Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Rusland » Moskou »
Rusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in Baikonur HP Bewaar dit hotel

Rusland / Moskou

Boek nu deze unieke gelegenheid om zelf getuige te zijn van een raketlancering. De plaatsen zijn beperkt! Nergens ter wereld staat men zo dichtbij de ruimteverkenning als in Baikonur, ’s werelds eerste en grootste kosmodroom. Gelegen in de steppe van Kazachstan vormt Baikonur de toegangspoort tot de ruimtevaart. De eerste lancering in 1957 met de Spoetnik luidde een tijdperk in dat voorheen ondenkbaar was. Het was in 1961 dat de eerste mens in de ruimte, Yuri Gagarin met de Sputnik vanaf Baikonur gelanceerd werd. De deuren van 's werelds eerste en grootste kosmodroom gaan nu voor u open. Dit exclusieve programma van de Sovjet Reizen Baikonur-tours zal onvergetelijke indrukken en emoties teweeg brengen. U bezoekt het kosmodroom, lanceerplatforms, musea en historische plaatsen. U bent getuige van alle stadia van voorbereiding op de lancering. Het uitrollen en installeren van de raket, de afscheidsceremonie en de uiteindelijke lancering van de raket zelf.
Hotel Holiday Inn Baumanskaya
Het in februari 2019 geopende hotel is perfect gelegen in een levendige wijk van Moskou. Het is vanaf hier vijf minuten per metro naar het historische stadscentrum, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein en het Bolshoi theater gevestigd zijn.

Faciliteiten:
Hotel Holiday Inn Baumanskaya biedt de reiziger internationaal hoogstaand comfort. Het hotel beschikt over o.a. een 24-uurs receptie, lobby, bar en restaurant. Gasten kunnen gratis gebruik maken van WiFi.

Kamers:
De ruime en smaakvol ingerichte kamers beschikken over een koffiehoek, flatscreen TV, WiFi,, telefoon, airconditioning, douche en toilet.

Reizigers waarderen dit hotel met een 9,3 (uit 750 onafhankelijke beoordelingen)

In Baikonur overnacht u in Hotel Seven Winds***
 

Inclusief:
• Lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel (naar eigen keuze) met Aeroflot of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Vlucht Moskou - Kyzulorda en terug met Aeroflot
• Engelstalige lokale gids in Baikonur
• Nederlandstalige gids in Moskou
• Overnachtingen in Holiday Inn Baumanskaya****in Moskou
• Overnachtingen in Hotel Central in Baikonur
• Maaltijden conform het programma
• Vervoer ter plaatse met airco
• Benodigde toestemmingen ter plaatse
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief:
• Visumverzorging Rusland € 120,- p.p.
• Fooien

TIPS EN INFORMATIE OVER UW VAKANTIEBESTEMMING: RUSLAND

Elektriciteit
Rusland heeft 220 volt netspanning. In Rusland gebruikt men hetzelfde type stekkers.

Eten en drinken

Restaurants:
Het restaurant aanbod in de grote steden is groot en biedt de mogelijkheid om goed en lekker te eten. Overal zijn eetgelegenheden, cafés en bars in de stad te vinden. De restaurants in het centrum zijn duurder en accepteren creditcards als betaalmiddel, ook beschikken ze over een Engelse menukaart en Engelssprekend personeel. Nette kleding is verplicht. In de meeste restaurants kun je Russische en Europese gerechten bestellen. Er zijn ook een aantal Georgische en Armeense wat kleinere cafés en restaurants met lekkere en wat pittige gerechten van goede kwaliteit.

Maaltijden:
Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet. Aan het ontbijt kun je ook kennis maken met de beroemde Russische flensjes met harde vulling, honing of zure room, de zogenaamde blini of oladi.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk. Verder staan er heerlijke salades en stevige soepen zoals borsjtsj of sji op de menukaart.

Drinken:
Er wordt geadviseerd geen kraanwater te drinken. Mineraalwater (mineralnaja woda) en andere frisdranken (sok, limonad, napitki) zijn overal verkrijgbaar.

