Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Oezbekistan » Tasjkent »
Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran VP Bewaar dit hotel

Oezbekistan / Tasjkent

Reizen naar Centraal-Azië, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran. Tijdens deze treinreis laten we u kennis maken met de vele culturen langs de legendarische zijderoute. Met de trein doorkruist u het gebied van de Kaspische Zee tot aan het Tien Shan gebergte, de Centraal-Aziatische landen in Oezbekistan, Turkmenistan en Iran. Alle bieden zij een overvloed aan historie en cultuur. U zult het allemaal met eigen ogen zien en beleven aan boord van deze privé trein.
Categorie Habibi
De compartimenten in de Habibi categorie bieden plaats aan vier personen. Aan beide zijden bevinden zich twee bedden boven elkaar met een afmeting van 70 x 190 cm per bed. In het midden onder het raam is een tafeltje. In deze categorie heeft u de mogelijkheid (tegen meerbetaling) het compartiment met drie personen te bezetten. De wagon beschikt over 9 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid.

Categorie Ali Baba
Een compartiment in de Ali Baba categorie biedt plaats aan twee personen. De twee bedden (70 x 190 cm) zijn tegenover elkaar gelegen, daartussenin is een raam met daaronder een tafeltje. Iedere wagon beschikt over 9 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid.

Categorie Aladin
De twee bedden zijn tegenover elkaar gelegen (70 x 190 cm), gescheiden door een raam met daaronder een tafeltje. Per wagon bevinden zich 8 compartimenten, en zowel als aan het eind als aan het begin van iedere wagon in deze categorie bevindt zich een gecombineerde was- en toiletgelegenheid. Es er is in deze categorie één douche compartiment per wagon aanwezig. Tevens ontvangt in deze categorie een badjas en douche accessoires.

Categorie Sultan
Categorie  Sultan  is de meest comfortabele categorie aan boord van de Zijderoute Express. Er zijn twee boven een ander gelegen bedden aanwezig, de bovenste heeft een afmeting van 80 x 174 cm en de onderste 120 x 184 cm. Verder beschikt deze categorie over een gezellige zit gelegenheid, een raam met daaronder een ruime tafel en een kledingkast. Ieder compartiment heeft een eigen douche, toilet en wastafel. Elke wagon in deze categorie telt 6 compartimenten.

Inclusief
• Transfers van en naar de luchthaven
• Traditionele ontvangst in de stations van Mary, Bukhara, Samarkand en Urgench
• Tour Director
• Excursie programma inclusief entreegelden onder leiding van zeer ervaren lokale gidsen in een groep met max. 25 deelnemers
• Dokter aan boord
• 4 overnachtingen in luxe 3/4-sterren hotels
• 8 overnachtingen in de trein in de door u gekozen klasse
• Volpension startende op dag 2 en eindigend na het diner op dag 13
• Lunch/diner bij een Oezbeekse en Turkmeense familie evenals in een traditionele Madrasah onder begeleiding van folklore
• Wijn- en vodkaproeverij
• Een persoonlijk logboek met informatie over de zijderoute

Exclusief
• Vluchten (vanaf € 750,- p.p.) Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest comfortabele vluchtmogelijkheid
• Visum Turkmenistan en Iran  € 180,- p.p.
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: OEZBEKISTAN

Algemeen
Oezbekistan bestaat voornamelijk uit woestijn en semi-woestijn. Het uitgestrekte laagland in het westen bestaat uit de Kyzylkumwoestijn (rode zand) en de oase Choresm aan de beneden loop van de rivier Amu Darja. In het uiterste westen ligt het Aralmeer en het Ustjurtplateau. De Amu Darja en Syr Darja zijn de twee grootste rivieren van Oezbekistan en vinden hun oorsprong in de bergketens ten oosten van Oezbekistan. In het oosten zijn de uitlopers van het Tien Shan gebergte te vinden bij de Ferganavallei.

