Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Azerbeidzjan » Bakoe »
Azerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar Nachitsjevan LO Bewaar dit hotel

Azerbeidzjan / Bakoe

De autonome republiek Nachitsjevan onderscheidt zich niet alleen administratief van Azerbeidzjan maar ook vanwege een lange geschiedenis van onafhankelijkheid. Ingeklemd tussen Armenië, Turkije en Iran was de republiek een belangrijke geopolitieke speelbal gedurende de 20e eeuw. In Azerbeidzjan spreekt men vol lof over de geboortegrond van president Heydar Alliyev en de exclave heeft geprofiteerd van de olie-opbrengsten. Op dit kruispunt van oude handelsroutes vindt u veel historie te midden van een berglandschap en maakt uw reis naar Azerbeidzjan compleet.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
2 nachten
Do
27
828
 « EerderLater »


Tijdens deze verlenging verblijft u in een comfortabel 3-sterren hotel.

Bijzonderheden
- Minimaal aantal deelnemers: 2
- Toeslag 1-persoon op aanvraag

Inclusief
- Lijnvlucht Bakoe – Nachitsjevan – Bakoe met Azerbaijan Airways
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Engelssprekende lokale gidsen
- 2 Overnachtingen in Bakoe, 1 overnachting in Nachitsjevan in een 3-sterren hotel
- Verzorging op basis van logies/ontbijt
- Alle vervoer ter plaatse met airco
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: AZERBEIDZJAN

Algemeen
Azerbeidzjan is het grootste land van de Kaukasus en Eurasia regio. Azerbeidzjan heeft eigenlijk alles wat de avontuurlijk ingestelde toerist verlangt. Het is niet bepaald het land van de plat getreden paden. U zult er geen massatoerisme vinden, maar wel gastvrije dorpelingen in de bergdorpjes van de Grote Kaukasus, waar u nog te paard of te voet tochten maakt. De verstokte stedeling valt van de ene verbazing in de andere in Bakoe, de metropool van Azerbeidzjan. De hoofdstad Bakoe, is razendsnel aan het veranderen tot een moderne stad. Waar het ene futuristische gebouw zich in grillige vormen verheft na het andere. En dat alles in een stad waar kronkelige, middeleeuwse straatjes te vinden zijn en oosterse paleizen, moskeeën en hamams. In het zuiden kunt u er nog wildernis vinden zoals het luipaard en de beer. En verder kunt u een bad nemen in aardolie, kunt u vuur en moddervulkanen zien. Het land van de nooit dovende vlammen wordt Azerbeidzjan dan ook wel genoemd.

Ligging
Het land grenst aan Georgië en Rusland in het noorden, aan Armenië in het westen, aan Iran in het zuiden en aan het oosten kunt u de Kaspische zee vinden. Azerbeidzjan heeft een heel afwisselend landschap dat ongeveer voor de helft uit laagland bestaat en de andere helft hoogland. In het noorden ligt het Kaukasus gebergte met een hoogte van 4466 meter. In het westen zijn er de bergketens van de Kleine Kaukasus en het Talysgebergte. Het smeltwater uit het berggebied wordt afgevoerd door honderden rivieren die alle uitmonden in de Kaspische Zee. De langste rivier is de Koera. Azerbeidzjan staat bekend om zijn moddervulkanen en jaknikkers voor de olie.

Klimaat
Door de geografische verscheidenheid zijn er ook verschillen in het klimaat per regio. De kust van de Kaspische zee heeft veel wind. De regelmatig opstekende stormen maken de temperatuur draaglijk. De winters zijn niet al te koud, maar dat verandert hoger in de bergen. Hevige sneeuwval is een veel voorkomend verschijnsel in de Kaukasus. Het midden van het land is droog, maar de bossen in het zuiden vangen voldoende regen op, met name in oktober, november en maart. De gemiddelde temperatuur bedraagt tussen de 20 en 30 graden in het voorjaar en de zomer. Het beste reisseizoen is in het voorjaar; mei en juni en in het najaar: september en oktober. Daarnaast kunt u Azerbeidzjan ook goed bezoeken in de zomer.

