Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Azerbeidzjan » Bakoe »
Azerbeidzjan, 10-daagse rondreis Azerbeidzjan LO Bewaar dit hotel

Azerbeidzjan / Bakoe

Reizen naar Azerbeidzjan. Tijdens onze 10-daagse rondreis Azerbeidzjan maakt u kennis met dit relatief onbekende land en zijn rijke geschiedenis. Reis mee van het hippe Bakoe langs de legendarische zijderoute en ervaar de diversiteit van het land. Bewonder de interessante mix van de moderne en authentiek cultuur van Azië en Europa. Een vakantie in Azerbeidzjan geeft u de kans om kleine bergdorpjes als moderne steden in de Kaukasus te bewonderen.
9,72
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
9 nachten
Di
18
2285
 « EerderLater »

 


Tijdens deze 10-Daagse rondreis door Azerbeidzjan maakt u gebruik van de onderstaande of gelijkwaardige hotels:

Bakoe – Hotel Central Park****
Dit 4-sterren hotel in Bakoe ligt op 5 minuten lopen van Fountain Square en de winkelstraat aan de Nizami promenade.
 
Faciliteiten:
Het Central Park Hotel biedt gratis WiFi en een gastronomisch restaurant op het dak. U bent van harte welkom in het restaurant waar ze diverse gerechten serveren. Tevens is er een sauna en fitnessruimte.

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van een elegante inrichting, zachte pastelkleuren, airconditioning en plasma televisie met satellietzenders.


Gabala  – Hotel Yeddi Gozel***
Dit rustig gelegen hotel ligt net iets buiten Gabala.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een groot buitenzwembad en een spacentrum waar u gebruik kunt maken van de sauna of een heerlijke massage kunt boeken. Tevens heeft het hotel een eigen restaurant waar ze lokale gerechten serveren en u kunt terecht bij de bar voor een drankje.

Kamers:
De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning en satelliet televisie. De privé badkamers zijn alle voorzien van een bad of douche.

 

Sheki – Issam Hotel***
Het Issam Hotel is in het centrum van Sheki gelegen. Het treinstation ligt op 11 km afstand van het hotel.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een sauna. Het biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Het restaurant van het hotel serveert gerechten uit Azerbeidzjan en Europa en u kunt bij de bar een drankje nemen. Tevens heeft het hotel een fitnesscentrum.

Kamers:
De lichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, slippers, badjassen en een haardroger.


Ganja – Hotel Cinema****
Het Cinema Boutique Hotel ligt in het centrum van Ganja.

Kamers:
Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een zithoek. Elke kamer heeft een badkamer met bad en douche en u kunt gebruik maken van gratis toiletartikelen.

Bijzonderheden
- Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
- Minimaal aantal deelnemers: 6

Inclusief
- Lijnvlucht met vertrekplaats Amsterdam* of Dusseldorf* met Turkish Airlines of gelijkwaardige IATA-maatschappij, de keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Engelssprekende lokale gids
- Overnachtingen in comfortabele 3-sterren en 4-sterren hotels
- Verzorging op basis van logies/ontbijt
- Alle vervoer ter plaatse met airco
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
- Visumverzorging Azerbeidzjan € 55,- p.p.
- Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: AZERBEIDZJAN

Algemeen
Azerbeidzjan is het grootste land van de Kaukasus en Eurasia regio. Azerbeidzjan heeft eigenlijk alles wat de avontuurlijk ingestelde toerist verlangt. Het is niet bepaald het land van de plat getreden paden. U zult er geen massatoerisme vinden, maar wel gastvrije dorpelingen in de bergdorpjes van de Grote Kaukasus, waar u nog te paard of te voet tochten maakt. De verstokte stedeling valt van de ene verbazing in de andere in Bakoe, de metropool van Azerbeidzjan. De hoofdstad Bakoe, is razendsnel aan het veranderen tot een moderne stad. Waar het ene futuristische gebouw zich in grillige vormen verheft na het andere. En dat alles in een stad waar kronkelige, middeleeuwse straatjes te vinden zijn en oosterse paleizen, moskeeën en hamams. In het zuiden kunt u er nog wildernis vinden zoals het luipaard en de beer. En verder kunt u een bad nemen in aardolie, kunt u vuur en moddervulkanen zien. Het land van de nooit dovende vlammen wordt Azerbeidzjan dan ook wel genoemd.

