Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Oekraïne » Kiev »
Oekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - Odessa VP Bewaar dit hotel

Oekraïne / Kiev

Tijdens deze riviercruise in Oekraïne vaart u van Kiev naar Odessa. Reis mee over de Dnjepr naar de Zwarte zee en maak kennis met de buitengewone schoonheid van één van Europa’s langste rivieren. Tijdens deze cruise door Oekraïne bezoekt u tal van interessante steden aan de oever van de machtige Dnjepr. Steden zoals Kiev, Kherson en niet te vergeten Odessa kennen een rijk verleden. Geniet van uw vakantie in Oekraïne.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
9 nachten
Vr
29
1325
 « EerderLater »


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Dnjepr Princess. Het comfortabele schip is recentelijk geheel gerenoveerd en voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 129 meter lang en 16 meter breed en telt 140 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledig van air-conditioning voorziene schip biedt ruimte aan 270 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), 2 restaurants, 2 bars, 24-uurs beveiliging, dokter, sauna, massage, solarium kapsalon, souvenirwinkeltje en een zonnedek. Aan boord zijn diverse folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live-orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn voorzien van douche en toilet, airconditioning en radio. Alle hutten op het hoofd, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Deze maaltijden worden geserveerd in één van de twee restaurants. Het Kiev restaurant serveert eigentijdse Oekraïnse gerechten terwijl u in het elegante Odessa restaurant van de verfijnde keuken kunt genieten.

Bijzonderheden
• De cruises met vertrek op 04-07-2020 en 27-07-2020 kennen geen stop in Vilkovo maar een extra dag in Odessa.
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Gegarandeerd vertrek

Inclusief
• Retourvlucht per lijndienst met vertrek vanuit Amsterdam met Ukraine Airlines of gelijkwaardige
  IATA-Luchtvaartmaatschappij.
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de Dnjepr Princess
• Verblijf aan boord op basis van volpension
• Engelstalige lokale gids
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: OEKRAINE

Religie
De voornaamste kerk in Oekraïne is de orthodoxe kerk. Daarnaast bestaat een met Rome geünieerde kerk, de semi-orthodoxe Grieks-katholieke kerk met ongeveer 4 miljoenen leden. Verder bestaan er verschillende denominaties van Baptistische kerken met een eigen organisatie, seminaries, universiteiten en Bible colleges. Joden vormen met 500.000 leden een minderheid.

Taal
In Oekraïne is de officiële taal het Oekraïens, daarnaast wordt Russisch veel gesproken in steden zoals Kiev en Odessa. De lokale bevolking waardeert het zeer als u een paar woorden Russisch spreekt. Als u de Oekraïense/Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Oekraïens geschreven wordt, vertoond sterke gelijkenissen met het Griekse schrift.

Nationale feestdagen

De belangrijkste vaste feestdagen zijn: Nieuwjaar op 1 januari, Dag van de Vrouw op 8 maart, Dag van de Arbeid op 1 mei, Dag van de Overwinning op 9 mei, Dag van de Constitutie op 28 juni en Onafhankelijkheidsdag op 24 augustus. Naast de nationale feestdagen kent Oekraïne ook nog een aantal Orthodox-Christelijke feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen zoals Pasen, Pinksteren, Kinderdag, Orthodoxe kerst en Nieuwjaar.

 

Eten en drinken

Een ontbijt bestaat in Oekraïne uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Ook kunt u kennismaken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

 

Drinken:
Sterke drank: De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Sjampanskoje is de Oekrainse champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

 

Fooien
Het is gebruikelijk in Oekraïne om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen in Oekraïne verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan. Vanzelfsprekend bent u hiertoe niet verplicht.

Klimaat
Oekraïne is onder te verdelen in twee klimaatzones, één met een gematigd landklimaat en een zone met een mediterraan klimaat. Bijna het gehele land valt in de zone van het gematigde landklimaat. Alleen in het zuiden in de buurt van het Krim is er een Middellands Zeeklimaat met hete zomers en milde winters. De beste reisperiode is van april t/m september.

Ligging
Oekraïne grenst aan Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië, het is het op een na grootste land van Europa na Rusland. Oekraïne is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet Unie. Oekraïne betekent grensland en is van oudsher een kruispunt van belangrijke handelsroutes van de Scandinavische landen naar de Zwarte Zee en van West-Europa naar Centraal-Azië. De Dnjepr rivier, speelt daarbij een belangrijke rol. Sinds 27 december 2014 wordt het personen- en goederenvervoer via de weg en trein vanuit Oekraïne naar de Krim zwaar gehinderd. Dit komt omdat de Krim onder Russische controle is. Europa erkent de Krim niet als Russisch grondgebied. Het landschap van Oekraïne kenmerkt zich door grote stukken ongerepte natuur, bosgebieden en moerassen. Grote delen van deze natuur zijn ondergebracht in beschermde natuurreservaten. Oekraïne zal u verrassen met zijn boeiende steden, rijke cultuur, turbulente geschiedenis en prachtige natuur.

