Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Georgië » Tbilisi »
Georgië, 15-Daagse wandelreis door Georgië LO Bewaar dit hotel

Georgië / Tbilisi

Gelegen op de grens van Europa en Azië, ligt een juweel verborgen tussen de hoogste bergtoppen van Europa, Georgië! Dit land heeft zoveel moois te bieden; een eeuwenoude geschiedenis, gastvrije bevolking, rijk gedekte tafels met heerlijk eten, een enorme diversiteit van natuur en ga zo maar door. Door Georgië vormde de zijderoute de verbinding met Azië. Tijdens deze wandelreis door Georgië, wandelt u door de ongerepte bergen van de Kaukasus en ontdekt u de gezellige hoofdstad Tbilisi.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
14 nachten
Ma
29
Di
30
19801980
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in een 3-sterrenhotel in Tbilisi en guesthouses in de overige plaatsen. Let op! in sommige guesthouses heeft u een kamer met gedeelde faciliteiten (badkamer).

Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in comfortabele 3-sterren hotel en guesthouses op basis van logies/ontbijt
• 11 x diner + 6 x lunch(box)
• 1 flesje water per dag per persoon
• Alle vervoer ter plaatse met airco (niet in Svaneti regio)
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden

Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest passende vluchtoptie voor uw reis.
• Fooien en kruierservice
• Reserveringskosten

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: GEORGIË
 
Algemeen
Georgiërs beschouwen hun land als Europees, hoewel het geografisch gezien grotendeels in Azië ligt. Toch ziet u in Georgië het Europese karakter terug. Het is immers toegelaten tot belangrijke Europese instellingen zoals de Raad van Europa en het mag ook meedoen aan de Europese evenementen. Toch zijn er ook Aziatische aspecten te vinden zoals een aantal bouwwerken en ook in het eten vindt u het terug. In dit land realiseert u zich goed dat u op de grens van Europa en Azië zit. Georgië is een divers land wat veel te bieden heeft, zowel in de natuur, cultuur als in het eten. Het heeft bergen, een kustlijn, wijnvelden, lavaplateaus en steppegebied. In de cultuur ziet u het terug in de diversiteit van religies en bouwwerken. Daarnaast zijn de mensen zeer Bourgondisch en zijn er vele verschillende hapjes te proeven, waar u zeker achter komt tijdens uw reis.

Ligging
Georgië is gelegen onder de rook van Rusland, waarmee het ook de langste noordelijke grens heeft. Deze grens wordt gevormd door het Hoge Kaukasusgebergte. Dit gebergte strekt zich uit tot aan de Zwarte Zee en heeft bergtoppen van 5000 meter hoog. In het zuiden van het land ligt de Kleine Kaukasus. Aan de andere kant van de grens liggen de deelrepublieken Dagestan, Tsjetsjenië en Ingoesjetië. Een andere natuurlijke grens is de Zwarte Zee in het westen van het land, waar de stranden te vinden zijn. Aan de zuidelijke grens liggen Turkije en Armenië en in het oosten aan Azerbeidzjan. Meer dan de helft van het land ligt hoger dan 900 meter en ongeveer 40% van de oppervlakte is bedekt met bossen. In het oosten zijn juist weer de landbouwvelden en wijnregio’s te vinden van het land. In totaal kent Georgië twaalf deelgebieden waarvan twee een autonome status hebben: Abchazië en Adzjarië. Daarnaast is er Zuid-Ossetië, welke ook niet langer meer toegankelijk is voor de Georgiërs net als Abchazië. Het land is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland.

Klimaat
Door de grote hoogteverschillen, variërend van zeeniveau tot bergpieken van meer dan 5.000 meter, kent Georgië een grote landschappelijke en klimatologische variatie. In de bergstreken is het in de zomer koel, maar aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. In de winter kan de temperatuur echter dalen tot
-30 graden. Aan de Zwarte Zee is het klimaat subtropisch met veel neerslag in de wintermaanden. In Tbilisi zijn de zomers warm. De beste reistijd voor Georgië is over het algemeen het voorjaar en najaar. Echter is het land ook goed te bezoeken in de zomer.

Religie
Georgië is een land met verschillende religies dat sinds 1991 vrijheid van godsdienst kent. Tbilisi heeft bijvoorbeeld een synagoge, een moskee, een Georgische basiliek, een Armeense kerk en een Zoroastrische Tempel. Echter het merendeel van de inwoners zijn Georgisch-orthodox (ca 65%).