Ligging
Het land grenst aan Georgië en Rusland in het noorden, aan Armenië in het westen, aan Iran in het zuiden en aan het oosten kunt u de Kaspische zee vinden. Azerbeidzjan heeft een heel afwisselend landschap dat ongeveer voor de helft uit laagland bestaat en de andere helft hoogland. In het noorden ligt het Kaukasus gebergte met een hoogte van 4466 meter. In het westen zijn er de bergketens van de Kleine Kaukasus en het Talysgebergte. Het smeltwater uit het berggebied wordt afgevoerd door honderden rivieren die alle uitmonden in de Kaspische Zee. De langste rivier is de Koera. Azerbeidzjan staat bekend om zijn moddervulkanen en jaknikkers voor de olie.

Klimaat
Door de geografische verscheidenheid zijn er ook verschillen in het klimaat per regio. De kust van de Kaspische zee heeft veel wind. De regelmatig opstekende stormen maken de temperatuur draaglijk. De winters zijn niet al te koud, maar dat verandert hoger in de bergen. Hevige sneeuwval is een veel voorkomend verschijnsel in de Kaukasus. Het midden van het land is droog, maar de bossen in het zuiden vangen voldoende regen op, met name in oktober, november en maart. De gemiddelde temperatuur bedraagt tussen de 20 en 30 graden in het voorjaar en de zomer. Het beste reisseizoen is in het voorjaar; mei en juni en in het najaar: september en oktober. Daarnaast kunt u Azerbeidzjan ook goed bezoeken in de zomer.

Religie
Azerbeidzjan heeft een seculiere overheid en heeft officieel dus geen staatreligie. Maar ruim 90% van de bevolking behoort tot de Islam. Maar een klein deel van de bevolking houdt zich aan de islamitische leefregels hoewel dit deel de laatste jaren groeit. Hoewel er volgens de grondwet vrijheid van godsdienst is, is het er in de praktijk moeilijk om christen te zijn voor een Azeri. Internationaal wordt Azerbeidzjan gezien als tolerant, islamitisch land. U als reiziger zult hier geen problemen van ondervinden. 

Eten en drinken
De Azeri’s maken doorgaans enkele uitzonderingen op de islamitische regels en dat is voornamelijk de alcohol, die evenals in andere voormalige Sovjet-republieken rijkelijk vloeit. Soms wordt reeds bij de lunch menig glaasje wodka geheven. Ook bier is ruimschoots voorhanden; zowel eigen 'brew' als import. Azerbeidzjan heeft verder een uitstekend klimaat voor de druiventeelt, dus lokale witte en rode wijnen zijn er ook.

In de hotels kunt u 's ochtends ontbijten met brood, thee of koffie, diverse soorten beleg en soms een eitje, en - meestal - een glas kefyr (plantaardig, maar het lijkt op yoghurt). Het middagmaal is warm, evenals het diner. De menu's zijn over het algemeen voor zowel lunch als diner hetzelfde: zeer gevulde, voedzame soep met brood, hoofdgerecht met vlees, groenten en altijd salade van sla, komkommer en tomaat.

Drinken
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
In Azerbeidzjan worden dezelfde typen stekkers gebruikt als in Nederland (220 volt).

Tijdsverschil
In Azerbeidzjan is het 2 uur later. Aangezien Azerbeidzjan net als Nederland zomertijd gebruikt is dit tijdsverschil het hele jaar gelijk.

Taal
In Azerbeidzjan is de officiële taal Azerbeidzjaans, een taal die tot de Turkse taalfamilie hoort.
In het dagelijks spraakgebruik bedienen veel mensen zich van het Azerbeidzjaans vermengd met Russisch. Met Russische kunt u ook goed terecht en in de hotels spreekt men doorgaans Engels of Duits.

Bagage en kleding
Wat betreft uw kleding raden wij aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren zoals diverse lagen. Wij vragen u om met uw kledingskeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Westerse vrouwen wordt aangeraden om degelijk gekleed te gaan, dus geen short, korte rok of laag uitgesneden jurk. Verder zijn er geen specifieke kledingseisen. 

Paspoort, visa en douanebepalingen
Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Neem op reis een fotokopie mee van uw visumdocument en paspoort en houd deze gescheiden van de reisdocumenten, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment van de visumaanvraag en tevens 3 maanden na terugkomst.
Het Azerbeidzjaanse visum zal Sovjet Reizen voor u regelen. Voordat u op reis gaat, dient u in het bezit te zijn van het visum, welke elektronisch is aangevraagd. 