Religie
Azerbeidzjan heeft een seculiere overheid en heeft officieel dus geen staatreligie. Maar ruim 90% van de bevolking behoort tot de Islam. Maar een klein deel van de bevolking houdt zich aan de islamitische leefregels hoewel dit deel de laatste jaren groeit. Hoewel er volgens de grondwet vrijheid van godsdienst is, is het er in de praktijk moeilijk om christen te zijn voor een Azeri. Internationaal wordt Azerbeidzjan gezien als tolerant, islamitisch land. U als reiziger zult hier geen problemen van ondervinden. 

Eten en drinken
De Azeri’s maken doorgaans enkele uitzonderingen op de islamitische regels en dat is voornamelijk de alcohol, die evenals in andere voormalige Sovjet-republieken rijkelijk vloeit. Soms wordt reeds bij de lunch menig glaasje wodka geheven. Ook bier is ruimschoots voorhanden; zowel eigen 'brew' als import. Azerbeidzjan heeft verder een uitstekend klimaat voor de druiventeelt, dus lokale witte en rode wijnen zijn er ook.

In de hotels kunt u 's ochtends ontbijten met brood, thee of koffie, diverse soorten beleg en soms een eitje, en - meestal - een glas kefyr (plantaardig, maar het lijkt op yoghurt). Het middagmaal is warm, evenals het diner. De menu's zijn over het algemeen voor zowel lunch als diner hetzelfde: zeer gevulde, voedzame soep met brood, hoofdgerecht met vlees, groenten en altijd salade van sla, komkommer en tomaat.

Drinken
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
In Azerbeidzjan worden dezelfde typen stekkers gebruikt als in Nederland (220 volt).

Tijdsverschil
In Azerbeidzjan is het 2 uur later. Aangezien Azerbeidzjan net als Nederland zomertijd gebruikt is dit tijdsverschil het hele jaar gelijk.

Taal
In Azerbeidzjan is de officiële taal Azerbeidzjaans, een taal die tot de Turkse taalfamilie hoort.
In het dagelijks spraakgebruik bedienen veel mensen zich van het Azerbeidzjaans vermengd met Russisch. Met Russische kunt u ook goed terecht en in de hotels spreekt men doorgaans Engels of Duits.

Bagage en kleding
Wat betreft uw kleding raden wij aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren zoals diverse lagen. Wij vragen u om met uw kledingskeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Westerse vrouwen wordt aangeraden om degelijk gekleed te gaan, dus geen short, korte rok of laag uitgesneden jurk. Verder zijn er geen specifieke kledingseisen. 

Paspoort, visa en douanebepalingen
Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Neem op reis een fotokopie mee van uw visumdocument en paspoort en houd deze gescheiden van de reisdocumenten, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment van de visumaanvraag en tevens 3 maanden na terugkomst.
Het Azerbeidzjaanse visum zal Sovjet Reizen voor u regelen. Voordat u op reis gaat, dient u in het bezit te zijn van het visum, welke elektronisch is aangevraagd. 

Fotograferen en filmen
Azerbeidzjan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de bevolking. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Kinderen zullen zich zelfs op de voorgrond dringen om maar in beeld te komen. Vaak ontvangt u zelfs als dank, vooral op markten, appels, peren of noten. Als u mensen fotografeert, doe het dan met respect. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat u een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen.
Dit kan aanleiding geven tot agressieve reacties. In musea en bij bezienswaardigheden moet u soms een apart kaartje kopen om foto’s of video-opnames te mogen maken. Deze kunnen aanmerkelijk duurder zijn dan het entreekaartje. Wees zeker terughoudend bij het fotograferen van religieuze plaatsen en gebeurtenissen.
Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Geld- en bankzaken
In Azerbeidzjan wordt betaald met de Azerbeidzjaanse Manat (AZN)
1 Euro (EUR) = 1,85 Manat (01-01-18).

Er zijn volop geldautomaten in de hoofdstad. In de steden kunt u cash Euro’s en Dollars wisselen bij banken, wisselkantoortjes en veel hotels. Creditcards worden geaccepteerd in een aantal grote hotels.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Soms zetten (duurdere) restaurants tien tot vijftien procent servicekosten op de rekening. Dat gebeurt ook als er een muziekband speelt. In theehuisjes is een fooi niet gebruikelijk.

Tijdens een begeleide reis, verwachten de gids en de chauffeur aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is
€ 2,- per persoon per dag voor beide.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.

