Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Georgië » Tbilisi »
Georgië, 9-Daagse wijnreis door Georgië LO Bewaar dit hotel

Georgië / Tbilisi

Deze Georgische wijnreis laat u kennismaken met de traditionele manier van wijn maken in Georgië. U zult verschillende soorten proeven en genieten van de oude architectuur en cultuur. De mensen in Georgië zeggen dat de Georgische wijn een stukje zon is, levend in een fles. In Georgië is wijn niet alleen een drankje, maar een belangrijk deel van de cultuur.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
8 nachten
Zo
9
Ma
10
Di
11
Wo
12
Do
13
Vr
14
Za
15
Zo
16
Ma
17
Di
18
1025102510251025102510251025102510251025
 « EerderLater »


Tijdens deze reis verblijft u in een 3-sterren hotel in Tbilisi en in de overige plaatsen verblijf u in guesthouses.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids
• Overnachtingen in 3-sterrenhotels  en guesthouses op basis van logies/ontbijt
• 3 x diner (dag 5 t/m 7)
• 1 flesje water per persoon per dag
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden

Exclusief
• Retourvlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest passende vluchtoptie voor uw reis.
• Fooien en kruierservice

 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: GEORGIË
 
Algemeen
Georgiërs beschouwen hun land als Europees, hoewel het geografisch gezien grotendeels in Azië ligt. Toch ziet u in Georgië het Europese karakter terug. Het is immers toegelaten tot belangrijke Europese instellingen zoals de Raad van Europa en het mag ook meedoen aan de Europese evenementen. Toch zijn er ook Aziatische aspecten te vinden zoals een aantal bouwwerken en ook in het eten vindt u het terug. In dit land realiseert u zich goed dat u op de grens van Europa en Azië zit. Georgië is een divers land wat veel te bieden heeft, zowel in de natuur, cultuur als in het eten. Het heeft bergen, een kustlijn, wijnvelden, lavaplateaus en steppegebied. In de cultuur ziet u het terug in de diversiteit van religies en bouwwerken. Daarnaast zijn de mensen zeer Bourgondisch en zijn er vele verschillende hapjes te proeven, waar u zeker achter komt tijdens uw reis.

Ligging
Georgië is gelegen onder de rook van Rusland, waarmee het ook de langste noordelijke grens heeft. Deze grens wordt gevormd door het Hoge Kaukasusgebergte. Dit gebergte strekt zich uit tot aan de Zwarte Zee en heeft bergtoppen van 5000 meter hoog. In het zuiden van het land ligt de Kleine Kaukasus. Aan de andere kant van de grens liggen de deelrepublieken Dagestan, Tsjetsjenië en Ingoesjetië. Een andere natuurlijke grens is de Zwarte Zee in het westen van het land, waar de stranden te vinden zijn. Aan de zuidelijke grens liggen Turkije en Armenië en in het oosten aan Azerbeidzjan. Meer dan de helft van het land ligt hoger dan 900 meter en ongeveer 40% van de oppervlakte is bedekt met bossen. In het oosten zijn juist weer de landbouwvelden en wijnregio’s te vinden van het land. In totaal kent Georgië twaalf deelgebieden waarvan twee een autonome status hebben: Abchazië en Adzjarië. Daarnaast is er Zuid-Ossetië, welke ook niet langer meer toegankelijk is voor de Georgiërs net als Abchazië. Het land is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland.

Klimaat
Door de grote hoogteverschillen, variërend van zeeniveau tot bergpieken van meer dan 5.000 meter, kent Georgië een grote landschappelijke en klimatologische variatie. In de bergstreken is het in de zomer koel, maar aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. In de winter kan de temperatuur echter dalen tot
-30 graden. Aan de Zwarte Zee is het klimaat subtropisch met veel neerslag in de wintermaanden. In Tbilisi zijn de zomers warm. De beste reistijd voor Georgië is over het algemeen het voorjaar en najaar. Echter is het land ook goed te bezoeken in de zomer.

