Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Polen » Warschau »
Polen, 15-Daagse fly-drive Polen LO Bewaar dit hotel

Polen / Warschau

Reizen naar Polen. Tijdens deze reis maakt u kennis met een land met diverse culturen waarvan de Russische en Oostenrijkse invloeden nog zichtbaar zijn. U start in de hoofdstad Warschau waar u de architectuur, uit diverse tijden, kan bewonderen of wandelen door een van de vele parken. Via verschillende hoogtepunten, eindigt u in de levendige havenstad Gdansk.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
14 nachten
Vr
15
Za
16
Zo
17
Ma
18
Di
19
Wo
20
Do
21
Vr
22
Za
23
Zo
24
1135113511351135113511351135113511351135
 « EerderLater »


U kunt bij deze reis kiezen voor overnachtingen in 3 sterrenhotels of 4 sterrenhotels. Opgave bij boeking. Alle hotels zijn centraal gelegen met nette kamers voorzien van bad of douche, toilet, televisie en airconditioning.

Voor de categorie van 3 sterren, maken wij gebruik van onderstaande hotels of gelijkwaardig:
• Warschau - Hotel Best Western Poleczki
• Bialowieza - Forest Lodge
• Lublin - Hotel Mercure
• Zamosc - Hotel Mercure Stare Miasto
• Sandomierz - Hotel Basztowy
• Krakau - Aparthotel Vanilla
• Wroclaw - Hotel Europejski
• Torun - Hotel Spichrz
• Gdansk - Hotel Bonum

Voor de categorie van 4 sterren, zijn onderstaande hotels een voorbeeld:
• Warschau - Hotel For Points by Sheraton
• Bialowieza - Zubrowka
• Lublin - Hotel Lublinianka
• Zamosc - Hotel Koronny
• Sandomierz - Hotel Basztowy
• Krakau - Best Western Premier
• Wroclaw - Hotel Q Plus
• Torun - Hotel Mercure
• Gdansk - Hotel Mercure Stare Miasto

Inclusief
• Alle overnachtingen in hotel op basis van logies & ontbijt / naar keuze 3* of 4*
• Autohuur groep B

Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van deze vlucht.

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Algemeen
Polen staat bekend om de vele stadjes, 23 nationale parken en om het vernietigingskamp Auschwitz. Daarnaast kunt u in Polen ook goed op wintersport. Een reis door Polen betekent een unieke reis en een land dat indruk maakt met 14 plaatsen, waarvan 13 culturele en 1 natuurlijke vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Polen heeft ongewone landschappen, kleurrijke tuinen, waardevolle houten tempels, (orthodoxe) kerken een prachtige steden. Daarnaast heeft Polen het Bialowieza Woud, één van Europa’s oerbossen.

Ligging
Polen is een republiek in Oost-Europa. De totale oppervlakte van Polen is 312.684 km2 en het land is daarmee ongeveer 7,5 keer zo groot als Nederland. Polen grenst aan zeven landen: Duitsland, Litouwen, Kaliningrad (Rusland), Wit-Rusland, Oekraïne, Tsjechië en Slowakije. In het noorden grenst het aan de Oostzee. In het noordwesten ligt het eiland Wolin.

Klimaat
De beste reisperiode voor Polen is van mei t/m september. Polen heeft een landklimaat in het oosten en een zeeklimaat in het westen.  

Religie
Ongeveer 97% van de bevolking is rooms-katholiek. Ca. 1,5% behoort tot de Russisch-orthodoxe kerk en 0,5% is protestants, van wie de meeste lutheranen. Verder zijn er nog oud-katholieken. De meeste kerkgebouwen van de Russisch-orthodoxen vindt men in het oosten van het land.

Eten en drinken
De Poolse keuken staat vooral bekend om haar gerechten met aardappelen, vlees en kool. Een aantal typische Poolse gerechten zijn: Zurek, een roggemeelsoep, welke erg zuur smaakt of Bigos, een stoofpot van kool, worst, spek, ui en soms wat pruimen. Een ander gerecht voor vegetariërs is pierogi, deeg gevuld met vlees, kaas, kool of paddenstoelen. Een bekend nagerecht is gofry, een wafel met slagroom, fruit of nutella.

Polen staat vooral bekend om zijn wodka met veel verschillende soorten smaken. Ook in het Poolse bier zijn er speciale varianten. Piwo Ciemne Pene Karmelow is Pools caramelbier. Een andere Poolse alcoholische drank is Krupnik, een honinglikeur.

Drinkwater
Het leidingwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken.

Elektriciteit
Voltage: 230 volt. Voor het type stopcontact dat in Polen wordt gebruikt heeft u een stekker met een ronde uitsparing voor de randaarding nodig. De gebruikelijke stekkers worden in Polen gebruikt.

