Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Georgië » Tbilisi »
Georgië, 9-Daagse wijnreis door Georgië LO Bewaar dit hotel

Georgië / Tbilisi

Deze Georgische wijnreis laat u kennismaken met de traditionele manier van wijn maken in Georgië. U zult verschillende soorten proeven en genieten van de oude architectuur en cultuur. De mensen in Georgië zeggen dat de Georgische wijn een stukje zon is, levend in een fles. In Georgië is wijn niet alleen een drankje, maar een belangrijk deel van de cultuur.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
8 nachten
Di
1
Wo
2
Do
3
Vr
4
Za
5
Zo
6
Ma
7
Di
8
Wo
9
Do
10
1025102510251025102510251025102510251025
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in een 3-sterren hotel in Tbilisi en in de overige plaatsen verblijf u in guesthouses.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids
• Overnachtingen in 3-sterrenhotels  en guesthouses op basis van logies/ontbijt
• 3 x diner (dag 5 t/m 7)
• 1 flesje water per persoon per dag
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden

Exclusief
• Retourvlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest passende vluchtoptie voor uw reis.
• Fooien en kruierservice

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  GEOWIJN9

 • Dag 1-2  Tbilisi
  Vertrek vanaf Amsterdam naar Tbilisi. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

  Dag 2 - Tbilisi
  Al in de middeleeuwen was Tbilisi een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Trans-Kaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgisch-orthodox, Armeens Apostolische, rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een zeer aangename mix van oost en west en trekt al sinds de oudheid vele bezoekers. Het is een goede mix van moderne en oude gebouwen. Tijdens de stadstour bewonderen we de hoogtepunten van de stad en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad en de sulfaatbaden. Daarnaast bezoeken we de brandy fabriek en kunt u later op de dag plaats nemen in een knus cafeetje in de stad, om de indrukken van vandaag op u in te laten werken.

  Dag 3 – Tbilisi – Sighnaghi – Kvareli
  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en reist u, langs traditionele dorpjes, naar Kakheti, in het uiterste oosten van het land. Kakheti is één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden in Georgië. De hoge besneeuwde bergen van de Kaukasus met toppen tot ruim 4500 meter liggen zij aan zij met het vruchtbare laagland bestaande uit valleien en velden. Na slechts een paar uur rijden komen we aan in de bekendste wijnregio van het land; Kakheti. De boeren uit deze omgeving maken al meer dan 7000 jaar wijn en bieden dan ook een breed scala aan hoogwaardige wijnen. Er wordt gezegd dat elk dorp zijn eigen wijn heeft. We beginnen met een bezoek aan Sighnaghi, gelegen tussen de beboste heuvels met cipressen en heeft een prachtig uitzicht op de Alazani vallei en de Kaukasus. De naam Sighnaghi komt van het Turkse woord voor schuilplaats en de stad diende als toevluchtsoord voor de bevolking van het gebied, tegen Lezgin en Perzische aanvallen. Koning Erekle liet een defensieve stadsmuur bouwen en vernoemde de ingangen naar lokale dorpen uit de omgeving. Tegelijkertijd nodigde hij Armeense ambachtsmannen en middenstanders uit om hier te wonen en in de 19e eeuw was het stadje een van de belangrijkste handelscentra van de Kaukasus. Het grootste gedeelte van de huizen dateert nog uit de 17e tot aan de 19e eeuw en een groot deel van haar 4 km defensieve muur staat nog steeds. In Sighnaghi bezoeken we een lokale wijnmaker en ondertussen genieten we van de omgeving. We vervolgen onze weg naar Kvareli . Geniet van een traditionele lunch met verfijnde gerechten uit de rijke keuken en wijnproducerende erfenis van het land. U zult ervaren hoe deze Bourgondische eet- en drinkcultuur werkt met de Tamada (toastmeester), die aan het hoofd van de tafel zit en de sfeer er goed inbrengt.  Na de lunch bezoeken we de wijnkelder van een lokale familie en krijgt u een uitgebreide uitleg over traditionele manier van wijn maken. Nadien krijgt u nog een glaasje van de zelfgemaakte wijn van het gezin. Overnachting in Kvareli.