Religie
Georgië is een land met verschillende religies dat sinds 1991 vrijheid van godsdienst kent. Tbilisi heeft bijvoorbeeld een synagoge, een moskee, een Georgische basiliek, een Armeense kerk en een Zoroastrische Tempel. Echter het merendeel van de inwoners zijn Georgisch-orthodox (ca 65%).

Eten en drinken
Georgiërs houden van uitgebreid tafelen. Van walnoten, knoflook en aubergine worden de heerlijke gerechten gemaakt. Koriander, dille en peterselie wordt ook vaak gebruikt in de gerechten. Op de Georgische tafel zal het altijd vol staan en voelt u zich dan ook niet bezwaard hierover. Een Georgische maaltijd begint met koude en warme hapjes en vervolgens komen de gerechten met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Een bekend gerecht is Khatsjapoeri (een soort pizzadeeg gevuld met kaas), lobia (bonen en walnotensalade), pkali (spinaziebladeren gevuld met gehakt), khinkali (soort van ravioli) en nog veel meer. Vooral in Tbilisi is er een groot aanbod van restaurants en barretjes. In kleinere steden is dit beperkt, maar er is altijd een lokaal eethuisje te vinden dat Khatsjapoeri aanbiedt.

Drinken:
Georgië is een wijnland bij uitstek. Tijdens de Sovjetperiode kwam zeventig procent van de wijnproductie uit Georgië. Kindschmareuli is een droge witte wijn. Gurdschani is iets zoeter van smaak. Akascheni (fruitig) en teliani (droog) zijn bekende rode wijnen. Bier is overal verkrijgbaar, o.a. de merken Argo en Kazbegi en rijstbier. Chacha is de nationaal gestookte sterke drank. Borjomi mineraalwater (met een enigszins zoutige smaak) is het bekendste mineraalwater in Georgië. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken.

Elektriciteit
Georgië heeft 220 volt netspanning. In Georgië worden de in Nederland en Belgie gebruikelijke platte stekkers zonder randaarding met twee dunne ronde pinnen gebruikt. Een verloop- of wereldstekker is niet nodig.

Tijdsverschil
In Georgië is het 2 uur later.

Taal
De landstaal in Georgië is Georgisch, dat door ruim 80% wordt gesproken. Daarnaast spreken de meesten ook Russisch. De Georgische taal bestaat al meer dan 2500 jaar en kent een uniek alfabet. Dat bestaat uit 33 letters, waarvan 28 medeklinkers en 5 klinkers. Het is voor ons westerlingen lastig te begrijpen en te leren.
Hallo:   Gamardzjoba
Ja:   Diagh
Nee:   Ara
Dankjewel:  Didi Madloba
Hoe gaat het?: Rogora Char?

Bagage en kleding
Georgië kent een divers klimaat met grote verschillen in temperatuur en neerslag. Wij adviseren u om diverse soorten kleding mee te nemen zoals T-shirts voor de lager gelegen gebieden en een warme trui voor de bergen. In de bergen en aan de Zwarte Zee kan het geregeld regenen en daarom adviseren wij u ook om een paraplu of regenjas/poncho mee te nemen.
Voor het bezoek aan kerken en kloosters is voor dames het dragen van een hoofddoek verplicht. Tevens dienen de benen bedekt te zijn en kan een rok verplicht worden gesteld (bijvoorbeeld in Mzcheta). Vaak kunt u een rok lenen bij de ingang. Heren dienen bij kerk- en kloosterbezoek een lange broek te dragen.

Paspoort, visa en douanebepalingen
U heeft een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek uit Georgië geldig is.
Een visum is voor EU burgers niet van toepassing.