Tijdverschil
Er is geen tijdverschil ten opzichte van de Benelux met Polen

Taal
Meest gesproken taal: Pools. In Silezië wordt wat Duits verstaan en gesproken. U kunt meestal ook met Engels uit de voeten.

Bagage en kleding
Voor Polen gelden geen bijzondere kledingseisen. Wel adviseren wij de vrouwen een sjaal mee te nemen, zodat u dit om uw hoofd kunt draperen indien u een kerk binnen treed.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Polen heeft u een geldig paspoort of EU-identiteitsbewijs nodig welke bij uitreis nog 3 maanden geldig is. Er is geen visum nodig voor Polen indien u de Nederlandse nationaliteit heeft.

Invoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.

Uitvoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monniken is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geldzaken
De munteenheid van Polen is de zloty (PLN). In  november 2019 is  € 1,- ongeveer 4,27 zloty.

Creditcards
Creditcards worden in de grotere hotels en restaurants geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Geld wisselen
Aan de grens of bij banken en wisselkantoren kunt u geld wisselen. Hotels wisselen vaak tegen ongunstiger koers dan een bank.

Fooien
Gidsen, chauffeurs en bedieningspersoneel stellen het op prijs als er een fooi wordt gegeven. Gemiddeld geeft u ongeveer 10% fooi.

Gezondheid
De medische zorg in Polen staat op een redelijk niveau. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten.

Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Apotheken vindt u in alle steden. Buiten de openingstijden wordt verwezen naar een 24-uursapotheek. Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.

Vaccinaties
Inentingen zijn niet verplicht voor Polen.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de GGD.

Openingstijden
De meeste winkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 10 of 11-20 uur en op zaterdag van 9- 14 of 16 uur.
Levensmiddelenwinkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 6-19 uur en op zaterdag van 7-13 uur.
Supermarkten blijven open tot 21 of 22 uur. Er is in de steden een toenemend aantal winkels die 24 uur per dag open zijn. In kleine winkels wordt meestal een lunchpauze in acht genomen.

Restaurants: Het merendeel van de restaurants is open van 12-15 uur en van 17-21 of 23 uur. Veel restaurants zijn eenmaal per week gesloten, doorgaans op maandag.

Post, internet en telefoon
Bijna overal kan men postzegels kopen bij het lokale postkantoor en kunt u een karakteristieke rode brievenbus vinden. Postkantoren zijn open op werkdagen van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. De hoofdkantoren in de grotere steden zijn meestal langer geopend. De post doet er 3 tot 7 dagen over naar een ander land in de Europese Unie.

Internet:
In de grote steden is internet zeer toegankelijk, o.a. via WiFi. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan en soms dient u een klein bedrag hiervoor te betalen. Met een laptop heeft u overigens in de centra van de grot steden gratis toegang tot hotspots. Steeds vaker bieden pubs en cafés in de steden ook gratis internet aan.

Telefoon:
Over het algemeen heeft u goed bereik in Polen. Er is een 3G-netwerk voor mobiel internet. Vanuit toeristische en andere grote plaatsen kunt u internationale gesprekken voeren. In kleine plaatsen kunt u op een postkantoor via een telefoniste verbinding maken met het buiteland.

Openbaar vervoer
In de grote steden kunt u overal naartoe met de bus, tram of trolleybus. In Warschau kunt u ook met de metro reizen. Plaatsbewijzen kunt u kopen in het zogeheten Ruch-kiosken, bij sommige kruideniers of bij de chauffeur van de bus of tram. Daarnaast kunt u ook terecht bij specifieke ZTM- verkooppunten en verdeelautomaten. Indien u niet in het bezit bent van een geldig plaatsbewijs, kunt u een hoge boete krijgen. Tussen de grote (toeristische) plaatsen kunt u de bus of trein nemen.

Veiligheid
Er gelden momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Polen. Deze informatie is onderhevig van veranderingen. Wij adviseren dan ook om op de website van de rijksoverheid te kijken voor actuele informatie.

Cultureel erfgoed en UNESCO
- Concentratiekamp Auschwitz-Birkenau
- Bialowieza woud
- Zamosc
- Historisch centrum van Warschau
- Malbork kasteel
- Krakau
- Muzakow/ Muskauer Park
- Kerken van de Vrede in Jawor en Swidnica
- Middeleeuwse stad Torun
- Houten kerken van zuidelijk klein Polen
- De Eeuwhal in Wroclaw
- Wieleczka zoutmijnen
- Kalwaria Zebrzydowska
- Orthodoxe kerkgebouwen

