Over Sovjet Reizen

Sovjet Reizen is een kleinschalige specialist in reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie, Oost-Europa, Iran en Noord-Korea.

In deze landen heeft de geschiedenis haar sporen duidelijk achtergelaten en wordt u verrast door de culturele rijkdom die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Onze uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, persoonlijke reiservaring, deskundige gediplomeerde gidsen en enthousiasme hebben reeds veel reizigers aangesproken. Door ons kleinschalig karakter kunnen wij u een persoonlijke service bieden.

Ondertussen organiseert Sovjet Reizen alweer meer dan 14 jaar reizen naar deze bijzondere bestemmingen en vele reizigers hebben de zorg van hun vakantie aan ons toevertrouwd. Are you next ?

Wij stellen met trots het team van Sovjet Reizen aan u voor:

Maurits Bouwman:

De wereld is groot en mijn reiskompas wijst telkens andere landen aan om te (her)ontdekken.

Daarom zorgt het werken bij Sovjet Reizen voor de perfecte afwisseling. Naast het vele administratieve werk wat er bij het organiseren van reizen komt kijken, kan ik toch ook niet aan de verleiding weerstaan meermaals per jaar een van onze bestemmingen te bezoeken.

Het geografisch gebied van onze reizen omvat verschillende culturen, religies en tradities. Dat ik soms ver van huis ben maar mij toch thuis voel, heeft een grote waarde voor mij. Een gevoel van een warme deken. Juist dit gevoel van u op uw gemak voelen op een nieuwe plaats is iets wat ik probeer te laten uitkomen tijdens onze reizen.
Zoeken naar gelijkenissen in plaats van verschillen, zorgen voor een verrassend effect en met passie uw droomreis uitwerken. Dat is waar ik voor sta.
Voor mij is werken met een geweldig team op kantoor de bevestiging dat we met de juiste mensen een passie voor onze bestemmingen uitdragen. 

Uw reis is bij ons dus in goede handen.

Jolande Sinke:

Na mijn loopbaan bij een financiële instelling ben ik sedert 10 jaar het team van Sovjet Reizen komen versterken. Leuk dat ik nu mijn werk kan combineren met mijn interesse in de reiswereld.

Naast de verantwoordelijkheid voor de administratieve kant, houd ik me ook bezig met het inspecteren van bestemmingen en reisroutes ter plaatse bekijken. In de praktijk kan ik dit omzetten in het informeren en adviseren van onze klanten. Deze combinatie maakt mijn werk dan ook bijzonder afwisselend en interessant.

Kristel Smeets:

Mijn geboortedorp in Limburg was al snel te klein voor mij en na ‘de grote stad’ ontdekte ik de wereld. Toerisme studeren was dus een logisch vervolg.
Reeds vele jaren ben ik werkzaam in deze sector en heb al vele klanten warm kunnen maken om mooie reizen maken.

In 2016 maakte ik de overstap naar Sovjet Reizen waar ik met veel enthousiasme u telefonisch te woord sta en maak ik een passende offerte zodat u optimaal kan genieten van uw droomvakantie!

Mijn favoriete motto: Once a year go some place you’ve never been before. (Daila Lama)

Veronique de Neef:
Als klein meisje ging ik al graag uit op avontuur. Overal wilde ik naartoe en vond het interessant om mensen te leren kennen. Het was dan ook niet zo gek dat ik het toerisme in wilde gaan.

Eerst heb ik mijn opleiding op het MTRO gedaan, waarvoor ik stage heb gelopen in London in een hotel en als reisbegeleidster in Oostenrijk. Dat smaakte naar meer en zo heb ik mijn studie International Management and Consultancy op de NHTV in Breda in 2009 afgerond, na mijn stage in Tanzania.
Vervolgens wilde ik meer van de wereld zien en heb ik 10 maanden door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Sovjet Reizen…. een hele andere kant van de wereld!
Hier kan ik mijn passie voor het reizen uiten. En zeg nou zelf, wat is er – naast reizen – nou leuker dan luisteren naar andermans reisplannen, vertellen over mijn eigen reiservaringen en de ideale reis samen te stellen voor mensen?

Helen de Jong:

Eigenlijk ben ik een a-typische reiziger… . Ik heb geen ‘lijst’ met bestemmingen en heb niet de wens om "de hele wereld" te willen zien. Ik mag graag op vakantie gaan maar ben ook graag thuis. 
Op jonge leeftijd had ik interesse voor aardrijkskunde, topografie en logistieke zaken. Bij belangrijk nieuws zocht ik graag in mijn atlas waar het gebeurde en probeerde ik voor te stellen hoe het landschap eruit zag. Vanaf het begin van de toeristische opleiding wilde ik nog meer 1 ding: Op een reisbureau werken.
Na een omweg van een paar jaar in Frankrijk kwam ik daar ook terecht en ik had veel plezier in het geven van advies en het omzetten van reiswensen in concrete plannen. In die tijd leerde ik ook, het toen, jonge Sovjet Reizen kennen. Heel eerlijk gezegd was dat op het reisbureau een ‘ onbekende hoek’ van de wereld en dus interessant. Na 12 jaar te hebben gewerkt op een reisbureau heb ik alweer 7 jaar geleden de overstap gemaakt naar Sovjet Reizen waar het enthousiasme voor de regio alleen maar gegroeid is.
Naast het advies en het verzorgen van uw offertes, ben ik regelmatig op pad om onze groepsreizen begeleiden. Ook dit laatste doe ik met veel plezier en naast het goed laten verlopen van uw vakantie, probeer ik altijd ons enthousiasme te delen en u een goed beeld te geven van dit fascinerende gedeelte van de wereld.