Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Armenië » Yerevan »
Armenië, 8-Daagse wandelreis door Armenië HP Bewaar dit hotel

Armenië / Yerevan

Armenië is nog een relatief onbekende wandelbestemming. Echter dit kleine land verscholen achter de hoge bergen van de Kaukasus, biedt een grote verscheidenheid aan natuur en landschappen. Zo wandelt u tijdens deze reis door groene loofbossen, droge plateau’s, alpenweide en het centrale hoogland. Daarnaast is Armenië het oudste christelijke land ter wereld en dit is dan ook te zien tijdens deze fascinerende reis.
Tijdens deze wandelreis verblijft u in de onderstaande hotels of gelijkwaardig:

- 3 overnachtingen in hotel Silachi in Yerevan
- 1 overnachting in hotel Bohemian Resort in Sevan
- 1 overnachting in het Apaga Resort in Yenokavan
- 1 overnachting in hotel Qefilyan in Haghpat
- 1 overnachting in hotel Gyumri in Gyumri

Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterren hotel op basis van logies/ontbijt
• 6 x diner + 6 x lunch(box)
• 2 flesjes water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden

Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest passende vluchtoptie voor uw reis.
• Fooien en kruierservice
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: ARMENIË

Electriciteit
Armenië heeft 220 volt netspanning. In Armenië gebruikt met hetzelfde type stekkers.

Douanebepalingen
Invoer:
Binnenlandse en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer:
Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd. Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Feestdagen:
Armenië kent de volgende officiële feestdagen:
1 & 2 Januari: Nieuwjaar
3 t/m 5 Januari: vrije dagen voorafgaand aan Kerstmis
6 & 7 Januari: Kerstmis
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
24 April: Herdenking van de Genocide
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 mei: Dag van de Overwinning
28 Mei: Dag van de Republiek
4 + 5 juni: Orthodox Pinksteren
5 Juli: Dag van de Grondwet
21 September: Onafhankelijkheidsdag

Op de vierde zondag voorafgaand aan Mariahemelvaart (15 augustus) wordt Vardavar gevierd. Bij dit feest is iedereen vrij elkaar met water te bestoken. Een vrolijk feest waarbij je ook als toerist het risico hebt op een nat pak.

Fooien
Het is gebruikelijk in Armenië om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. De gidsen in Armenië verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Armenië is de Dram (AMD). 1 EUR = ongeveer 515 AMD (01-01-'18).
Het is gemakkelijk om in de steden geld af te halen bij een bankautomaat. In de kleine plaatsen is dit vrijwel onmogelijk, houdt u hier dus rekening mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 60 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Armenië. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitus A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. In de maanden juli t/m oktober komt malaria voor in Armenië.Vraag advies over het gebruik van antimalariamiddelen. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts.  Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Paspoort:
U heeft een paspoort nodig welk nog 6 maanden geldig is na uitreis.

Visum:
Een visum is niet nodig.

Taal
Meest gesproken talen zijn: Armeens (officieel) en Russisch.

Tijdsverschil
In Armenië is het 2 uur later.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ARMWAN8

 • Dag 1 – Jerevan
  Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Sovjet Reizen. De transfer volgt naar uw hotel. Overnachting in Jerevan.

  Dag 2 – Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots – Jerevan (ca. 1,5 uur wandelen)
  Na het ontbijt ontmoeten we de gids en leert u de andere medereizigers kennen. Vandaag maken we nader kennis met Jerevan tijdens een uitgebreide wandeling door de stad. Hoewel de stad pas sinds 1918 de hoofdstad van Armenië is, heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Koning Arghisti I van Urartu stichtte de stad in 782 v. Chr. toen hij op deze strategische locatie een garnizoen stationeerde. Daarmee is Jerevan nog ouder dan Rome. Gedurende onze tour in de omgeving van Jerevan zien we de vele eeuwen geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens de stadstour bewonderen we de Cascade en het genocide monument. De grote piek van het monument van 44 meter hoog, staat symbool voor de nationale wedergeboorte van Armenië en reflecteert in haar vorm het vroegere en het huidige Armenië. De opstaande tegels symboliseren de 12 verloren provincies, gelegen in het huidige Turkije. Deze grote opstaande tegels refereren aan de traditionele Armeense khatchkars, rechtopstaande gedenkstenen met in het midden een Armeens kruis. Binnenin de constructie brandt een eeuwige vlam. Na de lunch, die wordt genuttigd in de lokale kunstschool, brengen we een bezoek Echmiadzin en Zvartnots. Wat Rome is voor katholieken, is Echmiadzin voor Armeniërs. Volgens de overlevering kreeg Gregorius de Verlichter (257-331), de grondlegger van de Armeens Apostolische Kerk, hier in 301 een visioen waarin Jezus Christus zelf, hem opriep om op deze plek een kerk te bouwen. De kathedraal beschikt ook over een museum, waar de Engelssprekende diakenen ons zeer interessante tekst en uitleg geven in de schatkamer van het complex. Deze bevat enkele bijzondere relikwieën, waaronder de lans waarmee Christus werd doorboord; deze zou door de apostel Judas Taddeüs naar Armenië zijn gebracht, een stuk hout van de ark van Noach, de rechterhand van Gregorius de Verlichter en nog vele andere bijzonder waardevolle voorwerpen. Op de weg terug naar Jerevan passeren we Zvartnots, waar we de ruïnes van de 7e-eeuwse tempel zien. Overnachting in Jerevan.