Sterke drank:
De wereldberoemde Russische wodka staat in restaurants per gram op de menukaart. 50 gram staat gelijk aan een glaasje en wordt altijd geserveerd met voorgerecht (zakoeska). Het is ook een van de beste souvenirs met een blikje kaviaar om mee naar huis te nemen. Koop wodka NOOIT op straat, markt of in kleine kiosken, omdat je daarvan nooit zeker weet wat je koopt! Sjampanskoje is de Russische champagne, verkrijgbaar in de varianten 'zoet' en 'halfzoet'. Een derde typische drank is kvas, een licht gegiste brooddrank die zeer smakelijk is en bovendien ook goed tegen de dorst.

Koffie en thee:
Thee is traditionele Russische drank en wordt geserveerd met jam en citroen. Koffie, cacao, melk zijn overal verkrijgbaar.

Feestdagen
De Russische Federatie kent veel feestdagen, waarvan een deel gerelateerd aan het orthodoxe geloof. De belangrijkste feestperiode van het jaar is de kerstweek, die in de orthodoxe kerk plaatsvindt van 7 t/m 19 januari. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn gesloten in de periode van 1 t/m 8 januari of werken met een minimale bezetting. Gezinnen worden herenigd in deze tijd van het jaar om het samen te vieren. De katholieke en protestante gemeenschap in Rusland viert Kerstmis op 25 december maar dit is geen officiële feestdag.

1 t/m 5 Januari: Nieuwjaar
7 Januari: Kerstmis
23 Februari: Dag van de Verdedigers van het Moederland (Dag van het Leger)
8 Maart: Internationale Dag van de Vrouw
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 Mei: Dag van de Overwinning - het Rode Plein in Moskou is afgesloten i.v.m. parades.
12 Juni: Dag van de Onafhankelijkheid
1e Weekend van september: Stichting Moskou - het Rode Plein kan afgesloten zijn i.v.m. parades.
4 November: Dag van de Verzoening & Eenheid

Graag willen wij u erop wijzen dat het Rode Plein in Moskou geregeld wordt afgesloten voor publiek. Dit kan zijn i.v.m. parades (bijv. 9 mei), staatsbezoeken en culturele activiteiten. Vaak wordt de afsluiting pas kort van tevoren bekend gemaakt. Sovjet Reizen kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Fooien
Het is gebruikelijk in Rusland om een fooi achter te laten, de richtlijn hiervoor is ca. 10% van het rekeningbedrag. Onze gidsen en chauffeurs in zowel Moskou en St. Petersburg verwachten aan het einde ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.

Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan, maar in de regel moet er wel voor bijbetaald worden. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Het fotograferen van een priester of monnik is niet toegestaan. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. In Moskou, St.-Petersburg, Petrozavodsk zijn alle soorten films en batterijen goed verkrijgbaar.

Kledingvoorschrift
Houdt U rekening met eventuele kledingvoorschriften voor de bezoeken aan de diverse kathedralen/kloosters.
In voorkomende gevallen dient u de armen/benen bedekt te houden en dienen de dames het hoofd te bedekken met bv. een sjaaltje.

Geld- en bankzaken
De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). Per 01-11-19 was de waarde van een euro ongeveer 70 RUB. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je de laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500 en 1000 roebel.
In Moskou en St.-Petersburg kunt u met een pinpas geld halen en met een creditcard grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en bijna binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden. Op de internationale luchthaven van Moskou kun je met alle betaalmiddelen terecht. Dit is dan ook dé aangewezen plek om je roebels aan te schaffen. Daarna kun je terecht bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti), maar bekijk de wisselkoersen van te voren goed, want wisselkoersen kunnen wijzigen en het kan voorkomen dat het in de stad zelf goedkoper kan zijn. Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dient u het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor uw lunches, drankjes, optionele excursies en fooien. Het bedrag dat u uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van uw eigen uitgavenpatroon. Het prijsniveau in Rusland ligt iets lager dan thuis. De gemiddelde kosten per dag bedragen ongeveer € 40 per persoon.

Gezondheid
Wie in Rusland met enige aandacht voor hygiëne vakantie viert, zal meestal geen gezondheidsproblemen tegen het lijf lopen. Hieronder volgt een aantal zaken waarop gelet moet worden.
 
