Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Bulgarije » Sofia »
Bulgarije, 8-Daagse fly-drive Bulgarije LO Bewaar dit hotel

Bulgarije / Sofia

Reizen naar Bulgarije. Ontdek Bulgarije op uw eigen manier tijdens deze 8-daagse fly drive door Bulgarije. Bezoek prachtige kloosters en kerken wanneer het voor u het beste uitkomt met deze fly-drive in Bulgarije. Aanschouw de overweldigende natuur vanuit de huurauto of maak een extra tussenstop om de omgeving in u op te nemen en maak kennis met de Bulgaarse cultuur en bevolking. Gedurende deze vakantie in Bulgarije deelt u uw eigen tijd in, terwijl u wel de belangrijkste hoogtepunten krijgt te zien.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Do
28
Vr
29
Za
30
Zo
31
670670670670
 « EerderLater »


Hotel Downtown****
Hotel Downtown ligt op loopafstand van de toeristische bezienswaardigheden van Sofia, dichtbij het Nationale Paleis van Cultuur en het nationale stadion Vasil Levski.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een restaurant die een uitgebreid aanbod van gerechten serveert. Verder kunt u terecht in de lobbybar voor een drankje.

Kamers:
De comfortabele, ruime en stijlvol ingerichte kamers bieden internetverbinding, geluiddichte ramen en satelliet televisie.


De kamers zijn ruim ingericht en hebben traditionele stijl met houten meubels en warm decor. Alle kamers zijn in het bezit van kabel televisie, minibar, telefoon, internetverbinding, badkamer met bad en haardroger en de meeste kamers hebben een balkon.

Hotel Trimontium****
Hotel Trimontium ligt in het stadscentrum. Het pand ligt op een ideale locatie vlak bij de belangrijkste winkel- en zakenwijk en het oude centrum van deze tweede grootste Bulgaarse stad. Het ligt ook naast een stadstuin, met mooie groene omgeving en een aangename, rustgevende sfeer.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over diverse restaurants en bars evenals vele geweldige faciliteiten zoals zwembaden, een beautycentrum en nog meer.

Kamers:
De elegante kamers met state-of-the-art apparatuur en een gratis internetverbinding zorgen voor een comfortabel verblijf.

U kunt ervoor kiezen om te verblijven in 3 of 4 sterren hotels.

Alle hotels zijn comfortabel ingericht en hebben genoeg parkeergelegenheid.
Tevens hebben alle hotels diverse faciliteiten en beschikken de kamers over airconditioning.

Bijzonderheden:

Upgrade Autohuur
U heeft de keuze om uw huurauto te upgraden van groep A naar uit de onderstaande categorieën:

Groep (* of gelijkwaardig)           Prijs 8 dagen
B: Renault Megane 1.6*                €  90,-
C: Renault Megane Sedan*          € 105,-
D: Renault Laguna 2.0*                € 130,-

Huurprijs inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (Collision Damage Waiver)
- TPW (Diefstalverzekering)
- Belastingen

Inclusief:
- Alle overnachtingen in de hotels zoals vermeld in het programma naar keuze 3* of 4*
- Dagelijks ontbijt
- Parkeerkosten hotels
- Autohuur Groep A
- GPS systeem

Exclusief:
- Vluchten (vanaf € 120,-) 
- Eventuele verzekeringen
- Reserveringskosten

Alle prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: BULGARIJE

Elektriciteit
De netspanning in Bulgarije is hetzelfde: 220-240 volt. Soms in binnenlandse dorpen kan het zijn dat men een wereldstekker nodig heeft, maar dit komt zelden voor.

Eten en drinken
Restaurants:
In de restaurants in de vakantiegebieden is de smaak van het eten nogal eens afgestemd op het toerisme, waardoor de identiteit van de traditionele keuken aan het verwateren is. Nu er veel meer kritische Westerse toeristen over de vloer komen is er een kentering zichtbaar, vooral in de restaurants van de wat duurdere hotels langs de Zwarte Zee en in Sofia. Een keten van folklorerestaurants werden opgezet, de zogenaamde mehani. Over het algemeen kan men in dergelijke gelegenheden goed en bovendien gezellig eten. Niet alleen omdat het personeel er beter is opgeleid, maar ook omdat deze restaurants (kennelijk) prioriteit krijgen bij de bevoorrading en distributie van levensmiddelen. Vrijwel alle folklorerestaurants zien er uitstekend verzorgd uit en s avonds krijgt men er naast een spotgoedkope maaltijd, bovendien een folkloristische show voorgeschoteld.

