Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Bulgarije » Sofia »
Bulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis Bulgarije HP Bewaar dit hotel

Bulgarije / Sofia

Het verrassende Bulgarije is een land vol historie en natuur. De mysterieuze Thraciërs hebben oogverblindende sporen van goud en zilver achtergelaten en graven die tot op de dag van vandaag kunnen worden verkend. Er zijn niet veel landen op de wereld die een langere of meer gevarieerde geschiedenis hebben dan Bulgarije. Er zijn zeven periodes geweest op Bulgaars grondgebied, die allen hun sporen hebben nagelaten. De Bulgaren zijn trots op de zwaarbevochten overwinning op het Ottomaanse Rijk na een eeuwenlange onderdrukking. Deze fascinerende geschiedenis speelt zich af in een landschap van bergen en vruchtbare valleien. Trots is men ook op de rozenolie, het bekendste exportproduct van Bulgarije. Het Rozenfestival als afsluiting van de rozenoogst, is wereldberoemd en wordt dan ook bezocht tijdens deze reis door Bulgarije.
Tijdens deze reis verblijven we in superior 3-sterrenhotels.

Bijzonderheden:
- Minimaal aantal deelnemers: 12
- Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Inclusief:
- Lijnvlucht vanaf Amsterdam met Air Bulgaria
- Overnachting in superior 3-sterrenhotels op basis van logies & ontbijt
- Nederlandstalige gids
- Halfpension(diner dag 1 t/m ontbijt dag 8)
- Lunch op dag 5 Rozenfestival
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Alle vervoer ter plaatse met airconditioning
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden conform het programma

Exclusief:
- Overige maaltijden
- Fooien

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: BULGARIJE

Elektriciteit
De netspanning in Bulgarije is hetzelfde: 220-240 volt. Soms in binnenlandse dorpen kan het zijn dat men een wereldstekker nodig heeft, maar dit komt zelden voor.

Eten en drinken
Restaurants:
In de restaurants in de vakantiegebieden is de smaak van het eten nogal eens afgestemd op het toerisme, waardoor de identiteit van de traditionele keuken aan het verwateren is. Nu er veel meer kritische Westerse toeristen over de vloer komen is er een kentering zichtbaar, vooral in de restaurants van de wat duurdere hotels langs de Zwarte Zee en in Sofia. Een keten van folklorerestaurants werden opgezet, de zogenaamde mehani. Over het algemeen kan men in dergelijke gelegenheden goed en bovendien gezellig eten. Niet alleen omdat het personeel er beter is opgeleid, maar ook omdat deze restaurants (kennelijk) prioriteit krijgen bij de bevoorrading en distributie van levensmiddelen. Vrijwel alle folklorerestaurants zien er uitstekend verzorgd uit en s avonds krijgt men er naast een spotgoedkope maaltijd, bovendien een folkloristische show voorgeschoteld.

Maaltijden
De Bulgaarse keuken bestaat vooral uit vlees- en visgerechten. Vooral in de kustgebieden is de keuze aan visgerechten zeer uitgebreid. De Bulgaarse keuken kent veel Turkse, Griekse en Westerse invloeden.
Enkele gerechten:
• Tarator: koude yoghurt en komkommersoep
• Kavarma: stoofpot van vlees met groenten
• Gyuvech: gestoofde groenten met lamsvlees
• Kyufteta: kruidige gehaktballen of hamburgers
• Schapenkaas: tijdens vrijwel alle maaltijden in hotels en restaurants komt schapenkaas voor.
• Kyopulo: een salade van gegrilde aubergines, paprika, knoflook en peterselie.

Drinken
In Bulgarije kan men beter geen kraanwater drinken, voorzichtigheid is geboden. Een fles mineraalwater kost nog geen 30 Eurocent en dit is verkrijgbaar in elke supermarkt, kiosk en benzinestation. Rakia is de bekendste Bulgaarse drank. Het wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Elk dorp heeft een eigen stokerij. Rakia wordt gemaakt van druiven of pruimen.

Sterke drank:
Bulgarije neemt als wijnland een sterke positie in. Over de kwaliteit van de Bulgaarse wijn zijn de meeste kenners het eens. Een rode Bulgaarse Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, gemaakt van de gelijknamige beroemde wijndruif, kan zich zeker meten met zijn Franse soortgenoten, maar is aanzienlijk goedkoper. Ook bier wordt veel gedronken.