Reisapotheek:
In de steden is er eigenlijk bij elke hotellobby wel een apotheekkiosk te vinden. Hoewel er in zowel Moskou als St.-Petersburg voldoende apotheken zijn, doet u er verstandig aan een kleine reisapotheek mee te nemen met pleisters, thermometer, jodium, pijnstillers, zonnebrandmiddel, pincet, een insectenwerend middel zoals DEET, een jeukverzachtende stift of zalf en middelen tegen koorts, diarree en verstopping. Als u regelmatig essentiële geneesmiddelen moet gebruiken, neem dan een exacte omschrijving hiervan mee in het Engels (niet de merknaam, maar samenstelling en dosering zijn van belang). Neem een dubbele hoeveelheid mee voor de reisperiode en berg dit gescheiden op, zodat u een reservevoorraad hebt. Medicijnen dient u te allen tijde in uw handbagage te vervoeren.

Diversen
Bij de toegang tot b.v. de Hermitage of het Kremlin kunnen grote tassen of rugzakken geweigerd worden; u kunt deze dan ter plaatse tegen betaling veilig opbergen.

In de zomer krijgen mensen met contactlenzen regelmatig last van geïrriteerde ogen door stof, zowel op het platteland als in de steden. Neem voor de zekerheid een reservebril mee.

Vaccinaties:
De informatie omtrent vaccinaties kan veranderen. Bovendien is de vraag wat u nodig heeft afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd etc. Neem voor advies daarom altijd tijdig contact op met uw huisarts. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Nog enkele adviezen voor een prettige verblijf:
Gun je lichaam en geest de tijd om zich rustig aan te passen aan de nieuwe locatie. Vermijd spanningen, plan niet meteen van alles. Doe het de eerste dag in ieder geval kalm aan. Als je goed uitgerust bent, kun je alle nieuwe indrukken etc. het beste verwerken en heb je genoeg energie om veel te doen.
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van uw paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal vergemakkelijkt wordt.

Paspoort:
Controleer altijd of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst. Tevens moeten er nog twee lege bladzijden naast elkaar zijn voor het visum.

Visum:
Het Russische visum zal Sovjet Reizen voor u regelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en vouchers.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" , of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor reizigers die via Sovjet Reizen hun reisverzekering afsluiten regelt Sovjet Reizen deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Voor Sint-Petersburg geldt met ingang van 01-10-2019 alleen nog de E-VISA plicht.

Douanebepalingen:
Voordat u de Russische douane passeert, moet u een aankomst- en vertrekregistratieformulier invullen; dit wordt afgestempeld bij aankomst en dient u het tot het eind van de reis goed te bewaren. Meestal wordt dit formulier in het vliegtuig aan u overhandigd (het kan zijn dat u het formulier al voorgedrukt ontvangt van de douanebeambte), anders kunt u ze nog verkrijgen op de luchthaven van Moskou. Bij vertrek uit Rusland vult u het vertrekformulier in, dat u samen met het eerste (afgestempelde aankomstformulier), inlevert bij de douanebeambte. Het invoeren van vers fruit en groente is verboden, evenmin als drugs en wapens. In het algemeen is het meenemen van een liter sterke drank en 250 sigaretten toegestaan. U mag een geldbedrag van omgerekend ca. € 2.500,= in Rusland invoeren. De exportbeperkingen in Rusland zijn aanmerkelijk groter. Roebels mogen niet worden uitgevoerd, hoewel een handjevol munten en bankbiljetten als souvenir meestal wel wordt toegestaan. Voor het uitvoeren van antiek, munten, muziekinstrumenten, edelmetalen, kunstwerken, sieraden en boeken die voor 1975 zijn uitgegeven moet toestemming gevraagd worden bij het ministerie van Cultuur in Moskou (ul. Neglinnaya 8/10, kantoor 29) of St.-Petersburg (Malaya Morskaya ul.17).

Post, internet en telefoon
Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland of Belgie doet er twee tot drie weken over. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

Internet: U kunt gebruik maken van het internet vanuit uw hotel, bij Post International, de vele internetcafés. In veel restaurants kunt u gebruik maken van WiFi internet.