Maaltijden
De Bulgaarse keuken bestaat vooral uit vlees- en visgerechten. Vooral in de kustgebieden is de keuze aan visgerechten zeer uitgebreid. De Bulgaarse keuken kent veel Turkse, Griekse en Westerse invloeden.
Enkele gerechten:
• Tarator: koude yoghurt en komkommersoep
• Kavarma: stoofpot van vlees met groenten
• Gyuvech: gestoofde groenten met lamsvlees
• Kyufteta: kruidige gehaktballen of hamburgers
• Schapenkaas: tijdens vrijwel alle maaltijden in hotels en restaurants komt schapenkaas voor.
• Kyopulo: een salade van gegrilde aubergines, paprika, knoflook en peterselie.

Drinken
In Bulgarije kan men beter geen kraanwater drinken, voorzichtigheid is geboden. Een fles mineraalwater kost nog geen 30 Eurocent en dit is verkrijgbaar in elke supermarkt, kiosk en benzinestation. Rakia is de bekendste Bulgaarse drank. Het wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Elk dorp heeft een eigen stokerij. Rakia wordt gemaakt van druiven of pruimen.

Sterke drank:
Bulgarije neemt als wijnland een sterke positie in. Over de kwaliteit van de Bulgaarse wijn zijn de meeste kenners het eens. Een rode Bulgaarse Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, gemaakt van de gelijknamige beroemde wijndruif, kan zich zeker meten met zijn Franse soortgenoten, maar is aanzienlijk goedkoper. Ook bier wordt veel gedronken.

Koffie en thee:
Bulgaren drinken meestal Turkse koffie (Tursko kafe: zwart met veel suiker). Vaak kan men ook espresso krijgen of koffie met melk. De kwaliteit van de koffie is evenwel erbarmelijk. Geroutineerde Bulgarije-gangers herkent men dan ook aan een meegebrachte pot vertrouwde oploskoffie.

Fooien
U bent natuurlijk geheel vrij in het bepalen van de hoogte van uw fooi of helemaal geen fooi. Toch is het in Bulgarije gebruikelijk om een fooi te geven van zo'n 5-10% van de totale rekening. In restaurants en in cafés is het gewoonte wat wisselgeld te laten liggen. In hotels is het gebruikelijk om de mensen van de bagage een Lev te geven, ook voor een kamermeisje is dit gebruikelijk.

Fotograferen en filmen
U mag in Bulgarije overal foto's maken of filmen, met uitzondering van militaire plaatsen, grensposten, havens en vliegvelden, en in overheidsgebouwen. Bij sommige kloosters, musea en opgravingen moet u eerst iets bijbetalen om te mogen filmen of fotograferen. Dit staat duidelijk bij de toegang aangegeven. Als u mensen wilt fotograferen, vraag dan wel om toestemming.

Geld- en bankzaken
De naam van de Bulgaarse munteenheid is de Lev, meervoud leva en de officiële afkorting van de lev is BGN.
1 lev is weer onderverdeeld in 100 stotinki, dat zijn de Bulgaarse centen.
1 Euro is ongeveer 1,96 lev (01-11-19).
U kunt op veel plaatsen in Bulgarije pinnen of geld wisselen bij een van de vele wisselkantoren of banken. Bekijk echter wel eerst kritisch de koers, want dat kan zeer verschillen, probeer waar nodig af te dingen op de wisselkoers. In hotels krijgt u ook veelal een zeer slechte koers.
Geldige pin en creditcard zijn: Eurocard, MasterCard, Maestro, Cirrus, JCB, VISA, VISA Election.
Invoer of uitvoer van buitenlandse deviezen of Bulgaarse Leva tot een bedrag van (de tegenwaarde van) 8.000 leva (1 Euro is ca. 1,96 lev) is toegestaan. Van bedragen daarboven dient aangifte te worden gedaan. Hier dient strikt de hand aan te worden gehouden. Het niet declareren is volgens de Bulgaarse wet strafbaar. Bij bedragen boven de 25.000 Bulg. Leva dient ook de herkomst te worden gemeld.