Klimaat
Oezbekistan heeft een continentaal woestijnklimaat. De temperaturen liggen in de wintermaanden rond de 0 tot 10 graden en in de zomermaanden rond de 25 tot 35 graden. De beste reisperiode is in april, mei en begin juni en in het najaar september en oktober.

Eten en drinken
De Oezbeken maken doorgaans enkele uitzonderingen op de islamitische regels en dat is voornamelijk de alcohol, die evenals in andere voormalige Sovjetrepublieken rijkelijk vloeit. Soms wordt bij de lunch reeds een glaasje wodka geheven. Ook bier is ruimschoots voorhanden; zowel eigen brouwsel als import, waaronder de Nederlandse merken Heineken en Bavaria. Oezbekistan heeft verder een uitstekend klimaat voor de druiventeelt, dus lokale witte en rode wijnen zijn er ook.

In de hotels kunt u 's ochtends ontbijten met Oezbeeks brood, thee of koffie, diverse soorten beleg en soms een eitje, en - meestal - een glas kefir (plantaardig, maar het lijkt op yoghurt).
Het middagmaal is warm, evenals het diner. De menu's zijn over het algemeen voor zowel lunch als diner hetzelfde: zeer gevulde, voedzame soep (Laghman of Borsjtsj) met brood, hoofdgerecht met vlees, groenten en altijd salade van sla, komkommer en tomaat.

Kraanwater
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de gelegenheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Elektriciteit
In Oezbekistan worden dezelfde typen stekkers gebruikt als in Nederland (220 volt).

Tijdsverschil
In Oezbekistan is het 4 uur later.
Oezbekistan kent geen zomer- en wintertijd dus is het tijdens onze zomertijd in Oezbekistan 3 uur later.

Taal
In Oezbekistan is de officiële taal Oezbeeks, een taal die tot de Turkse taalfamilie hoort. Oorspronkelijk maakte de Oezbeekse taal gebruik van het Arabische schrift, van 1929 tot 1940 van het Latijnse alfabet en daarna van het Cyrillische schrift. In 1993 is een wet aangenomen die de overgang naar het Latijnse schrift regelt. In de officiële Oezbeekse werden de gangbare Russische termen vervangen door nieuw gecreëerde Oezbeekse woorden. In het dagelijks spraakgebruik bedienen veel mensen zich van het Oezbeeks vermengd met Russisch. Na vijftien jaar onafhankelijkheid is de kennis van het Russisch afgenomen; een nieuwe generatie is opgegroeid met de Oezbeekse taal en ook Engels. Alleen de oudere generatie spreekt nog Russisch en natuurlijk de enkele Rus die gebleven is.

Bagage en kleding
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig. Maar tijdens het reizen, komen we ook wel een langs een rustplek, waar er geen toiletpapier aanwezig kan zijn. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee op reis. Het is aan te raden om hygiënische redenen zelf vochtig toiletpapier mee te nemen om waar geen water voorhanden is uw handen toch te reinigen. Ook aan te raden is desinfecterende lotion.

Voor de bezoeken aan de bezienswaardigheden is soms een bedekte schouder verplicht. Hoofddoeken worden in religieuze sites niet gebruikt en zijn derhalve ook niet noodzakelijk. U kunt uw zwemkleding meenemen, indien er een zwembad is, kunt u hiervan gebruik maken.

Paspoort, visa en douanebepalingen.
Uw paspoort dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Oezbekistan.