Eten en drinken
Georgiërs houden van uitgebreid tafelen. Van walnoten, knoflook en aubergine worden de heerlijke gerechten gemaakt. Koriander, dille en peterselie wordt ook vaak gebruikt in de gerechten. Op de Georgische tafel zal het altijd vol staan en voelt u zich dan ook niet bezwaard hierover. Een Georgische maaltijd begint met koude en warme hapjes en vervolgens komen de gerechten met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Een bekend gerecht is Khatsjapoeri (een soort pizzadeeg gevuld met kaas), lobia (bonen en walnotensalade), pkali (spinaziebladeren gevuld met gehakt), khinkali (soort van ravioli) en nog veel meer. Vooral in Tbilisi is er een groot aanbod van restaurants en barretjes. In kleinere steden is dit beperkt, maar er is altijd een lokaal eethuisje te vinden dat Khatsjapoeri aanbiedt.

Drinken:
Georgië is een wijnland bij uitstek. Tijdens de Sovjetperiode kwam zeventig procent van de wijnproductie uit Georgië. Kindschmareuli is een droge witte wijn. Gurdschani is iets zoeter van smaak. Akascheni (fruitig) en teliani (droog) zijn bekende rode wijnen. Bier is overal verkrijgbaar, o.a. de merken Argo en Kazbegi en rijstbier. Chacha is de nationaal gestookte sterke drank. Borjomi mineraalwater (met een enigszins zoutige smaak) is het bekendste mineraalwater in Georgië. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken.

Elektriciteit
Georgië heeft 220 volt netspanning. In Georgië worden de in Nederland en Belgie gebruikelijke platte stekkers zonder randaarding met twee dunne ronde pinnen gebruikt. Een verloop- of wereldstekker is niet nodig.

Tijdsverschil
In Georgië is het 2 uur later.

Taal
De landstaal in Georgië is Georgisch, dat door ruim 80% wordt gesproken. Daarnaast spreken de meesten ook Russisch. De Georgische taal bestaat al meer dan 2500 jaar en kent een uniek alfabet. Dat bestaat uit 33 letters, waarvan 28 medeklinkers en 5 klinkers. Het is voor ons westerlingen lastig te begrijpen en te leren.
Hallo:   Gamardzjoba
Ja:   Diagh
Nee:   Ara
Dankjewel:  Didi Madloba
Hoe gaat het?: Rogora Char?

Bagage en kleding
Georgië kent een divers klimaat met grote verschillen in temperatuur en neerslag. Wij adviseren u om diverse soorten kleding mee te nemen zoals T-shirts voor de lager gelegen gebieden en een warme trui voor de bergen. In de bergen en aan de Zwarte Zee kan het geregeld regenen en daarom adviseren wij u ook om een paraplu of regenjas/poncho mee te nemen.
Voor het bezoek aan kerken en kloosters is voor dames het dragen van een hoofddoek verplicht. Tevens dienen de benen bedekt te zijn en kan een rok verplicht worden gesteld (bijvoorbeeld in Mzcheta). Vaak kunt u een rok lenen bij de ingang. Heren dienen bij kerk- en kloosterbezoek een lange broek te dragen.

Paspoort, visa en douanebepalingen
U heeft een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek uit Georgië geldig is.
Een visum is voor EU burgers niet van toepassing.

Douanebepalingen:
Invoer:  Binnenlandse- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer: Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, soms tegen betaling. Het gebruik van een flitser is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als u de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraagt u eerst even om toestemming.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Georgië is de Lari (GEL). Indicatie koers (01-11-19):
€ 1 = GEL 3,28


Contanten:
In Georgië kunt u met uw bankpas geld opnemen bij de bankautomaten van Bank of Georgia, te herkennen aan de oranje kleur. Daarnaast zijn er veel wisselkantoren waar u Euro’s, Amerikaanse Dollars en Roebels kunt wisselen.

Creditcards:
Creditcards worden in de hoofdstad, in sommige hotels, restaurants en winkels, geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Zakgeld:
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw drankjes en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon en het type reis dat u met ons maakt. Maakt u een individuele reis dan zijn de gemiddelde kosten per dag ongeveer € 50,- per persoon. Maakt u een georganiseerde reis dan bent u ongeveer € 15,- per persoon kwijt.

