Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Anadyr »
Rusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van Rusland VP Bewaar dit hotel

Rusland / Anadyr

Chukotka is één van de 85 regio’s die de Russische Federatie vormen. Het was het laatste deel van Siberië dat de Kozakken uit het westen overwonnen. Het is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en er is genoeg wild te vinden. Ten noorden van Chukotka, waar de Chukchi Zee de Arctische Oceaan ontmoet, ligt het natuurreservaat en werelderfgoedplaats Wrangel Island met een ongelofelijke natuur met veel ijsberen. Ook de walrus en de sneeuwganzen zien hier te vinden. Ontmoet tijdens deze reis de inheemse bevolking, vier hun jaarlijkse Regetta Festival, geniet van de prachtige toendra en bekijk de bruine beren en rendieren als u geluk heeft.
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
14 nachten
Ma
9
8765
 « EerderLater »


Het schip The Spirit of Enderby
Het schip is een ijsbreker gebouwd in 1984 voor polair en oceanografisch onderzoek en is perfect voor deze expeditie cruise. Ze draagt slechts 50 passagiers en is in maart 2013 gerenoveerd om comfortabele accommodatie te bieden in tweepersoons hutten, waarvan ongeveer de helft beschikt over privé faciliteiten. De echte focus en nadruk van elke expeditie ligt bij de maximale veiligheid en comfort. Deze expedities worden uitgevoerd met de meest ervaren naturalisten en gidsen die een heel leven hebben gewijd aan veldonderzoeken in de gebieden die worden bezocht.

Classificatie: Russische geregistreerd KM Ice class
Gemaakt in: Finland
Maximale snelheid: 12 knopen
Cruise snelheid: 10 knopen
Gewicht: 320 ton

Faciliteiten
Aan boord is er een gecombineerde bar/ bibliotheek lounge en een speciale lesruimte. De keuken is uitstekend en wordt bereid door een top Nieuw-Zeelandse en Australische chef-kok. Het eten wordt geserveerd in het restaurant.

Hutten
Alle hutten hebben een buitenraam of patrijspoort en voldoende bergruimte. Er zijn verschillende type hutten, namelijk:

Heritage Suite: Deze hut heeft veel ruimte en een lounge gedeelte, een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed, een 1-persoonsbed in de woonkamer, een bureau en een kast. Er is een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Er zijn grote voorwaartse en zijwaartse ramen die u een prachtig uitzicht bieden.

Mini Suite: Deze hut heeft een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed of bank in het woongedeelte, een kledingkast, een bureau en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Deze suites hebben ramen.

Superior (plus) hutten: Er zijn twee losse bedden (2 vanonder in superior plus, 1 stapelbed in superior), een kast, een bureau en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De hutten hebben ramen.

Hoofddekhutten: Er zijn twee lage bedden, een klerenkast, een bureau en een wastafel aanwezig in de hut. Daarnaast stat een portier tot uw beschikking. De nabijgelegen douches en toiletten worden gedeeld met de andere hutten op het hoofddek.

Hoofddek 3-persoonshut: Deze hut heeft 1 stapelbed en nog een los laag bed, klerenkast, een bureau en een wastafel. De nabijgelegen douches en toiletten worden gedeeld met de andere hutten op het hoofddek.

Inclusief
• Transfers van de luchthaven naar het schip en v.v.
• Engelstalige ervaren gids
• Overnachtingen aan boord van het schip The Spirit of Enderby op basis van volpension
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden en vergunningen

Exclusief
• Visumverzorging Rusland € 110,- per persoon
• Internationale retourvlucht naar Anadyr. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van de meest passende vluchtoptie voor uw reis.
• Persoonlijke uitgave zoals drankjes en fooien, ca. $500,- per persoon
• Overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Oktober 2017 was de waarde van een euro ongeveer 67 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  CVOR15

 • Dag 1 – Anadyr 
  Na aankomst op de luchthaven in Anadyr wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Sovjet Reizen en volgt de transfer naar het schip. Anadyr is het administratieve hart van de Chukotka regio en voordat u aan boord stapt kunt u er ook voor kiezen om Anadyr op eigen gelegenheid te verkennen. In de late middag vertrekt het schip richting Egvekinot.

  Dag 2 – Egvekinot
  Deze kleine stad werd gebouwd door Gulag gevangen als poort om het rijke Lul’tin-mijnbouwcomplex, zo een 200 km binnenland te bevoorraden. Deze gevangen moesten een weg naar de mijn maken. We verkennen de stad die een uitstekend museum heeft en reizen vervolgens verder met de Oeral om de omgeving en de weg hiernaartoe verder te ontdekken en waardering te krijgen voor dit stukje unieke arctische landschap, dichtbij de poolcirkel.