Fotograferen en filmen
Azerbeidzjan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de bevolking. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Kinderen zullen zich zelfs op de voorgrond dringen om maar in beeld te komen. Vaak ontvangt u zelfs als dank, vooral op markten, appels, peren of noten. Als u mensen fotografeert, doe het dan met respect. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat u een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen.
Dit kan aanleiding geven tot agressieve reacties. In musea en bij bezienswaardigheden moet u soms een apart kaartje kopen om foto’s of video-opnames te mogen maken. Deze kunnen aanmerkelijk duurder zijn dan het entreekaartje. Wees zeker terughoudend bij het fotograferen van religieuze plaatsen en gebeurtenissen.
Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Geld- en bankzaken
In Azerbeidzjan wordt betaald met de Azerbeidzjaanse Manat (AZN)
1 Euro (EUR) = 1,85 Manat (01-01-18).

Er zijn volop geldautomaten in de hoofdstad. In de steden kunt u cash Euro’s en Dollars wisselen bij banken, wisselkantoortjes en veel hotels. Creditcards worden geaccepteerd in een aantal grote hotels.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Soms zetten (duurdere) restaurants tien tot vijftien procent servicekosten op de rekening. Dat gebeurt ook als er een muziekband speelt. In theehuisjes is een fooi niet gebruikelijk.

Tijdens een begeleide reis, verwachten de gids en de chauffeur aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is
€ 2,- per persoon per dag voor beide.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.

Wij willen u wel adviseren om een diarree remmer mee te nemen op reis zoals immodium. Het eten is tenslotte toch anders in Azerbeidzjan en ze gebruiken andere specerijen in het eten. Het kan dus voorkomen dat er wat darmproblemen opspelen en dan is het altijd fijn om iets bij de hand te hebben.

Toilet – Hygiëne
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig. Maar tijdens het reizen, komen we ook wel een langs een rustplek, waar er geen toiletpapier aanwezig kan zijn. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee op reis. Het is aan te raden om hygiënische redenen zelf vochtig toiletpapier mee te nemen om waar geen water voorhanden is uw handen toch te reinigen. Ook aan te raden is desinfecterende lotion.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In Bakoe zie je steeds meer 24-uurs supermarkten verschijnen waar eigenlijk alles te koop is.
Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Post, internet en telefoon
Post naar de Benelux doet er een tot twee weken over en is niet overal even betrouwbaar. Internetcafés zijn er in de grote steden en toeristische plaatsen. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Azerbeidzjan te bellen en gebeld te worden. Azerbeidzjan heeft het internationale landennummer 00998, Nederland 0031, België 0032.

Veiligheid
Over het algemeen is Azerbeidzjan veilig te bereizen. U kunt zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor. Het is daarom verstandig om op uw eigendommen te letten en mensen niet de gelegenheid te geven spullen te stelen. Het kan zeker geen kwaad op drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer extra op uw spullen te letten. Geld en belangrijke papieren kunt u beter op uw lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van de kleding of in een geldbuidel. Stop een klein geldbedrag in uw portemonnee zodat u niet al uw geld kwijt bent als zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. U kunt deze gegevens ook scannen en naar het eigen mailadres sturen zodat u er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken. Laat geen waardevolle spullen op de hotelkamer achter.

Criminaliteit
Zowel in het centrum als buiten het centrum van Bakoe is het over het algemeen veilig. Hoewel er gevallen bekend zijn van straatroof, is er over het algemeen weinig criminaliteit op straat gericht tegen buitenlanders. Het wordt echter aangeraden om in de avond slecht verlichte stukken en achterbuurten te mijden. Neem verstandige voorzorgsmaatregelen: wees waakzaam in de buurt van kroegen en bars en bij slechte verlichte toegangen van huizen, laat publiekelijk geen grote hoeveelheden geld zien. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft een meldpunt ingesteld voor criminaliteit door buitenlanders maar ook tegen buitenlanders. Het telefoonnummer hiervan is +994-125909966, welke iedere dag te bereiken is tot 20 uur plaatselijke tijd.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Bakoe is bezig aan een moderniseringsslag. Er zijn recentelijke nieuwe bussen aangekocht en de betrouwbaarheid van de metro is erg goed. In de rest van het land is het openbaar vervoer verouderd en overvol. De meeste taxi’s in Bakoe zijn niet gereguleerd en er dient voor iedere rit een prijsafspraak gemaakt te worden in plaats van de gangbare taximeter. In 2011, is de herkenbare London taxi op grote schaal in gebruik genomen. Deze taxi’s zijn modern, beschikken over een prijsmeter en zijn overal te vinden in het centrum van Bakoe. Het is aan te raden om van deze taxidienst gebruik te maken en er op toe te zien dat de meter wordt ingeschakeld. Klein geld is wel net zo handig.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Gobustan rotstekeningen
- De oude ommuurde stad met het Shirvanshah’s paleis in Bakoe
- Maiden Tower