Indicatie van prijzen:
Bier:  4 tot 5 Lari
Frisdrank: 3 Lari
Wijn:   4 tot 6 Lari

Fooien
Het is gebruikelijk in Georgië om een fooi achter te laten in de restaurants, de richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. Meestal staat de fooi apart vermeld op de rekening als “service toeslag 10%”.

De gids, chauffeur en reisleiding in Georgië verwachten aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is € 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisleiding.
Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Georgië. Wel worden een DTP vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen door de GGD. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfus vaccinatie aanbevolen. Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij mogen geen verdere telefonische informatie geven omdat wij geen medische achtergrond hebben. Daarnaast is het aan te bevelen een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. paracetamol en diarreeremmers als Imodium mee te nemen.

Honden:
Pas altijd op met voor honden en met namen de wilde honden van het Kaukasische ras, die u in de bergen bij Mestia en Ushguli kunt tegenkomen. Deze honden beschermen hun eigen territorium en zullen aanvallen indien zij dit nodig vinden. Tevens kunnen deze honden ziektes dragen en u bent niet altijd in de buurt van een ziekenhuis. Indien u toch zelf naar de honden toe stapt en aandacht geeft, is dit geheel op eigen risico.

Openingstijden
Winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.30 uur tot 19.00 uur. Supermarkten zijn vaak eerder geopend en er zijn ook diverse supermarktjes die 24 uur per dag geopend zijn. Musea zijn meestal vanaf 11.00 uur open en meestal op maandag gesloten. Daarnaast mogen er in diverse musea maar 10 personen tegelijk naar binnen. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Wisselkantoren zijn doorgaans langer geopend.
Post, internet en telefoon
Post: De post in Georgië, zowel binnenlandse als buitenlandse, doet er erg lang over en komt niet altijd aan. Het wil nog wel eens helpen om uw post aangetekend per expresse te versturen. Betrouwbaarder zijn uiteraard de koeriersdiensten. Uw post kunt u het beste afgeven bij het hotel of het postkantoor.

Internet: U kunt meestal gebruik maken van het internet vanuit uw hotel en bij internetcafés. Daarnaast kunt u vaak ook terecht met WiFi internet in een restaurant.

Telefoon: Bellen over vaste telefoonlijnen is in Georgië minder betrouwbaar dan mobiel bellen. Zeker wanneer u voor een langere periode in het land rondreist, heeft het zin een lokale prepaid simkaart aan te schaffen. Het internationale landennummer van Georgië is +995. Voor Nederland 0031 en België 0032.

Openbaar vervoer
Georgië heeft een redelijk uitgebreid spoorwegennet, maar de treinen rijden erg langzaam. Binnenlandse nachttreinen rijden onder meer tussen Tbilisi en Batoemi en tussen Tbilisi en Kutaisi. Dit geldt ook voor internationale treinverbindingen met Bakoe en Jerevan. De nachttrein naar Jerevan doet over 350 km ongeveer 12 uur en dit kan ook uitlopen. De meest gebruikte middelen van openbaar vervoer zijn dan ook de bus en de marsjroetka ofwel minibus. Deze stoppen minder vaak en laten niet meer passagiers toe dan er  kunnen inzitten.

Criminaliteit
Er bestaat in de westerse pers soms een negatieve beeldvorming, dat het land onveilig is en dat er oorlog heerst. Dit was zo in de eerste helft van de jaren 90, maar ondertussen is het een stabiel land en zeker niet onveiliger dan bij ons. Wel dient u uit te kijken bij de grens van Zuid-Ossetië en Abchazië. Wij adviseren u om niet de grens over te gaan.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Bagrati kathedraal
- Gelati klooster
- Historische monumenten van Mtskheta in Mzcheta.
- Upper Svaneti bij Ushguli

Literatuurlijst
* Dominicus reisgids Georgië en Armenië van Karel Onwijn
* Koorddansen in de Kaukasus van Olaf Koens
* Ali en Nino van Kurban Said
* The first lady van Georgie van Sandra Elisabeth Roelofs

Nationale feestdagen
De meeste Georgische feestdagen hebben een religieuze of nationalistische oorsprong. De belangrijkste is het orthodoxe paasfeest. Het hoogtepunt vormt de nachtmis die door vrijwel alle Georgiërs wordt bijgewoond. De dag erna trekt men massaal naar de begraafplaatsen om er bij de graven van overleden familieleden uitgebreid te tafelen en wijn te drinken. Daarnaast is de jaarwisseling belangrijk en ook het Georgisch-orthodoxe kerstfeest op 6 januari, Driekoningen op 19 januari, Moederdag op 3 maart, Onafhankelijkheidsdag op 9 april en 26 mei (van 1918), Dag van de Grondweg op 24 augustus, Maria Hemelvaart op 28 augustus, Mtschetoba feest op 14 oktober en Sint-Jorisdag op 23 november.