Douanebepalingen:
Invoer:  Binnenlandse- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden ingevoerd.
Uitvoer: Binnenlandse betaalmiddelen mogen vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot USD 500 worden uitgevoerd.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, soms tegen betaling. Het gebruik van een flitser is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als u de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraagt u eerst even om toestemming.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Georgië is de Lari (GEL). Indicatie koers (01-01-18):
€ 1 = GEL 3,02
GEL 1 =  € 0,31

Contanten:
In Georgië kunt u met uw bankpas geld opnemen bij de bankautomaten van Bank of Georgia, te herkennen aan de oranje kleur. Daarnaast zijn er veel wisselkantoren waar u Euro’s, Amerikaanse Dollars en Roebels kunt wisselen.

Creditcards:
Creditcards worden in de hoofdstad, in sommige hotels, restaurants en winkels, geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Zakgeld:
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw drankjes en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon en het type reis dat u met ons maakt. Maakt u een individuele reis dan zijn de gemiddelde kosten per dag ongeveer € 50,- per persoon. Maakt u een georganiseerde reis dan bent u ongeveer € 15,- per persoon kwijt.

Indicatie van prijzen:
Bier:  4 tot 5 Lari
Frisdrank: 3 Lari
Wijn:   4 tot 6 Lari

Fooien
Het is gebruikelijk in Georgië om een fooi achter te laten in de restaurants, de richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. Meestal staat de fooi apart vermeld op de rekening als “service toeslag 10%”.

De gids, chauffeur en reisleiding in Georgië verwachten aan het einde ook een fooi. Gebruikelijk is € 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisleiding.
Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.

Gezondheid
Vaccinaties:
Inentingen zijn niet verplicht voor Georgië. Wel worden een DTP vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen door de GGD. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfus vaccinatie aanbevolen. Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij mogen geen verdere telefonische informatie geven omdat wij geen medische achtergrond hebben. Daarnaast is het aan te bevelen een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. paracetamol en diarreeremmers als Imodium mee te nemen.

Honden:
Pas altijd op met voor honden en met namen de wilde honden van het Kaukasische ras, die u in de bergen bij Mestia en Ushguli kunt tegenkomen. Deze honden beschermen hun eigen territorium en zullen aanvallen indien zij dit nodig vinden. Tevens kunnen deze honden ziektes dragen en u bent niet altijd in de buurt van een ziekenhuis. Indien u toch zelf naar de honden toe stapt en aandacht geeft, is dit geheel op eigen risico.

Openingstijden
Winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.30 uur tot 19.00 uur. Supermarkten zijn vaak eerder geopend en er zijn ook diverse supermarktjes die 24 uur per dag geopend zijn. Musea zijn meestal vanaf 11.00 uur open en meestal op maandag gesloten. Daarnaast mogen er in diverse musea maar 10 personen tegelijk naar binnen. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Wisselkantoren zijn doorgaans langer geopend.
Post, internet en telefoon
Post: De post in Georgië, zowel binnenlandse als buitenlandse, doet er erg lang over en komt niet altijd aan. Het wil nog wel eens helpen om uw post aangetekend per expresse te versturen. Betrouwbaarder zijn uiteraard de koeriersdiensten. Uw post kunt u het beste afgeven bij het hotel of het postkantoor.

Internet: U kunt meestal gebruik maken van het internet vanuit uw hotel en bij internetcafés. Daarnaast kunt u vaak ook terecht met WiFi internet in een restaurant.

Telefoon: Bellen over vaste telefoonlijnen is in Georgië minder betrouwbaar dan mobiel bellen. Zeker wanneer u voor een langere periode in het land rondreist, heeft het zin een lokale prepaid simkaart aan te schaffen. Het internationale landennummer van Georgië is +995. Voor Nederland 0031 en België 0032.

Openbaar vervoer
Georgië heeft een redelijk uitgebreid spoorwegennet, maar de treinen rijden erg langzaam. Binnenlandse nachttreinen rijden onder meer tussen Tbilisi en Batoemi en tussen Tbilisi en Kutaisi. Dit geldt ook voor internationale treinverbindingen met Bakoe en Jerevan. De nachttrein naar Jerevan doet over 350 km ongeveer 12 uur en dit kan ook uitlopen. De meest gebruikte middelen van openbaar vervoer zijn dan ook de bus en de marsjroetka ofwel minibus. Deze stoppen minder vaak en laten niet meer passagiers toe dan er  kunnen inzitten.

