Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Polen » Warschau »
Polen, 8-daagse stedentrip door Polen LO Bewaar dit hotel

Polen / Warschau

Rondreis door Polen. Laat u tijdens deze 8-daagse rondreis door Polen charmeren door de historie, cultuur en mooie steden van Polen. Hoewel Polen flink beschadigd is geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft Polen het cultrele erfgoed in ere hersteld. Tijdens deze reis bezoeken we de hoofdstad Warschau, waar het verleden duidelijk voelbaar is. Verder bewonderd u de havenstad Gdansk en de prachtige stad Krakau. Onderweg ziet u charmante stadjes en een mooie natuur met wouden, rivieren, beekjes en heuvels.
Tijdens deze 8-Daagse rondreis verblijft u in de onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Hotel Novotel Warschau centrum****
In het hart van de hoofdstad met interessante bezienswaardigheden op loopafstand is dit zeer fijne hotel gelegen. Bijzonderheid is de fitness en sauna op de 31e verdieping, met een panoramisch uitzicht over de stad.

Faciliteiten:
In dit hotel kunt u gratis gebruik maken van het fitness centrum en sauna gelegen op de 31ste verdieping waar u tegelijkertijd kunt genieten van het prachtige uitzicht op Warschau. Indien u trek heeft kunt u een hapje gaan eten in het restaurant Essencia waar ze internationale gerechten serveren.

Kamers:
De kamers van het Novotel Warszawa Centrum komen met koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een zithoek en bank. Verder kunt u een ruime badkamer met bad in de kamers vinden. Tevens kunt u gebruik maken van het gratis internet op uw kamer en zijn alle kamers voorzien van airconditioning.


Hotel Mercure Gdansk Old Town****
Dit 4-sterren hotel is gelegen in het hart van de oude stad en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het treinstation is op 500 m afstand gelegen.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een fitnessruimte en het is mogelijk om te biljarten. Daarnaast kunt u een drankje nuttigen aan de bar en eten in het restaurant, waar zowel nationale als internationale gerechten worden geserveerd.

Kamers:
De comfortabele en modern ingerichte kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning, LCD televisie, kluisje, minibar en badkamer met haardroger.


Hotel Mercure Torun Centrum***
Hotel Mercure Torun Centrum ligt op slechts 15 minuten lopen van de historische oude binnenstad van Torun.

Faciliteiten:
Het restaurant Solaris serveert Poolse en internationale gerechten. Gasten kunnen in de Meteor Bar genieten van diverse drankjes en hapjes. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Kamers:
Het hotel biedt kamers met airconditioning, gratis breedbandinternet en een minibar. Daarnaast zijn alle kamers voorzien van een satelliettelevisie en gratis mineraalwater. De badkamer is uitgerust met een haardroger en een ligbad.

 

Hotel Park Plaza**** in Wroclaw****

 

Hotel Novotel Krakau centrum****
Op slechts 5 minuten loopafstand gelegen van de Koninklijke burcht van Wawel en 15 minuten van de Grote Markt. De ruime, nette kamers zijn comfortabel ingericht. In het restaurants worden o.a. Poolse specialiteiten geserveerd.

Faciliteiten:
In het restaurant Garden Brasserie van het Novotel Krakow Centrum wordt een brede selectie Poolse en internationale specialiteiten geserveerd. Ook kunt u zich heerlijk ontspannen in de volledige ingerichte fitnessruimte en diverse massage en andere lichaamsbehandelingen reserveren. Naast deze faciliteiten beschikt het hotel over een overdekt zwembad en een sauna.

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van gratis internet en koffie- en theefaciliteiten. Alle kamers van het Novotel zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, een zithoek en een kluisje.


 

Inclusief:
- Lijnvlucht met vertrekplaats Amsterdam of Dusseldorf naar keuze met een IATA-luchtvaartmaatschappij.
- Engelssprekende ervaren gids
- Welkomstdiner op dag 1
- Overnachtingen in comfortabele 4 sterrenhotels op basis van logies en ontbijt
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Alle vervoer ter plaatse met airco
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen


TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: POLEN

Douane
:
Invoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden ingevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.
Uitvoer
Binnenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd.
Buitenlandse betaalmiddelen mogen tot het equivalent van € 10.000 vrij worden uitgevoerd. Bedragen boven het equivalent van € 10.000 moeten worden aangegeven.