Nederlandse ambassade in Tbilisi
Sheraton Metechi Palace Hotel, Telavi Straat 20, 0103 Tbilisi, tel: +995-32276200
www.dutchembassy.ge

Georgische ambassade in Den Haag
Groot Hertoginnelaan 28, 2517 EG Den Haag, tel: 070-3029080
http://www.netherland.mfa.gov.ge

Belgische ere-consulaat in Tbilisi
Kazbegi Ave 24, 14th floor, 0177 Tbilisi, tel: +995-322372220

Georgische ambassade in Sint-Pieters-Woluwe
Pater Eudore Devroyestraat 245, 1150 Sint-Peters-Woluwe, tel: +32-27611190
www.belgium.mfa.gov.ge

Tip

U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip. Let hierbij op dat in Georgië de service anders is dan u gewend bent en dat het af en toe wat langer kan duren voordat u bediend wordt.

Reisbegeleider
Tijdens onze Nederlandstalige groepsreizen maken wij gebruik van een reisleider, Een reisleider is geen gids. Verwacht van hem/haar dus geen uitgebreide verhalen over de geschiedenis, cultuur etc. Beschouw hem/haar als aanspreekpunt voor praktische zaken en voor de logistieke uitvoering van uw reis en centraal figuur voor de uitvoering van de reis. Naast de reisleider is er ook een Engelstalige gids aanwezig.

Programma
Sovjet Reizen streeft ernaar om het voorgestelde programma zoveel mogelijk te respecteren. Toch zijn afwijkingen mogelijk. Bijvoorbeeld een bezoek of activiteit die in de namiddag plaats vindt in plaats van ‘s morgens of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis gekend. Dank u voor uw begrip en flexibiliteit.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  GEOHIKE15

 • Dag 1 – Tbilisi
  Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Sovjet Reizen. De transfer volgt naar uw hotel. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 2 – Tbilisi
  Vandaag maakt u nader kennis met Tbilisi tijdens een uitgebreide wandeling door de stad. Al in de middeleeuwen was Tbilisi een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Transkaukasië en later ook in de zijderoute. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgisch-orthodox, Armeens Apostolische, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een zeer aangename mix van oost en west en trekt al sinds de oudheid vele bezoekers. Het is een goede mix van moderne en oude gebouwen. We bezoeken de hoogtepunten van de stad tijdens een wandeling door het oude stadscentrum. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 3 – Tbilisi – Mzcheta – Gergeti – Kazbegi (ca. 3 uur wandelen, 470 meter stijgen en dalen)
  Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk en tegenwoordig de spirituele hoofdstad en thuisbasis van twee van de belangrijkste kerken van Georgië: Svetitskhoveli en Jvarikerk. De originele Svetitskhoveli werd gebouwd in de 4e eeuw en werd gebruikt voor de kroning van de Georgische vorsten. Tevens werden de vorsten begraven in deze kerk. Nog belangrijker is dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië, daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn. We gaan verder naar het Jvari klooster, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op Mzcheta en de kruising van verschillende rivieren. We reizen verder richting het oosten over de Georgische Militaire Snelweg naar de top, Kazbegi. Onderweg maken we een stop bij het Ananuri fort, dat uitkijkt over het Zhinvali stuwmeer. Het fort is een prachtig voorbeeld van de oude Georgische architectuur. Vervolgens passeren we Gudauri, een geliefd skiresort, gelegen op een hoogte van 2200 meter in de Hoge Kaukasus. De route zoekt haar weg tussen de hoge pieken en diepe dalen waar herders hun schapen laten grazen. Na elke bocht volgt er een nieuw uitzicht. Via de mooie Daryal kloof, komen we aan bij het eindpunt van deze dag: Kazbegi met zijn besneeuwde bergtop van de ruim 5000 meter hoge Kazbegi in het decor. Van hieruit maken we een 3 uur durende wandeling naar de Gergeti Drievuldigheidkathedraal. Diner en overnachting in Kazbegi in een guesthouse met gedeelde faciliteiten.

