Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Baltische Staten » Vilnius »
Baltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische Staten HP Bewaar dit hotel

Baltische Staten / Vilnius

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de Baltische Staten. U bezoekt naast de boeiende hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn ook het prachtige Lahemaa Park en natuurlijk de Koerse Schoorwal, welke dankzij haar bijzondere natuur en cultuur vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit alles onder deskundige Nederlandstalige begeleiding.
Tijdens deze rondreis verblijft u in onderstaande goede 3 sterrenhotels of gelijkwaardig:

Hotel Panorama - VILNIUS

Hotel Ibis Styles Klaipeda Aurora - KLAIPEDA


Hotel Days  - RIGA

Hotel Sigulda- SIGULDA

Hotel Palas - TARTU

Hotel St. Barbara- TALLINN
Het hotel ligt achter de historische muren en op 5 minuten loopafstand van het oude centrum van TAllinn.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een eigen restaurant en beveiligde parkeergelegenheid. Tevens biedt het hotel gratis WiFi.

Kamers:
Alle kamers van hotel St. Barbara zijn voorzien van hoge plafonds en grote ramen. Ze beschikken over kabel-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger en vloerverwarming.

Inclusief
• Retourvlucht per Air Baltic vanaf Amsterdam
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandssprekende reisleiding en lokale gids
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterren hotels o.b.v. logies/ontbijt
• Diners vanaf dag van aankomst tot de dag van vertrek
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Ferry van Klaipeda naar Koerse Schoorwal
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
• Min. aantal deelnemers: 10

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING:
BALTISCHE STATEN – ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN

Drinkwater
Het kraanwater in de Baltische Staten is niet overal drinkbaar. In Estland is het veelal wel mogelijk, maar wij raden u aan om dit ter plaatse na te vragen of om mineraalwater te drinken, het is praktisch overal te koop.

Fooien
De situatie m.b.t. tot het geven van fooien is vergelijkbaar met de situatie in België, hoewel het geven van een fooi van toeristen wel wordt verwacht. De fooi bedraagt ca. 10 % van de rekening.

Geldzaken
In de Baltische Staten kan (naast de lokale valuta) ook betaald worden met creditcards (Mastercard en Visa, niet American Express worden geaccepteerd). Tegenwoordig kunt u ook gemakkelijk pinnen.

Gezondheid
Vergeet niet anti-muggenolie of spray mee te nemen, evenals middelen tegen de beet, zoals Prikweg, After-Bite, Azaron. Deze middelen zijn niet overal in de Baltische Staten te koop. Daarnaast adviseren wij u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 °C. kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Grensdocumenten
Voor een rondreis door de Baltische Staten dient u officieel te beschikken over een geldig paspoort of  identiteitskaart, die nog minimaal 3 maanden na terugkomst geldig dienen te zijn.

Kledingadvies
Wat betreft kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en T-shirts is hier echter geen probleem, behalve bij het bezoeken van sommige kloosters en kerken.

Klimaat
De kustgebieden aan de Oostzee hebben veel weg van een zeeklimaat, landinwaarts ziet men de kenmerken van een landklimaat: droger, warmer in de zomer en kouder in de winter. De (korte) zomers zijn aangenaam, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot rond de 25°C. 's Winters kan het erg koud zijn met temperaturen ver onder nul, in januari zelfs tot min10 °C. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de zomer erg lang. In juni gaat de zon nauwelijks onder en in augustus is het om 22.30 uur nog licht.
De aangenaamste perioden zijn de lente en de vroege herfst. Houd er echter wel rekening mee dat het dan soms flink kan regenen.

Openingstijden
Banken: maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 12.00 (soms 13.00 uur) en na een uur middagpauze tot 17.00 uur.

Post
Postkantoren in Estland, Letland en Litouwen zijn doorgaans van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 uur of 18.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tijdsverschil
In de Baltische Staten is het 1 uur later.

Vaccinaties
We raden u aan voor de meest recente informatie bijtijds uw huisarts te raadplegen.

Valuta
De nationale munteenheid in Estland is de Euro.
De nationale munteenheid in Letland is de Euro.
De nationale munteenheid in Litouwen is de Euro.