Electriciteit:
Voltage: 230 volt
Voor het type stopcontact dat in Polen wordt gebruikt hebt u een stekker met een ronde uitsparing voor de randaarding nodig. De in Nederland gebruikelijke platte stekkers zonder randaarding met twee dunne ronde pinnen passen altijd.

Gezondheid / Vaccinaties:
De medische zorg in Polen staat op een redelijk niveau. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten.

Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Apotheken vindt u in alle steden. Buiten de openingstijden wordt verwezen naar een 24-uursapotheek. Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.

Drinkwater
Het leidingwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken.

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht voor Polen.
Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de GGD.

Openingstijden winkels / restaurants:
Winkels
De meeste winkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 10 of 11-20 uur en op zaterdag van 9- 14 of 16 uur.
Levensmiddelenwinkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 6-19 uur en op zaterdag van 7-13 uur.
Supermarkten blijven open tot 21 of 22 uur. Er is in de steden een toenemend aantal winkels die 24 uur per dag open zijn. In kleine winkels wordt meestal een lunchpauze in acht genomen.

Restaurants
Het merendeel van de restaurants is open van 12-15 uur en van 17-21 of 23 uur. Veel restaurants zijn eenmaal per week gesloten, doorgaans op maandag.

Fooien:
Gidsen, chauffeurs en bedieningspersoneel stellen het op prijs als er een fooi wordt gegeven. Gemiddeld geeft u ongeveer 10% fooi.

Reisdocumenten:
U hebt een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig. Een visum is niet vereist.

Taal:
Meest gesproken taal: Pools. In Silezië wordt wat Duits verstaan en gesproken. U kunt meestal ook met Engels uit de voeten.

Valuta:
De munteenheid van Polen is de zloty (PLN). PLN 100,00 = EUR 22,80, 1 zloty = 100 groszy. En € 1,- is 4,38 zloty (01-10-17).

Creditcards
Creditcards worden in de grotere hotels en restaurants geaccepteerd.
Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Travellercheques
Travellercheques, bij voorkeur in euro's of Amerikaanse dollars, worden bij de grotere hotels en restaurants geaccepteerd en kunt u bij de banken inwisselen.

Geld wisselen
Aan de grens of bij banken en wisselkantoren kunt u geld wisselen. Hotels wisselen vaak tegen ongunstiger koers dan een bank.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  POL8

 • Dag 1 – Warschau
  In de ochtend vertrekt u vanuit Amsterdam* of Dusseldorf* naar Warschau waar u in de loop van de middag arriveert. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Welkomstdiner in de avond. Overnachting in Warschau.

  Dag 2 – Warschau
  Deze morgen zien we de hoogtepunten van de hoofdstad van Polen. De binnenstad van Warschau is na de Tweede Wereldoorlog prachtig herbouwd. We volgen de Koninklijke route zien de historische monumenten, woningen, sculpturen en kerken zoals de Sint-Johanneskerk. In het Koninklijke Lazienki park zien we het monument van F. Chopin. In de Oude Stad wordt het Koninklijke Kasteelplein gesierd door de voormalige residentie van de Poolse monarchen. In de namiddag vertrek naar Gdansk. Overnachting in Gdansk.

