Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Jakoetsk »
Rusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door Siberië VP Bewaar dit hotel

Rusland / Jakoetsk

Reizen door Rusland. De Lena, één van de drie grote Siberische rivieren, stroomt over een lengte van 4.400 km vanuit het Baikal meer naar de Noordelijke IJszee. Deze cruise brengt u naar het noordoosten van Siberië waar u door ongerepte natuur vaart op weg naar de poolhaven van Tiksi, gelegen aan de immense Lena delta. Scheep in voor deze exclusieve reis door toendra waar de zon niet ondergaat en waar u aan boord kennismaakt met de geschiedenis van en het hedendaagse leven in Siberië.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
13 nachten
Za
4
Do
23
27302730
 « EerderLater »


Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van de M/S Svetlov.
Het schip is 90,3 meter lang en 15 meter breed en telt 72 hutten verdeelt over 2 dekken. Het volledig van airconditioning voorziene schip biedt ruimte aan 160 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, kluisjes (teg. betaling), restaurant, 1 bar, 24-uurs beveiliging, dokter, wasserijdienst, sauna, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.

De hutten
Alle hutten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn eenvoudig ingericht, uitgerust met douche en toilet, airconditioning, radio en koelkastje.

Verblijfsbasis
U verblijft aan boord op basis van volpension, dit houdt in dat het ontbijt, lunch en diner inclusief zijn. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van het schip of aan wal.

Bijzonderheden
• Alle bovengenoemde prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Alle overnachtingen aan boord van de MS Svetlov***
• Verblijf aan boord op basis van volpension
• Engelstalige of Duitstalige begeleiding gedurende de gehele cruise. Opgave bij boeking.
• Alle vervoer ter plaatse
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Activiteitenprogramma aan boord
 
Exclusief
• Visumverzorging Rusland € 135,- p.p.
• Vluchten vanaf € 860,- per persoon (Sovjet Reizen wilt u graag assisteren bij het vinden van uw vlucht)
• Reserveringskosten € 35,- per dossier.

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  JAKTIK14

 • Dag 1 – Jakoetsk & inscheping
  Na aankomst volgt de transfer naar het schip. Jakoetsk is de hoofdstad van de Sakha republiek, die zelfs groter is dan Argentinië. De bijna 300.000 inwoners tellende stad heeft de eer om de titel “Koudste stad op aarde” te dragen en is de grootste stad op de permafrost. Optioneel kunt u een stadstour maken waar u een bezoek brengt aan het etnografische museum. In de avond gaan de trossen los en vaart het schip zuidwaarts en stroom op richting de Lena pijlers.

  Dag 2 – Lena pijlers
  In de ochtend bereiken we het nationale park Lena Pijlers met zijn indrukwekkende rotsen die 150 tot 300 meter hoog zijn. Het park is sinds 2012 ingeschreven op de lijst van UNESCO. Na de sjamanistische welkomstceremonie met rituele dansen en traditionele reiniging gaat u naar het uitkijkplatform. Daarna zet het schip koers richting het noorden en varen we stroomafwaarts.

  Dag 3 – Monding van de Buotama
  De Buotama is een 418 km lange, rechter zijstroom van de Lena. De rivier ontspringt aan de noordelijke rand van het Hoogland van Aldan en het Lena-plateau. De naam ‘Boutama’ is afgeleid van het jakoet woord ‘ byetenne’ dat grasland betekent. De wijde omgeving is begroeid met grassen dat als voedergewas voor het vee wordt gebruikt. Dit gebied werd al 40 tot 30 duizend jaar geleden bewoond door de Jakoeten, die leefden van de jacht op mammoets en bizons. Om de fauna weer te doen herleven werd de monding van de rivier Buotama tot natuurreservaat verklaard en werden uit Canada afkomstige bizons uigezet. Dit unieke project beslaat zo’n 100 hectare.

  Dag 4 – Vilyuy rivier
  Vandaag varen we door het brede laagland van centraal Jakoetië. Er zijn vele meren en moerassen in de riviervlakte. De rivierbedding is behoorlijk vertakt en het bevaarbare kanaal is sterk aan veranderingen onderhevig met een diepte van van 16 tot 20 meter. Op de route van de cruise bevindt zich een uitstroom van de Aldan rivier, een van de grootste zijrivieren van de Lena. Tijdens de boottocht kan men genieten van het prachtige uitzicht op de Verkhoyansk bergen. De oever van de Lena verdwijnt in het uitgestrekte gebied van de riviervallei die doorbroken wordt door eilanden en kreken over vele honderden kilometers.

  Dag 5 – Zhigansk
  Vandaag passeren we de poolcirkel en bezoeken de eerste nederzetting, Zhigansk. De naam van "Zhigansk" komt van de Tungus taal en betekent "een inwoner van de lagere gronden". Deze kleine stad werd opgericht in 1632 en is nu de thuisbasis van 3000 inwoners die leven van de jacht, visvangst en veeteelt. Het schip zal voor anker gaan op de rivier en met de pont gaat u aan wal waar u verwelkomd wordt door de bevolking die leeft op het ritme van de natuur. U bezoekt het plaatselijke cultuur historisch museum met typische houten hutten.