In de steden kunt u bijna overal pinnen. Uiteraard is het altijd handig ook wat contante euro's achter de hand te hebben. Creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants, winkels en banken.
Banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Wisselkantoren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur, sommige zijn op zondag open en het komt ook voor dat wisselkantoren 24 uur per dag geopend zijn.

Voltage
De voltage in de Baltische Staten is 220 Volt. Stopcontacten zijn hetzelfde als in België, hoewel sommige dikke stekers problemen op kunnen leveren. Een verloop- of wereldstekker kan handig zijn, een adapter is niet nodig.

Veiligheid
De Baltische Staten kennen evenals vele andere landen ter wereld criminaliteit. Met name in de hoofdsteden en op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) is het zaak om goed op te letten. Met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kunt u een hoop ellende vermijden: draag uw waardepapieren en groot geld altijd verborgen onder uw kleding, draag uw tas of rugzak bij voorkeur op uw buik en draag tassen en fotocamera’s kruislings en niet losjes over de schouder. Echter zullen de Baltische Staten zeker geen landen zijn waar u zich onveilig voelt.


 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  BALNL10

 • Dag 1- Vilnius
  Vandaag vertrekt u naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Vanaf de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De namiddag is ter vrije besteding. In de avond geniet u van het diner in uw hotel. Overnachting in Vilnius.
   
  Dag 2 – Vilnius – Trakai - Vilnius
  Na het ontbijt maakt u een stadstour door Vilnius. De stad is al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Litouwen en telt meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen. Tijdens de tour ziet u o.a. de Sint-Petrus en Paulus kathedraal, het Kathedraal plein, de Sint-Anna en Bernardines kerk, de Dageraad poort met het beeld van de maagd Maria , de Russisch-orthodoxe kerk, het stadhuisplein en de universiteit met de Sint-Johannes kerk. In de  middag gaat u naar Trakai, op zo’n 25 km van Vilnius. De vroegere hoofdstad van het Groothertogdom van Litouwen heeft veel historische gebouwen en een prachtige natuur met veel water en bos. U bezoekt hier het kasteel uit de 14e eeuw op 1 van de eilandjes in het Galve meer.  Overnachting in Vilnius.

  Dag 3 – Vilnius – Kruisenheuvel - Klaipeda
  Vandaag doorkruisen we Litouwen als we van de hoofdstad naar de Baltische kust rijden. Onderweg maken we een stop in Siauliai bij de Kruisenheuvel. Deze heuvel is sedert de 14e eeuw een plek waar oorlogen, onderdrukkingen en verzet herdacht worden en sindsdien zijn er ontelbare kruisen geplaatst. In de middag komen we aan in Klaipeda, de belangrijkste havenstad van Litouwen die in 1254 toe tot de Hanze. Tot 1919 behoorde de stad tot Pruisen waaraan zij haar Duitse uitstraling in de vorm van vele houten en half-houten gebouwen dankt. U bekijkt in Klaipeda het theaterplein en de oude stad. Na check-in volgt het diner. Overnachting in Klaipeda.

  Dag 4 – Klaipeda – Nida - Riga
  Vanuit Klaipeda gaat u per ferry naar het Curonian Spit National Park, het belangrijkste natuurreservaat van het land en sinds 2000 vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar natuurlijke en culturele waarde. Het fragiele duingebied biedt de hoogste duinen van Noord Europa en is leefgebied voor o.a. herten, elanden en een grote kolonie grijze reigers. Het culturele erfgoed wordt gevormd door de traditionele vissershuizen op de Koerse Schoorwal. Het plaatsje Nida is tegenwoordig een geliefde vakantiebestemming. U bezoekt hier het Thomas Mann Museum, gewijd aan deze Duitse Nobelprijswinnaar die hier 2 zomers heeft doorgebracht. Daarnaast ziet u het Vissershuis, de Amber Gallery, de etnografische begraafplaats en de neogotische kerk. Uiteraard maakt u een wandeling door het duingebied.