Koffie en thee:
Bulgaren drinken meestal Turkse koffie (Tursko kafe: zwart met veel suiker). Vaak kan men ook espresso krijgen of koffie met melk. De kwaliteit van de koffie is evenwel erbarmelijk. Geroutineerde Bulgarije-gangers herkent men dan ook aan een meegebrachte pot vertrouwde oploskoffie.

Fooien
U bent natuurlijk geheel vrij in het bepalen van de hoogte van uw fooi of helemaal geen fooi. Toch is het in Bulgarije gebruikelijk om een fooi te geven van zo'n 5-10% van de totale rekening. In restaurants en in cafés is het gewoonte wat wisselgeld te laten liggen. In hotels is het gebruikelijk om de mensen van de bagage een Lev te geven, ook voor een kamermeisje is dit gebruikelijk.

Fotograferen en filmen
U mag in Bulgarije overal foto's maken of filmen, met uitzondering van militaire plaatsen, grensposten, havens en vliegvelden, en in overheidsgebouwen. Bij sommige kloosters, musea en opgravingen moet u eerst iets bijbetalen om te mogen filmen of fotograferen. Dit staat duidelijk bij de toegang aangegeven. Als u mensen wilt fotograferen, vraag dan wel om toestemming.

Geld- en bankzaken
De naam van de Bulgaarse munteenheid is de Lev, meervoud leva en de officiële afkorting van de lev is BGN.
1 lev is weer onderverdeeld in 100 stotinki, dat zijn de Bulgaarse centen.
1 Euro is ongeveer 1,96 lev (01-11-19).
U kunt op veel plaatsen in Bulgarije pinnen of geld wisselen bij een van de vele wisselkantoren of banken. Bekijk echter wel eerst kritisch de koers, want dat kan zeer verschillen, probeer waar nodig af te dingen op de wisselkoers. In hotels krijgt u ook veelal een zeer slechte koers.
Geldige pin en creditcard zijn: Eurocard, MasterCard, Maestro, Cirrus, JCB, VISA, VISA Election.
Invoer of uitvoer van buitenlandse deviezen of Bulgaarse Leva tot een bedrag van (de tegenwaarde van) 8.000 leva (1 Euro is ca. 1,96 lev) is toegestaan. Van bedragen daarboven dient aangifte te worden gedaan. Hier dient strikt de hand aan te worden gehouden. Het niet declareren is volgens de Bulgaarse wet strafbaar. Bij bedragen boven de 25.000 Bulg. Leva dient ook de herkomst te worden gemeld.

Gezondheid
De gezondheidszorg in Bulgarije is niet te vergelijken met die in Nederland, toch is de kwaliteit die wordt geboden zeker niet minder. Sinds 1999 werkt Bulgarije aan een drastische hervorming van de gezondheidszorg. De belangrijkste peilers daarvan zijn een ziektekostenverzekering en een landelijk netwerk van huisartsen. In 2002 werd 4,7 procent van het bruto binnenlands product besteed aan de gezondheidszorg. Dit komt neer op bijna 75 euro per persoon.
De particuliere gezondheidszorg neemt een steeds belangrijkere positie in. Het aantal particuliere ziekenhuizen is nog niet zo groot, maar steeds meer specialisten beginnen privé-praktijken binnen de faciliteiten van publieke zorginstellingen. Zolang de inkomens in Bulgarije nog laag zijn, blijven de bestedingen aan particuliere zorg echter beperkt en alleen beschikbaar voor de allerrijksten.
•  Apotheken
In Bulgarije zijn ook genoeg en goed uitgeruste apotheken die u de geneesmiddelen en medicijnen kunnen bezorgen die ook in Nederland zijn te verkrijgen. Belangrijk hierbij is dat u wel de Latijnse benaming van het geneesmiddel of medicijn meeneemt. Hierdoor weet de Bulgaarse apotheker feilloos welk medicijn of geneesmiddel hij moet maken. De apotheken zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 19:00 uur en op zaterdag tot 14:00 uur. In de grote steden zijn de dienstdoende apotheken 24 uur per dag open. Pijnstillers zijn eenvoudig te verkrijgen zonder recept zowel bij de apotheek als ook bij de drogist. Wanneer u medicijnen of geneesmiddelen in Bulgarije koopt dan zult u dat direct contant moeten voldoen, het is daarom van belang hiervan een bon te vragen zodat u dit bij thuiskomst kunt declareren bij uw verzekering.
De omvang van de markt voor geneesmiddelen bedroeg in 2003 622 miljoen lev, oftwel 316 miljoen euro. Grofweg tweederde van de totale omzet is afkomstig uit het buitenland. Uit Nederland werd voor 9,5 miljoen euro geïmporteerd.
De belangrijkste lokale leveranciers van geneesmiddelen zijn Balkanpharma en Sopharma. Balkanpharma is in IJslandse handen en exporteert een groot deel van de productie. Bulgarije is netto-exporteur van geneesmiddelen.
Alle geneesmiddelen dienen vooraf in Bulgarije te worden getest en geregistreerd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het Bulgarian Drug Agency. De toetsingscriteria zijn al grotendeels op Europese leest geschoeid.
•  Medische hulpmiddelen
De markt voor medische hulpmiddelen werd in 2003 op ruim 52 miljoen euro geschat. Dit komt neer op minder dan 7 euro per persoon, ongeveer een tiende van de marktomvang in de Europese Unie. Veel producten zijn afkomstig uit het buitenland, met name uit Duitsland en de Verenigde staten. Ook Nederland is een belangrijke leverancier van medische hulpmiddelen en apparatuur.
Een lokale agent is voor distributie in Bulgarije essentieel. Iemand die goed is ingevoerd in de branche en de juiste contactpersonen heeft, weet de goede ingangen wel te vinden. Om de markt te verkennen is een bezoek aan een vakbeurs de moeite waard.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun uw lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als u goed uitgerust bent, kunt u alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heeft u genoeg energie om veel te doen. 