Nationale feestdagen
De meeste tradities en gewoonten zijn verbonden met de christelijke feestdagen. Een bekend voorbeeld hiervan is de bedevaart die in augustus wordt gehouden naar de Zwarte Madonna van Czestochowa. Een ander pelgrimsdoel is de Poolse Calversieberg met een nauwkeurige nabootsing van de berg in Jeruzalem waar Jezus gekruisigd werd. Verder zijn de vaste feestdagen: Nieuwjaarsdag op 1 januari, Driekoningen op 6 januari, Goede Vrijdag, Pasen, May Day op 1 mei, Proclamatie van de grondwet op 3 mei, Dag van Europa op 9 mei, IJsheiligen van 11 t/m 14 mei, Hemelvaartsdag, Kinderdag op 1 juni, Pinksteren, Sacramentsdag op 15 juni, Vaderdag op 23 juni, Allerheiligen op 1 november, Allerzielen op 2 november, Onafhankelijkheidsdag op 11 november, Nationale Dag op 29 november, Kerst op 25 en 26 december.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  POLFLDR15

 • Dag 1 – Warschau
  Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurwagen op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Warschau. Luid en zeer trots dat is Warschau! Het is een kleurrijke stad die ontdekt moet worden. De stad was ooit de zetel van de monarchie en de thuisstad van de componist, Chopin. Ook speelde Warschau een belangrijke rol in de val van het communisme. Een tour door de stad zal iedereen, die houdt van architectuur of mooie parken verbazen en innemen. Overnachting in Warschau.

  Dag 2 – Warschau
  De oude stad Warschau is na de Tweede Wereldoorlog prachtig herbouwd. In het centrum ligt het indrukwekkende Koninklijke paleis waar op 3 mei 1791 de grondwet werd afgekondigd. Na de Amerikaanse grondwet is dit de oudste grondwet ter wereld.  U kunt in dit paleis een aantal van de 300 kamers zien waaronder de Canaletto kamer met 23 van zijn schilderijen, de troonzaal, de prachtige ridderzaal met 6 werken van Marcello Bacciarelli en de balzaal. Breng zeker een bezoek aan het Getto van Warschau, het grootste joodse getto opgezet door nazi-Duitsland. Wandel langs de Nationale Opera en het stadshuis. Overnachting in Warschau.

  Dag 3 – Warschau – Bialowieza (230 km)
  Na het ontbijt verlaat u de hoofdstad en rijdt u verder naar Bialowieza, dit is het laatste, nog overblijvende, oerbos van Europa. Het natuurpark is opgenomen in de UNESCO wereld erfgoedlijst. Overnachting in Bialowieza.

  Dag 4 – Bialowieza
  Vandaag kunt u genieten van deze prachtige omgeving of een Bizon show volgen. De meeste Europese bizons leven in dit natuurpark, maar raar of zelden zullen ze zich aan de mensen vertonen. Hierom hebben ze een kweekprogramma opgestart in het park, wat nu de grootste trekpleister is geworden. Hier ziet met oa. de Europese bizon, beren, Poolse Tarpan paarden, herten, enz. Overnachting in Bialowieza.

  Dag 5 – Bialowieza – Lublin (240 km)
  De volgende stad op het programma is Lublin. Een levendige stad met een van de mooiste historische centra van Polen. Recente renovatiewerken hebben de stad zijn oude glorie teruggegeven, dit nadat ze tijdens het communistisch bestuur in verval was geraakt. Bekijk hier de vele kerken, poorten en prachtige herenhuizen. Overnachting in Lublin.

  Dag 6 – Liblin – Zamosc ( 88 km)
  Na het ontbijt rijdt u verder naar Zamosc, de parel van de renaissance. Deze stad is het resultaat van een goede 16e-eeuwse stadsplanning. In 1528 wilde Jan Zamoyski een “land in een land” bouwen en architect Bernardo Morando wist hoe dit waar te maken. Het duurde 25 jaar om deze stad te tekenen en dankzij een goede planning is dit tot op de dag van vandaag nog te bewonderen. In 1992 werd de stad opgenomen in de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het marktplein is een perfect plein in het centrum van de stad en in de stadshallen speelt elke middag een trompettist, gekleed in 16e-eeuws uniform de melodie van Zamosc. Overnachting in Zamosc.

  Dag 7 – Zamosc – Sandomierz (135 km)
  Sandomierz is een van de oudste en historisch gezien een van de belangrijkste steden van Polen. De stadspoort Opatow, gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw, is een van de best bewaarde poorten van het land. Of bezoek het Dlugosz huis, een van de best bewaarde gotische huizen, vandaag een museum van het bisdom. Eveneens een bezoek waard is de kathedraal uit de 14e eeuw met Byzantijnse fresco’s en rococo altaren, beeldhouwwerken en schilderijen. Overnachting in Sandomierz.

  Dag 8 – Sandomierz – Zalipie – Krakau (218 km)
  In de morgen rijdt u naar Zalipie en bezoekt het openlucht museum. De huizen in Zalipie zijn kleurrijk beschilderd met bloemen, heel mooi om te bewonderen. Vervolgens rijdt u verder naar Krakau. Overnachting in Krakau.