Literatuurlijst
* Ali en Nino van Kurban Said
* Tussen Baku en Batumi van Jelle Brandt Corstius
* Joorddansen in de Kaukasus van Olaf Koens
* Reisgids Azerbeidzjan van Jack Kroes

Nationale feestdagen
Azerbeidzjan kent een aantal nationale feestdagen: Nieuwjaarsdag (1 januari), Dag van de martelaren (20 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Nowruz/Perzisch Nieuwjaar (21 maart), Dag van de overwinning (9 mei), Dag van de republiek (30 mei), Bevrijdingsdag (15 juni), Dag van de Strijdkrachten (27 juni), Onafhankelijkheidsdag (18 oktober), Dag van de vlag (9 november) en Dag van de solidariteit (31 december). Daarnaast kent Azerbeidzjan een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Zo vieren ze ook Id-ul-Maulid, de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan en het Suikerfeest: Aid Saghir. Daarnaast hebben zij ook het offerfeest en het islamtische nieuwjaar.

Tip
U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip.

9.6
Uitstekend programma. Grote afwisseling. Afstanden beheersbaar. Uitstekende prijs-kwaliteitsreis. Fantastische gids. Laat deze man gerust verder de vrijheid om alle maaltijden zelf te bestellen en te betalen (41 jarige man vader 2 kinderen was ook de gids waar mevrouw Helen de Jong recentelijk met sovjet-reizen op Azerbeidzjaans mee was, geweldig land. Aanrader waar sovjet-reizen mee kan uitpakken. Ook goed als "instapland" voor nieuwe reizigers onbekend met het ex-oostblok. zeer veilig.Progarmma nuiet te lang niet te kort. 1 van mijn beste reizen ooit van de 85 landen die ik al deed.

Dhr. R. Alex.

10

Complete reis, leuke (kleine) groep, prima gids en reisbegeleiding. Maaltijden goed verzorgd en overvloedig, kan geen minpunten aangeven.

M. Heijboer


10

Onze reisleidster Helen is een enthousiaste en bevlogen gids die haar uiterste best doet om het de gasten naar de zin te maken en dat is volledig gelukt. Ik zal zeker graag nog eens een reis maken onder haar leiding. Ook de gids in Azerbeidzjan was een man die veel wist te vertellen over zijn land en er voordurend op uit was om goed voor ons te zorgen. Dat we toch nog in de Karavanserai konden logeren en dat het ongemak dat dat veroozaakte geen enkel probleem was hebben we ontzettend gewaardeerd.

J. van der Put


9
Ik heb volop genoten! Wel heel bijzonder dat ik met m';n reisgenoot wel in de karavansarai heb kunnen overnachten. Dit hebben wij echter te danken aan Helen. Zo'n prachtig gerestaureerd bouwwerk. Echt een ware belevenis en helemaal passend bij dit gebied. Tot een stukje van de zijderoute.

H. Visser

10
Ik denk dat we er het maximale hebben uitgehaald wat mogelijk was. Wel was het tempo soms wat aan de trage kant waardoor we misschien wat tijd verloren hebben. Maar al bij al heb ik geen spijt deze reis gedaan te hebben en kijk er positief op terug.

M. Van Dijck

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  AZER10

 • Dag 1 - Bakoe
  Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam* of Dusseldorf* naar de hoofdstad van Azerbeidzjan. Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Bakoe. Overnachting in Bakoe.