Wegennetwerk
Het wegennetwerk is anders als in Nederland of België. Houdt er rekening mee dat er een langere reistijd geldt dan thuis. De gemiddelde snelheid is 70 km per uur en de wegen zijn niet allemaal in optimale staat.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Voor een vakantie naar Bulgarije heb je een paspoort of identiteitskaart nodig, die op dag van vertrek uit Bulgarije nog geldig is.

Visum:
Voor Bulgarije heb je bij een verblijf korter dan 90 dagen geen visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Bulgarije.

Douanebepalingen:
Over wat je meer dan toegestaan meeneemt zul je belasting moeten betalen over alles wat uitkomt boven het maximum. Een boete bij grove overtreding lijkt me ook vrij waarschijnlijk.
Wat mag je voor eigen gebruik per volwassene meenemen binnen de Europese Unie?
- 800 sigaretten (= 4 sloffen van 200 sigaretten)
- 400 sigaren of cigarillo's
- 1 kilo tabak (bijvoorbeeld 20 pakjes shag)

Post, internet en telefoon
Post:
Een poststuk of kaart zal er doorgaans een week over doen om vanuit Bulgarije Nederland te bereiken. Postzegels kunt u in Bulgarije uitsluitend kopen bij het postkantoor, in het Bulgaars is dit:” ïoøa” soms gevolgd door posta. De postkantoren zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 20:00 uur en op zaterdag tot 13:00 uur.

Internet: Breedband internet is vrij algemeen beschikbaar en van goede kwaliteit. Bulgarije telt buiten Sofia vrijwel geen cybercafés. Slechts een zeer klein aantal restaurants, hotels en bars in Sofia biedt draadloos internet aan. Vaak is dit gratis.

Telefoon: Om vanuit Bulgarije naar Nederland te kunnen bellen, kiest u 0031 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer.
Om naar Bulgarije te bellen, kiest u 00359 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer.
In Bulgarije kunt u uiteraard ook gewoon met uw mobiele telefoon bellen. Mobiel bellen vanuit Bulgarije naar huis is geen probleem en kan via de volgende mobiele providers:
MobilTEL AD
Cosmo Bulgaria
vivatel 

Taal
Bulgaars is de officiële en gemeenschappelijke taal van Bulgarije. In de toeristische gebieden kunnen vakantiegangers over het algemeen terecht met Engels of Duits.

Tijdsverschil
In Bulgarije is het één uur later dan in Nederland. In het voorjaar en het najaar schakelt Bulgarije net als de rest van Europa over op winter- of zomertijd.

Criminaliteit
De kans dat een vakantieganger in Bulgarije met criminaliteit te maken krijgt, is zeer gering. Het is echter wel verstandig de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Laat geen kostbare spullen zichtbaar in de huurauto achter en huur voor waardevolle bezittingen bijvoorbeeld een kluisje in het hotel of appartementencomplex.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  ROZ8

 • Dag 1 – Sofia
  Vertrek vanaf Amsterdam naar Sofia. Na aankomst volgt de transfer naar uw centraal gelegen hotel.

