Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië LO Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Reizen naar Armenië en Georgië. Deze korte introductierondreis door Armenië en Georgië laat u kennis maken met het hart van de Kaukasus, een belangrijk kruispunt op de oude handelsroutes. Eeuwenoude geschiedenis, religie, natuurschoon, gastvrije bevolking en een bourgondische levensstijl maken van deze 2 relatief onbekende landen een ideale reisbestemming.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Vr
26
1280
 « EerderLater »

 


Tijdens deze 8-daagse rondreis verblijft u in onderstaande comfortabele 4-sterren hotels of gelijkwaardig.

Hotel Ani Plaza**** in Jerevan
Dit moderne hotel ligt in het hart van Jerevan aan dat Sayat Nova Avenue, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. In de omgeving heeft u veel eetgelegenheden.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een restaurant waar in de ochtend een uitgebreid buffet wordt geserveerd. Tevens is het open voor diner. Daarnaast is er een bar en een coffeeshop. In het zwembad met spa kunt u tot rust komen na een mooie dag in Jerevan en omgeving. Gratis WiFi, geldwisselkantoor, ATM en conciërgedesk behoren tot de andere faciliteiten.

Kamers:
Het hotel biedt lichte kamers met gratis Wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

Hotel Astoria**** in Tbilisi
Hotel Astoria ligt In het hart van Tbilisi op slechts 5 minuten wandelafstand van de bekende Rustaveli Boulevard.

Faciliteiten:
Restaurant, bar, zwembad

Kamers:
De comfortabel  ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, gratis WiFi en een waterkoker. Badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
U kunt bijvoorbeeld 1 dag eerder naar Jerevan reizen en 1 dag langer in Tbilisi blijven. De kosten hiervoor bedragen € 90,- p.p. bij 2 personen in 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 65,-.
• U reist in internationaal gezelschap.
• Gegarandeerd vertrek bij 2 deelnemers

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats naar uw eigen keuze: Amsterdam of Dusseldorf met Czech Airlines of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij. De keuze van vertrekluchthaven is gegarandeerd en geeft u op bij uw boeking.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gidsen
• Overnachtingen in 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
• 1 flesje water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Reserveringskosten

 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 528 AMD (01-11-'19).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMGEO10


 • Dag 1 – Jerevan
  Vertrek vanaf Amsterdam* of Dusseldorf* naar Jerevan. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw comfortabele hotel.
  *De keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.

  Dag 2 – Jerevan
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maken we nader kennis met Jerevan. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Voordat wij Jerevan ontdekken, rijden we naar Echmiadzin, op ca. 30 minuten van het centrum. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf, hem opriep om op deze plek een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diakenen ons zeer interessante tekst en uitleg geven in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord; deze zou door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië zijn gebracht, een stuk hout van de ark van Noach, de rechterhand van Gregorius de Verlichter en nog vele andere bijzonder waardevolle voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van de 7e eeuwse tempel zien. Na de lunch maken we een wandeling door het Tsitsernakaberd  Memorial park en het museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Genocide.  Naderhand maken we nog een wandeling over de sfeervolle vlooienmarkt waar we een goede indruk krijgen van de Armeense tradities, ambachten en kunst. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Khor Virap – Noravank - Jerevan
  We beginnen vandaag met een bezoek aan het klooster van Khor Virap, één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter 13 jaar lang door Koning Tiridates IV gevangen gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom kon bekeren, werd Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst aannam. Het klooster biedt een prachtig uitzicht op de in Turkije gelegen berg de Ararat. Vervolgens rijden we naar Noravank met zijn uit de 13e – eeuw stammende Noravank klooster. Het meesterwerk van de middeleeuwse architect Momik is gesitueerd bovenop een imposante klif en volledig in harmonie met de mooie natuur. We rijden terug naar Jerevan waar we overnachten.

  Dag 4 – Jerevan – Garni – Geghard – Sevan meer – Jerevan
  Na het ontbijt vertrekken we richting het Sevan Meer , het grootste meer van Armenië, tevens ook één van de hoogstgelegen grote meren van de wereld. We brengen  een bezoek aan het klooster van Sevanavank, wat een mooi overzicht geeft over het meer. We rijden verder naar Garni en brengen daar een bezoek aan de Zonnetempel. Deze tempel is in de 1e -eeuw gebouwd door Koning Tiridates I nadat hij een bezoek gebracht had aan keizer Nero in Rome. De tempel is omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vanaf de paden rondom de tempel heeft u een schitterend vergezicht op het groen en de Azat rivier. Na de lunch vervolgen we onze weg richting Geghard en bezoeken daar  het 4e- eeuwse klooster van Geghard, gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer, onderdak te bieden. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit  de rotsen. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Het complex ligt in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei. Het gehele complex ademt een bijzonder magische sfeer.  Aan het einde van de middag keren we weer terug naar Jerevan. Overnachting in Jerevan.