  Dag 6 – Kusur
  Kusur is een kleine nederzetting binnen de poolcirkel. De mannen houden zich hier bezig met het houden van rendieren, terwijl de vrouwen prachtige kleding maken gedecoreerd met bont en kralen. De eenvoud van het lokale leven is kenmerkend voor dit uiterst noordelijke gebied waar kou en wind vrij spel hebben. De naam van Kusur is verbonden met de tragische geschiedenis van de ontberingen die de emigranten uit de Baltische Staten en centraal Jakoetie ten deel vielen.
   
  Dag 7 – Tiksi
  Vandaag zien we de eerste ijsschotsen die ons doen realiseren dat we de Noordelijke IJszee naderen.  Rond lunchtijd vaart het schip langzaam de Neelov Baai binnen en na een kleine wandeling over de kale toendra stapt u aan boord van een bus die u naar de havenstad Tiksi brengt, het meest noordelijk gelegen punt op deze reis en gelegen aan de Laptevzee. De naam “Tiksi” is vertaald uit de Jakoetsk taal en betekent “plaats van bijeenkomst”. Dit gebied is slechts 2,5 maand per jaar te bevaren. De resterende maanden is de Laptevzee bevroren en kan het ijs 1,5 tot 2 meter dik worden. In de wintermaanden heerst de duisternis en tijdens deze poolnachten zijn soms de spectaculaire poollichten waar te nemen. Tegenover deze donkere periode staan de zogenaamde 'witte nachten' in de zomertijd waarbij de zon niet onder gaat. Dit fenomeen wordt vaak feestelijk gevierd. In Tiksi zullen we het Poolmuseum bezoeken. Later in de middag zal het schip aan de terugreis beginnen naar het zuiden.

  Dag 8 – Lena Delta
  De Lena rivier behoort tot de slagaders van de waterhuishouding op de wereld. Ontelbare zijrivieren, kanalen, meren en meer dan 1.500 eilanden vormen de immense Lena delta die zich uitstrekt over 32.000 km2. Dit net stroomt uiteindelijk in de Noordelijke IJszee. We passeren de Lena ‘ pijp’, een passage waar rotsformaties tot 400 meter uit het water rijzen en de doorgang tot 2km vernauwen.

  Dag 9 – Siktyakh
  Het kleine stadje Siktyakh is met haar 300 inwoners wat hoger gelegen op de oever nabij de monding van de gelijknamige rivier. De nederzetting werd opgericht door handelaren die uit naam van Katherina II hier kwamen voor het hoogwaardige bont. Uit deze tijd is de houten Russisch-orthodoxe kerk in het centrum bewaard gebleven.

  Dag 10 – De poolcirkel
  De poolcirkel is een denkbeeldige lijn op aarde die op het noordelijk halfrond parallel loopt  met de breedtegraad van 66'33'38''. Tijdens de winterzonnewende komt de zon niet op en tijdens de zomerzonnewende op 21 juni gaat de zon hier niet onder. De poolcirkel is een constant bewegende lijn, de geografische positie is niet stabiel. De lijn beweegt circa 2 meter per dag en kan in 1 jaar circa 100 meter van positie veranderen. De exacte ligging is met de huidige technieken nauwkeurig te bepalen en een symbolisch teken op de oever nabij Zhigansk geeft de positie aan.

  Dag 11 – 40 Eilanden
  We laten de delta voor wat het is en passeren zuidwaarts de riviermondingen van de Viljoe en Aldan. Tussen Zighansk en de Viljoe monding vormt zich een natuurlijke grens, de ’40 eilanden’ genaamd.. In realiteit zijn er veel meer dan 40 eilanden en het uitzicht is werkelijk spectaculair. Het is alsof u zich in een droomwereld bevindt.

  Dag 12 – Aan boord
  Vandaag varen we langs een van de lieflijke stukken van de rivier. We leggen aan voor een ‘groene stop’ waar u de gelegenheid heeft een korte wandeling te maken in deze ongerepte wildernis Om het naderende einde van deze reis te markeren wordt er een symbolisch vriendschapsvuur ontstoken op de oever. ’s Avonds sluiten wij deze mooie dag af met een barbecue waarbij u uitgenodigd wordt mee te zingen met de traditionele liederen. Terwijl de zon langzaam ondergaat, zet het schip zich in beweging naar onze laatste bestemming.

  Dag 13 – Sottintsy
  Vandaag maken we een excursie naar het historische openluchtmuseum Druzhba, het Russische woord voor vriendschap. Het museum laat enkele exemplaren zien van traditionele Russische en Jakoetse houten architectuur. U maakt nader kennis met de traditionele huisraad, Jakoetse kleding en monumenten van het orthodoxe geloof. De reis wordt afgesloten met een afscheidscocktail uit naam van de kapitein en zijn bemanning.

  Dag 14 – Jakoetsk
  Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Lena Pilars Rusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëRusland, 14-Daagse riviercruise over de Lena rivier door SiberiëTiksi mapJakoetsk Lena PilarszhiganskSottinsyVreugde vuur groene stopSiktyak