  Dag 4 – Kazbegi – Chaukhebi gebergte – Kazbegi (ca. 3 uur wandelen, 500 meter stijgen en dalen)
  Na een rit van ongeveer 1 uur door de afgelegen en adembenemende Sno-vallei bereiken we het bergdorpje Juta. De inwoners van dit dorp leven nog op traditionele wijze en u zult zien dat ze hun oorspronkelijke cultuur en gewoontes hebben weten te behouden. Op de steilste berghellingen rondom het dorp zijn er akkers waarop aardappelen worden verbouwd. Vanuit het dorp maken we een schitterende wandeling door de bergweiden, met talrijke bloemen, naar de voet van de scherpe en besneeuwde pieken van het Chaukhebi gebergte van 3852 meter hoog. Via hetzelfde pad keren we terug naar het dorp en overnachten we in hetzelfde guesthouse in Kazbegi.

  Dag 5 – Kazbegi – Gori – Uplistishke – Kutaisi (ca. 1 uur wandelen)
  Via de Georgian Militairy Highway verlaten we de bergen en rijden we naar de stad Gori, geboorteplaats van Stalin. Niet ver hier vandaan ligt Uplistsikhe, een grottennederzetting, die ca. 3000 jaar geleden bewoond was. De grotwoningen en kerken zijn in de zachte zandstenen helling van de Mtkvari vallei gelegen. Dit was in de 5e eeuw een belangrijk handelscentrum aan de Zijderoute en werd later door monniken bewoond, tot de Mongolen het complex verwoestten. We maken een wandeling naar boven,  van waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Vervolgens reizen we verder naar Kutaisi voor het diner en de overnachting in ons Guesthouse.

  Dag 6 – Kutaisi – Becho
  Vandaag gaat het avontuur verder naar de pittoreske Svaneti regio. We maken eerst nog een stop bij het Gelatiklooster, een nog actief mannenklooster. De bijbehorende kathedraal is rijkelijk versierd met middeleeuwse muurschilderingen. Dit klooster staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We rijden via Zugdidi naar de volgende stop; de Enguri dam, de grootste van Georgië. Vanaf hier hebben we en prachtig zicht op het waterreservoir en de omliggende bergen. We rijden verder door de ongerepte natuur, valleien en bergen naar het hart van het afgelegen en zeer authentieke bergprovincie Svaneti. Adembenemende vergezichten, besneeuwde bergtoppen en bijzonder aardige dorpbewoners, de Svans, zorgen ervoor dat het voelt of u in een geheel andere wereld bent terechtgekomen. We verblijven in het kleine, groene dorpje Becho. Dit dorp werd nooit door vreemde heersers bezet en daarom is dit gedeelte van Georgië nog rijk aan tradities en gastvrijheid. Diner en overnachting in guesthouse met gedeelde faciliteiten in Becho.

  Dag 7 – Becho – Etseri – Becho (ca. 7 uur wandelen)
  Achter het dorpje Becho ziet u, bij goed weer, de grandioze top van het Ushba gebergte van ca. 4700 meter hoog. We maken een wandeling en trotseren de wildstromende rivieren en rijk begroeide bossen. U kijkt uw ogen uit tijdens deze wandeling door de afwisselende natuur die u in één wandeling te zien krijgt. Werkelijk een uniek stuk in Svaneti. We wandelen naar de top om weer een andere hoek van het Ushba gebergte te zien. Diner en overnachting in guesthouse met gedeelde faciliteiten in Becho.

  Dag 8 – Becho – Ushba gletsjer – Mestia (ca. 5 – 7 uur wandelen en 450 tot 1050 meter stijgen en dalen)
  We nemen een lokale minibus naar Mazeri, een klein bergdorp. Vandaag genieten we van een wandeling naar de Ushba gletsjer. U kunt kiezen voor een wandeling van ca. 5 uur met een stijging en daling van 450 meter hoog naar de eerste waterval, of u kunt voor de langere weg kiezen, waarbij u tot de derde waterval loopt en er ca. 7 uur over doet en een stijging en daling van 1050 meter overbrugt. Na terugkomst in Becho volgt de transfer naar Mestia. Diner en overnachting in een familiehotel in Mestia.