Douanebepalingen:
Invoer:   binnenlandse en buitenlandse valuta mogen vrij worden ingevoerd, mits aangegeven
Uitvoer:  vrij, tot maximale invoer. Buitenlandse banken accepteren niet de Oezbeekse sum

Bij binnenkomst in Oezbekistan dient u op twee identieke formulieren aan te geven hoeveel geld en welke kostbare bezittingen u invoert. Eén ervan houdt de douane, één krijgt de bezoeker mee. Bewaar het goed! Bij vertrek moet er een nieuw declaratieformulier ingevuld worden en samen met het oude ingeleverd worden. Hierop dient u te schrijven wat u dán nog aan waardevols bezit. In de meeste gevallen is dit slechts een bureaucratische formaliteit, vooral op de vliegvelden. Anders is het als u een landsgrens overgaat. Houd er rekening mee dat sommige douanebeambten alles controleren. Klopt er zogenaamd iets niet, dan vragen ze gigantische boetes. Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet, zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is.

Fotograferen en filmen
Oezbekistan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de natuur maar vooral ook vanwege de mensen. Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Kinderen zullen zich zelfs op de voorgrond dringen om maar in beeld te komen. Vaak ontvangt u zelfs als dank, vooral op markten, appels, peren of noten. Als u mensen fotografeert, doe het dan met respect. Mensen staan er immers niet op te wachten om slechts als foto-object te dienen. Neem dan ook de tijd om een foto te maken en toon belangstelling, bijvoorbeeld door iemand eerst te begroeten en een praatje te maken. Het werkt vaak ook ontwapenend als de digitale fotograaf laat zien wat er op het beeldschermpje te zien is. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Dat kan soms ook zonder woorden: door de camera omhoog te houden en met gebaren duidelijk te maken dat u een foto zou willen maken. Een positieve of een afwerende reactie is meestal eenvoudig herkend. Respecteer het als mensen liever niet gefotografeerd willen worden en blijf vriendelijk. Mensen kunnen hele goede redenen hebben om niet gefotografeerd te willen worden. Mensen kunnen zich afvragen wat er met hun afbeelding gebeurt. Soms spelen religieuze motieven een rol: men denkt dat er met een foto een stukje van de ziel wordt ontnomen. Anderen willen liever niet tijdens het werk, ongewassen of in vieze kleren op de foto. Sommige vrouwen houden er niet van om gefotografeerd te worden door vreemde mannen. Het kan ook gebeuren dat mensen alleen tegen betaling op de foto willen. Respecteer deze voorwaarde en ga in een dergelijk geval niet van een afstand stiekem fotograferen. Dit kan aanleiding geven tot agressieve reacties.

In musea en bij bezienswaardigheden moet u soms een apart kaartje kopen om foto’s of video-opnames te mogen maken. Deze kunnen aanmerkelijk duurder zijn dan het entreekaartje. Wees zeker terughoudend bij het fotograferen van religieuze plaatsen en gebeurtenissen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Geldzaken
In Oezbekistan wordt betaald met de Oezbeekse sum (UZS).
1 Euro (EUR) = 3.200 Oezbeekse sum (UZS)
(01-10-17)

Er zijn enkele geldautomaten in de hoofdstad. In de steden kunt u cash euro’s en dollars wisselen bij banken, wisselkantoortjes en veel hotels. In Tasjkent kunt u met uw bankpas wel dollars maar geen Sum opnemen.
Creditcards worden geaccepteerd in een aantal grote hotels. In Tasjkent is er een aantal ATM's, waarvan enkelen in de grote hotels. Mastercard gebruikers moeten in de provincie naar de Asaka Bank en Visa-gebruikers moeten naar de Nationale Bank van Oezbekistan (NBU). Men heeft in Oezbekistan liever dollars dan euro’s, maar u kunt tijdens uw reis gewoon euro’s meenemen om te wisselen.

Fooien
Het is gebruikelijk in Oezbekistan om een fooi achter te laten in de restaurants, de richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. Meestal staat de fooi apart vermeld op de rekening als “service toeslag 10%”.

De gids, chauffeur en reisbegeleiding in Oezbekistan verwachten aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is
€ 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisbegeleiding.
Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts.

Wij willen u adviseren om in uw reisapotheek een diarreeremmer mee te nemen op reis zoals Imodium. Het eten is anders in Oezbekistan en het kan dus voorkomen dat er wat darmproblemen opspelen. In een dergelijke situatie is het altijd fijn om iets bij de hand te hebben.