Criminaliteit
Er bestaat in de westerse pers soms een negatieve beeldvorming, dat het land onveilig is en dat er oorlog heerst. Dit was zo in de eerste helft van de jaren 90, maar ondertussen is het een stabiel land en zeker niet onveiliger dan bij ons. Wel dient u uit te kijken bij de grens van Zuid-Ossetië en Abchazië. Wij adviseren u om niet de grens over te gaan.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Bagrati kathedraal
- Gelati klooster
- Historische monumenten van Mtskheta in Mzcheta.
- Upper Svaneti bij Ushguli

Literatuurlijst
* Dominicus reisgids Georgië en Armenië van Karel Onwijn
* Koorddansen in de Kaukasus van Olaf Koens
* Ali en Nino van Kurban Said
* The first lady van Georgie van Sandra Elisabeth Roelofs

Nationale feestdagen
De meeste Georgische feestdagen hebben een religieuze of nationalistische oorsprong. De belangrijkste is het orthodoxe paasfeest. Het hoogtepunt vormt de nachtmis die door vrijwel alle Georgiërs wordt bijgewoond. De dag erna trekt men massaal naar de begraafplaatsen om er bij de graven van overleden familieleden uitgebreid te tafelen en wijn te drinken. Daarnaast is de jaarwisseling belangrijk en ook het Georgisch-orthodoxe kerstfeest op 6 januari, Driekoningen op 19 januari, Moederdag op 3 maart, Onafhankelijkheidsdag op 9 april en 26 mei (van 1918), Dag van de Grondweg op 24 augustus, Maria Hemelvaart op 28 augustus, Mtschetoba feest op 14 oktober en Sint-Jorisdag op 23 november.

Nederlandse ambassade in Tbilisi
Sheraton Metechi Palace Hotel, Telavi Straat 20, 0103 Tbilisi, tel: +995-32276200
www.dutchembassy.ge

Georgische ambassade in Den Haag
Groot Hertoginnelaan 28, 2517 EG Den Haag, tel: 070-3029080
http://www.netherland.mfa.gov.ge

Belgische ere-consulaat in Tbilisi
Kazbegi Ave 24, 14th floor, 0177 Tbilisi, tel: +995-322372220

Georgische ambassade in Sint-Pieters-Woluwe
Pater Eudore Devroyestraat 245, 1150 Sint-Peters-Woluwe, tel: +32-27611190
www.belgium.mfa.gov.ge

Tip

U bent te gast in een prachtig land welke nog volop in ontwikkeling is en anders is dan uw eigen land. Wij vragen hiervoor uw aandacht en begrip. Let hierbij op dat in Georgië de service anders is dan u gewend bent en dat het af en toe wat langer kan duren voordat u bediend wordt.

Reisbegeleider
Tijdens onze Nederlandstalige groepsreizen maken wij gebruik van een reisleider, Een reisleider is geen gids. Verwacht van hem/haar dus geen uitgebreide verhalen over de geschiedenis, cultuur etc. Beschouw hem/haar als aanspreekpunt voor praktische zaken en voor de logistieke uitvoering van uw reis en centraal figuur voor de uitvoering van de reis. Naast de reisleider is er ook een Engelstalige gids aanwezig.

Programma
Sovjet Reizen streeft ernaar om het voorgestelde programma zoveel mogelijk te respecteren. Toch zijn afwijkingen mogelijk. Bijvoorbeeld een bezoek of activiteit die in de namiddag plaats vindt in plaats van ‘s morgens of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis gekend. Dank u voor uw begrip en flexibiliteit.

