Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Reizen naar Armenië. Deze prachtige rondreis laat u Armenië zien, de eerste staat die het Christendom als officiële staatsgodsdienst aannam. Gedurende deze unieke reis naar Armenië krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien zoals Khor Virap, Echmiadzin en de Ararat. U bezoekt eeuwenoude kerken en kleine dorpjes. Armenië biedt een perfecte combinatie van een boeiende historie, natuur en de huidige, levendige cultuur. Boek dus nu uw vakantie naar Armenië.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
5 nachten
Za
13
Za
27
965965
 « EerderLater »


Tijdens deze rondreis verblijft u in 3-sterren accommodatie, zoals onderstaande of gelijkwaardig:

Hotel Silachi***
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en op 3 minuten loopafstand van de metro. Er zijn diverse eetgelegenheden in de nabije omgeving.

Faciliteiten:
U kunt een drankje drinken aan de bar en de receptie is 24 uur per dag geopend.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• De kans bestaat dat u alleen (2 pax) of met meerdere personen reist in internationaal gezelschap.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats naar uw eigen keuze: Amsterdam of Dusseldorf met Austrian
 Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij. De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gids, uitgezonder de vrije dagen 
• Overnachtingen in de vermelde 3-sterren hotels of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt
• 1 flesje water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten
• Optioneel volpension (5 x lunch + 5 x diner) € 175,- per persoon


TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 515 AMD (01-01-'18).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARM6

 • Dag 1 – Jerevan
  Vertrek vanaf Amsterdam* of Dusseldorf* naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel. Hier heeft u de mogelijkheid om goed uit te rusten voordat uw reis door Armenië begint.
  *De keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.

  Dag 2 – Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots – Jerevan
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maken we nader kennis met Jerevan. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Gedurende onze tour in de omgeving van Jerevan zien we de vele eeuwen geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden. We rijden richting het Genocide Monument. De grote piek van 44 meter hoog staat symbool voor de nationale wedergeboorte van Armenië en reflecteert in haar vorm het vroegere en het huidige Armenië. De opstaande tegels symboliseren de 12 verloren provincies, gelegen in het huidige Turkije. Deze grote opstaande tegels refereren aan de traditionele Armeense khatchkars, rechtopstaande gedenkstenen met in het midden een Armeens kruis. Binnenin de constructie brandt een eeuwige vlam. De rondleiding door het hieronder gelegen museum doet ons stilstaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens de genocide. De foto’s en tabellen met bevolkingsgegevens van het vroegere West-Armenië en het huidige Oost-Turkije spreken voor zich. Na de lunch brengen we een bezoek aan de markt waar volop verse groenten en fruit te koop worden aangeboden. Ook vindt u er een schat aan kunst en souvenirs.
  Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Khor Virap – Noravank – Jerevan
  We beginnen de dag met een bezoek aan het klooster Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster van Khor Virap ligt aan de Turks-Armeense grens en vanaf hier heeft men een prachtig zicht op de voor Armeniërs zo heilige berg Ararat. Na de lunch rijden we naar Echmiadzin, gelegen op zo’n 25 minuten van Jerevan. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus hem opriep om op deze plaats een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diaken ons interessante tekst en uitleg geeft in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord en welke door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië werd gebracht, een stuk hout van de Ark van Noach alsmede vele andere bijzondere voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van deze 7e eeuwse tempel bezoeken.
  Overnachting in Jerevan.

  Dag 4 – Jerevan – Sevan meer – Geghard – Garni – Jerevan
  We rijden oostwaarts richting het Sevanmeer, één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld. Het meer wordt ook wel de parel van Armenië genoemd. We bezoeken hier het Sevanavank klooster, gelegen op een schiereiland op de noordwestelijke oever van het Sevanmeer. Het klooster werd oorspronkelijk gebouwd op de zuidelijke oever van een klein eiland. Na de kunstmatige aftappen van Lake Sevan, die begon in het tijdperk van Joseph Stalin, de waterstand viel ongeveer 20 meter, en het eiland omgetoverd tot een schiereiland. Op de zuidelijke oever van het zojuist gemaakte schiereiland, werd een gastenhuis van de Armeense schrijversbond gebouwd. De oostelijke oever is bezet door de zomerresidentie van de Armeense president, terwijl nog steeds actief seminarie van het klooster verplaatst naar nieuw gebouwde gebouwen aan de noordoever van het schiereiland. We rijden verder naar Garni en brengen een bezoek aan de Zonnetempel. Deze tempel is in de 1e eeuw gebouwd door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op het groen en de Azat rivier. In de middag bezoeken we het bijzondere grottenklooster Geghard. Dit 4e-eeuwse klooster van Geghard werd gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer, onderdak te bieden. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit massief rots. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Het complex ligt in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei. Het gehele complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan
  Vandaag heeft u ter vrije besteding. Jerevan is een gezellig stad die zich gemakkelijk laat ontdekken. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan misschien wel één van de belangrijkste musea van Armenië, de Matenadaran. De collectie bestaat uit ongeveer 17.000 manuscripten handelend over bijna alle aspecten van de oude Armeense cultuur en wetenschappen. Tevens is het de moeite waard om het Armeens Nationaal Historisch Museum, gelegen aan het Republiekplein te bezoeken. Het museum kent diverse afdelingen waaronder archeologie, numismatiek en een etnografische afdeling. Hier krijgt u een goed beeld van de Armeense geschiedenis. Ook leuk is om te wandelen door de parken en in één van de vele uitnodigende parkcafés te belanden waar u gemakkelijk kennis maakt met de inwoners van de stad.
  Overnachting in Jerevan.

  Dag 6 – Jerevan
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.
  Indien gewenst is het mogelijk uw reis te verlengen.

Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië Armenië, 6-Daagse internationale budgetreis Armenië