Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Georgië » Tbilisi »
Georgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend Georgië VP Bewaar dit hotel

Georgië / Tbilisi

Reis mee met deze compleet verzorgde reis, waarbij u een goed beeld krijgt van Georgië. Alle hoogtepunten van het land zitten in deze reis verwerkt. U krijgt de ongerepte bergen, wijnvelden en de kustlijn van Georgië te zien. Daarnaast zult u de aangename sfeer van Tbilisi voelen en het bourgondische eten proeven. Maak deze onvergetelijke reis door dit authentieke land!
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
13 nachten
Za
16
2145
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels en guesthouses. Hieronder geven wij een sfeerimpressie van de accommodaties. De definitieve hotellijst kan wijzigen.

Tbilisi: Hotel Sharden***
Telavi: Guesthouse
Kazbegi: Guesthouse
Borjomi: Hotel Palace Health & Spa****
Kutaisi: Hotel Empire***
Batoemi: Hotel World Palace****
 

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 8

Inclusief
• Retourvlucht met vertrek vanaf Amsterdam met Georgian Airways of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Nederlandssprekende reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gids
• Overnachtingen in de vermelde 3 en 4-sterrenhotels of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt
• Alle lunches en diners m.u.v. diner op dag 12
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Fooien en kruierservice
• Drankjes
• Diner op dag 12

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  GEO14

 • Dag 1-2  Tbilisi
  Vertrek naar Tbilisi. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

  Dag 2 - Tbilisi
  Al in de middeleeuwen was Tbilisi een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Trans-Kaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgisch-orthodox, Armeens Apostolische, rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een zeer aangename mix van oost en west en trekt al sinds de oudheid vele bezoekers. Het is een goede mix van moderne en oude gebouwen. We beginnen de dag met een bezoek aan de belangrijkste kerk van Tbilisi, de Drievuldigheidkathedraal. De onlangs gebouwde kerk is het grootste religieuze bouwwerk van Georgië en bestaat uit meerdere verdiepingen. De kerk is gesitueerd op een plateau dat prachtig aangelegd is met bloemen, bomen en perkjes. Aansluitend bezoeken we de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgisch-orthodoxe kerk. Op het naastgelegen Europaplein nemen we de kabelbaan naar het hoger gelegen gedeelte van Tbilisi en bezichtigen de restanten van het Narikala fort en moeder Georgië. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad, het onlangs aangelegde Europa Park en de sulfaatbaden, leuk om in de avond te bezoeken. De lunch nuttigen we in de oude stad, een leuke wijk met smalle straatjes, traditionele huizen met typerende houten balkons, talloze terrasjes, en gezellige restaurants. We wandelen door de gezellige straatjes en bezoeken hier o.a. de synagoge en zien het seminarium waar Jozef Stalin seminarist was. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 3 – Tbilisi
  Vandaag maken we nader kennis met Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Aan de statige Rustaveli boulevard vindt u overheidsgebouwen, een aantal musea en de chique winkels van de stad. Hier krijgt u een hele andere indruk van de stad ten opzichte van het oude centrum, die wij de dag ervoor hebben bezocht. Aansluitend maken we een wandeling door de David Aghmashenebli Avenue, één van de mooiste straten van de stad en laten u kennismaken met het art nouveau district van Tbilisi. Vervolgens bezoeken we het museum van de Sovjetrepressie waar er een duidelijk beeld wordt geschapen van de gruwelijkheden die dit regime met zich meedroeg. We rijden verder richting het openluchtmuseum, waar we ca. 70 typisch Georgische huizen met huisraad uit de diverse regio's van het land zien. We lunchen in het centrum. De namiddag is ter vrije besteding. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 4 – Tbilisi – Kakheti
  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en reizen we langs traditionele dorpjes naar Kakheti in het uiterste oosten van het land. Kakheti is één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden in Georgië. De hoge besneeuwde bergen van de Kaukasus met toppen tot ruim 4500 meter liggen zij aan zij met het vruchtbare laagland bestaande uit valleien en velden. Op slechts een paar uur rijden komen we aan in de bekendste wijnregio van het land; Kakheti. De boeren uit deze omgeving maken al meer dan 7000 jaar wijn en bieden dan ook een breed scala aan hoogwaardige wijnen. Er wordt gezegd dat elk dorp zijn eigen wijn heeft. Via de mooie Gombori pas bereiken we deze regio waar we een bezoek brengen aan het Shuamta kloostercomplex bestaande uit een oud en nieuw gedeelte. Het oudste gedeelte uit de 5e eeuw herbergt 12e-eeuwse schilderijen en het nieuwe gedeelte is nog actief voor diensten, waarbij we er misschien wel één van kunnen bijwonen. Niet ver hier vandaan ligt de Alaverdi kathedraal, één van de meest bekende middeleeuwse bouwwerken in Georgië. Het 6e-eeuwse Ikalto klooster is eveneens een bezoek waard. Gesticht door Zenon, gaf Koning David de Bouwer in de 12e eeuw de opdracht om hier een academie op te richten en men gaat ervan uit dat de bekende poëet Shota Rustaveli hier gestudeerd heeft. Vervolgens bezoeken we het Tsinandali museum en wijnmakerij van prins Alexander Chavchavadze. Hij spendeerde zijn leven aan het promoten en ontwikkelen van de Georgische cultuur en wordt gezien als de grondlegger van de Georgische romantische poëzie. Daarnaast was hij de eerste Georgiër van adel die met de productie van wijn begon. In het museum, dat vroeger zijn woonhuis was, ziet u diverse kunst en kunt u genieten van de bekende Georgische wijnen. Overnachting in Kakheti regio.