Gezondheid
De gezondheidszorg in Bulgarije is niet te vergelijken met die in Nederland, toch is de kwaliteit die wordt geboden zeker niet minder. Sinds 1999 werkt Bulgarije aan een drastische hervorming van de gezondheidszorg. De belangrijkste peilers daarvan zijn een ziektekostenverzekering en een landelijk netwerk van huisartsen. In 2002 werd 4,7 procent van het bruto binnenlands product besteed aan de gezondheidszorg. Dit komt neer op bijna 75 euro per persoon.
De particuliere gezondheidszorg neemt een steeds belangrijkere positie in. Het aantal particuliere ziekenhuizen is nog niet zo groot, maar steeds meer specialisten beginnen privé-praktijken binnen de faciliteiten van publieke zorginstellingen. Zolang de inkomens in Bulgarije nog laag zijn, blijven de bestedingen aan particuliere zorg echter beperkt en alleen beschikbaar voor de allerrijksten.
•  Apotheken
In Bulgarije zijn ook genoeg en goed uitgeruste apotheken die u de geneesmiddelen en medicijnen kunnen bezorgen die ook in Nederland zijn te verkrijgen. Belangrijk hierbij is dat u wel de Latijnse benaming van het geneesmiddel of medicijn meeneemt. Hierdoor weet de Bulgaarse apotheker feilloos welk medicijn of geneesmiddel hij moet maken. De apotheken zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 19:00 uur en op zaterdag tot 14:00 uur. In de grote steden zijn de dienstdoende apotheken 24 uur per dag open. Pijnstillers zijn eenvoudig te verkrijgen zonder recept zowel bij de apotheek als ook bij de drogist. Wanneer u medicijnen of geneesmiddelen in Bulgarije koopt dan zult u dat direct contant moeten voldoen, het is daarom van belang hiervan een bon te vragen zodat u dit bij thuiskomst kunt declareren bij uw verzekering.
De omvang van de markt voor geneesmiddelen bedroeg in 2003 622 miljoen lev, oftwel 316 miljoen euro. Grofweg tweederde van de totale omzet is afkomstig uit het buitenland. Uit Nederland werd voor 9,5 miljoen euro geïmporteerd.
De belangrijkste lokale leveranciers van geneesmiddelen zijn Balkanpharma en Sopharma. Balkanpharma is in IJslandse handen en exporteert een groot deel van de productie. Bulgarije is netto-exporteur van geneesmiddelen.
Alle geneesmiddelen dienen vooraf in Bulgarije te worden getest en geregistreerd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het Bulgarian Drug Agency. De toetsingscriteria zijn al grotendeels op Europese leest geschoeid.
•  Medische hulpmiddelen
De markt voor medische hulpmiddelen werd in 2003 op ruim 52 miljoen euro geschat. Dit komt neer op minder dan 7 euro per persoon, ongeveer een tiende van de marktomvang in de Europese Unie. Veel producten zijn afkomstig uit het buitenland, met name uit Duitsland en de Verenigde staten. Ook Nederland is een belangrijke leverancier van medische hulpmiddelen en apparatuur.
Een lokale agent is voor distributie in Bulgarije essentieel. Iemand die goed is ingevoerd in de branche en de juiste contactpersonen heeft, weet de goede ingangen wel te vinden. Om de markt te verkennen is een bezoek aan een vakbeurs de moeite waard.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun uw lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als u goed uitgerust bent, kunt u alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heeft u genoeg energie om veel te doen. 

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 70 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Voor een vakantie naar Bulgarije heb je een paspoort of identiteitskaart nodig, die op dag van vertrek uit Bulgarije nog geldig is.

Visum:
Voor Bulgarije heb je bij een verblijf korter dan 90 dagen geen visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Bulgarije.

Douanebepalingen:
Over wat je meer dan toegestaan meeneemt zul je belasting moeten betalen over alles wat uitkomt boven het maximum. Een boete bij grove overtreding lijkt me ook vrij waarschijnlijk.
Wat mag je voor eigen gebruik per volwassene meenemen binnen de Europese Unie?
- 800 sigaretten (= 4 sloffen van 200 sigaretten)
- 400 sigaren of cigarillo's
- 1 kilo tabak (bijvoorbeeld 20 pakjes shag)

Post, internet en telefoon
Post:
Een poststuk of kaart zal er doorgaans een week over doen om vanuit Bulgarije Nederland te bereiken. Postzegels kunt u in Bulgarije uitsluitend kopen bij het postkantoor, in het Bulgaars is dit:” ïoøa” soms gevolgd door posta. De postkantoren zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 20:00 uur en op zaterdag tot 13:00 uur.

Internet: Breedband internet is vrij algemeen beschikbaar en van goede kwaliteit. Bulgarije telt buiten Sofia vrijwel geen cybercafés. Slechts een zeer klein aantal restaurants, hotels en bars in Sofia biedt draadloos internet aan. Vaak is dit gratis.