Openingstijden
Winkels, postkantoren en kantoren zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In Tashkent zie je steeds meer 24-uurs supermarkten verschijnen waar eigenlijk alles te koop is.
Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Post, internet en telefoon
Post naar de Benelux doet er een tot twee weken over en is niet overal even betrouwbaar. Internetcafés zijn er in de grote steden en toeristische plaatsen. De meeste hotels beschikken over wifi.
Telefoneren vanuit Oezbekistan brengt hoge kosten met zich me. Bij de provider van uw gsm kunt u informeren naar de kosten zijn om te bellen en gebeld te worden in het buitenland. Soms is het bellen vanuit de hotelkamer goedkoper. Oezbekistan heeft het internationale landennummer 00998, Nederland 0031, België 0032.


Veiligheid
Oezbekistan is een zeer veilig land om te bereizen. U kunt zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor. Het is daarom verstandig om op uw eigendommen te letten en mensen niet de gelegenheid te geven spullen te stelen. Het kan zeker geen kwaad op drukke markten, stations en bij het in- en uitstappen van het openbaar vervoer extra op uw spullen te letten al is de kans dat u iets zal overkomen klein.
Geld en belangrijke papieren kunt u beter op uw lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van de kleding of in een geldbuidel. Stop een klein geldbedrag in uw portemonnee zodat u niet al uw geld kwijt bent als zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. U kunt deze gegevens ook scannen en naar het eigen mailadres sturen zodat u er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken. Laat geen waardevolle spullen op de hotelkamer achter.

Praktische informatie
Ambassade
Nederland heeft geen eigen ambassade in Oezbekistan. Het land valt onder de ambassade in Rusland:
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Moskou
Telefoon: +7 495 797 2900

Nederlands Honorair-Consulaat
C2, building 3, Appartment 74
Kh. Samatavoy Str
100000 Tashkent
Tel. (+998) 71 150 8595  / ( +998) 93 387 0210
nlconsulate.tashkent@gmail.com

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  REGEXP16

 • 16-Daagse luxe treinrondreis De Legendarische Zijderoute – van Oezbekistan naar Iran
  Beleef uw eigen 1001 nacht sprookje en laat u betoveren door de geuren en kleuren van het oude Perzië. Struin door de drukke bazaars en reis door naar de stilte van de woestijnen. U volgt de Europese sporen langs het pad van Alexander de Grote waar 3000 jaar geschiedenis voor het oprapen ligt. Tijdens deze treinreis reist u over panoramische spoor door de Alborz gebergte naar de Kaspische Zee, bezoekt u diverse UNESCO hoogtepunten zoals het fort van Bam, het Imam Plein in Isfahan met de vrijdag moskee, Perzische tuinen, Persepolis en het Golestan Paleis in Teheran. De privé trein neemt u veilig en comfortabel mee door het prachtige landschap.

  Dag 1 – Tasjkent
  Vandaag vertrekt u naar Tasjkent waar u in de nacht/vroege morgen aankomt. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel Grand Mir of gelijkwaardig.

  Dag 2 – Tasjkent
  De eeuwenoude stad Tasjkent ligt aan de voet van het Tien Shan gebergte en vindt zijn oorsprong in de vruchtbare oase aan de rivier Chicik. In het huidige Tasjkent zijn weinig historische gebouwen te vinden. Na de aardbeving van 1966 is de stad herbouwd als een typische Sovjetstad; brede met bomen omlijste boulevards, pleinen, fonteinen, monumenten en appartementenblokken. Tijdens de stadstour komen de mooiste bezienswaardigheden aan bod: de Kukeldash Universiteit, Amir Timoer monumenten en het Opera gebouw. 
  In de avond woont u een voorstelling in het Novoi Opera gebouw (afhankelijk van het schema). Na afloop wordt u naar uw trein gebracht die klaarstaat voor het vertrek naar Samarkand. Overnachting aan boord van de trein. 