  Dag 5 – Kakheti
  Vandaag vervolgen we onze ontdekkingstocht door Kakheti met een bezoek aan het Gremi klooster. Het complex is de enige herinnering aan wat eens de bloeiende handelsstad Gremi van het koninkrijk van Kakheti was. De voorspoed stopte toen de stad met de grond werd gelijkgemaakt door de troepen van Shah Abbas in 1615. We nemen alle tijd om van een traditionele lunch ook wel supra te genieten bij een Georgisch gezin. De gastheer blijft toosten en bij elke toost wordt er wat gedronken. Terwijl de lunch wordt klaar gemaakt kunt u rondlopen over de boerderij en kunt u zien hoe alles wordt klaar gemaakt en maak kennis met de Georgische gastvriendelijkheid. Het centrum van de Georgische wijnbouw ligt in en om de plaats Kvareli en in deze plaats vindt u één van de bijzondere bezienswaardigheden van de regio; de wijntunnel. De tunnel is bijna 8 km lang en gehouwen uit de rotsen. In de tunnel worden de lokale wijnen gerijpt en opgeslagen in een constante temperatuur van 12 tot 14 graden. Hier krijgen we de gelegenheid om een aantal andere lokale wijnen te proeven. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om te zien hoe de lokale bevolking het Georgische brood bakt en maken we onze eigen biologische, zoete snack Churcxela. U zult ervaren hoe deze Bourgondische eet- en drinkcultuur werkt. Overnachting in Kakheti regio.