  Dag 5 - Riga – Rundale - Sigulda
  Na het ontbijt maakt u kennis met de middeleeuwse binnenstad van Riga. Met haar 700.000 inwoners is Riga de grootste stad van de Baltische Staten en het politieke, culturele en economische centrum van het land.  De stad bestaat al sinds de 12e eeuw en het oude centrum is goed bewaard gebleven. Tijdens de rondleiding door de pittoreske straatjes ziet u o.a. de Dom van Riga, gebouwd in 1226 en de Sint-Petrus kerk, een goed voorbeeld van de gotische architectuur. U passeert het oude gildehuis, de “ 3 Gebroeders, één van de oudste huizen van het land, de Zweedse poort, het slot van Riga en het parlementsgebouw.
  Na deze 3 uur durende tour vertrekt u naar Sigulda. Onderweg maakt u een stop in Rundale waar u het gelijknamige paleis uit de 18e eeuw bezoekt. Dit paleis is in laat barok stijl gebouwd en is een uitstekend voorbeeld van het werk van de Italiaanse architect F.B. Rastrelli. Overnachting in Sigulda.  

  Dag 6 - Sigulda - Tartu
  Vandaag staat een bezoek aan Gauja op het programma, het grootste nationale park van Letland. Met circa 900 plantensoorten, 149 vogelsoorten en 48 soorten wilde dieren is dit een paradijs voor natuurliefhebbers.  Het park is met name erkent om haar devonische zandstenen kliffen welke op sommige plaatsen wel 90 meter hoog zijn. Deze plek stond in het verleden bekend als “Lets Zwitserland” vanwege haar rijkdom en diversiteit in natuur (bossen, rivieren en grotten) en cultuur (steden als Sigulda, Cesis en Valmiera).
  Aansluitend naar Tartu, het intellectueel en architectonisch centrum van Estland. In Tartu bezoekt u de universiteit, gesticht in 1632 en bekend om haar vrije kunst faculteit. Daarnaast ziet u tevens het Toome park met haar monumenten, beelden en ruïnes van de gotische koepelkerk. Het monument van Gustavos II Adolphus, koning van Zweden, de Janni kerk, het stadhuisplein en de diverse gebouwen in neoclassicistische stijl mogen niet ontbreken tijdens uw bezoek. Overnachting in Tartu.

  Dag 7 - Tartu – Lahemaa Park - Tallinn
  Een van de meest bekende natuurbestemmingen in Estland is het Lahemaa Park. Dit grootste park van het land bestaat uit een uitgestrekt gebied van bossen,  ruige kustlijn, weilanden, moerassen, meren en watervallen. U bezoekt Palmse, Lahemaa’s bekendste buitenhuis en oorspronkelijk een nonnenklooster. Na een bezoek aan het Sagadi landhuis gaat de reis naar Tallinn.
  Overnachting in Tallinn.

  Dag 8 - Tallinn
  Tallinn is één van de best behouden middeleeuwse steden van Europa. De stad was eeuwenlang een kruispunt van handelsroutes en heeft een grote rol gespeeld in internationale handelsbetrekkingen. Maak kennis met de Oude Stad en de gotische architectuur van de Baltische Staten door middel van de wandeltour door de stad. U ziet het Toompea kasteel, wat tegenwoordig de zetel is van het Estse parlement. Helaas is er weinig over van het oorspronkelijke Deense kasteel uit 1219, daar Catharina de Grote opdracht gaf om het grootste gedeelte van het kasteel te laten verbouwen in barokstijl. Tevens ziet u de middeleeuwse stadsmuren, het Parlement, de Dom kathedraal en de prachtige Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van tsaar Alexander III. Daarnaast ziet u de kerk van de Heilige Geest en het oude Stadhuis. De namiddag heeft u ter vrije besteding. U dineert in het hotelrestaurant. Overnachting in Tallinn.

  Dag 9 - Tallinn – Parnu - Riga
  Via de verlaten Baltische kust gaat de reis terug naar Riga. Voordat u in Riga aankomt, maakt u een stop in Parnu, de badplaats van Estland, in de zomer een bekend wellness resort sinds de opening van de allereerste spa in 1830.  In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid genieten van Riga . Een leuke aanrader hierbij is de jugendstil wijk of heerlijk te genieten van één van de vele terrassen in het historische centrum. Overnachting in Riga.
   
  Dag 10 - Riga
  Tot aan de transfer naar de luchthaven van Riga heeft u de ochtend ter vrije besteding.
     

Baltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische StatenBaltische Staten, 10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische Staten