  Dag 2 – Sofia – Koprivshtitsa – Veliko Tarnovo
  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Koprivshtitsa, een charmant historisch stadje gelegen op 1030 meter hoogte in de bergen van Sredna Gora. Het was één van de belangrijkste centra van de heroïsche aprilopstand tegen de Turken in 1876 en is ook bekend om zijn authentieke Bulgaarse Nationale Revival-architectuur uit de 18e en 19e eeuw en om zijn folklorefestivals. Het heeft een prachtig ensemble van vakwerkhuizen geschilderd in heldere kleuren met houten veranda’s, erkers, paviljoens en andere kenmerken die typisch zijn voor de Bulgaarse architectuur uit de 18e tot de 19e eeuw. De collecties van etnografische schatten, oude wapens, kunstwerken, nationale kostuums en Bulgaarse sieraden worden bewaard in een paar indrukwekkende huismusea. Wandelend door de geplaveide straatjes, proeft u de authentieke sfeer uit de 19e eeuw. Na een rondleiding door Koprivshtitsa gaat de reis verder naar het Troyan klooster, één van de mooiste orthodoxe kloosters ooit gezien met vele spirituele tekens en historische bewijzen. Na dit bezoek rijden we verder naar Veliko Tarnovo. Overnachting in Veliko Tarnovo/ Arbanassi.

  Dag 3 – Veliko Tarnovo – Arbanassi – Veliko Tarnovo
  Veliko Turnovo is één van de oudste en mooiste steden van Bulgarije. Opgravingen hebben uitgewezen dat al zo’n 5000 jaar gleden een nederzetting bestond op de plek waar nu Veliko Tarnovo ligt. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en de rijkdom uit de middeleeuwen is hier nog goed bewaard gebleven. Het hoogtepunt van Veliko Tarnovo is de oude vesting Tsarevets en biedt een fantastisch uitzicht op de Yantra rivier en de stad. Het is een middeleeuwse vesting, die grotendeels verwoest is door de Ottomanen. Binnen de vestingmuren zijn het gereconstrueerde 12e-eeuwse koninklijk paleis en enkele kerken te bezichtigen. De stadstour gaat verder door een wandeling door de smalle straatjes en mooie gebouwen. We bewonderen de stenen huizen, trapsgewijs gebouwd op de heuvels van de stad en komen langs de oude ambachtsstraat ”Samovodska charshia”. In de middag gaan we naar het vlakbij gelegen Arbanassi. Dit museumdorp ligt op 4 km afstand van Veliko Turnovo in een prachtige groene, heuvelachtige omgeving. De bloeitijd van Arbanassi lag in de 17e en 18e eeuw toen het één van de rijkste stadjes van Bulgarije was. Veel Bulgaarse kooplieden en handelaren trokken hierdoor naar Arbanassi en daarom was het een belangrijke trekpleister aan de zijderoute. Tevens bezoeken we onder andere het indrukwekkende, half in de grond gebouwde kerkje ”De geboorte van Christus” uit de 17e eeuw en het Konstantsaliev huis, één van de grootste en oudste koopmanshuizen uit die tijd, die nu als museum worden gebruikt. Hier gaan we 300 jaar terug in de tijd om kennis te maken met het spannende leven van de rijke handelaren uit Arbanassi. Overnachting in Veliko Tarnovo/ Arbanassi.

  Dag 4 – Veliko Tarnovo – Triavna – Etara – Kazanlak – Hissar
  Vandaag laten we Veliko Turnovo achter ons en gaan de omgeving verkennen. Deze regio staat bekend vanwege zijn rijke culturele erfgoed met vele kloosters, authentieke dorpjes en een prachtige natuur. We beginnen met een bezoek aan het pittoreske stadje Triavna, gelegen in het hart van het Balkan gebergte. Hier maken we een stadswandeling door het gezellige centrum met authentieke houten huizen, de mooie stenen bruggen en zien het Kloktorenplein. De volgende stop is het Nationaal openluchtmuseum Etara, waar u nagebouwde werkplaatsen met authentieke werktuigen. De reis wordt vervolgd en we steken de Balkan over via de belangrijke bergpas Shipa, die voor de Bulgaren een historische betekenis heeft vanwege de Shipka slag tegen de Ottomanen in 1877. We bezoeken de kerk ‘De geboorte van Christus’, ook bekend als de Russische kerk met de gouden koepels of het Shipka klooster. De kerk werd in het jaar 1902 gebouwd in de stijl van de 17e-eeuwse Russische kerken. Bij de kerk hoort ook een 53 meter hoge kloktoren met 17 klokken waarvan de zwaarste bijna 12 ton weegt. Deze klokken zijn gegoten van de kogel- en kanonhulzen die zijn achtergebleven op het slagveld bij de Shipka pas. We maken vandaag kennis met één van de oudste wereldcivilisaties en zeker de oudste cultuurbeschaving van Europa - de Thraciërs, die vermoedelijk al meer dan 6000 jaar geleden zich in Europa hebben gevestigd, waar Bulgarije is gelegen. In Kazanlak brengen we een bezoek aan de replica van de indrukwekkende graftombe van Kazanlak. Dit geeft u de unieke gelegenheid om kennis te nemen van de wijze waarop de Thraciërs hun doden begroeven. De tombes werden gebouwd van grote stenen blokken, rijkelijk versierd met prachtige tekeningen en fresco’s. Naast dat het bekend is als het centrum van de Thracische cultuur, is de regio bekend als de Rozenvallei.  Wij rijden door de Rozenvallei en komen aan bij onze eindbestemming van vandaag, Hissar. Overnachting in Hissar.