  Dag 4 – Kvareli – Tbilisi
  Het centrum van de Georgische wijnbouw ligt in en om de plaats Kvareli en in deze plaats vindt u één van de bijzondere bezienswaardigheden van de regio; de wijntunnel. De tunnel is bijna 8 km lang en gehouwen uit de rotsen. In de tunnel worden de lokale wijnen gerijpt en opgeslagen in een constante temperatuur van 12 tot 14 graden. Hier krijgen we de gelegenheid om een aantal andere lokale wijnen te proeven. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om te zien hoe de lokale bevolking het Georgische brood bakt en maken we onze eigen biologische, zoete snack Churcxela. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Gremi klooster. Het complex is de enige herinnering aan wat eens de bloeiende handelsstad Gremi van het koninkrijk van Kakheti was. De voorspoed stopte toen de stad met de grond werd gelijkgemaakt door de troepen van Shah Abbas in 1615. Vervolgens rijden we terug naar Tbilisi voor de overnachting.

  Dag 5 – Tbilisi – Mzcheta – Gori – Kutaisi
  Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk en tegenwoordig de spirituele hoofdstad en thuisbasis van twee van de belangrijkste kerken van Georgië - Svetitskhoveli en Jvarikerk. De originele Svetitskhoveli  werd gebouwd in de 4e eeuw en werd gebruikt voor de kroning van de Georgische vorsten. Tevens werden de vorsten in de kerk begraven. Nog belangrijker is dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië, daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn. Verder naar het Jvari klooster, gelegen op de top van de heuvel op de plaats waar de missionaris Sint-Nino zelf een kruis ("Jvari" in het Georgisch) oprichtte. Het klooster is gebouwd in de 4e eeuw ter ere van de komst van het christendom naar Georgië. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Mzcheta en de kruising van verschillende rivieren. Aansluitend rijden we verder naar Gori, de stad van Jozef Stalin, die hier geboren is. We bewonderen deze stad en zijn omgeving en proberen hier weer andere wijnen, die bekend staan voor de Kartli regio. We bezoeken een lokale familie en ervaren de traditionele manier van brood maken. In de middag rijden we verder naar Kutaisi in het westen van Georgië. Diner en overnachting in een guesthouse met privé faciliteiten in Kutaisi.

  Dag 6 – Kutaisi
  We beginnen deze morgen met een bezoek aan het nog altijd functionerende Gelati klooster met bijzondere fresco’s. Het klooster staat tevens vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier hangt een zeer rustgevende sfeer. Vervolgens brengen we een bezoek aan de markt van Kutaisi om een kijkje te nemen in het dagelijks leven en het fruit, de kruiden, snoepgoed etc. te ruiken en te proeven. Tijdens de lunch zult u de gastvriendelijkheid van de Imreti bevolking ervaren onder het genot van een wijntje. In de middag brengen we een bezoek aan de Prometheus grot in Tskaltubo. Deze grot is één van Georgische natuurlijke wonderen en behoort tot de grootste van de wereld met een ruime hoeveelheid aan stalactieten en stalagmieten en vele ondergrondse rivieren. Diner en overnachting in een guesthouse met privé faciliteiten in Kutaisi.

  Dag 7 – Kutaisi – Ambrolauri
  Vandaag rijden we verder naar de Racha regio en genieten we onderweg van spectaculaire vergezichten. We maken een stop aan het Shaori Meer om onze benen te strekken en de onbeschrijfelijke natuur te bewonderen. We bezoeken de 11e-eeuwse Nikortsminda kathedraal, die kans maakt op een plaatsje van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Racha is gezegend met enkele van de meest diverse en prachtige wijnbouwlandschappen van het land. Gelegen in het noordelijke deel van Georgië, op de hellingen van het pittoreske Kaukasus-gebergte, staat deze regio bekend om zijn uitstekende druiven en ongelooflijke wijnen. Proef de lokale wijnen van Racha, waar we voor 1 nacht zullen verblijven. Overnachting in een guesthouse met gedeelde faciliteiten in Racha.

  Dag 8 – Ambrolauri – Tbilisi
  Vanuit Ambrolauri rijden we terug naar Tbilisi. In de middag zullen wij aankomen in Tbilisi en heeft u nog tijd ter vrije besteding en kunt u de stad verder op eigen gelegenheid bezoeken. Zo kunt u een terrasje pakken, maar ook heeft Tbilisi diverse musea, die u kunt bezoeken. Diner is op eigen gelegenheid. Er zijn genoeg restaurants te vinden in de stad. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 9 – Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Tbilisi voor de reis huiswaarts.

Georgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door Georgië