouwen, waaronder een citadel van +/-200m diameter.
  Overnachting in Tabriz.

  Dag 13 – Ardabil via Sareyn
  40 km voor Ardabil ligt Sareyn. Hier vindt men een complex met hete zwavelbaden. Zowel mannen als vrouwen kunnen er binnen. (dames dragen badmuts en badpak, ter plaatse te krijgen). Dit is een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Sareyn is populair bij de Iraniërs, het heeft dan ook een gezellige sfeer rondom de baden met winkeltjes en restaurants.
  Verder naar Ardabil voor overnachting.

  Dag 14 - Arbabil
  Door de hoge ligging koelt het hier in de avond wel af.
  In de groene heuvels aan de voet van de Kuh-e-Sabalan (4811m) ligt Ardabil, de thuisbasis voor de Sjah Svan nomaden. Vroeger was deze stad ook een belangrijk soefi-centrum, het belangrijkste monument is hier het mausoleum van Sjeik Safi od-din Ishaq. Vroeger had Ardabil ook een belangrijke marktfunctie, de plaatselijke bazaar biedt ook nu nog regionale producten aan. Ook de tapijten van Ardabil zijn gekend owv de heldere kleuren.

  Dag 15 – Meshgin Shahr – Tabriz
  Vandaag volgt de rit naar Tabriz, via Meshgin Shahr waar we Shahr-e-Yeri bezoeken. Dit 400 hectare groot archeologisch complex bevat een tempel, fort enz. Deze zouden minstens 9000 jaar oud zijn, maar wat zeker is, is dat Shahr-e-Yeri was bewoond en een belangrijk beschaafd centrum. Verder naar Tabriz voor overnachting.

  Dag 16 – Tabriz
  Tabriz is de hoofdstad van de regio Azerbeidzjan en kent een lange en bewogen geschiedenis. De oorsprong van de stad gaat vermoedelijk terug naar de tijd van voor de Sassanieden (224-651 na Christus). De oudste stenen tablet met een verwijzing naar Tabriz, is dat van Sargon II, de Assyrische koning. De tablet verwijst naar een plaats genaamd Tauri Castle en Tarmkis. De historici geloven dat dit kasteel is gelegen op het terrein van de huidige Tabriz. In de tijd van de Ilkhanid dynastie kende de stad een grote bloeitijd. Timoerlenk maakte een einde aan deze gloriedagen en gedurende enkele eeuwen had de stad het moeilijk. Halverwege de 19e eeuw kwam de voorspoed weer terug toen Perzië zich openstelde naar het Westen en het een belangrijke handelspost werd naar de Zwarte Zee. De monumenten die we tegenwoordig kunnen zien, dateren voornamelijk uit de periode van de Ilkhanid, Safavied en Kadjaar dynastie en sommige van hen zijn architectonische parels. We starten de stadstour met een bezoek aan het archeologisch museum, hier krijgen we een mooi overzicht van de geschiedenis. Verder zien we o.a. De Blauwe Moskee uit 1465, het El-Goli park en paviljoen, de Tombe van de poëten en de bazaar. De historische bazaar van Tabriz behoort tot de oudste bazaars ter wereld en lijkt een stad in een stad. Reeds in de tijd van de zijderoute werd hier volop handel gedreven en de oude gewelven geven een goede indruk van de bouwstijl uit die tijd, U kunt er uren ronddwalen maar bijzondere aandacht verdiend de goud- en zilverbazaar en de tapijtbazaar waar tapijten ook nog geknoopt worden. Sinds 2010 staat de bazaar van Tabriz op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Tabriz.

  Dag 17 – Tabriz
  Conform het vluchtschema volgt de transfer naar de luchthaven.

Armenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-IranArmenië, 17-Daagse individuele rondreis Zuid-Armenië en Noord-Iran