  Dag 9 – Mestia – Adishi (ca. 5 uur, 930 meter stijgen en 380 meter dalen)
  Na het ontbijt gaan we met jeeps verder naar Mulakhi. Hier beginnen we met de wandeling naar één van de meest afgelegen bergdorpjes, Adishi. Adishi is gelegen in een zeer smalle vallei tussen twee reusachtige bergen. De meeste huizen staan leeg, maar de mensen die er nog wonen leven van de weinige toeristen die er passeren en van de opbrengst van de landbouw. Hier maken ze hun eigen brood en kaas. De bagage zal worden vervoerd naar uw hotel met een transfer. Diner en overnachting in een guesthouse in Adishi met gedeelde faciliteiten. * Vanwege aardverschuivingen kan het gebeuren dat de weg niet toegankelijk is voor de auto/bus en dan dient er bagage voor 2 dagen te worden meegenomen.

  Dag 10 – Adishi – Iprari (ca. 7 uur wandelen, 620 meter stijgen en 800 meter dalen)
  Vanuit Adishi lopen we eerst over een vlak stuk om vervolgens te klimmen. We steken rivieren te paard over. Er is meestal geen brug te vinden over de rivier die wij dienen over te steken en het water is vaak diep en krachtig. Zodra we het bos uitkomen, volgt er een breed pad naar de Chkhutnieri Passage. We zien de Rustaveli gletsjer en dalen af door een mooie kloof en genieten van de omliggende natuur. Eenmaal in de dalbodem aangekomen verblijven we in een eenvoudig familie guesthouse waar u hartelijk wordt ontvangen. Diner en overnachting in Iprari in een guesthouse met gedeelde faciliteiten.  

  Dag 11 – Iprari – Ushguli (ca. 4 uur wandelen, 440 meter stijgen en dalen)
  Svaneti is het hoogst gelegen bewoonde gebied in Europa, omringd door 4 van Europa’s hoogste bergtoppen. Deze morgen maken we dan ook een ochtendwandeling naar het dorpje Ushguli, meer dan 2200 meter boven zeeniveau gelegen. Naast dat deze plaats het hoogst permanent bewoonde dorp in Europa is, wordt het ook geroemd om zijn lokale architectuur en de imposante wachttorens. In dit dorpje is er een etnografisch museum en een kerk te vinden, die u kunt bezoeken. Mocht de wandeling te kort zijn, dan kunt u nog een optionele wandeling maken naar Tamar’s Toren in Ushguli. Diner en overnachting in een eenvoudig guesthouse in Ushguli met gedeelde faciliteiten.

  Dag 12 – Ushguli – Shkhara – Mestia (ca. 6 uur wandelen, 320 meter stijgen en dalen)
  Vandaag maken we een relatief makkelijke wandeling naar de hoogste bergtop van Georgië, de Shkhara van 5067 meter hoog. Na onze wandeling rijden we met 4 x 4 jeeps verder naar Mestia en trotseert u de bergwegen. Naast dat deze regio betoverend mooi is, is het een mythische omgeving waar we enkele bergdorpjes doorkruisen waar de tijd echt is blijven stilstaan. Vanzelfsprekend kunt u onderweg een fotostop maken om de mooie omgeving op u in te laten werken. Het bergdorp Mestia is een liefelijk traditioneel dorp in de provincie Svaneti, verdeeld in een Opper- en Neder-Svaneti.

  Dag 13 – Mestia – Kutaisi
  Deze morgen reizen we terug naar Kutaisi. Kutaisi was tot 1122 de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië en van de 13e tot de 15e eeuw de hoofdstad van het West-Georgische Koninkrijk Imeretië. Het milde subtropische klimaat en de bijbehorende vegetatie maken de omgeving van Kutaisi een aantrekkelijke regio voor natuurliefhebbers. In Kutaisi bezoeken we de 11e-eeuwse Bagrati kathedraal, welke deels gerenoveerd is. Daarnaast kunt u nog een kijkje nemen op de lokale markt waar fruit, vlees, groente etc. wordt verkocht. Diner en overnachting in het guesthouse in Kutaisi met gedeelde faciliteiten.

  Dag 14 – Kutaisi – Tbilisi
  We rijden terug naar Tbilisi. Na aankomst in de hoofdstad heeft u nog wat tijd ter vrije besteding om bijvoorbeeld de markt in Tbilisi te bezoeken of van een drankje op één van de terrasjes te genieten. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 15 – Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven conform uw vluchtschema. Indien gewenst is het mogelijk uw reis te verlengen.

Georgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door GeorgiëGeorgië, 15-Daagse wandelreis door Georgië