Wij willen u wel adviseren om een diarree remmer mee te nemen op reis zoals immodium. Het eten is tenslotte toch anders in Azerbeidzjan en ze gebruiken andere specerijen in het eten. Het kan dus voorkomen dat er wat darmproblemen opspelen en dan is het altijd fijn om iets bij de hand te hebben.

Toilet – Hygiëne
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig. Maar tijdens het reizen, komen we ook wel een langs een rustplek, waar er geen toiletpapier aanwezig kan zijn. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee op reis. Het is aan te raden om hygiënische redenen zelf vochtig toiletpapier mee te nemen om waar geen water voorhanden is uw handen toch te reinigen. Ook aan te raden is desinfecterende lotion.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In Bakoe zie je steeds meer 24-uurs supermarkten verschijnen waar eigenlijk alles te koop is.
Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Post, internet en telefoon
Post naar de Benelux doet er een tot twee weken over en is niet overal even betrouwbaar. Internetcafés zijn er in de grote steden en toeristische plaatsen. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Azerbeidzjan te bellen en gebeld te worden. Azerbeidzjan heeft het internationale landennummer 00998, Nederland 0031, België 0032.

Veiligheid
Over het algemeen is Azerbeidzjan veilig te bereizen. U kunt zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor. Het is daarom verstandig om op uw eigendommen te letten en mensen niet de gelegenheid te geven spullen te stelen. Het kan zeker geen kwaad op drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer extra op uw spullen te letten. Geld en belangrijke papieren kunt u beter op uw lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van de kleding of in een geldbuidel. Stop een klein geldbedrag in uw portemonnee zodat u niet al uw geld kwijt bent als zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. U kunt deze gegevens ook scannen en naar het eigen mailadres sturen zodat u er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken. Laat geen waardevolle spullen op de hotelkamer achter.

Criminaliteit
Zowel in het centrum als buiten het centrum van Bakoe is het over het algemeen veilig. Hoewel er gevallen bekend zijn van straatroof, is er over het algemeen weinig criminaliteit op straat gericht tegen buitenlanders. Het wordt echter aangeraden om in de avond slecht verlichte stukken en achterbuurten te mijden. Neem verstandige voorzorgsmaatregelen: wees waakzaam in de buurt van kroegen en bars en bij slechte verlichte toegangen van huizen, laat publiekelijk geen grote hoeveelheden geld zien. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft een meldpunt ingesteld voor criminaliteit door buitenlanders maar ook tegen buitenlanders. Het telefoonnummer hiervan is +994-125909966, welke iedere dag te bereiken is tot 20 uur plaatselijke tijd.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Bakoe is bezig aan een moderniseringsslag. Er zijn recentelijke nieuwe bussen aangekocht en de betrouwbaarheid van de metro is erg goed. In de rest van het land is het openbaar vervoer verouderd en overvol. De meeste taxi’s in Bakoe zijn niet gereguleerd en er dient voor iedere rit een prijsafspraak gemaakt te worden in plaats van de gangbare taximeter. In 2011, is de herkenbare London taxi op grote schaal in gebruik genomen. Deze taxi’s zijn modern, beschikken over een prijsmeter en zijn overal te vinden in het centrum van Bakoe. Het is aan te raden om van deze taxidienst gebruik te maken en er op toe te zien dat de meter wordt ingeschakeld. Klein geld is wel net zo handig.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Gobustan rotstekeningen
- De oude ommuurde stad met het Shirvanshah’s paleis in Bakoe
- Maiden Tower

Literatuurlijst
* Ali en Nino van Kurban Said
* Tussen Baku en Batumi van Jelle Brandt Corstius
* Joorddansen in de Kaukasus van Olaf Koens
* Reisgids Azerbeidzjan van Jack Kroes

Nationale feestdagen
Azerbeidzjan kent een aantal nationale feestdagen: Nieuwjaarsdag (1 januari), Dag van de martelaren (20 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Nowruz/Perzisch Nieuwjaar (21 maart), Dag van de overwinning (9 mei), Dag van de republiek (30 mei), Bevrijdingsdag (15 juni), Dag van de Strijdkrachten (27 juni), Onafhankelijkheidsdag (18 oktober), Dag van de vlag (9 november) en Dag van de solidariteit (31 december). Daarnaast kent Azerbeidzjan een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Zo vieren ze ook Id-ul-Maulid, de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan en het Suikerfeest: Aid Saghir. Daarnaast hebben zij ook het offerfeest en het islamtische nieuwjaar.