  Dag 6 – Kakheti – Sighnagi – David Gareja – Tbilisi
  Sighnaghi ligt tussen de beboste heuvels met cipressen en heeft een prachtig uitzicht op de Alazani vallei en de Kaukasus. De naam Sighnaghi komt van het Turkse woord voor schuilplaats en de stad diende als toevluchtsoord voor de bevolking van het gebied tegen Lezgin en Perzische aanvallen. Koning Erekle liet een defensieve stadsmuur bouwen en vernoemde de ingangen naar lokale dorpen uit de omgeving. Tegelijkertijd nodigde hij Armeense ambachtsmannen en middenstanders uit om hier te wonen en in de 19e eeuw was het stadje een van de belangrijkste handelscentra van de Kaukasus. Het grootste gedeelte van de huizen dateert nog uit de 17e tot aan de 19e eeuw en een groot deel van haar 4 km defensieve muur staat nog steeds. We maken een wandeling over een gedeelte van deze muur.  Tevens wandelen we door de oude stad met zijn kleine straatjes en zien we het bijzondere herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens reizen we verder naar het klooster van David Gareja bij de grens met Azerbeidzjan. Dit uit de 6e eeuw na Christus daterende complex ligt op een heuvel in een semiwoestijn landschap en bestaat uit tientallen uit de rotsen gehouwen kapellen, woningen, kerken en kloosters. We zullen het Lavra klooster bezoeken, waar nog altijd monniken wonen. Na dit bezoek rijden we terug naar Tbilisi, voor onze overnachting.

  Dag 7 – Tbilisi – Kazbegi
  Via de spectaculaire Georgian Military Highway reizen we vandaag naar Kazbegi. Deze panoramische route vormt al eeuwenlang een verbinding tussen Europa en Azië en vandaag de dag verbindt het Tbilisi met de Russische stad Vladikavkaz. De eerste stop die we maken is bij het Ananuri fort dat uitkijkt over het Zhinvali stuwmeer. Het fort is een prachtig voorbeeld van de oude Georgische architectuur. Vervolgens passeren we Gudauri, een geliefd skiresort, gelegen op een hoogte van 2200 meter in de Hoge Kaukasus. De route zoekt haar weg tussen de hoge pieken en diepe dalen waar herders hun schapen laten grazen. Na elke bocht volgt een nieuw uitzicht. Via de mooie Daryal kloof komen we aan bij het eindpunt van deze dag: Kazbegi met de besneeuwde bergtop van de ruim 5.000 meter hoge Kazbegi in het decor. We stappen over in jeeps om een bezoek te brengen aan het Gergeti Drievuldigheidkathedraal. Overnachting in Kazbegi.

  Dag 8 – Kazbegi – Mzcheta – Gori – Borjomi
  Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk en tegenwoordig de spirituele hoofdstad en thuisbasis van twee van de belangrijkste kerken van Georgië - Svetitskhoveli en Jvarikerk. De originele Svetitskhoveli  werd gebouwd in de 4e eeuw en werd gebruikt voor de kroning van de Georgische vorsten. Tevens werden de vorsten in de kerk begraven. Nog belangrijker is dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn. Verder naar het Jvari klooster, gelegen op de top van de heuvel op de plaats waar de missionaris Sint-Nino zelf een kruis ("Jvari" in het Georgisch) oprichtte. Het klooster is gebouwd in de 4e eeuw ter ere van de komst van het christendom naar Georgië. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Mzcheta en de kruising van verschillende rivieren. Aansluitend rijden we verder naar Gori, de stad van Jozef Stalin, die hier geboren is. De inwoners van de stad hebben lang geworsteld met dit verleden en lange tijd heeft zijn standbeeld het centrale plein van Gori gesierd. Prominent in de stad ligt het museum dat aan hem gewijd is. Het Stalin Museum telt drie afdelingen: het museum, Stalin’s huis en de treinwagon, waarmee hij in 1945 naar Potsdam is gereisd. Naast een uitgebreide collectie foto’s en cadeaus van bevriende landen, ziet u tevens  één van de twaalf exemplaren van het dodenmasker van Stalin, dat kort na zijn dood gemaakt is. Vervolgens rijden we verder de bergen in, om vanuit hier een stukje door de natuur te wandelen naar onze unieke lunchplek van vandaag. De voormalige minister van cultuur en historische zaken heeft een guesthouse en wijnkelder gebouwd tussen de wijnvelden en bergen. Daarnaast kunnen hij en zijn familie heerlijk koken. We genieten hier van de lunch en een proeverij van een aantal zelfgemaakte wijnen, die op traditionele manier zijn gecreëerd. Na de lunch rijden we verder naar het spastadje Borjomi, bekend van het Georgische, zoute mineraalwater. Hier verblijven we de komende 2 nachten.