Telefoon
Vanuit Moskou, St.-Petersburg kunt u vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur en wij raden dat af. Wat betreft GSM: bij uw provider kunt u informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Taal
In Rusland is de officiële taal het Russisch. Tegenwoordig spreken steeds meer mensen een beetje Engels en veel restaurants en cafés hebben ook een Engelse menukaart. Russen waarderen het zeer als je een paar woorden Russisch spreekt. De meeste Russen zullen hun best doen om je te helpen wanneer je de weg vraagt. Als je de Russische taal niet beheerst is het verstandig om van tevoren op zijn minst het alfabet te bestuderen. Het Cyrillisch schrift, waarin het Russisch geschreven wordt, vertoont sterke gelijkenissen met het Grieks schrift en enige kennis hiervan is in de metro van Moskou en St.-Petersburg handig.
Het is dus zeker aan te bevelen u thuis alvast te verdiepen in dit Russisch alfabet (Cyrillisch alfabet), bijvoorbeeld via de site
http://www.russischetaal.org/alfabet.html.

Tijdsverschil
Vanzelfsprekend omvat een uitgestrekt land als Rusland meerdere tijdzones. Met Moskou en St.-Petersburg bedraagt het verschil 1 uur in de zomer en 2 uur in de winter. Rusland kent vanaf oktober 2014 geen zomertijd meer.

Criminaliteit
Op straat is het in Rusland veilig. Neem altijd uw paspoort met de registratie kaart mee als u uw hotel verlaat. In verband met de veiligheid in de grote steden kunt u op straat aangehouden worden door de Russische politie. U wordt dan verzocht uw paspoort met een registratiestempel (die krijgt u bij aankomst in het hotel) te tonen. Er lopen soms beveiligingsagenten rond in winkels en hotels. Zoals in elke stad komt criminaliteit wel voor, stap daarom ‘s nachts liever niet alleen in een taxi en al helemaal niet in een gewone auto waar twee of meer personen zitten. Sluit in de nachttrein van Moskou naar St.-Petersburg de coupédeur af met de grendel. Voorwerpen van waarde kunt u veilig in de kastjes van de onderste bedden of in het bagagerek boven de deur van de coupé bewaren. Diefstal kan voorkomen, met name in en nabij de metro of in een mensenmassa. Let in Rusland, net als thuis, op uw waardevolle spullen. Houdt paspoort, geld en andere reisdocumenten altijd veilig bij u of laat ze achter in de kluis van het hotel. Het is aan te raden, een aparte portemonnee te hebben met klein geld, zodat u niet steeds met grote biljetten hoeft te betalen. Toch zal Rusland beslist geen land zijn waar u uzelf onveilig voelt.

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  BAIK8

 • Dag 1 – Moskou
  Vertrek naar Moskou. Na aankomst transfer naar het hotel. Welkomstdiner in restaurant Sixty, het hoogste restaurant van Europa gelegen op de 60e verdieping van de Federation Tower.
  Maaltijden: D

  Dag 2 – Moskou – Sterrenstad - Moskou
  Sterrenstad ofwel Zvyozdny Gorodok is een gesloten militaire faciliteit ten noordoosten van Moskou. Het is hier waar kosmonauten sinds de jaren 60 getraind worden in het Gagarin Kosmonauten Training Centrum. In de Sovjettijd was de stad geïsoleerd van de rest van de wereld. Vandaag de dag wonen veel Russische kosmonauten met hun families in sterrenstad. De stad heeft een eigen postkantoor, winkels, station en een museum van de ruimtevaart. Sovjet Reizen biedt u de unieke kans om de plaats waar de geschiedenis van de ruimtevaart begon te bezoeken. Onze excursie neemt u mee naar de full-size modellen van grote ruimtevaartuigen, waaronder de Sojoez, die werd gebouwd in de jaren 60 om astronauten naar de Sovjet-ruimtestations te sturen. Tevens ziet u de Buran, de Sovjet-equivalent van de Amerikaanse Space Shuttle. Bekijk ook de hydro laboratorium, dat de gewichtloosheid van de ruimte simuleert; een model van het International Space Station ligt in het water waar de astronauten kunnen oefenen in een neutraal drijfvermogen. Dan bezoek aan de centrifuge, de grootste in de wereld met een straal van 18 meter. U leert ook over de beroemde Russische astronauten die werden getraind in Sterrenstad, waaronder Gherman Titov, Alexei Leonov en Valentina Tereshkova, 's werelds eerste vrouwelijke astronaut.
  Maaltijden: O, L, D