  Dag 3 – Konergino
  Herden is nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur en economie van de inheemse bevolking. De praktijk is in de loop der eeuwen grotendeels ongewijzigd gebleven. Zo ziet u hier grote groepen rendieren op de toendra grazen. Vandaag leert u hier meer over van de herders.

  Dag 4 – Presbrazhenya Baai
  Vandaag varen we langs de zuidkust van Chukotka en maken we van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij de Presbrazhenya Baai. Hier heeft u de mogelijkheid om spectaculaire en bijzondere vogels te fotograferen vanaf de diverse kliffen. We maken ook tijd om het rijke toendra landschap voor vogels en planten te verkennen.

  Dag 5 – Walvislaan en Gil’mimyl Warmwaterbaden 
  De belangrijke en intrigerende archeologische site van Walvislaan op Yttygran Eiland dateert uit de 14e eeuw, de oorsprong en het doel van het eiland zorgen regelmatig voor discussies. Walvissen zijn ongeveer een halve kilometer van het strand te zien. Grijze walvissen worden ook vaak in de omgeving gezien. In de middag is er een bezoek aan de Gil’mimyl warmwaterbronnen.

  Dag 6 – Cape Dezhnev
  Vandaag varen we verder naar Kaap Dezhnev als de weer- en zee omstandigheden dit toelaten.  Dit is het noordoostelijke punt van het Eur-Aziatische continent. De naam van deze kaap verwijst naar de Kozak, Semyon Dezhnev, die in 1648 de eerste Europeaan was die door deze straat heeft gevaren (80 jaar voor Bering dit deed). Nabijgelegen is het voormalige Inuit dorp van Naukan. De inwoners werden in 1958 door de Sovjetregering verhuisd naar nabijgelegen dorpen, maar de foto’s die hier hangen en verhalen die worden verteld maken dit dorp weer helemaal tot leven.

  Dag 7 – Aan boord
  Ontspannen dag terwijl we naar het noorden varen richting het Wrangel eiland. De ijscondities zullen onze snelheid en koers bepalen en zullen uiteindelijk bepalen of we het eiland daadwerkelijk kunnen bereiken.

  Dag 8 t/m 10 – Wrangel eiland
  Zodra we het Wrangel eiland naderen, zullen we tijd doorbrengen op het ijs in de buurt van de ijsberen, zeehonden en walrussen. Indien er de mogelijkheid is om aan land te gaan, zullen we tevens de toendra verkennen om op zoek te gaan naar de verschillende diersoorten die in dit gebied leeft. Het is toegestaan om hier drie dagen in en rond het eiland rond te brengen en wij zullen hier dan ook volop van profiteren. We maken hierbij gebruik van de lokale kennis van de Park Rangers die bekend zijn met dit gebied maar ook andere gebieden en eilanden in omgeving.

  Dag 11 – Aan boord
  We varen verder richting het zuiden richting het Kolyuchin eiland. De dag kunt u vullen met geïllustreerde lezingen, ontspannen op het dek, een drankje in de bar te drinken of te lezen in uw boek.

  Dag 12 – Kolyuchin eiland
  Vandaag komen we aan op het eiland Kolyuchin. Wanneer er veel ijs in het seizoen dan drijft het soms een walrus naar het land toe. Aan het westelijke einde van het eiland zijn de overblijfselen van het Polar Research Station te vinden en in de buurt hiervan zijn enkele fantastische kliffen vol vogels. Het biedt een prachtig uitzicht waar vandaan u foto’s kunt maken van de papegaaiduikers. In de middag vervolgen we de reis naar het Koyuchin Inlet, een massale getijmonding en een ideaal leefgebied voor vele vogelsoorten. Het is vroeg genoeg in het seizoen om de meerderheid van hen op nesten te zien of de kleintjes te bewonderen. Een paradijs voor de vogelliefhebber!

  Dag 13 – Novo Chaplino – Beringia Regatta Festival
  Het is de bedoeling om op Novo Chaplino te zijn voor de openingsdag van de jaarlijkse Beringia Regetta festival, waarbij we de Baidara (traditionele walrus beschermingsboten) races, culturele optredens en spelen te zien krijgen. Het is één van de meest kleurrijke festival van de Chukotka kalender en trekt mensen uit vele dorpen in de omgeving. Er zal een scala aan activeiten zijn op dit festival en u kunt allerlei lokale voedsel proeven en souvenirs kopen. Dit is een festival wat met hart en ziel wordt gevierd door de lokale mensen om hun cultuur en land te vieren.

  Dag 14 – Aan boord
  Terwijl we onze weg terug varen naar Anadyr, kunt u denken over alle mooie ervaringen die u heeft opgedaan en heeft gezien van dit bijzondere stuk van de wereld.

  Dag 15 – Anadyr
  Na aankomst in Anadyr, volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Afhankelijk van uw vlucht is het ook mogelijk om uw reis te verlengen.

Rusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van RuslandRusland, 15-Daagse cruise door het Verre Oosten van Rusland