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  GEOWIJN9

 • Dag 1-2  Tbilisi
  Vertrek vanaf Amsterdam naar Tbilisi. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

  Dag 2 - Tbilisi
  Al in de middeleeuwen was Tbilisi een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Transkaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgisch-orthodox, Armeens Apostolische, rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een zeer aangename mix van oost en west en trekt al sinds de oudheid vele bezoekers. Het is een goede mix van moderne en oude gebouwen. Tijdens de stadstour bewonderen we de hoogtepunten van de stad en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad en de sulfaatbaden. Daarnaast bezoeken we de brandy fabriek en kunt u later op de dag plaats nemen in een knus cafeetje in de stad, om de indrukken van vandaag op u in te laten werken.

  Dag 3 – Tbilisi – Sighnaghi – Kvareli
  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en reist u, langs traditionele dorpjes, naar Kakheti, in het uiterste oosten van het land. Kakheti is één van de mooiste en meest gevarieerde gebieden in Georgië. De hoge besneeuwde bergen van de Kaukasus met toppen tot ruim 4500 meter liggen zij aan zij met het vruchtbare laagland bestaande uit valleien en velden. Na slechts een paar uur rijden komen we aan in de bekendste wijnregio van het land; Kakheti. De boeren uit deze omgeving maken al meer dan 7000 jaar wijn en bieden dan ook een breed scala aan hoogwaardige wijnen. Er wordt gezegd dat elk dorp zijn eigen wijn heeft. We beginnen met een bezoek aan Sighnaghi, gelegen tussen de beboste heuvels met cipressen en heeft een prachtig uitzicht op de Alazani vallei en de Kaukasus. De naam Sighnaghi komt van het Turkse woord voor schuilplaats en de stad diende als toevluchtsoord voor de bevolking van het gebied, tegen Lezgin en Perzische aanvallen. Koning Erekle liet een defensieve stadsmuur bouwen en vernoemde de ingangen naar lokale dorpen uit de omgeving. Tegelijkertijd nodigde hij Armeense ambachtsmannen en middenstanders uit om hier te wonen en in de 19e eeuw was het stadje een van de belangrijkste handelscentra van de Kaukasus. Het grootste gedeelte van de huizen dateert nog uit de 17e tot aan de 19e eeuw en een groot deel van haar 4 km defensieve muur staat nog steeds. In Sighnaghi bezoeken we een lokale wijnmaker en ondertussen genieten we van de omgeving. We vervolgen onze weg naar Kvareli . Geniet van een traditionele lunch met verfijnde gerechten uit de rijke keuken en wijnproducerende erfenis van het land. U zult ervaren hoe deze Bourgondische eet- en drinkcultuur werkt met de Tamada (toastmeester), die aan het hoofd van de tafel zit en de sfeer er goed inbrengt.  Na de lunch bezoeken we de wijnkelder van een lokale familie en krijgt u een uitgebreide uitleg over traditionele manier van wijn maken. Nadien krijgt u nog een glaasje van de zelfgemaakte wijn van het gezin. Overnachting in Kvareli.

  Dag 4 – Kvareli – Tbilisi
  Het centrum van de Georgische wijnbouw ligt in en om de plaats Kvareli en in deze plaats vindt u één van de bijzondere bezienswaardigheden van de regio; de wijntunnel. De tunnel is bijna 8 km lang en gehouwen uit de rotsen. In de tunnel worden de lokale wijnen gerijpt en opgeslagen in een constante temperatuur van 12 tot 14 graden. Hier krijgen we de gelegenheid om een aantal andere lokale wijnen te proeven. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om te zien hoe de lokale bevolking het Georgische brood bakt en maken we onze eigen biologische, zoete snack Churcxela. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Gremi klooster. Het complex is de enige herinnering aan wat eens de bloeiende handelsstad Gremi van het koninkrijk van Kakheti was. De voorspoed stopte toen de stad met de grond werd gelijkgemaakt door de troepen van Shah Abbas in 1615. Vervolgens rijden we terug naar Tbilisi voor de overnachting.