  Dag 3 – Jerevan – Geghard – Havuts Tar – Sevanmeer (ca. 3 uur wandelen)
  Na het ontbijt wordt u eerst verder gereden naar Geghard met onderweg een fotostop. Dit 4e-eeuwse klooster van Geghard werd gebouwd met als doel om aan één van de meest aanbeden relieken van het christendom, de Heilige Speer, onderdak te bieden. Bij het betreden van het kloostercomplex waant u zich even terug in de oudheid. Binnen het complex liggen een aantal verschillende kerken waarvan de meeste gehouwen zijn uit massief rots. De interieurs van de kerken zijn zeer uniek versierd met kruisstenen en uitgehouwen fresco’s. Het complex ligt in een prachtig landschap aan de ingang van de Azatvallei. Het gehele complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. Vanuit Garni wandelen we naar Havuts Tar, een ruïne van een klooster gelegen op 1800 meter hoogte. De wandeling gaat door de vallei genaamd: de symfonie van stenen. Na de wandeling rijden we verder naar het Sevanmeer. Wanneer we zijn aangekomen bij het schiereiland, lopen we naar boven om van de zonsondergang te genieten bij het meer. Overnachting in Sevan.

  Dag 4 – Sevanmeer – Dilijan – Yenokavan (ca. 3 uur wandelen)
  Vandaag ontdekken we het noorden van Armenië terwijl we naar Dilijan rijden. Dilijan wordt ook ‘klein Zwitserland’ genoemd. Het wandelpad begint bij Parz Lich, het heldere meer, een klein pittoresk meer gelegen in het hoogland van Dilijan. Van hieruit trekken we door weelderige, dichte bossen en komen uit op een uitgestrekte, grazige weide. Vanaf hier dalen we af naar het Gosh dorp om onze wandeling te eindigen bij het adembenemende middeleeuwse klooster van Goshavank, dat zich aan de rechterzijde van de Getik rivier bevindt. Voordat we verder rijden naar het noorden, bezoeken we de oude stad van Dilijan en een plaatselijke studio van een houtbewerker om te zien hoe massief hout zich vormt tot levendige figuren. We rijden verder naar het Apaga Resort in Yenokavan, waar u verblijft in een bungalow in de beboste bergen.

  Dag 5 – Yenokavan – Lastiver – Haghpat (ca. 3 uur wandelen)
  Deze morgen heeft u nog wat tijd ter vrije besteding om te genieten van de prachtige omgeving. Vanuit het resort waarin u verblijft, is het ook mogelijk om een optionele excursie te maken zoals paardrijden of met een zip-lijn door de bergen te gaan. Begin de middag gaan we wandelen door het dicht beboste woud van Lastiver in de omgeving van Yenokavan. U passeert de Khachaghbyur rivier, historische monumenten en geniet ondertussen van de ongerepte natuur. U krijgt tijdens uw wandeling tevens de Watervallen van Lastiver en een aantal grotten te zien. Na de picknick lunch rijden we verder naar Haghpat, een klooster uit de 10e eeuw na Christus, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Diner en overnachting in een hotel naast het befaamde klooster.

  Dag 6 – Haghpat – Alaverdi – Gyumri (ca. 3 uur wandelen)
  Vanuit Haghpat arriveren we in Alaverdi, het industriële centrum van Armenië. Een bezoek aan het nieuw gerenoveerde Mikoyan museum mag niet ontbreken, waarbij u zich terug in de Sovjettijd waant. Dit zijn twee gedenkwaardige Armeense broers, die niet alleen de Sovjet Unie hebben beïnvloed, maar ook de geschiedenis van de wereld. Vervolgens begint u met de wandeling door de Debed vallei tussen de kloosters Sanahin en Haghpat. Onze lokale gids komt uit een nabijgelegen dorp en kent alle geheimen en legendes van dit gebied. We passeren het Akner dorp en lopen over de oude Haghpat brug. Onderweg maken we een stop in Odzun, waar we verrast zullen wonder door een aantal lokale kinderen. Na de wandeling wordt u verder gereden naar Gymuri en dineren we bij een lokale visboerderij, gespecialiseerd in het kweken van vis. Overnachting in Gyumri.

  Dag 7 – Gyumri – Amberd – Yerevan (ca. 1,5 uur wandelen)
  Gyumri is de tweede stad van Armenië en ademt de sfeer van een typisch provinciestadje. In 1988 werd de stad getroffen door een zware aardbeving waardoor er veel nieuwbouwwijken zijn. Desondanks treft u in de stad ook nog panden aan in Russische stijl daterend uit de 19e eeuw. Het enorme stadsplein met zijn kerk, overheidsgebouwen en fonteinen, geven de oude stad toch iets van allure. Na onze wandeling door de stad bezoeken we het Dzitokhtsyan Huismuseum, waarbij u meer komt te weten over Alexandropol, die tevens is verbonden met deze stad. Vervolgens rijden we verder naar de spectaculaire Kasagh kloof, waar Fort Amberd is gelegen, op de zuidelijke helling van de Aragats berg. Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en de graslanden bezaaid met bloemen. Gedurende de zomermaanden bestaat de kans de Yezidi-stammen te zien, die onder de torenhoge pieken van de Aragats hun schapen hoeden. We maken hier een wandeling en klim naar het fort. In de middag maken we een laatste stop met het dorp Oshakun, waarbij het Armeense alfabet van Mesrop in het park staat gepresenteerd. Overnachting in Yerevan.

  Dag 8 – Jerevan
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven conform uw vluchtschema. Indien gewenst, is het mogelijk uw reis te verlengen.

Armenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door ArmeniëArmenië, 8-Daagse wandelreis door Armenië