  Dag 3 – Samarkand
  Aankomst in Samarkand. Door de centrale ligging tussen China en het Westen was Samarkand een belangrijke stad op de zijderoute. Samarkand is zowel in vroeger tijden als vandaag de dag één van de mooiste steden in de wereld. De stad kent een rijke historie welke is beïnvloed door Alexander de Grote, Arabieren, Chinezen en Mongolen. Hoogtepunten van de stad zijn o.a. de Shakh-i-Zindeh moskee en in het Noorden gelegen deel van de stad: Afrasyab, bekend om zijn oude opgravingen. Het Registanplein in de stad heeft altijd een belangrijke maatschappelijke functie gehad, maar bovenal zijn hier de mooiste architecturale gebouwen te bezichtigen.
  Overnachting in hotel Registan Plaza of gelijkwaardig.

  Dag 4 – Samarkand
  Vandaag  leren we meer over een eeuwenoud ambacht in Oezbekistan, tijdens de excursie bezoekt u een lokaal familiebedrijf waar zijden tapijten worden gemaakt. Tevens bezoekt u de sterrenwacht van Ulugh Beg, hij was een Islamitisch heerser uit Iran in de tijd dat Samarkand de hoofdstad van zijn rijk was (rijk der Timoeriden). Ulegh Beg hechtte meer waarde aan de astronomie dan aan politieke en andere zaken. Ook bezoekt u de Bibi Khanum moskee, gesierd met prachtige kleuren evenals het Gur Emir mausoleum wat meer de uitstraling van een paleis dan van een mausoleum heeft.
  Overnachting aan boord van de trein.

  Dag 5 –Bukhara
  In het midden van de Kyzyl Kum woestijn gelegen, biedt Bukhara een stuk geschiedenis welke teruggaat tot de tijd van de verovering van Sogdiana door Alexander de Grote.
  In 892 werd Bukhara de hoofdstad van de Samaniden en dat betekende een periode van grote voorspoed. Het rijk omvatte grote delen van Oezbekistan, Tadjikistan, Iran en Afghanistan. In de 16e eeuw, na de oprichting van de Oezbeekse Shaibanai dynastie, werd Bukhara opnieuw de hoofdstad van een groot Centraal-Aziatische staat. De stad groeide en de nieuwe stadsmuren werden gebouwd. De vrijdag moskee, gebouwd in 1514 staat naast de 48 meter hoge Kalyan minaret, het symbool van Bukhara. Het werd één van de grootste structuren in Centraal-Azië. Aan de andere kant van het plein, waar de minaret staat, is de Miri-Arabische madrassa gebouwd in 1535-1536 als Islamitische school. De stadstour neemt u tevens mee naar het Samanid mausoleum. Het mausoleum van Samanid is gelegen in een park net buiten het historische stedelijke centrum van Bukhara, Oezbekistan. Het mausoleum werd gebouwd tussen 892 en 943 als de rustplaats van Ismail Samani - een invloedrijke amir uit de Samanid dynastie. Naast Ismail Samani huisvest het mausoleum ook de overblijfselen van zijn vader Ahmed en zijn neef Nasr, evenals de overblijfselen van andere leden van de Samanid-dynastie. Vervolgens bezoekt u de Ark van Bukhara, een enorme vesting die aanvankelijk werd gebouwd en bezet rond de 5e eeuw. Op de binnenplaats van een madrassa geniet u daarna van een optreden van een lokale dansgroep, gekleed in prachtige traditionele kostuums. Overnachting aan boord van de trein.