Tip
U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  NACH3

 • Dag 1 – Bakoe – Nachitsjevan
  In de vroege ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. De vlucht naar Nachitsjevan neemt circa 55 minuten in beslag en dat betekent dat u in de ochtend al in deze exclave aankomt. Na het afgeven van de bagage in uw hotel maakt u onder leiding van de Engelssprekende gids een stadstour. Archeologisch onderzoek wijst uit dat de stad rond 1500 v. Chr. is ontstaan. De bewoners van de stad geven de voorkeur aan de legende: Noach zou zich na de zondvloed hier gevestigd hebben en tijdens de stadstour bezoekt u zijn graftombe . We bezoeken het 12e-eeuwse monument van Monima Khatun. Deze vrouw wordt samen met haar man gezien als de grondlegger van het Atabek emiraat. Het 10-zijdig monument uit de 12e eeuw is gedecoreerd met geometrische patronen en teksten uit de Koran en wordt gezien als architecturaal symbool van de Nachitsjevan School. Naast het mausoleum staat het standbeeld van de architect – Ajami Nakhchivani. Uit dezelfde periode dateert het mausoleum van Yusif Kuseyir. Dit 8-hoekige gebouw in de vorm van een cilinder is eveneens voorzien van geometrische patronen in baksteen. Van een heel andere orde is het paleis van de khan. Het kanaat van Nakhchivan is gesticht in 1747 en kwam grotendeels overeen met het huidige grondgebied en een deel van de Armeense provincie Vayots. Het paleis diende als residentie van de khans tot aan het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig doet het gerenoveerde paleis dienst als museum met een collectie foto’s en kunstvoorwerpen. U vindt er eveneens een atelier waar de tar, het kenmerkende snaarinstrument van het land, wordt gemaakt. Na de lunch gaat naar Garabaghlar, een belangrijke rustplaats voor de karavanen tussen Jerevan en Nachitsjevan. In de gloriedagen van de 17e eeuw telde het stadje maar liefst 70 moskeeën en minaretten. Weinig bouwwerken zijn bewaard gebleven met uitzondering van het 14e-eeuwse mausoleum  met 2 minaretten aan de rand van het dorp. Tot slot bezoekt u vandaag de zoutmijnen van Duzdagh. Deze mijnen zijn na de Tweede Wereldoorlog omgebouwd tot sanatorium waar astmatische patiënten worden behandeld. Diverse zoutsculpturen decoreren de galerij. Overnachting in Nachitsjevan.

  Dag 2 – Nachtisjevan – Bakoe
  na het ontbijt gaat u naar Ordubad in het uiterste zuiden van de autonome republiek. Het stadje was in de middeleeuwen de hoofdstad van een kanaat en vooral een intellectueel centrum waar wetenschappers, schrijvers en filosofen bij elkaar kwamen. Enkele monumenten herinneren aan dit rijke verleden. Op de terugweg stopt u bij de mineraalbron van Daridagh. Na de lunch bezoekt u de Asabu Kahf grotten. Volgens de overlevering zouden zo’n 2000 jaar geleden 7 jongeren de grot ingevlucht zijn om te ontsnappen aan vervolging. Ze vielen in slaap voor enkele eeuwen en toen ze wakker werden, bekeerden zij de bevolking tot de islam. De ingang van de grotten is naar Mekka gericht en is een bedevaartsoord voor de lokale bevolking. Via een trappenstelsel komt u bij de grotten. Terug in Nachitsjevan brengt u nog een bezoek aan het Historisch Museum en het Tapijten Museum. Het weven van tapijt behoort nog altijd tot de belangrijkste ambachten van het land en de stijl van Nachitsjevan is gekend over de hele wereld. In de avond vliegt u terug naar Bakoe voor de overnachting.

  Dag 3 - Bakoe
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.

Azerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar NachitsjevanAzerbeidzjan, 3-Daagse verlenging naar Nachitsjevan