  Dag 5 – Tbilisi – Mzcheta – Gori – Kutaisi
  Mzcheta, de voormalige hoofdstad van het Georgische rijk en tegenwoordig de spirituele hoofdstad en thuisbasis van twee van de belangrijkste kerken van Georgië - Svetitskhoveli en Jvarikerk. De originele Svetitskhoveli  werd gebouwd in de 4e eeuw en werd gebruikt voor de kroning van de Georgische vorsten. Tevens werden de vorsten in de kerk begraven. Nog belangrijker is dat deze kathedraal beschouwd wordt als één van de heiligste plaatsen in Georgië, daar hier de mantel van Christus begraven zou zijn. Verder naar het Jvari klooster, gelegen op de top van de heuvel op de plaats waar de missionaris Sint-Nino zelf een kruis ("Jvari" in het Georgisch) oprichtte. Het klooster is gebouwd in de 4e eeuw ter ere van de komst van het christendom naar Georgië. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Mzcheta en de kruising van verschillende rivieren. Aansluitend rijden we verder naar Gori, de stad van Jozef Stalin, die hier geboren is. We bewonderen deze stad en zijn omgeving en proberen hier weer andere wijnen, die bekend staan voor de Kartli regio. We bezoeken een lokale familie en ervaren de traditionele manier van brood maken. In de middag rijden we verder naar Kutaisi in het westen van Georgië. Diner en overnachting in een guesthouse met privé faciliteiten in Kutaisi.

  Dag 6 – Kutaisi
  We beginnen deze morgen met een bezoek aan het nog altijd functionerende Gelati klooster met bijzondere fresco’s. Het klooster staat tevens vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier hangt een zeer rustgevende sfeer. Vervolgens brengen we een bezoek aan de markt van Kutaisi om een kijkje te nemen in het dagelijks leven en het fruit, de kruiden, snoepgoed etc. te ruiken en te proeven. Tijdens de lunch zult u de gastvriendelijkheid van de Imreti bevolking ervaren onder het genot van een wijntje. In de middag brengen we een bezoek aan de Prometheus grot in Tskaltubo. Deze grot is één van Georgische natuurlijke wonderen en behoort tot de grootste van de wereld met een ruime hoeveelheid aan stalactieten en stalagmieten en vele ondergrondse rivieren. Diner en overnachting in een guesthouse met privé faciliteiten in Kutaisi.

  Dag 7 – Kutaisi – Ambrolauri
  Vandaag rijden we verder naar de Racha regio en genieten we onderweg van spectaculaire vergezichten. We maken een stop aan het Shaori Meer om onze benen te strekken en de onbeschrijfelijke natuur te bewonderen. We bezoeken de 11e-eeuwse Nikortsminda kathedraal, die kans maakt op een plaatsje van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Racha is gezegend met enkele van de meest diverse en prachtige wijnbouwlandschappen van het land. Gelegen in het noordelijke deel van Georgië, op de hellingen van het pittoreske Kaukasus-gebergte, staat deze regio bekend om zijn uitstekende druiven en ongelooflijke wijnen. Proef de lokale wijnen van Racha, waar we voor 1 nacht zullen verblijven. Overnachting in een guesthouse met gedeelde faciliteiten in Ambrolauri.

  Dag 8 – Ambrolauri – Tbilisi
  Vanuit Ambrolauri rijden we terug naar Tbilisi. In de middag zullen wij aankomen in Tbilisi en heeft u nog tijd ter vrije besteding en kunt u de stad verder op eigen gelegenheid bezoeken. Zo kunt u een terrasje pakken, maar ook heeft Tbilisi diverse musea, die u kunt bezoeken. Diner is op eigen gelegenheid. Er zijn genoeg restaurants te vinden in de stad. Overnachting in Tbilisi.

  Dag 9 – Tbilisi
  Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Tbilisi voor de reis huiswaarts.

Georgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door GeorgiëGeorgië, 9-Daagse wijnreis door Georgië