  Dag 9 – Borjomi en omgeving
  Vandaag bezoeken we Vardzia, de magnifieke grottenstad uit de Georgische Gouden Eeuw. Het grottencomplex strekt zich uit over 500 meter en bestond eens uit 3000 grotten waaronder woonhuizen, wijnkelders, kerken en refectoria. De uit rotsen gehouwen kerk herbergt 12e-eeuwse fresco en is een van de fijnste voorbeelden van de Georgische renaissance. Verder naar het stadje Akhaltsikhe, dat ‘nieuw kasteel’ betekent. Dit kasteel dat de stad overziet, dateert uit de 12e eeuw. Het stadje was van 1688 tot 1828 in Ottomaanse handen en in de oude binnenstad proeft u hiervan nog de sfeer.  Op korte afstand van Akhaltsikhe vinden we in de bossen het 9e-eeuwse  Sapara klooster. Het complex bestaat uit meerdere kerken waarbij de St. Saba kerk gekend is om haar mooie fresco’s. Overnachting in Borjomi.

  Dag 10 – Borjomi – Kutaisi
  Kutaisi is met ruim 200.000 inwoners de 2e grootste stad van Georgië. De stad ligt in het subtropische West-Georgie, wordt omringd door een groen heuvellandschap en kent een warm en vochtig klimaat. In de stad hangt een jonge sfeer wat vooral ’s avonds tot uiting komt op de pleinen in het centrum. Op korte afstand ligt het nog functioneren het Gelati klooster met bijzondere fresco’s. Samen met de centraal gelegen Bagrati kathedraal staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag brengen we ook een bezoek aan een van de grotten in de omgeving. Overnachting in Kutaisi.

  Dag 11 – Kutaisi - Batoemi
  Vandaag rijden we richting Batoemi, de mondaine badplaats aan de Zwarte Zee. Het subtropische klimaat in deze regio van Georgië en de vele hotels en vertiermogelijkheden maken de stad een geliefde vakantiebestemming. Het oude centrum van Batoemi met zijn statige herenhuizen, vreemd uitziende gebouwen, pleinen en fonteinen is wat de stad zo geliefd maakt. Na alle indrukken van de afgelopen week is het heerlijk vertoeven in Batoemi. Een wandeling door het oude centrum of een fietstocht over de prachtig aangelegde boulevard is zeker een aanrader. Overnachting in Batoemi.

  Dag 12 – Batoemi
  Na het ontbijt maken we een stadstour door Batoemi en bekijken we de moderne gebouwen langs de boulevard, het Italiaanse plein waar regelmatig beroemde artiesten komen optreden en wandelen langs het operahuis en Medea met haar Gulden Vlies. Vervolgens bezoeken we de ruïnes van het Gonio fort , gelegen op zo’n 12 km van Batoemi nabij de Turkse grens. Deze historische stadsvesting is in de 1e eeuw gebouwd door de Romeinen en was één van de grootste vestingen aan de Zwarte Zee. Het fort is o.a. bezet geweest door de Romeinen, Byzantijnen en Turken. Voor museumliefhebbers is het Adjari staatsmuseum met een exclusieve collectie van gouden kunstvoorwerpen een must-see. Voor natuurliefhebbers is de Botanische Tuin van Batoemi een aanrader. Vandaag is het diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Batoemi.

  Dag 13 – Batoemi – Tbilisi
  Vanuit Batoemi rijden we terug naar Tbilisi. In de middag zullen wij aankomen in Tbilisi en heeft u nog wat vrije tijd. In de avond genieten wij van ons heerlijke afscheidsdiner in de stad.

  Dag 14 – Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Tbilisi voor de reis huiswaarts.

Georgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend GeorgiëGeorgië, 14-Daagse Nederlandstalige reis naar verrassend Georgië