Telefoon: Om vanuit Bulgarije naar Nederland te kunnen bellen, kiest u 0031 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer.
Om naar Bulgarije te bellen, kiest u 00359 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer.
In Bulgarije kunt u uiteraard ook gewoon met uw mobiele telefoon bellen. Mobiel bellen vanuit Bulgarije naar huis is geen probleem en kan via de volgende mobiele providers:
MobilTEL AD
Cosmo Bulgaria
vivatel 

Taal
Bulgaars is de officiële en gemeenschappelijke taal van Bulgarije. In de toeristische gebieden kunnen vakantiegangers over het algemeen terecht met Engels of Duits.

Tijdsverschil
In Bulgarije is het één uur later dan in Nederland. In het voorjaar en het najaar schakelt Bulgarije net als de rest van Europa over op winter- of zomertijd.

Criminaliteit
De kans dat een vakantieganger in Bulgarije met criminaliteit te maken krijgt, is zeer gering. Het is echter wel verstandig de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Laat geen kostbare spullen zichtbaar in de huurauto achter en huur voor waardevolle bezittingen bijvoorbeeld een kluisje in het hotel of appartementencomplex.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  BULFLYDR8

 • Dag 1  – Sofia
  Na aankomst op de luchthaven van Sofia volgt de transfer naar uw hotel .
  Overnachting in Sofia.
  Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de voordeligste vluchtopties van diverse luchthavens.

  Dag 2  – Sofia
  Uw huurauto wordt om 09:00 uur bij uw hotel afgeleverd. Vandaag kunt u de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, beter leren kennen. De stad hoort tot één van de oudste steden van Europa. Bezoek bijvoorbeeld het nationaal museum van geschiedenis of de Bojana kerk, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermeld staat. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Historisch Museum met haar unieke Thracische schatten, de Alexander Nevski Kathedraal en de St. Sofia kathedraal, die de stad haar naam geeft.
  Overnachting in Sofia.

  Dag 3 – Sofia - Plovdiv
  Vandaag  rijdt u naar het wereldberoemde Rila klooster, de trekpleister van het land. Het klooster is op 1140 meter hoogte tussen de eeuwenoude bossen gelegen. De prachtige muurschilderingen, de bijzondere architectuur en de mooie fresco’s doen u zeker versteld staan. De reis gaat verder richting Plovdiv, de tweede grootste stad van Bulgarije. Overnachting in Plovdiv.

  Dag 4 –Plovdiv  
  Plovdiv is op zes unieke heuvels gelegen en wordt doorkruist door de Maritsa rivier. Plovdiv is één van de oudste steden van Bulgarije en ademt nog steeds de sfeer van het verleden. Hier vindt u sporen van vrijwel de gehele Bulgaarse geschiedenis en dan op loopafstand van elkaar. U kunt deze indrukwekkende stad bezichtigen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het etnografisch museum, het Romeinse amfitheater of het Bachkovo klooster. Overnachting in Plovdiv.

  Dag 5  – Plovdiv – Kazanlak – Veliko Tarnovo
  Vandaag rijdt u naar Veliko Tarnovo, de middeleeuwse hoofdstad van al meer dan 7.000 jaar oud. Onderweg bezoekt u Kazanlak, de hoofdstad van de Rozenvallei. Hier kunt u kort één van de laatst ontdekte Thracische tombes in Starossel bezoeken. Op de tweede stop richting Veliko Tarnovo kunt u de Shipka kerk en het Ethnografisch openluchtmuseum “Etara” bezoeken. Overnachting in Veliko Tarnovo. 

  Dag 6  – Veliko Tarnovo
  Deze dag kunt u de stad Veliko Tarnovo bezichtigen, bekend om zijn cultureel erfgoed met vele kloosters, traditionele dorpjes en adembenemende natuur. Bezoek vanuit Veliko Tarnovo het nabij gelegen museumdorp Arbanassi. Dit stadje herbergt ommuurde villa’s, die eens kleine vestingen waren. Arbanassi wordt omringd door kloosters en kerken. Maar ook kunt u het plaatsje Kilifarevo of het pittoreske stadje Triavna bezoeken voor een mooie stadswandeling met haar stenen bruggen en authentieke huizen. Overnachting in Veliko Tarnovo.

  Dag 7 – Veliko Tarnovo – Sofia  
  Vandaag rijdt u via het Troyaanse klooster en Koprivshtitsa terug naar Sofia. Koprivshtitsa is
  bijzonder om de afvuring van de eerste kogel tegen de Ottomaanse onderdrukkers in 1876. Bezoek vandaag het Geniet op een terrasje van een drankje en geniet na van uw reis. Overnachting in Sofia, de huurauto wordt aan het einde van de middag weer opgehaald bij uw hotel. Overnachting in Sofia.

  Dag 8 – Sofia
  Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

   

Bulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive BulgarijeBulgarije, 8-Daagse fly-drive Bulgarije