  Dag 9 – Krakau – Wieliczka – Krakau ( 30km)
  Vandaag hebt u de tijd om Krakau te verkennen met een stadstour die begint met een bezoek aan de Wawel. Dit koninklijk kasteel was de thuishaven van 3 dynastieën van Poolse koningen en de statige zalen en kamers zijn gevuld met kunst en antieke meubels van onschatbare waarden. De collectie van de 16e eeuwse wandtapijten is uniek. U kunt de Wawel kathedraal bezichtigen, waarvan de 18 kapellen architecturale meesterwerken zijn. De kerkklok Zygmunt uit 1520 behoort tot de grootste klokken ter wereld. In de kathedraal vonden de kroningen en begrafenissen plaats van de Poolse koningen. Breng een bezoek aan de oude stad met zijn gerestaureerde grote markt met prachtige huizen en paleizen. Evenals de Sint Mary basiliek waar het prachtige houten altaar van Wit Stowsz te zien is. Vervolgens rijdt u verder naar de Wieliczka zoutmijn, een bijzondere attractie met ondergrondse kamers, grotten en kapellen gesneden uit zout. In de avond genieten we van een folkloristische show in een lokaal restaurant in Wieliczka en later in de avond rijden we weer terug naar Krakau. Overnachting in Krakau.

  Dag 10 – Krakau – Auschwitz – Wroclaw (299 km)
  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Auschwitz waar 1,3 miljoen mensen gedeporteerd werden. In dit vernietigingskamp bezoekt u o.a. het museum wat een zeer diepe indruk zal achterlaten. Nadien rijdt u verder naar Wroclaw. Overnachting in Wroclaw.

  Dag 11 – Wroclaw
  In de morgen kunt u Ostrow Tumski of Kathedraal Eiland, het oudste gedeelte van Wroclaw bezoeken. Hier werd het episcopaat gesticht in het jaar 1000 en vindt u meerdere gotische kerken waarvan de bekendst de Johannes de doper kathedraal is. Wandel door de oude stad met de mooie stadshal, gebouwd in 1241, waar nu een museum in gevestigd is. Ook een bezoek waard is de Universiteit met de aula Leopolidina uit de 18e eeuw, alsook de “People’s Hall” een moderne concertzaal met een capaciteit van 6000 stoelen. Overnachting in Wroclaw.

  Dag 12 – Wroclaw – Torun ( 350 km)
  Vandaag rijdt u verder naar de universiteitsstad Torun. Torun is de geboorteplaats van Nicolaus Copernicus en wordt beschouwd als een van de mooiste historische steden van Polen. De oude stad is opgenomen in de UNESCO lijst voor zijn indrukwekkende gebouwen zoals het 13e-eeuwse stadshuis, de prachtige kerken en de historische straten. In het Copernicus museum ziet u een overzicht van zijn leven. Breng zeker een bezoek aan het peperkoeken museum. Overnachting in Torun.

  Dag 13 – Torun – Malbork – Gdansk ( 185km)
  Na het ontbijt volgt de rit naar Gdansk via Malbork. Hier kunt u een bezoek brengen aan het prachtige Teutoons kasteel. Dit is het grootste bakstenen gebouw van Europa en behoort tot de grootste toeristische attracties van Polen. In de 14e eeuw was dit het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde. Het kasteel ligt bij de Nogat rivier op slechts 40 km van de Baltische Zee. Verder naar Gdansk. Overnachting in Gdansk.

  Dag 14 – Gdansk
  Gdansk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijk val van het communistische Oostblok en daarmee in de Poolse geschiedenis. Maak kennis met deze Hanzestad met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen. Wandel voorbij de Upland poort, een onderdeel van de voormalige vestingwerken van de stad en één van de belangrijkste poorten van de stad.  Vlak achter deze poort gaat u naar de Gevangentoren en Martelaarhuis die onderdeel waren van de 15e-eeuwse gotische verdedigingsmuren. De naastgelegen Gouden poort biedt toegang tot de lange markt, een prachtige straat met herenhuizen in laat renaissance en barok stijl. Vlak achter de Artus rechtbank vindt u de Sint Mary basiliek, de grootste bakstenen kerk van Gdansk. Neem ook een kijkje in de Mariacka straat met zijn puntgevels en elegante boetieks. Overnachting in Gdansk.

  Dag 15 – Gdansk
  Ontbijt in het hotel. Inleveren van de wagen op de luchthaven en retourvlucht conform het vluchtschema

Polen, 15-Daagse fly-drive PolenPolen, 15-Daagse fly-drive PolenPolen, 15-Daagse fly-drive PolenPolen, 15-Daagse fly-drive PolenPolen, 15-Daagse fly-drive PolenPolen, 15-Daagse fly-drive Polen