  Dag 6 – Merw
  Merv is de oudste en één van de best bewaard gebleven oasesteden langs de zijderoute, reden genoeg om tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO te behoren. De hoog opgetrokken stadsmuren beschermen de indrukwekkende ruïnes van oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Mausoleum van Sultan Sanjar, het Maagdenfort (Kis Kale), historisch ijshuis en andere mausolea.  In de late avond zult u in de hoofdstad van Turkmenistan, Ashgabat, arriveren.
  Overnachting in hotel Ak Altyn of gelijkwaardig.

  Dag 7 – Ashgabat
  In de morgen rijdt u naar de oude stad van Nisa, de eens zo grote Koningsstad, waarvan de meer dan 2000 jaar oude ruïnes van het ooit zo machtige kasteel een stille getuige zijn.  In de middag, tijdens uw rondleiding in het Nationaal Museum van Ashgabat, worden een aantal ruïne stukken uit Nisa tentoongesteld. Na de lunch wordt u meegenomen voor een korte stadstour door Ashgabat. Het zicht van de stad is met name bepaald door Türkmenbasy, wat ‘vader der Turkmenen’ betekent, dit uit zich o.a. in Hollywood-achtige taferelen van deze nieuwe rijke olie staat.
   Overnachting in hotel Ak Altyn of gelijkwaardig.

  Dag 8 – Mashhad
  Mashhad is de tweede grootste stad van het land en een bekend bedevaartsoord van Iran. Er komen gemiddeld 20 miljoen pelgrims per jaar naar deze stad. Het wordt ook wel als één van de zeven meest heilige plaatsen van de sjiitische islam gezien en de enige in Iran. Hier vindt u het mausoleum van de achtste sjiitische Imam, Ali ibn Musa ar-Reza, waarover wordt gezegd dat hij is vergiftigd in opdracht van de kalief Ma’mum. Het heiligdom bestaat uit een tal van patio’s, grote pleinen met marmeren vloeren, keramiek betegelde koepels en beschikt over één van de meest uitgebreide kunstcollecties in heel Iran. Overnachting in hotel Homa of gelijkwaardig.

  Dag 9  – Yazd
  Rond het middaguur gaat u weer aan boord van de trein en rijdt u richting Yazd.
  Overnachting aan boord van de trein.

  Dag 10 – Yazd, stad van de vuuraanbidders
  In de ochtend bereiken we de meest opwindende woestijnstad van Iran, Yadz. Windtorens en koepels domineren deze stad welke reeds gesticht is door Alexander de Grote. Hier bezoeken we de zoroastrische vuurtempels en torens van de stilte, waar de doden werden begraven na de Zaratoestrische ceremonie. De Jame moskee, de architectonisch belangrijkste moskee van de stad, is ook onderdeel van uw programma. Het Yazd Watermuseum laat u kennis maken met de dagelijkse watervoorziening in deze woestijnstad. Het qanat systeem dat men hier gebruikt is een ondergrondse constructie van aquaducten dat al sinds de oudheid gebruikt wordt om droge gebieden van water te voorzien. Het systeem heeft zich met name ontwikkeld in Iran maar is ook terug te vinden in het zuiden van Afghanistan. Aansluitend gaat u terug naar de trein waar u van de lunch geniet in het restauratierijtuig. Ondertussen rijdt de trein verder richting Isfahan waar u de trein verruilt voor een eersteklas hotelkamer. Het diner van vandaag zal worden geserveerd in de prachtige binnenplaats van een voormalige karavanserai.
  Overnachting in hotel Kowsar of gelijkwaardig.