  Dag 3 – Gdansk
  Gdansk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijk val van het communistische Oostblok en daarmee in de Poolse geschiedenis. Tijdens de stadstour maken we kennis met deze Hanzestad met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen. De rondleiding start bij de Upland poort, een onderdeel van de voormalige vestingwerken van de stad en één van de belangrijkste poorten van de stad.  Vlak achter deze poort passeren we de Gevangentoren en Martelaarhuis die onderdeel waren van de 15e eeuwse gotische verdedigingsmuren. De naastgelegen Gouden poort biedt toegang tot de lange markt, een prachtige straat met herenhuizen in laat renaissance en barok stijl. Vlak achter de Artus rechtbank vinden we de Sint Mary basiliek, de grootste bakstenen kerk van Gdansk. Verder naar het stadsdeel Oliwa, om het beroemde Rococo pijporgel te aanschouwen in de Oliwa Kathedraal. De ombouw van het grote orgel wordt beschouwd als de grootste orgelombouw ter wereld. Verder naar Sopot, dé badplaats van Polen met Europa’s langste pier. Overnachting in Gdansk.

  Dag 4 – Gdansk – Malbork – Torun
  Na het ontbijt bezoek aan het prachtige Teutoons kasteel van Malbork. Dit is het grootste bakstenen gebouw van Europa en behoort tot de grootste toeristische attracties van Polen. In de 14e eeuw was dit het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde. Na ons bezoek verder naar Torun. Torun is de geboorteplaats van Nicolaus Copernicus en wordt beschouwd als een van de mooiste historische steden van Polen. De oude stad is opgenomen in de UNESCO lijst voor zijn indrukwekkende gebouwen zoals het 13e eeuwse stadshuis, de prachtige kerken en de historische straten. Overnachting in Torun.
   
  Dag 5 – Torun – Wroclaw
  Vertrek richting Wroclaw, gelegen aan de rivier de Oder. Wroclaw is de belangrijkste historische stad van Silezië en mag zich rekenen tot één van de oudste steden van Polen. Na de verwoestende Tweede Wereldoorlog is zo’n 70 procent van de verwoeste historische gebouwen in gerenoveerd. Het gotische raadhuis, de patriciërshuizen, diverse gotische kerken, alsook de kathedraal van Johannes de Doper zijn hier enkele voorbeelden van. Onze kennismaking begint op het marktplein wat wordt gedomineerd door het raadhuis uit 1242 en omgeven door tal van gezellige terrasjes. Overnachting in Wroclaw.

  Dag 6 – Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Krakau
  Na het ontbijt vertrekken Czestochowa om het Jasna Gora klooster en de schrijn van de Zwarte Madonna met zijn prachtige icoon te bezoeken. Het klooster werd in 1382 gesticht door hertog Wladyslaw van Opole voor de monniken van de orde van Paulus de Eremiet die uit Hongarije waren geëmigreerd. Verder naar Auschwitz waar 1,3 miljoen mensen gedeporteerd werden. In dit vernietigingskamp bezoekt u o.a. het museum wat een zeer diepe indruk zal achterlaten. Overnachting in Krakau.

  Dag 7 – Krakau – Wielicza Zoutmijn – Krakau
  Vandaag maken we kennis met de Wieliczka zoutmijn, een bijzondere attractie met ondergrondse kamers, grotten en kapellen gesneden uit zout. In de namiddag nadere kennismaking met Krakau. Ons eerste bezoek is aan de Wawel. Dit koninklijk kasteel was de thuishaven van 3 dynastieën van Poolse koningen. De statige zalen en kamers zijn gevuld met kunst en antieke meubels van onschatbare waarden. De collectie van de 16e eeuwse wandtapijten is uniek. We bezichtigen de Wawel kathedraal,waarvan de 18 kapellen architecturale meesterwerken zijn. De kerkklok Zygmunt uit 1520 behoort tot de grootste klokken ter wereld. In de kathedraal vonden de kroningen en begrafenissen plaats van de Poolse koningen. Na het bezoek aan Wawel rijden we naar de oude stad met zijn gerestaureerde grote markt met prachtige huizen en paleizen. We bezoeken als laatste de Sint Mary basiliek waar het prachtige houten altaar van Wit Stowsz te zien is.

  Dag 8 – Krakau
  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts.

Polen, 8-daagse stedentrip door PolenPolen, 8-daagse stedentrip door PolenPolen, 8-daagse stedentrip door PolenPolen, 8-daagse stedentrip door PolenPolen, 8-daagse stedentrip door PolenPolen, 8-daagse stedentrip door Polen