Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Kazachstan » Nur-Sultan Astana »
Kazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Kazachstan VP Bewaar dit hotel

Kazachstan / Nur-Sultan Astana

Tijdens onze rondreis door Kazachstan bezoeken we de historische stad Turkestan en de voormalige hoofdstad Almaty. Bewonder daarnaast de schitterende natuur in het Altyn Emel Nationaal Park, de Charyn Canyons alsook de Kolsai Meren. Tijdens deze Nederlandstalige reis door Kazachstan komt u ook in oog te staan met oud en nieuw, arm en rijk, cultuur en natuur.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
10 nachten
Di
13
Di
27
24452445
 « EerderLater »


Tijdens deze rondreis verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Almaty: Hotel Kazzhol****
Dit moderne 4-sterren hotel is centraal gelegen in Almaty.

Faciliteiten:
Het hotel is voorzien van een spacentrum met zwembad, een restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd. In het hotel is gratis WiFi aanwezig.

Kamers:
Alle nette kamers zijn voorzien van airconditioning, een flat screen tv en een minibar. De moderne badkamers zijn voorzien van een bad of douche, toilet en haardroger.

Shymkent: Sapar Standart****
Het kleinschalige 4-sterren hotel ligt centraal in Shymkent nabij de bekende Kanny Shopping Mall en telt 20 kamers.

Faciliteiten:
Het hotel is voorzien van een restaurant, bar, sauna en wasserette. Het hotel is voorzien van WiFi internet.

Kamers:
De nette kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een minibar, badkamer met douche, toilet en haardroger. De kamers zijn voorzien van airconditioning en WiFi.


Astana: Hotel  Kazzhol****
Het luxueuze Hotel Kazzhol is een begrip in Astana en is het ideale hotels voor de toerist. Het hotel is gelegen op 5 minuten wandelen van het Onafhankelijkheidsplein.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar Centraal-Aziatische maar ook Europese gerechten worden geserveerd. Tot de faciliteiten behoren ook een spacentrum met massagedienst, schoonheidssalon en zwembad.

Kamers:
Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van alle comfort zoals zitje, bureau, minibar, airconditioning en WiFi. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet.  

Guesthouses
De kamers in de guesthouses zijn netjes doch eenvoudig ingericht. Enkele kamers zijn met gedeelde faciliteiten.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Minimum aantal deelnemers: 6
• Enkele kamers zijn met gedeelde faciliteiten in de guesthouses.

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrekplaats naar keuze: Amsterdam of Dusseldorf met Lufthansa of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij. Keuze van uw gewenste vertrekplaats kunt u bij boeking opgeven.
• Binnenlandse vlucht Astana – Shymkent
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende gids & Nederlandstalige* reisbegeleiding vanaf 8* personen
• Overnachtingen in 4-sterren hotels en guesthouses op basis van logies/ontbijt
• Alle lunches & diners
• Treinreis per nachttrein tussen Shymkent en Almaty in een 4-persoonscouchette
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Upgrade 2-persoonscouchette Shymkent - Almaty € 110,- p.p.
 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: KAZACHSTAN

Cultuur
Kazachen zijn zeer gastvrij. Wanneer u bij iemand thuis uitgenodigd wordt tijdens uw rondreis door Kazachstan, neem dan een cadeautje mee zoals een bos bloemen of doos bonbons. In huis dient u uw schoenen uit te trekken, meestal krijgt u pantoffels aangeboden. Vermijd het om met uw schoenen op de dastarkhan, het kleed dat als tafel dient, te stappen. Zorg er ook voor dat, terwijl u zit, uw voetzolen niet naar iemand wijzen. Eet met uw rechterhand en probeer daar ook alles mee aan te pakken, de linkerhand is volgens moslims onrein.

Religie
In Kazachstan is ongeveer de helft van de bevolking moslim, de andere helft is Russisch-orthodox.

Taal
In Kazachstan spreken net zo veel mensen Kazachs als Russisch. Het Kazachs is een Turkse taal met een Cyrillisch alfabet. Vooral in de grote steden en in het zakenleven lijkt iedereen Russisch te spreken. Het Kazachs wordt vooral gesproken door de etnische Kazachen op het platteland.

Festivals
Kazachstan kent tal van nationale feest- en herdenkingsdagen om onafhankelijkheid, oorlogen en martelaars te herdenken. Belangrijkste feestdagen in Kazachstan zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Overwinningsdag (9 maart); Dag van de Hoofdstad (10 juni); de verjaardag van Astana als hoofdstad; Dag van de Grondwet (30 augustus); Dag van de republiek (25 oktober); Onafhankelijkheidsdag (16 december).

Islamitische feesten in Kazachstan
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan (27 mei – 25 juni 2017) en het Offerfeest (1 – 4 september 2017). Tijdens de vastenmaand Ramadan blijft het openbaar leven functioneren en grote delen van de bevolking doen er niet aan mee. Nowruz/Perzisch Nieuwjaar (19, 20 of 21 maart), is een wijdverspreid feest dat vooral in Iran, maar ook in Centraal-Azië gevierd wordt. Het is het feest van het begin van de lente (in Iran ook het begin van het nieuwe jaar). Een paar dagen voor Nowruz is het tijd voor khashar; ervoor zorgen dat alle woningen, steden en dorpen er netje uit zien.

Eten en drinken
Nergens vindt u de nomadische roots van Kazachstan zo goed terug als in de keuken. Nomaden eten het voedsel dat het eerst beschikbaar is; en dat is vooral afkomstig van paarden en schapen. In het hele land vindt u tijdens uw rondreis door Kazachstan de bekende Centraal-Aziatische maaltijden als sjaslik, laghman (noedels), manti (gestoomde knoedels) en plov. Kazachse plov is zoet, met abrikozen, rozijnen en pruimen. Plov Askabak bestaat vooral uit pompoen. Een typisch Kazachse maaltijd is beshbarmak, stukken gekookt rundvlees, schapenvlees of paardenvlees met ui, die geserveerd worden op platte stukken pasta. De bouillon van het vlees wordt apart ernaast gedronken.

Internationale keuken in Kazachstan
In de grote steden en in het noorden van Kazachstan overheerst de Russische keuken, als afspiegeling van de aanwezigheid van de vele geïmmigreerde Russen. Maar er zijn veel verschillende typen restaurants, van Chinees en Koreaans tot Italiaans en Tex-Mex. Als u voordelig wilt eten, neemt u een ‘biznes lanch’ (business lunch), ook wel ‘kompleksny obed’ genoemd. Deze wordt in veel restaurants aangeboden. U krijgt dan een driegangen menu met soep of salade, het hoofdgerecht en een toetje en een drankje.

Drinken in Kazachstan
Wat de drankjes betreft: koumis (gefermenteerde merriemelk) is populair en zeker het proeven waard tijdens uw rondreis door Kazachstan. Op de steppes en in de woestijn is er ook shubat (gefermenteerde kamelenmelk). Die is iets minder zout.

Fooien
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Kazachstan zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Duurdere restaurants berekenen tien tot vijftien procent servicekosten. 

Weer en klimaat
Kazachstan heeft een combinatie van verschillende klimaten. Het zuidelijke deel heeft een koud woestijnklimaat dat langzaam overgaat in een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Kazachstan heeft te maken met de veel grimmigere continentale klimaatsoorten. De classificatie warm landklimaat betekent niet dat het gedurende het hele jaar relatief warm is, maar dat de warmste maand een gemiddelde maandtemperatuur heeft van meer dan 22 graden Celsius.

Bevolking
Kazachstan heeft een oppervlakte van 2.717.300 km² (66 maal Nederland, 90 keer België). Het land telt 17,7 miljoen inwoners.  Kazachen stammen af van Turkse nomaden, die al duizend jaar het steppegebied tussen de Volga en Tian Shan domineren. Eeuwenlang trokken ze met hun paarden, kamelen, schapen en geiten door de immense grasvlakten. Door hun nomadisch bestaan hebben de Kazachen in tegenstelling tot de Tadzjieken en Oezbeken, geen geschreven literatuur. De Kazachse cultuur vindt haar oorsprong in de vertelkunst.

Bevolkingsgroepen van Kazachstan
Slechts iets meer dan de helft van de bevolking (54 procent) is etnisch Kazach. De rest bestaat uit Russen (30 procent), Oekraïners (4 procent), Duitsers (2,5 procent) en Oezbeken (4 procent). De meeste Kazachen wonen op het platteland in het arme zuiden, de Russen wonen vooral in het rijkere, geïndustrialiseerde noorden.

Landschap
Kazachstan is een uitgestrekt plateau dat afloopt van het oosten naar het westen. Het uiterste noorden is eveneens laag en ligt zelfs beneden de 200 meter. Langs de grens met China en Kirgizstan liggen het Altai- en Tian Shangebergte  met bergtoppen tot boven 4000 meter. In het zuiden liggen woestijnsteppen en woestijn. Van noord naar zuid, langs de rivieren en aan de voet van de bergen vind u grassteppen met tsjernosem (löss, zwarte bodem) die ontgonnen zijn voor de akkerbouw.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Kazachstan 4 uur later dan in de Benelux.

Geld
De Kazachse munteenheid is de tenge (KZT). Er zijn briefjes en munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 en 10.000 tenge in omloop. Voor één euro ontvangt u 430 tenge (01-11-19).

ATM in Kazachstan

In Almaty en andere steden kunt u bij wisselkantoren (obmen valyuty) snel en makkelijk euro’s of USD wisselen. ATM's zijn volop aanwezig, bij banken, winkelcentra, supermarkten, hotels en treinstations. Kijk naar het teken van Bankomat. De meeste pinautomaten accepteren bankpassen van Maestro, Cirrus, Visa en MasterCard. Er zijn instructies in het Engels. In een groot aantal winkels, restaurants en hotels kunt u met een creditcard betalen. 

Veilig pinnen in Kazachstan 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien u geld wilt pinnen in Kazachstan dient u deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via uw internetrekening niet mogelijk is, doet u er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van uw bankpas buiten Europa.

NB Belgen kunnen hun bankpas in Kazachstan standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Kazachstan bij Europa.

Kledij
Wat betreft uw kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen.

Denk bij het samenstellen van uw bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, pet, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Openingsuren
Winkels, postkantoren en kantoren in Kazachstan zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen de middag zijn de meeste zaken gesloten in verband met de lunchpauze. De warenhuizen in de grotere steden zijn meestal langer open. In steden als Almaty en Astana verschijnen steeds meer 24 hours supermarkten waar alles te koop is. Bazaars beginnen al vroeg, rond 6.00 uur ’s ochtends.

Shoppen in Kazachstan
De bazaars in Kazachstan die u in bijna iedere grote stad aantreft, zijn de beste plaats om typische spullen van het land kopen. In supermarkten en grotere winkels gelden vaste prijzen terwijl in souvenirwinkeltjes afdingen gebruikelijk is.

Communicatie
In de grotere steden in Kazachstan zijn er telefooncellen (taksofon) van waaruit u met een telefoonkaart kunt bellen. Telefoonkaarten zijn te koop bij het postkantoor, kantoren van Qazaq telekom en bij de kiosken op straat. De luxe hotels hebben een businesscentrum met mogelijkheden tot bellen en faxen. Het internationale landennummer van Nederland is 0031, van België 0032.

Mobiel bellen in Kazachstan
Mobiel bellen is mogelijk in Kazachstan. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. Een overzicht van de tarieven per provider vind u op
www.vakantiebellen.com.

Internet in Kazachstan
Alle grote en kleine steden hebben openbare internetvoorzieningen. Het kost ongeveer een à twee euro per uur. Er zijn ook behoorlijk wat hotels, cafés en restaurants met WiFi.

Elektriciteit
De netspanning in Kazachstan is 220 volt. Er komen soms stroomstoringen voor en de netspanning kan wisselen, waardoor gevoelige apparatuur kan beschadigen. Reserve batterijen en een verloopstekker zijn aan te raden.

Veiligheid
Kazachstan is een relatief veilig land voor toeristen. Uiteraard dient u zoals overal alert zijn voor zakkenrollers en kleine criminelen. Actuele informatie over de veiligheid in Kazachstan vindt u op
www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Kazachstan). Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, vindt u nuttige reisadviezen.

Gezondheid
Hoewel inentingen voor Kazachstan niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Actuele informatie staat op
www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kunt u vergelijkbare informatie krijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be.

Apotheek voor Kazachstan
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Overige info
Bij binnenkomst in Kazachstan landen dient u op twee identieke formulieren aan te geven hoeveel geld en welke kostbare bezittingen u invoert. Eén ervan houdt de douane, één krijgt de bezoeker mee. Bewaar het goed! Bij vertrek moet er een nieuw declaratieformulier ingevuld worden en samen met het oude ingeleverd worden. Hierop dient u te schrijven wat u dán nog aan waardevols bezit. In de meeste gevallen is dit slechts een bureaucratische formaliteit, vooral op de vliegvelden. Anders is het als u een landsgrens overgaat. Houd er rekening mee dat de sommige douanebeambten ronduit corrupt zijn en alles willen controleren. Klopt er zogenaamd iets niet, dan vragen ze gigantische boetes. Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is.

Fotografie
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Adressen
Ambassades
Ambassade van Kazachstan in Nederland
Nieuwe Parklaan 69, 2597 LB Den Haag
T 00 31 (0)70 363 47 57
F 00 31 (0)70 365 76 00
E
hague@mfa.kz 

Nederlandse ambassade in Kazachstan 
Kosmonavtov street 62, Renco building 3rd floor, Microdistrict Chubary, 010000 Astana
T +7 7172 555450
F +7 7172 555474
http://kazachstan.nlambassade.org


Overige praktische informatie
Invoerbepalingen vanuit Kazachstan
Antiquiteiten van vóór 1945 mogen niet worden uitgevoerd. Wilt u iets uitvoeren dat er enigszins oud uit ziet zorg dan dat u een aankoopbewijs heeft en een verklaring dat het niet van voor 1945 is. Zie ook:
www.douane.nl/reizigers

 

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  KAZ11NL

 • Dag 1 – 2 Nur-Sultan (Astana)
  Vertrek vanaf Amsterdam naar Nur-Sultan (Astana). Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Overnachting in Nur-Sultan.

  Dag 2 –  Nur-Sultan
  Na het ontbijt beginnen we met de stadstour door het voormalige Astana dat sinds maart 2019 vernoemd is naar de eerste president en tegenwoordig Nur-Sultan heet.  De hoofdstad is gegroeid van provinciestadje naar een moderne hoofdstad. De ontwikkeling van de stad is spectaculair en voor het ontwerp zijn ’s werelds beste architecten ingehuurd zoals de Japanse architect Kisho Kurokawa. Tijdens de stadstour zien we de nieuwe, vaak met veel glaswerk, gebouwde overheidsgebouwen die elkaar de loef afsteken. Een mooi voorbeeld hiervan is het Paleis van Vrede en Verzoening, een ontwerp van architect Norman Foster. Prominent aanwezig op het Onafhankelijkheidsplein is de Hazret Sultan moskee, een van de grootste moskeeën van Centraal-Azië. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein wandelen we naar het Nationaal Museum. De expositie omvat enkele zalen met geschiedenis, etnografie maar onze belangstelling heeft de afdeling met het goud van de Scythen. De indrukwekkende collectie goudstukken, waaronder de “Gouden Man” laat ons kennis maken met de rijke geschiedenis van Kazachstan. Na de lunch rijden we naar de 105 meter hoge Astana Baiterek toren, een populaire attractie onder de lokale bevolking. Bovenin de toren is namelijk de gouden handafdruk van de eerste president Nursultan Nazarbayev waar menig Kazach een foto wilt maken. Voor ons als toerist hebben we een mooi panorama op de hoofdstad van Kazachstan. Overnachting in Nur-Sultan.

  Dag 3 – Nur-Sultan – Alzhyr – Nur-Sultan
  Op korte afstand van Nur-Sultan ligt het Alzhir - Akmola herdenkingskamp / monument. Hier  was één van de strafkampen van de “Goelag Archipel” gelegen. Hoewel met name de kampen in Siberië bij ons bekend zijn, deden de kampen in Kazachstan hier niet voor onder en vormt dit een zwarte pagina in de geschiedenis van het land. Alzhir was bestemd voor de vrouwen van de “Verraders van het Moederland” en het behoorde tot één van de grootste kampen van de Sovjet-Unie. Niet alleen vanwege de bijzondere rol als kamp binnen het goelagsysteem, maar ook omdat het een aantal high-profile gevangenen zaten, waaronder kunstenaars en actrices.
  De leefomstandigheden waren net zo hard als elders. De accommodatie was in de vorm van houten barakken met maar liefst 400 stapelbedden per barak en het voedselrantsoen was onvoldoende. Het kamp heeft na de opening in 1938 tot sluiting in 1953 naar schatting 18.000 gevangenen gehuisvest. Na dit bezoek keren we terug naar de stad om een wandeling langs de Ishim rivier te maken. Overnachting in Nur-Sultan.

  Dag 4 – Nur-Sultan - Shymkent
  Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de Shymkent. Na aankomst maken we nader kennis met deze oriëntaals aandoende stad. Shymkent werd gesticht in de 12e eeuw als een karavanserai en werd meerdere malen verwoest, waaronder door de troepen van Dzjengis Khan. Tegenwoordig heeft deze zuidelijke stad 630.000 inwoners en is hiermee de derde stad van het land. Om een goed beeld van het dagelijks leven te krijgen nemen we u mee naar een van de bazaars die de stad rijk is. Shymkent kent een rijke geschiedenis en dit zien we in het Regionaal Museum . Het museum herbergt een fraaie collectie archeologie alsook etnografie. Tevens horen we hier meer over de lokale gebruiken die in steden zoals Nur-Sultan en Almaty niet meer van toepassing zijn. Naast het Regionaal Museum, is er een klein maar interessant Museum van de Sovjetrepressie. Hier ziet u foto’s en documenten van de politieke repressie. De verhalen die we in Alzhir hebben gehoord krijgen hier een gezicht. Overnachting in Shymkent.

  Dag 5 – Shymkent – Turkistan
  Turkistan is gesticht in 490 en bereikte zijn glorieperiode in de 12e eeuw. Omringd door machtige vestingwerken was Turkistan het administratieve centrum van de Centraal-Aziatische heersers zoals de sjahs van Chorasmië, de Mongolen, Timuriden en Shaybanids. Tevens is de stad bekend geworden door de soefi dichter Hodzha Ahmed Yasavi. Door zijn invloed werd de stad een belangrijk centrum van spiritualiteit. Een van de bekendste monumenten is dan ook het mausoleum van de soefi dichter Hodzha. Het architectonisch complex is gebouwd in opdracht van Timur Lenk en is tegenwoordig een bedevaartsoord. Het complex omvat een verzameling van historische gebouwen waaronder het graf van Robia Sultun Begin, de kleindochter van Timur Lenk en de Kazachse Khans. Binnen het complex zien we ook de ondergrondse moskee en het historische badhuis. Verder naar het eens zo welvarende Otrar. Tegenwoordig zien we hier een archeologische site waar Timurlenk is gestorven. Na het diner volgt de transfer naar het treinstation van Shymkent, waar we op de comfortabele nieuwe nachttrein naar Almaty stappen, de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Overnachting in de trein.

  Dag 6 – Almaty
  Na aankomst in Almaty rijden we naar het hotel waar we ontbijten alvorens we met de stadstour beginnen. Alhoewel de stad zijn status als hoofdstad heeft verloren aan Nur-Sultan, blijft Almaty wel het belangrijkste zakelijke en culturele centrum van Kazachstan. De groei van deze stad is te danken aan de Tweede Wereldoorlog, toen de Sovjet-Unie besloot om de industrie van het land grotendeels uit het Europese gedeelte naar Centraal-Azië te verplaatsen. Almaty is een groene en gezellige stad waar de inwoners graag flaneren of hun tijd verdrijven in een van de vele barretjes en terrasjes. Toch proeft men nog het Sovjetverleden: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de houten Russisch-orthodoxe Zenkov kathedraal, die zich mag rekenen tot één van ’s werelds hoogste houten gebouwen. Het is een van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd. Het interieur is versierd met een indrukwekkende verzameling relikwieën en iconen. We wandelen verder door het 28 Panfilov Wachterspark, vernoemd naar de soldaten die Moskou wisten te beschermen tegen de invasie van de Nazi’s. In het park zien we o.a. de eeuwige vlam en de bronzen standbeelden van deze helden.
  Verder naar het Staatsmuseum van Kazachstan, waar we o.a. kennismaken met archeologische vondsten, traditionele met goud geborduurde kledingstukken en juwelen.
  Een mooie rit van circa 15 km neemt ons mee naar een hoogte van zo’n 1700 meter waar de beroemde ijsbaan Medeo is gelegen. Met de kabelbaan gaan we naar de skipiste Shymbulak op 2200 meter hoogte waar vandaan we een schitterend uitzicht op de groene vallei hebben. Volgens de “skitraditie” zijn ook hier in Kazachstan diverse gezellige gelegenheden om wat te drinken.
  Eenmaal terug in het centrum van Almaty rijden we naar Koktebe, het hoogste park van de stad. Koktebe is erg geliefd onder de lokale bewoners omdat u vanaf hier een prachtig panorama op de stad heeft. Na ons diner terug naar het hotel.
  Overnachting in Almaty.

  Dag 7 – Altyn Emel
  Vandaag verruilen we onze comfortabele touringcar voor moderne jeeps. Buiten de stad bestaat het landschap uit steppe, kloven en bergen en zijn de wegen deels onverhard. We rijden we naar het Nationaal Park Altyn Emel. Het park is gelegen ten noorden van het stuwmeer Kachagai. In dit gebied is er een goede kans om wilde ezels en steppe antilopen te zien. Na het inchecken en de lunch in ons guesthouse rijden we verder naar de Aktau en Katutau heuvels.
  De horizontale banden van wit, rood en oranje in het gesteente creëren een bijzonder effect. De Aktau heuvels zijn ook bekend als een unieke paleontologische vindplaats. Maar liefst 56 soorten van vroege Mioceen flora alsook fossielen van oude dieren zijn hier gevonden. Een mooie wandeling door de droge rivierbedding brengt ons aan de voet van de heuvels.  Verder naar de roodkleurige Katutau heuvels, een unieke rotsformatie ontstaan uit lava. Diner en overnachting in een comfortabel guesthouse.

  Dag 8 – Altyn Emel – Charyn Canyon – Kolsai Meren
  Deze morgen vertrekken we richting de Charyn Canyon  op ongeveer 20 km van de Chinese grens.
  Onderweg bezoeken we de bekende zandduinen van het park die door het brullend geluid zijn naam van Zingende Duin ontleent. Bij gunstige windomstandigheden kan het geluid op de top van de duin oplopen tot 105 decibel. Vanaf hier rijden we verder naar het Nationaal Park Charyn. De Charyn Canyon wordt ook wel na de Grand Canyon als de grootste kloof beschouwd. Onze wandeling neemt ons mee door de “Vallei der Kastelen”, een pad langs schitterende rotsformaties met dieprode kleuren. Aan het einde van de kloof stroomt de rivier Charyn, wat het een ideale plaats maakt om rustig iets te drinken na alle indrukken. Tegen het einde van de middag vertrek richting de Kolsai Meren, waar we in een kleinschalig bergresort zullen overnachten. Diner en overnachting bij het Kolsaimeer.

  Dag 9 – Kolsai Meren
  De Kolsai meren worden gevormd door 3 alpine meren. De meren worden gezien als de parel van het Tien-Shan gebergte en omringd door met sneeuw bedekte pieken en beboste heuvelruggen. De omgeving nodigt ons uit hier een mooie wandeling te maken. Er is een goed wandelpad en er zijn diverse activiteiten mogelijk. Zo kunt u waterfietsen of een roeiboot huren. De lunch vandaag is in de vorm van een picknick, ideaal om vanaf een bankje te nuttigen met zicht op het meer. Indien gewenst kunt u naar het tweede meer wandelen, een flinke  en uitdagende tocht van 9 km en een klim van 1700 meter naar 2250 meter. Diner en overnachting bij het Kolsaimeer.

  Dag 10 – Kolsai Meren – Kanindy meer - Almaty
  Na het ontbijt reizen we verder naar het unieke en prachtige Kanindy Meer, dat op een hoogte van 2000 meter is gelegen en maar liefst 400 meter lang is. Vanaf de parkeerplaats is het een wandeling van 20 minuten tot we de oever van het meer bereiken. Het idyllisch gelegen meer is recent ontstaan door een aardverschuiving en gekend om de talloze dode boomstammen die boven het azuurblauwe water uitsteken. Aan het einde van de middag komen we aan in Almaty voor ons afscheidsdiner. Overnachting in Almaty. 

  Dag 11 – Almaty
  Transfer naar de luchthaven conform vluchtschema.

Kazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door KazachstanKazachstan, 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Kazachstan