  Dag 11 – 12 -  Isfahan
  Neem de tijd om deze prachtige stad te verkennen! Het Imam plein is niet alleen het op één na grootste plein ter wereld, maar ook een van de mooiste plekken in de wereld. Dit ‘schilderij van de wereld’, zoals de lokale bevolking het plein graag noemt, wordt omringd door bouwwerken uit de Safavid dynastie. De marmeren zuilen getuigen dat deze UNESCO Werelderfgoedlijst Site een trefpunt was voor het polo, de nationale sport van het Perzische rijk. U stapt de drempel over voor een bezoek aan het Ali-Qapu paleis waar u vanaf de veranda kunt genieten van een prachtig uitzicht over het plein. Gebouwd als privé moskee voor de Safavidische Koninklijke families, opent de Lotfullah moskee vandaag haar deuren voor u. U bezoekt tevens de Jameh moskee en de Armeense vertrekken. Een dag vol bijzondere ervaringen eindigt met het diner in oosterse sferen met de beste lokale gerechten. Daarnaast zult u een typische Zurkhaneh bezoeken, waar de lokale bevolking heengaat voor hun sportactiviteiten, een bijzondere gewaarwording.
  Overnachtingen: 1 nacht in hotel Kowsar en 1 nacht aan boord van de trein.

  Dag 13 – Shiraz– de stad van de dichter Hafez
  Met de verzen van Hafiz en de geur van rozen verkennen we de stad van de Perzische paradijs tuinen (UNESCO Werelderfgoed). Niet alleen bloemen en fruit gedijen goed in het milde klimaat, maar ook de Perzische poëzie ontkiemde hier. Ervaar de drukte van de bazaar en ontdek de Nasir-al-Molk moskee, waar de winter gebedsruimte tot de mooiste in zijn soort behoort. Uivormige koepels zijn kenmerkend voor Shiraz en een bezoek aan het Sjah Cheragh monument en moskee tonen u de beste voorbeelden van deze stijl.
  Overnachting in het Chamran Grand hotel.

  Dag 14 – excursie Pasargadae – Persepolis
  Op de plaats van zijn overwinningen bouwde  de Perzische koning Cyrus de Grote zijn hoofdstad van Pasargadae. ‘Ik ben de koning Kores, een Achaemenian, staat op  de inscripties op zuilen en reliëfs van de audiëntiezaal van de residentie. Uw lokale gids zal u alles vertellen over de bezienswaardigheden op deze uitgestrekte archeologische site, met inbegrip van het graf van Cyrus. Na een rit van ongeveer een uur komen we aan bij de volgende bestemming, Persepolis. Het koninkrijk van Darius de Eerste reikte van Egypte tot Pakistan en hij stichtte hier de hoofdstad Para. De Grieken noemden het echter Persepolis en deze naam is nog altijd bekend bij ons. Uw gids neemt u mee op een ontdekkingstocht door het paleis, een UNESCO Werelderfgoed site. Neem de twee trappen naar de  “poort van alle naties”, dat u een idee zal geven van de omvang van het Achaemenidische Rijk. De Assyrische modellen van muildieren en stieren hadden een defensieve en beschermende functie. Ontdek het Apadana paleis, waar koning Darius zijn bezoekers ontving en de Naqsh-e Rostam necropolis van de Achaemeniden. Een korte busrit brengt u naar Shiraz, waar u de nacht doorbrengt in een eersteklas hotel. Overnachting aan boord van de trein.

  Dag 15 – Teheran
  Bij uw aankomst in Teheran nemen we afscheid van het charmante treinpersoneel. In de Iraanse hoofdstad  bezoeken we het Golestan paleis, een indrukwekkend monument van de heerlijkheden en de excessen van de Qajar heersers. Na de lunch bezoeken we een van de belangrijkste parel collecties ter wereld. De edelstenen worden geschat op maximaal 182 karaat! Een heel bijzonder en prachtig kunstwerk in deze uitgebreide collectie is de Naderi Thorn, die versierd is met 26.733 edelstenen. In het Archeologisch museum wordt u nogmaals meegenomen op een reis door de geschiedenis zoals u tijdens deze bijzondere reis hebt ervaren. Overnachting in hotel Laleh of gelijkwaardig.

  Dag 16 – Teheran 
  Conform uw vluchtschema wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran Centraal Azie, 16-Daagse Zijderoute Express naar Oezbekistan, Turkmenistan en Iran