Tijdsverschil
In Oekraïne is het 1 uur later dan in de Benelux. De zomertijd loopt in Oekraïne van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Geldzaken
De munteenheid van Oekraïne is de Hryvnia. De waarde van een euro is ongeveer 28 Hryvnia. (01-11-2019). De Hryvnia bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zal u deze laatste niet gebruiken.
In de grote steden kan u met een pinpas geld afhalen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Wilt u Euro’s wisselen in Hryvnia, dan kan u terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti).


Kleding
Voor Oekraïne gelden geen bijzondere kleding eisen. Wel adviseren wij de vrouwen een sjaal mee te nemen, zodat u deze over uw hoofd kunt draperen bij het binnentreden van een kerk.

Communicatie
Post:

Post van Oekraïne naar huis doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn geel van kleur.

Internet:

U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

 

Telefoon:

Vanuit de grotere steden kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 20 Hryvnia), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Oekraïne te bellen en gebeld te worden. Oekraïne heeft het internationale landennummer 0038, Nederland 0031, België 0032.

 

Elektriciteit
Oekraïne heeft 220 volt netspanning. Daarnaast is er in treinen en sommige hotelbadkamers een 110 volt aansluiting. Stopcontacten zijn hetzelfde als in de Benelux, hoewel sommige dikke stekkers problemen kunnen opleveren. Een verloop- of wereldstekker kan handig zijn, een adapter is niet nodig.

 

Veiligheid 
Oekraïne is een relatief veilig land voor toeristen. Uiteraard dient u zoals overal alert zijn voor zakkenrollers en kleine criminelen. Actuele informatie over de veiligheid in Oekraïne vindt u op
www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Oekraïne). Ook op http://diplomatie.belgium.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, vindt u nuttige reisadviezen.

Gezondheid
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts of met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be.

 

Reisapotheek: 
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Kiev, Odessa als Lviv voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel, een jeukverzachtende zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Fotografie
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.

Oekraïense ambassade in Brussel

Albert Lancasterlaan 30, Ukkel, 1180 Brussels, tel: 02-3792111

http://belgium.mfa.gov.ua/ua

 

Belgische ambassade in Kiev

Vul Mykoly Rayevskoho 4B, UA01042 Kiev, tel: +380-445294141

http://ukraine.diplomatie.belgium.be/nl/ambassade-en-consulaten/ambassade-kiev/adres-en-openingsuren

 

Oekraïense ambassade in Den Haag

Zeestraat 78, 2518 Den Haag, tel: 070-3626095

http://netherlands.mfa.gov.ua/en

 

Nederlandse ambassade in Kiev

Kontraktova Square 7, Kiev, Oekraïne 04070, tel: +380-444908200

http://ukraine.nlembassy.org/

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  KIVODSRC10

 • Dag 1 - Kiev
  U vertrekt in de ochtend vanaf Amsterdam naar Kiev waar u in de loop van de middag arriveert. Na de transfer volgt de inscheping aan boord.
  Tijdens de captains cocktail maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers.

  Dag 2 - Kiev
  Na het ontbijt maakt u kennis met Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De vele historische bezienswaardigheden getuigen aan het rijke verleden van de stad. Kiev was ooit de hoofdstad van de vroegere voorlopers van het huidige Oekraïne en Rusland, de staat Kiev-Rus. Tijdens de stadsrondrit ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Onafhankelijkheidsplein met haar grootse standbeeld, de Gouden Poort, de Sint-Sofia kathedraal en de Andreevskiy straat met haar gezellige marktkraampjes, ook wel het Montmartre van Kiev genoemd. Hier vindt u vele kunstenaars en gezellige cafeetjes. Kenmerkend is de Sint-Andreas kerk, gebouwd in 1754 door de bekende architect Rastrelli.
  Ook bezoeken we de architectonische parel van Kiev; de Vladimir kathedraal, één van de belangrijkste monumenten van de stad.
  Optioneel wordt een excursie aangeboden naar de Sint-Sofia kathedraal. Deze kathedraal dateert uit 1037 en is gebouwd door prins Yaroslav de Wijze. Kenmerkend zijn de 13 uivormige koepels, de mooie fresco’s en de authentieke mozaïeken in het interieur.  In de avond kunt u, optioneel, een voorstelling bijwonen van het Oekraïens Nationale Koor.

  Dag 3 – Kiev
  Vandaag kan u Kiev op eigen gelegenheid ontdekken of u kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar het Kiev-Pechersk-Lavra. Het Holenklooster van Kiev is de zetel van de Oekraïns orthodoxe kerk in Oekraïne en werd in 1051 in de heuvels bij Kiev gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. Het complex omvat diverse religieuze bouwwerken maar is met name opvallend door het ondergrondse gangenstelsel waar de monniken zich terug trokken en begraven werden. Door de constante temperatuur gaan de lichamen niet over tot ontbinding en is er een soort van mummificatieproces opgetreden. Tevens kan u er vandaag voor kiezen om een voorstelling bij te wonen van het Oekraïns Nationaal Koor..