  Dag 3 – Moskou – Korolyov - Kyzylorda – Baikonur
  In de morgen bezoeken we het Kosmonautenmuseum, gelegen in het park VDNKH. In het museum maken we nader kennis met de successen van de ruimtevaart en zien we o.a. de eerste ruimtepakken en satellieten. We verlaten Moskou en rijden naar het stadje Korolyov, genoemd naar de Russische ruimtevaartpionier Sergej Korolyov, bekend van de lancering van het hondje Laika. In Korolyov bevindt zich het controlecentrum van het ISS-ruimtestation. In het plaatselijke museum zien we o.a. de originele ruimtecapsule van Yuri Gagarin en die van Valentina Tereshkova. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kyzylorda in Kazakhstan met aansluitend de transfer naar Baikonur.
  Maaltijden: O, L, D

  Dag 4 – Baikonur
  Vrije voormiddag. Na de lunch maken we nader kennis met Baikonur, een “gesloten” stad, gelegen in de steppe van Kazakhstan. De stad wordt gekenmerkt door de vele monumenten, avenues en musea gewijd aan de ruimtevaart. In het lokale museum maken we nader kennis met de geschiedenis van Baikonur.
  Maaltijden: L, D

  Dag 5 - Baikonur
  De voorbereiding van een lancering bestaat uit diverse etappes. Vandaag zijn we getuige van de roll-out vanuit de hangaar “pad #31” vanwaar de raket MS-16 naar het lanceerplatform zal worden getransporteerd. Hier zal de raket in positie worden gebracht. Verdere verkenning met o.a. een bezoek aan het Museum van Baikonur Cosmodroom en de historische verblijfplaatsen van Gagarin en Korolyev. Tevens zien we de Buran, de Sovjet Spaceshuttle. In het centrum van Baikonur bezoeken we de Internationale Space School.
  Maaltijden: O, L, D

  Dag 6 - Baikonur
  In de voormiddag zien we het Saturn tracking station en de Proton launch pad alsook de Energia-Buran lanceerfaciliteiten. Tevens zien we de ondergrondse Energia Bunker en krijgen we meer te weten over pad #251 – Yubileyny vliegveld gebruikt voor de landing van de Buran. Maaltijden: O, L, D

  Dag 7 - Baikonur
  Vanaf het Cosmonautenhotel, waar de bemanning reeds twee weken in quarantaine heeft gezeten, zwaaien we de bemanningsleden van de Soyuz raket uit. Na een wandeling door de historische laan met de gepersonaliseerde bomen begeven wij ons naar pad #254 waar de bemanning al het Sokol ruimtevaartpak draagt. Hier zal men het officiële “Space crew ready to go” report gegeven aan de Staatscommissie. Vanaf het observatieplatform zullen wij getuige zijn van de lancering van de Soyuz MS-16, een indrukwekkend en uniek moment. Maaltijden: O, D

  Dag 8 – Baikonur – Kyzylorda – Moskou
  Onze transfer brengt ons terug naar de luchthaven van Kyzylorda vanwaar we terug naar Moskou vliegen. Na aankomst in Moskou maken wij kennis met de Moskouse metro en maken een wandeling over het Rode Plein met de prachtige Basilius kathedraal. Maaltijden: O, L, D

  Dag 9 – Moskou
  In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts. Maaltijden: O


  Deze reis is samengesteld in nauwe samenwerking met de bevoegde instanties van de Russische ruimtevaart. Omwille van de afhankelijkheid van diverse toelatingen is het programma onder voorbehoud van wijzigingen. De Russische ruimtevaartautoriteit Roskosmos is verantwoordelijk voor de uitvoering van de raketlancering. Ondanks de uiterste zorg en planning is het onwaarschijnlijk dat de lancering wordt uitgesteld. Indien de lancering wordt uitgesteld zal Sovjet Reizen de reis uitvoeren zoals voorzien, echter zonder lancering.

Rusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in BaikonurRusland en Kazachstan, 9-daagse rondreis Moskou en lancering in Baikonur