  Dag 2 – Bakoe
  De hoofdstad van Azerbeidzjan is een dynamische stad. Vervallen gebouwen maken plaats voor opvallende, moderne nieuwbouw terwijl karakteristieke straatjes met hangende balkons het hart blijven vormen van het dagelijks leven. De prachtig aangelegde boulevard aan de Kaspische Zee is een geliefde plaats om in de avond te ontspannen en geeft een zicht op het moderne symbool van Bakoe: de vlammende torens. We beginnen de dag met een wandeling door de ommuurde historische binnenstad, Icheri Sheher. Hoewel een groot gedeelte van de gebouwen dateert uit de 12e – 15e eeuw, is er steeds meer bewijs dat deze plek al in de 7e eeuw bewoond was. Vandaag maken we kennis met de monumentale ommuurde binnenstad – Icheri Sheher. In dit gedeelte van Bakoe vinden we veel historische gebouwen. Een van de parels in deze wijk is het 15e-eeuwse paleis van de Shirvanshah dynastie. Het complex bevat verschillende delen waaronder het woongedeelte, een mausoleum en een eigen moskee. In het complex is een kleine expositie van goud- en zilverwerken te vinden. Het symbool van historisch Bakoe is de 12e-eeuwse Maagdentoren. Het monument wordt gezien als een teken voor liefde en vrijheid van de Azerbeidjaanse bevolking en vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de ommuurde stad en de moderne boulevard. Na de lunch brengen we een bezoek aan het imposante en onlangs geopende tapijtmuseum. Vanaf het Fonteinenplein maken we een wandeling over de boulevard en langs het Naberezhny Park. We sluiten de dag af met een boottocht door de baai van Bakoe (mits het weer dit toelaat). Overnachting in Bakoe.

  Dag 3 – Bakoe – Apsheron - Bakoe
  We rijden vandaag naar het zuidelijke gedeelte van het Apsheron schiereiland. Het landschap wordt dor en langs de route zien we de eerste jaknikkers. Na een uur rijden komen we aan bij de moddervulkanen.  Maar liefst 300 van de 700 moddervulkanen ter wereld bevinden zich in deze regio en in 2001 werd de regio wereldnieuws toen een van deze vulkanen 15 meter modder omhoog spoot. Niet ver hier vandaan ligt het Gobustan reservaat, dat een ware droom is voor de liefhebbers van petrogliefen. Hier treft men zo’n 6.000 neolithische rotstekeningen en grotwoningen aan die een tijd beslaan van circa 40.000 jaar. De goed bewaard gebleven schetsen geven o.a. reizende mensen in rieten boten, jagende mannen op antilopen, wilde stieren en dansende vrouwen weer. De beroemde Noorse antropoloog Thor Heyerdahl keerde vele malen terug naar Azerbeidzjan en door de gelijkenissen met de tekeningen in Alta betoogde hij aan te tonen dat de hedendaagse Scandinaviërs via de Kaukasus naar het noorden migreerden. Op de terugweg naar Bakoe brengen we een bezoek aan de Bebi Heybat moskee, herbouwd in 1990 op de restanten van de oude moskee die volledig vernietigd is door de Bolsjewieken.  Vervolgens gaan we naar de Laan der Martelaren bij de Vlammende Torens. Dit grote herdenkingspark staat stil bij de turbulente geschiedenis van het land en bij de  slachtoffers die onder andere zijn gevallen tijdens de Slag van Bakoe en de opstand tegen de Bolsjewieken. Overnachting in Bakoe.

  Dag 4 – Bakoe – Surakhany – Bakoe
  Na het ontbijt maken we een excursie naar het noordoosten van het schiereiland. Azerbeidzjan is rijk aan natuurlijke olie- en gasbronnen, dat de belangrijkste inkomstenbron van het land is. Bijzonder in dit deel van Azerbeidzjan zijn de onblusbare vuren die u kunt tegenkomen, doordat het gas uit de poreuze aardkost zijn weg omhoog zoekt. Onderweg maken we een stop bij zo’n “brandende berg”. Via het openluchtmuseum van Gala komen we bij het kleine kasteel van Mardakan. Dit kasteel stond via een ondergrondse gang in verbinding met andere kastelen uit de buurt. Aansluitend gaan we naar het Mirmovsum Aga complex, bestaande uit een mausoleum en moskee. Dit prachtige moderne complex is volledig gebouwd van donaties en is een pelgrimsoord voor de lokale bevolking. Na de lunch bezoeken we in Surakhany de 17e-eeuwse Ateshgah vuurtempel. Deze plaats is heilig voor de zoroastriërs, die oorspronkelijk uit India en het oude Perzië kwamen. Het vijfhoekig complex heeft een binnenplein met in het midden een altaar met vier zuilen. Bijzonder is dat hier tot 1.969 een onblusbaar vuur brandde, gevoed vanuit de onderliggende bron. Na het bezoek aan het kasteel van Ramana rijden we terug naar Bakoe. Overnachting in Bakoe.