  Dag 4 - Vaardag
  Volle dag vaart. Vandaag wordt een boordprogramma georganiseerd.
   
  Dag 5 - Zaporizhzhya
  Zaporizhzhya ligt zo’n 600 km ten zuidoosten van Kiev en wordt ook wel het land van de Kozakken genoemd. Archeologische vondsten stellen vast dat er 2000 tot 3000 jaar geleden in het Scytische gebied nomaden leefden. Van de 5e tot de 17e eeuw was deze plaats beroemd vanwege de vesting Zoprizka Sich, het thuis van de Kozakken. In 1770 bouwde de Russische overheid een nieuwe vesting aan de Dnjepr genaamd Aleksandrovsk. Tot het begin van de 20e eeuw was Aleksandrovsk een kleine stad. Na 1921 werd de naam veranderd in Zaporizhzhya. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was de stad de plaats van krijgsgevangenenkampen. Tijdens de stadsrondrit neemt de gids u mee langs de mooiste bezienswaardigheden, waarbij een bezoek aan het Kozakkenmuseum is inbegrepen. Optioneel kunt u nog een Kozakse paardenshow bijwonen.

  Dag 6 - Kherson
  Kherson is gelegen aan de monding van de Dnjepr en staat  bekend om haar weidse steppes, tuinen en wijngaarden. Vanuit Kherson maken we een boottocht naar de prachtige Dnjepr delta. Een indrukwekkende tocht door een prachtig natuurgebied dat rijk is aan flora en fauna. Onderweg zal er nog gestopt worden bij een traditioneel vissersdorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

  Dag 7 - Vilkovo
  Vilkovo is een authentiek stadje aan de Chilia-arm van de Donau, in het Oekraïense deel van de Donaudelta. Het ontleent de naam aan het Russische woord voor vork dat staat voor de vele vertakkingen van de Donau in deze regio. Vis en wijn zijn 2 belangrijke bronnen van inkomsten. Optioneel kunt u deelnemen aan een boottocht door de bekende delta, dat een paradijs is voor natuur- en vogelliefhebbers.

  Dag 8 - Odessa
  Odessa is gesticht in 1794 door Katharina de Grote en is de grootste havenstad van Oekraïne. De stad wordt ook wel het Marseille aan de Zwarte Zee genoemd. De aangename sfeer van de stad is te danken aan de prachtige ligging aan de Zwarte Zee, lange zomernachten, de talrijke monumenten en “zuiderse” architectuur. Tijdens de uitgebreide stadstour passeert u o.a. de  beroemde Potemkin trappen, het prachtige opera- en ballet theater en talloze neoklassieke gebouwen.
  In de namiddag kunt u Odessa op eigen gelegenheid verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen in enkele van de prachtige overdekte passages of flaneren over de boulevard. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Museum van Schone Kunsten. Hier vinden we een van de grootste collecties van Russische en Oekraïense meesterwerken, van de 15e-eeuwse iconenschilderkunst tot hedendaagse kunstvoorwerpen. In de avond zal de mogelijkheid geboden worden een opera of balletvoorstelling bij te wonen.

  Dag 9 – Odessa
  Vandaag kan u Odessa op eigen gelegenheid ontdekken of indien u wenst kunt u deelnemen aan 2 optionele excursies. Of de tour “kerken van Odessa”, tijdens deze tour maakt u kennis met verschillende kerken waaronder de belangrijkste kathedraal van Kiev, enkele kloosters, een synagoge. Of u doet de uitstap naar Belgorod-Dnestrovski, vroeger gekend als Akkerman. Een stad in het westen van Oekraïne, bij de grens met Moldavië. Vooral gekend door het fort, gebouwd in de 7e eeuw en kan vergeleken worden met deze van Rome, Jeruzalem en Athene. Gedurende de jaren werd het fort bezet door verschillende volkeren zoals de Hunnen, Tataren, Turken,…

  Dag 10 - Odessa
  Na ontscheping volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugreis.


  Wijzigingen
  Ter plaatse kunnen wijzigingen aangebracht worden in het programma te wijten aan de drukte van de vaarroute.


  Optionele excursies:
  - Kiev, Holenklooster – 30 Euro
  - Kiev, bezoek aan de St. Sophia’s Kathedraal – 30 Euro
  - Kiev, Oekraïens Nationaal koor – 31 Euro
  - Kiev, bezoek aan het openlucht Museum – 26 Euro
  - Kiev, “Kiev by Night” boottocht met folkshow – 37 Euro
  - Zaporizhzhia, Kozakse paardenshow – 29 Euro
  - Odessa, Museum voor Schone Kunsten - 22 Euro
  - Odessa, tour “kerken van Odessa” – 27 Euro
  - Odessa, opera- of balletvoorstelling – 57 Euro
  - Odessa, dagtrip naar Belgorod-Dnestrovski – 55 Euro
  - Vilkovo, boottocht naar de Danube delta – 40 Euro

Oekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - OdessaOekraïne, 10-Daagse riviercruise Kiev - Odessa