  Dag 5 – Hissar – Karlovo – Plovdiv
  Het jaarlijkse Rozenfestival is een feestelijke gebeurtenis waar de inwoners van alle dorpjes en stadjes uit de hele regio aan meedoen. De Bulgaarse Rozenvallei strekt zich over een afstand van ongeveer 140 km uit in een smalle corridor in het Balkangebergte en hult zich elka jaar van mei tot juni in een roze kleed. De vallei is één van dde grootste producenten van de rozenolie, die als vloeibaar goud wordt omschreven. De meest voorkomende rozensoort in de vallei is de rozekleurige Damask roos.  Vandaag zullen wij de jaarlijkse festiviteiten bijwonen en krijgen we o.a. te zien hoe op een ambachtelijke wijze rozenolie gemaakt wordt, zoals dit ook al 340 jaar geleden werd gedaan. In de middag rijden we verder naar Plovdiv voor onze overnachting.

  Dag 6 – Plovdiv – Sofia
  Plovdiv is de tweede stad van Bulgarije en is al meer dan 8000 jaar geleden gesticht. Deze stad behoort tot één van de oudste steden van Europa. Hier vindt u sporen van bijna de gehele Bulgaarse geschiedenis.  Het is ouder dan Rome, Athene en Constantinopel. Plovdiv was de hoofdstad van het oude Thracië en was tijdens de middeleeuwen een groot handelscentrum. De charmante historische wijk van de stad heeft prachtig ingerichte historische huizen en kerken. Het is een waar openluchtmuseum gelegen over drie heuvels Een wandeling door de smalle, vaak steile straatjes is absoluut de moeite waard. In de middag gaan we verder naar Sofia waar u kunt genieten van de stadstour. Vandaag de dag is het een charmant ontmoetingspunt van het verleden en het heden. Het is de grootste stad van Bulgarije gelegen aan de voet van Vitosha Gebergte. Tijdens de stadstour brengen we een bezoek aan de Romeinse Serdika vesting en de St. George Rotunda, gekend om zijn originele structuur en unieke fresco’s, de Alexander Nevski kathedraal, de Ivan Vazov Nationaal Theater en de kerk van St. Sophia. Sofia is een stad vol met heerlijke verrassingen die een bloeiend en divers straatleven bieden. Overnachting in Sofia

  Dag 7 – Sofia – Rila klooster – Sofia
  Het Rila klooster is zonder twijfel het bekendste klooster van Bulgarije en misschien zelfs wel van de hele Balkan. Het Rila klooster ligt in het Rila gebergte in Bulgarije, ca. 120 km ten zuiden van Sofia. Het is vernoemd naar een kluizenaar Ivan Rilski, die werd vereerd vanwege de vele wonderen die hij verrichte. Ivan Rila wordt gezien als één van de belangrijkste heiligen van de Bulgaars-Orthodoxe kerk. Het klooster is door zijn volgelingen gesticht in de 10e eeuw. Het complex bevat ongeveer 1000 kamers en kloostercellen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een schitterende klooster en gekend vanwege de bouwstijl en de kleur en vele fresco’s en muurschilderingen. Nadat we het Rila klooster uitgebreid hebben bezocht keren we terug naar Sofia. Diner en overnachting in Sofia.

  Dag 8 – Sofia
  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de reis huiswaarts.

Bulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis BulgarijeBulgarije, 8-Daagse Nederlandstalige rozenreis Bulgarije