  Dag 5 – Bakoe – Lahij – Sheki
  We nemen afscheid van Bakoe en gaan naar het authentieke dorpje Lahij, waar we na aankomst onze lunch nuttigen. Het dorp ligt verscholen in de Hoge Kaukasus en bereiken we via een mooie bergroute. Na de lunch verkennen we de oude straatjes waar enkele souvenirwinkeltjes en smederijen het beeld bepalen. De oude moskee is omgebouwd tot een klein museum met lokale curiositeiten waar u hartelijk wordt ontvangen. (bereikbaar via een steil pad). Na ons bezoek rijden we naar Kish, waar we de gerestaureerde Albanese kerk bezoeken. Ook op deze plek heeft Thor Heyerdahl onderzoek gedaan en in de catacomben liggen enkele middeleeuwse skeletten die aantonen dat de mensen destijds circa 2 meter groot waren.  Overnachting in Sheki.

  Dag 6 – Sheki - Gabala
  We beginnen de dag met een bezoek aan de levendige bazaar van Sheki. Deze bazaar geldt als één van de grootste en meest levendige van de Kaukasus omdat ook verkopers van buiten Sheki en Azerbeidzjan hun waar aanbieden. Na het zien van de plaatselijke moskee bezoeken we het beroemde paleis van Sheki. Dit paleis was de zomerresidentie voor Khan Mohamed Hassan en gebouwd in 1797 door architect Hadji Zejnalabdin uit Shiraz. De rondleiding neemt ons mee door het paleis, een prachtig voorbeeld van de traditionele Azerbeidjaanse architectuur. De façade is gedecoreerd met scènes van de jacht en bloemmotieven. Het interieur is rijkelijk gedecoreerd met fresco’s en ‘shebeke’, een plaatselijke kunstvorm van gekleurd glas in houten frames. Met een kort bezoek aan het  historisch museum beëindigen we ons bezoek aan de stad. We reizen door het groene, vruchtbare land naar Gabala, waarvan de eerste stichting tot 2500 jaar terug gaat en de stad als oudste stad van Azerbeidzjan wordt gezien. De stad, eens onderdeel van de Shirvanishah staat en later van het Sheki Kanaat, was voor meer dan 600 jaar de hoofdstad van Kaukasisch Albanië. Net buiten de huidige stad is een archeologische vindplaats waar opgravingen van de oude nederzetting te zien zijn. We gaan verder naar het nabijgelegen dorp Nidzh waar we de christelijke Udin kerk bezoeken. De Udins zijn een etnische groep die wordt beschouwd als afstammelingen van Albaniërs. Deze gemeenschap telt nog maar 10.000 afstammelingen maar zijn erin geslaagd hun tradities, taal, materiële en geestelijke cultuur te behouden. De in oude glorie herstelde kerk werd gebouwd in de 17e - 18e eeuw op de plaats van een oude Albanese kerk, die gebouwd was in opdracht van Sint-Elisa. De kerk is vandaag de dag open voor kerkgangers van de Udin gemeenschap en voor toeristen. Overnachting in Gabala.

  Dag 7 – Gabala – Shemakha - Bakoe
  De oude stad Shemakha is gelegen op 180 km van Bakoe, aan de voet van het Kaukasus gebergte. De stad mag zich rekenen tot één van de oudste handelssteden maar heeft tegenwoordig geen betekenis meer. Bezienswaardig zijn de prachtige Vrijdagsmoskee en het zeven koepelige mausoleum waar familieleden van de Shirvan Shah dynastie begraven zijn. Op korte afstand vinden we het 15e-eeuwse Deri Baba Mausoleum. Het mausoleum dat uit 2 verdiepingen bestaat ligt verscholen in de rotsen en is een mooi voorbeeld van de Shirvanshah architectuur. Dere Baba was geestelijk leider en arts. Zijn vele goede daden hebben van deze plaats een klein bedevaartoord gemaakt waar de lokale bevolking offers brengt. In de namiddag komen we terug in Bakoe. Overnachting in Bakoe.

