Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

6-Daagse budgetreis Armenië in internationaal gezelschap In 301 was Armenië de eerste staat die het christendom als officiële staatsgodsdienst aannam. Gedurende deze unieke reis naar Armenië ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van dit land. U bezoekt eeuwenoude kerken en kleine dorpjes. De perfecte combinatie van een boeiende historie, natuur en de huidige, levendige cultuur.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
5 nachten
Za
12
Za
26
999999
 « EerderLater »


Tijdens deze rondreis verblijft u in een 3-sterren accommodatie, zoals onderstaande of gelijkwaardig:

Hotel Silachi***
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en op 3 minuten loopafstand van de metro. Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Faciliteiten:
U kunt een drankje drinken aan de bar en de receptie is 24 uur per dag geopend.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• De kans bestaat dat u alleen (2 pax) of met meerdere personen reist in internationaal gezelschap.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats naar uw eigen keuze: Amsterdam of Dusseldorf met Austrian
 Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij. De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gids, uitgezonder de vrije dagen 
• Overnachtingen in de vermelde 3-sterren hotels of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt
• 1 flesje water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten
• Optioneel volpension (5 x lunch + 5 x diner) € 175,- per persoon


TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 515 AMD (01-01-'18).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARM6

 • Dag 1 – Jerevan
  Vertrek vanaf Amsterdam* of Dusseldorf* naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel. *De keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.

  Dag 2 – Jerevan
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maakt nader kennis met Jerevan. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Gedurende onze stadstour komen we langs de vele eeuwen geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Opvallend in Jerevan zijn de vaak in Sovjetstijl gebouwde statige gebouwen en pleinen. Verder naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf, hem opriep om op deze plek een kerk te bouwen. U kunt hier het Kerkelijk museum bezoeken. De expositie omvat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord; deze zou door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië zijn gebracht, een stuk hout van de ark van Noach, de rechterhand van Gregorius de Verlichter en nog vele andere bijzonder waardevolle voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van de 7e eeuwse tempel zien. Terug in Jerevan bezoeken we Tsitsernakaberd, het herdenkingscomplex ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Genocide. Hier bezoeken naast het monument ook het museum waar u meer uitleg krijgt over de gebeurtenissen. Naderhand maken we nog een wandeling over de sfeervolle vlooienmarkt waar we een goede indruk krijgen van de Armeense tradities, ambachten en kunst. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Khor Virap – Noravank - Jerevan
  We beginnen vandaag met een bezoek aan het klooster van Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster biedt een prachtig uitzicht op de in Turkije gelegen berg de Ararat. Vervolgens rijden we naar het 13e eeuwse Noravank klooster. Het meesterwerk van de middeleeuwse architect Momik is gesitueerd bovenop een imposante klif en volledig in harmonie met de mooie natuur. Overnachting in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Garni – Geghard – Sevan meer – Jerevan
  Na het ontbijt vertrekken we richting het Sevan Meer, het grootste meer van Armenië en één van de hoogstgelegen meren van de wereld. We brengen  een bezoek aan het klooster van Sevanavank.
  Verder naar Garni voor het bezoek aan de Zonnetempel. Deze tempel is in de 1e -eeuw gebouwd door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op de omgeving en de Azat rivier. Na de lunch vervolgen we onze weg richting 4e eeuwse Geghard kloostercomplex. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit  de rotsen. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Eind de middag keren we weer terug naar Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan
  Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding om de stad op uw eigen tempo verder te verkennen. Overnachting in Jerevan.

  Dag 6 – Jerevan
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.
  Indien gewenst is het mogelijk uw reis te verlengen.

Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië