Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Moldavië » Chisinau »
Moldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis Moldavië LO Bewaar dit hotel

Moldavië / Chisinau

Ontdek Moldavië! Bezoek orthodoxe kathedralen, fortificaties, musea, oude kloosters en andere bezienswaardigheden. Verder zien we de diverse imposante overheidsgebouwen en een imponerende natuur. Moldavië is een groot wijn producerend land, diverse proeverijen staan dan ook centraal tijdens deze reis. Maak kennis met de cultuur en bevolking in Moldavië. Een van de minst ontdekte, maar toch een van de mooiste landen van Europa.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
7 nachten
Zo
12
1670
 « EerderLater »

 


Chisinau: City Park Hotel****
Een mooi hotel centraal gelegen in het centrum van de stad nabij de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het centrale park, het Republiek plein en het Opera en ballettheater.

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een restaurant, room-service, business center, gratis internet, sauna & schoonheidssalon.

Kamer
Elke kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.

Butuceni: Agropension Butuceni
Een mooi kleinschalig hotel waar u met Moldavische gastvrijheid zal worden ontvangen. Het guesthouse heeft een fijne tuin waar u de zomerse avonden kunt doorbrengen.

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad en internet.

Kamer
Elke kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.


Tiraspol: Hotel Russia****
Elegant hotel welke centraal is gelegen centrum van de stad nabij de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren een restaurant, bar, room-service, business center, gratis internet, sauna & schoonheidssalon.

Kamer
Elke ruime kamer is netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en haardroger, airco, WiFi internet, minibar en tv.

 

Bijzonderheden:
- Minimaal aantal deelnemers: 6
- Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.
- Tijdens vertrek op 28 augustus maakt u het "Onafhankelijkheidsfeest" in Tiraspol mee, met o.a. de militaire parade.

Inclusief:
- Retourvlucht vanaf Amsterdam met Tarom of gelijkwaardige IATA-Luchtvaartmaatschappij
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Lokale Engelssprekende gids en Nederlandstalige begeleiding
- Overnachtingen in comfortabele 3 en 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
- 1 x diner + 6 x lunch
- Alle vervoer ter plaatse met airco
- Alle excursies en entreegelden conform het programma
- Luchthavenbelastingen en taxen

 

Moldavie
Moldavië (Moldova) is een land in Europa. Het land grenst aan Roemenië en Oekraïne. Moldavië is in 1991 onafhankelijk geworden van de voormalige Sovjet-Unie. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau. Andere grote plaatsen zijn: Tiraspol, Bălţi, Tighina en Cahul.
In Moldavië ligt tevens de niet erkende ministaat Transnistrië. Het landschap is veelal vlak met veel wijnvelden. In het dorp Cricova in het noorden van Moldavië vind je een van de grootste grotten van de wereld (circa 100 km gangenstelsels). Dieren die je tegen kan komen zijn wilde zwijnen, wolven, Siberische herten, wezels en dassen. Verder vind je door heel het land vele kastelen en kerken die een bezoekje waard zijn.

Communicatie
De landcode (landnummer) om iemand in Moldavië te kunnen bellen is 00373 of +373.
Wilt u vanuit Moldavië naar huis bellen gebruik dan 0031 of +31 voor Nederland of 0032 of +32 voor België.
(Als u een landcode gebruikt moet u altijd de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten)

Eten en drinken
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Gewoonten en gebruiken
De laatste der landelijke gewoontes is het krassen aan de houten deur van de kerk, zodat de kracht van de Heilige Geest in hun nagels zit. Het lijkt vaag voor de meeste westerlingen en het is niet economisch; elke 15 jaar moet een gemiddelde kerk zijn deuren vervangen.

Klimaat
Moldavië heeft een gematigd landklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden en in de wintermaanden rond de -5 graden. In het oosten en het zuiden van het land kan het in de wintermaanden streng vriezen.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Roemeens-orthodox of Russisch-orthodox (98%). Daarnaast zijn er ook katholieken, baptisten en joden.

Taal
Het Moldavisch (Roemeens) is de officiële taal in Moldavië. Russisch is de tweede taal van het land.

Praktische informatie
Ambassades
Consulate of the Kingdom of the Netherlands in Chisinau
Nicolae Iorga 18
2012 Chisinau, Moldova
Tel:  +37 322 238 994
Fax: +37 322 238 992
E-mail:
Robert.degroof@efeb.md
Het consulaat is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Electriciteit
In Moldavië worden dezelfde typen stekkers gebruikt als thuis. (220 volt)

Geldzaken
De munteenheid in Moldavie is de Moldavische leu (MDL)
Biljetten: 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 lei.
Munten: 1, 5, 10, 25 en 50 ban.
Bankpassen worden geaccepteerd bij geld- en betaalautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Gebruik van een bankpas is niet altijd gratis. De kosten verschillen per bank en per bankpas. Als uw bank een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van uw bankpas bij kleine bedragen af te raden. Er geldt een limiet per dag. Creditcards worden slechts door enkele grote banken geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als uw bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van uw creditcard bij kleine bedragen af te raden. In Moldavië is een redelijk aantal geldautomaten.

Tijdsverschil
In Moldavië is het 1 uur later dan thuis.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  MOL8

 • Dag 1 – Chisinau
  Vertrek vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Chisinau. * De keuze van vertreplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking. Na aankomst volgt de transfer naar uw centraal gelegen hotel.

  Dag 2 – Chisinau
  De hoofdstad van Moldavië, Chisinau is gelegen op zeven heuvels. De stad werd in de 15e eeuw gesticht ten tijde van het Vorstendom Moldavië. Later behoorde het gebied tot het Ottomaanse Rijk, tot het Russisch Rijk en het is eveneens in Roemeense handen geweest. Gedurende de stadstour door deze levendige stad ziet u o.a. de orthodoxe kathedraal, het centrale park, de “Arc de Triomphe” van Chisinau en verder zien we de diverse imposante overheidsgebouwen. Om een betere indruk te krijgen van de geschiedenis van het land bezoeken we het Nationaal Historisch Museum. De diverse zalen tonen exposities variërend van archeologische vondsten tot kunst, maar ook een zaal gewijd aan de Sovjetrepressie. De lunch vandaag zal plaatsvinden in een traditioneel restaurant. Na de lunch bezoeken we de tweede langste wijnkelder van Moldavië, Cricova. De kilometerslange wijnkelders, waar we zelfs met de minibus doorheen rijden, zijn zeer imposant. Hier liggen o.a. wijnen bestemd voor Angela Merkel en Guy Verhofstadt. Het wijnhuis Cricova is één van de wijnhuizen die mousserende wijnen produceert volgens de Methode Champenoise. In één van de fraaie proefzalen worden enkele wijnen en mousserende wijnen geserveerd. Terug naar Chisinau voor overnachting.

  Dag 3 – Hincu – Capriana – Milesti Mici
  Vandaag bezoeken we het prachtig gesitueerde Hancu klooster. Het in 1678 gestichte vrouwenklooster bestaat uit de zomerkerk gebouwd in Russisch-byzantijnse stijl. De winterkerk is later aangebouwd in het jaar 1841. In de Sovjettijd deed het klooster dienst als sanatorium. We rijden verder naar het 15e-eeuwse klooster van Capriana, de residentie van de metropoliet en het symbool van de bewustwording van de nationale identiteit. De lunch nuttigen we in de wijnkelders van Milestii Michi, met een totale lengte van 200 km is dit de grootste wijnkelder van Europa. Terug naar Chisinau waar u nog vrije tijd heeft.

  Dag 4 – Soroca – Saharna – Butuceni
  De stad Soroca is gelegen op de rechteroever van de Dnjestr, die de grens met Oekraïne vormt. In Soroca bevindt zich één van de belangrijkste middeleeuwse bouwwerken van Moldavië, namelijk het gelijknamige fort. De heerser Stefan cel Mare gaf de opdracht om een houten fort te bouwen. Tussen 1543 en 1546 werd in opdracht van diens zoon het fort herbouwd in steen. Bijzonder is dat het fort een perfecte cirkel is met vijf torens die op een gelijke afstand van elkaar staan. Het fort beschermde Moldavië tegen de invasies van de Tartaren, Kozakken, Ottomanen en Slaven uit het oosten. Een leuke wetenswaardigheid is dat hier de grootste zigeunergemeenschap van Moldavië woont. De talloze qua architectuur bijzondere privépaleizen getuigen dat dit de zigeunerhoofdstad van het land is. Na de lunch rijden we verder naar het Saharna Klooster, gelegen in een pittoreske natuur met watervallen om vervolgens naar Butuceni te reizen.

  Dag 5 – Clisova Noua – Orheiul Vechi – Chateau Vartely
  Na het ontbijt rijden we verder naar de noordelijke regio Orheiul Vechi. Indien geopend bezoeken we het 19e-eeuws huismuseum in Butuceni waar u een goed beeld krijgt van het Moldavische plattelandsleven. Al is de omgeving an sich al een museum. Één van de meest bezienswaardige kloosters in Moldavië vinden we hier, namelijk het 13e-eeuwse grottenklooster. Het klooster is uitgehouwen uit kalkzandsteen en tot op de dag van vandaag woont hier nog een monnik. Verder zien we de ruïnes van het Geto-Dacian fort. De lunch vandaag is bij een lokale familie thuis, waarbij er tevens traditioneel wordt gezongen door de jonge dames uit het dorp. Na de lunch rijden we verder naar het museum in het dorp Clisova Noua. Hier krijgt u meer te weten over de nationale tradities van de bevolking van Moldavië.
  De dag sluiten we af met een bezoek aan Chateau Vartely waar we worden rondgeleid door de sommelier. We worden meegenomen naar de productiefaciliteit om aansluitend een kleine proeverij van enkele soorten wijn te proberen. Na deze heerlijke proeverij keren we terug naar Butuceni voor overnachting.

  Dag 6 – Tiraspol – Bender
  Na het ontbijt vertrekken we naar de oostelijke oever van de Dnjestr om een bezoek te brengen aan het niet erkende land Transnistrië, officieel de “Pridnestrovische Moldavische Republiek”. Toen de Slavische inwoners van Transnistrië zich na de onafhankelijkheid weigerden aan te sluiten bij het Latijnse Moldavië, werd in 1992 éénzijdig de republiek Transnistrië uitgeroepen waarvan Tiraspol nu de hoofdstad is. Tot op de dag van vandaag is de republiek internationaal door niemand erkend, maar heeft het wel een eigen president, parlement en munteenheid. Na het passeren van de “douane” merkt u direct het verschil met de rest van Moldavië. Onze eerste stop is de begraafplaats waar de gesneuvelden van de onafhankelijkheidsoorlog liggen begraven. Tegenover de begraafplaats is de supermarkt “Sheriff” gelegen, waar wij onze Euro’s inwisselen voor Transnistrische Roebels, waarvan de munten erg veel op speelgoed lijken omdat deze uit plastic zijn vervaardigd. Tiraspol wordt beschouwd als een levend museum van de Sovjetcultuur en telt een bevolking van 200.000 inwoners. De stad heeft nog steeds haar aandeel van Lenin standbeelden, monumenten zoals een T-34 tank op het voetstuk, en behield de namen van de straten. Desondanks is Tiraspol een aangename stad om tijd in te besteden. Na de lunch bezoeken we het 16e-eeuwse Tighina fort, gelegen in Bender, op de westoever van de Dnjestr. Het fort werd gesticht door de Moldavische prins Stefan cel Mare maar viel al snel in handen van de Ottomaanse sultan die er een Turkse kolonie van maakte. In 1812 heroverden Russische troepen het fort en bleef het tot enkele jaren geleden een functionerende Russische legerbasis. Het fort is recentelijk gerenoveerd en in het plaatselijk museum krijgen we meer te horen over de belangrijke functie die dit fort heeft gespeeld. Terug naar Tiraspol, ons hotel is centraal gelegen nabij de hoofdstraat waar u diverse winkels, restaurants en cafés treft.

  Dag 7 – Purcari – Chisinau
  Na het ontbijt verlaten we Transnistrië en rijden we naar het wijnhuis Purcari Winery, waar beroemde en unieke wijnsoorten als Negru en Rosu de Purcari worden gemaakt. Hier worden we rondgeleid door de productiefaciliteit en krijgen een viertal diverse wijnen geserveerd en tevens onze lunch nemen. We keren terug naar Chisinau waar u nog wat vrije tijd heeft.

  Dag 8 – Chisinau
  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de reis huiswaarts.
   

Moldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis MoldaviëMoldavië, 8-Daagse Nederlandstalige rondreis Moldavië