  Dag 8 – Bakoe – Guba – Bakoe
  Vanuit Bakoe maken we een lange dagtocht naar het 170 km noordelijker gelegen Guba, gelegen op de hellingen van de Kaukasus. De onovertroffen schoonheid van de groene alpenweiden, witte bergtoppen en heldere rivieren werd geprezen door beroemde mensen als Alexander Dumas, de Russische schrijver Bestuzhev-Marlinsky en de Tor Heyerdal. Guba staat bekend om haar tapijtindustrie en Kranoya Slobada In 1742 gaf de lokale leider Falikhan de Joden, die werden vervolgd door islamitische fundamentalisten, toestemming om zich te vestigen op de linkeroever van de rivier Kudiyal-Chay. De gemeenschap bloeide en werd bekend als Yevreskaya Sloboda (letterlijk, "Joodse nederzetting"). Toen de Bolsjewieken in 1917 aan de macht kwamen, werd de plaats omgedoopt tot "Krasnaya Sloboda" (Rode nederzetting) en was uitgegroeid tot een stadje 18.000 mensen. Stalins schrikbewind en gedwongen assimilatie drukten echter hun stempel op deze regio. Hoewel veel Joden naar Israel zijn geëmigreerd, zijn de Joodse Tats nog altijd de grootste bevolkingsgroep en proberen zij hun eigen taal en cultuur te behouden. We ruilen onze bus voor jeeps in en trotseren de bergwegen voor een bezoek aan Khinalug, verborgen op een hoogte van 2100 meter in de bergen. Khinalug wordt gezien als één van de oudste nederzettingen van Azerbeidzjan en de bewoners, die zichzelf Kyati noemen, zien zichzelf als directe afstammelingen van Noach. Eeuwenlang is dit dorp geïsoleerd geweest van de bewoonde wereld en de bewoners zijn er in geslaagd om hun unieke taal, evenals tradities en gewoonten te behouden.). Niettemin, de architectuur en de sfeer is zeer vergelijkbaar met Quba's, hoewel sommige rijkdom kan worden opgemerkt in opbouw renovatie als harde valuta verzonden uit gezinnen Israël maakt het leven gemakkelijker. In de namiddag komen we terug in Bakoe voor het diner. Overnachting in Bakoe.

  Dag 9 – Bakoe
  Op onze laatste dag in Bakoe brengen we een bezoek aan de belangrijkste culturele centra van de stad. We beginnen bij het in 2015 geopende YARAT centrum waar wisselende exposities van moderne kunst te bewonderen zijn. Hier krijgen we ook een beeld van het leven in Bakoe in de Sovjetperiode. In het naastgelegen H. Aliyev Foundation Center krijgen Azerbeidjaanse schilders ruimte om te exposeren. We maken een wandeling over de Yashil bazaar waar u groenten, fruit en noten uit Azerbeidzjan kunt zien, proeven en kopen. De verkopers staan graag open voor een praatje en een foto. We bezoeken het voormalig woonhuis van Taghiyev, een van de eerste oliebaronnen van Azerbeidzjan ten tijde van het Russische tsarenrijk. Het geld dat hij verdiende gebruikte hij o.a. voor de bouw van scholen, een theater en een drinkwatervoorziening. In 1920 werden zijn bezittingen geconfisqueerd en 4 jaar later stierf hij in de zomerresidentie die hij vanwege zijn goede daden mocht behouden. Tot slot bezoeken we één van de meest spraakmakende gebouwen van de 21e eeuw. Het Heydar Aliyev Cultureel Center. Dit in 2012 geopende centrum is ontworpen door de Brits Irakese architect Zaha Hadid en wordt gekenmerkt door de vloeiende vormen met abrupt scherpe hoeken. Het symboliseert de topografie van het land. In het centrum is plaats voor wisselende kunstexposities, een auditorium en een museum dat wij zullen bezoeken. In de namiddag kunt u uw vrije tijd gebruiken voor een wandeling door de stad of de aanschaf van de laatste souvenirs. Overnachting in Bakoe.

  Dag 10 - Bakoe
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

Azerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis AzerbeidzjanAzerbeidzjan, 10-daagse rondreis Azerbeidzjan