  Dag 5 – Jerevan - Tbilisi
  Na het ontbijt  verlaten we Jerevan voor de 5 uur durende reis naar Tbilisi (zonder gids). Onderweg ziet u het mooie berglandschap en het dagelijks leven buiten de grote stad.  Na aankomst in uw hotel is er een gelegenheid om u op te frissen om vervolgens om het Tbilisi te ontdekken. Al in de middeleeuwen was Tbilisi uitgegroeid tot een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen Transkaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgische, Armeens Apostolische, Rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een onstuimige maar zeer aangename mix van oost en west wat al sinds de oudheid vele bezoekers trekt.. We beginnen bij de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Sint-Demetrius II tussen 1278 en 1284. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgisch-orthodoxe kerk. We gaan vervolgens door naar het Narikala fort. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad en kunt u naar beneden wandelen richting de sulfaatbaden en loopt u door het oude stadscentrum van Tbilisi. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 6 – Tbilisi – Mzcheta – Uplistsikhe - Tbilisi
  Op 25 kilometer van Tbilisi ligt de oude hoofdstad Mzcheta.  Het museumstadje is het spirituele centrum van het land dankzij de aanwezigheid van de 2 belangrijkste religieuze bouwwerken. Op de plek van het 6e-eeuwse Jvari klooster  richtte missionaris Sint-Nino een kruis op waarmee zij het christelijk geloof naar Georgië bracht. Vanaf deze heuvel heeft u een mooi uitzicht over de samenvloeiing van de Aragvi en Mtkvari rivieren, de bergtoppen van de Kaukasus en de Svetitskhoveli kathedraal. In deze imposante kathedraal liggen de koningen van het voormalige Georgische koninkrijk begraven. Nog belangrijker is dat hier, volgens de overlevering, de mantel van Jezus begraven is. De kerk is eveneens opvallend door een aantal bijzondere fresco’s. Zowel het Jvari klooster als de Svetitskhoveli kathedraal staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Vervolgens reizen we naar Gori, waar we een korte fotostop maken van het geboortehuis van Stalin. Op korte afstand van deze stad liggen de ruïnes van de grottenstad Uplistsikhe, één van de eerste grottensteden van Georgië. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 7 – Tbilisi – Alaverdi – Gremi – Tsinandali – Tbilisi
  Na het na het ontbijt reizen wij naar het oosten van Tbilisi. Daar ligt de regio Kakheti,
  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en reizen we langs traditionele dorpjes naar Kakheti,  één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden in Georgië en bekend van haar wijnen. De hoge besneeuwde bergen van de Kaukasus met toppen tot ruim 4500 meter liggen zij aan zij met het vruchtbare laagland bestaande uit valleien en velden. De boeren uit deze omgeving maken al meer dan 7000 jaar wijn en bieden dan ook een breed scala aan hoogwaardige wijnen. Er wordt gezegd dat elk dorp zijn eigen wijn heeft. We beginnen met een bezoek aan het Alaverdi klooster. Dit klooster is gebouwd in de 11e eeuw en behoorde tot de grootste bouwwerken uit die tijd. De omringende tuin wordt gebruikt voor druivenranken waarvan de monniken hun eigen wijn maken. Vervolgens gaan we naar Gremi, de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Kakheti (1466-1616). Het stond bekend om het rijke culturele leven maar na de invasie van de Perzische heerser Shah Abbas werd de stad vernietigd. Het opvallende kloostercomplex herinnert aan de rijkdom van die tijd. De grotten van Kakheti waren en zijn nog altijd geschikt voor de rijping van wijn.  Wij bezoeken de Khareba wijntunnel, één van de langste tunnels.  Uiteraard proeven wij een selectie van de wijnen.  We sluiten de excursie af in de residentie van de 19e-eeuwse dichter Alexander Chavchavadze in Tsinandali.  Hier bezoeken wij het familiemuseum, de tuin in Engelse stijl en de wijnkelder. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 8 –Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.
   

Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië Armenië, 8-Daagse internationale rondreis Armenië en Georgië