Terug


Uw detailsHotel Details
Vlucht Details
Prijsdetails
Prijsdetails

Hotel Details

Maak uw keuze voor de prijsdetails

Homepage » Wit-Rusland » Minsk »
Wit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgeving LO Bewaar dit hotel

Wit-Rusland / Minsk

Een stedenreis naar Minsk, het centrum van Europa, is voor velen nog een onbekende bestemming. De stad zal u op een aangename manier verrassen met zijn hippe bars en trendy restaurants. Op cultureel gebied heeft Minsk veel te bieden: musea en kunstgalerijen en dit in een stad die ooit naar de normen van Stalin zijn wensen werd herbouwd. Geniet van deze stad!
Kies uw vertrek datum
Verzorging
Selecteer uw gewenste reisperiode
Aantal dagen
Selecter aantal kamers
Selecteer kamer type 1
Kies uw vertrek datum
Vertrek »
Aantal nachten
4 nachten
Do
13
Vr
14
Za
15
Zo
16
Ma
17
Di
18
Wo
19
Do
20
Vr
21
Za
22
1195119511951195119511951195119511951195
 « EerderLater »


Hotel Planeta***
Een volledig gerenoveerd hotel, centraal gelegen in het centrum van de stad nabij het traneneiland en de hoofdstraat van Minsk.

Faciliteiten:
Naast een lobbybar, winkeltjes en restaurant heeft het hotel ook voorzieningen zoals een sauna, stoombad en zwembad.

Kamer:
Elke kamer heeft een mooi uitzicht op de stad en beschikt over satteliet tv. Andere voorzieningen zijn een telefoon en minibar. De kamers beschikken over een badkamer met douche en of bad evenals een haardroger.

Inclusief
• Lijnvlucht vanaf Amsterdam. Uw vlucht wordt uitgevoerd met Air Baltic of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij 
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gidsen
• Overnachtingen in 4 sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen

Exclusief
• Visumverzorging Wit-Rusland van € 110,- per persoon
• Persoonlijke uitgave zoals drankjes en fooien
• Overige zaken die niet bij inclusief vermeld staan

Bijzonderheden
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen

Wit-Rusland
Wit-Rusland, dat ook wel Belarus wordt genoemd, is een land in Oost-Europa dat ten tijde van de koude oorlog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Het land wordt met harde hand geleid door de megalomane leider Alexander Lukashenko, die het niet zo op buitenlandse invloeden heeft. Het is dan ook niet vreemd dat Wit-Rusland nog maar door heel erg weinig toeristen wordt bezocht. Degenen die toch de moeite nemen om dit land te bezoeken worden echter beloond voor hun moeite. Wit-Rusland is namelijk een land met een unieke geschiedenis, een rijk cultureel erfgoed en een prachtige natuur, dat zorgvuldig beschermd wordt. Bovendien is het de plek om een beeld te krijgen van een voormalige Sovjetrepubliek. In deze Sovjettijdcapsule - waar de KGB nog gesprekken afluistert en mensen gesprekken over de politiek uitsluitend op fluitertoon houden - krijg je namelijk het gevoel dat de koude oorlog nooit ten einde is gekomen. Met name in de hoofdstad Minsk vindt je sporen uit de Sovjettijd, maar ook in de rest van het land lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Nationale feestdagen:

Wit-Rusland kent de volgende nationale feestdagen waarbij kantoren gesloten zijn:
1 Januari: Nieuwjaar
7 January: Orthodox Kerstmis
8 Maart: Dag van de Vrouw
9e dag na orthodox Pasen: Radonitsa
1 Mei: Dag van de Arbeid
9 May: Dag van de Overwinning 
3 Juli: Dag van de Onafhankelijkheid
7 November: Dag van de Oktober Revolutie
25 December: Kerstmis

Op 9 mei en 3 juli vindt er een grote militaire parade plaats op het Plein van de Overwinning.

Naast de officiële feestdagen, kent het land diverse herinneringsdagen waarbij men stil staat bij ingrijpende gebeurtenissen uit de geschiedenis:
26 April: Herdenking van de Chernobyl ramp
22 Juni: Herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

Een vrolijk feest is Kupalle, in de nacht van 6 op 7 juli. Tijdens deze nacht wordt gezongen, gedanst en verhalen verteld. Ook het springen over vuur en nachtzwemmen behoren tot de activiteiten.

Gezondheid
Het wordt aanbevolen om een vaccinatie van Hepatitis A en DTP te nemen voordat u afreist naar Wit-Rusland. Tevens is het niet aan te raden om water uit de kraan te drinken.

Klimaat
Wit-Rusland heeft een gematigd landklimaat. De beste reisperiode is dan ook van april t/m oktober.

Taal
De officiële talen in Wit-Rusland zijn Wit-Russisch en Russisch.

Ambassade
http://www.netherlands.belembassy.org/

Elektriciteit
In Wit-Rusland hebben ze hetzelfde voltage als in Nederland, namelijk 220 Volt.

Geldzaken
De munteenheid in Wit-Rusland is de Wit-Russische roebel (BYR). De roebel is onderverdeeld in 100 kopeken en wordt uitgegeven in biljetten van 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 1.000, 500, 100, 50, 20 en 10 roebel. Roebel- of kopekenmunten worden niet uitgegeven. In Wit-Rusland kun je in de grotere steden redelijk terecht met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. Met name in de hoofdstad Minsk vind je een aantal pinautomaten, maar daarbuiten kan het soms wat lastiger zijn om een pinautomaat te vinden. Het is dan ook aan te raden om ook voor andere geldbronnen te zorgen als je naar het platteland van Wit-Rusland gaat. Je kunt in Wit-Rusland in toenemende mate terecht met een credit card van American Express, Diners Club, MasterCard en Visa. € 1,- is 2,05 Wit Russische Roebel BYN(01-10-17).

Paspoort, visa en douanebepalingen
U heeft een paspoort met een minimale geldigheidsduur van 3 maanden nodig, alsmede een geldig visum. Dit geldt ook voor doorreizen doorheen Wit-Rusland, zoals treinreizen op populaire routes als Warschau-Moskou en Sint-Petersburg – Kiev.
Sinds 1 september 2012 kan dit visum niet meer op de luchthaven verkregen worden. Het dient voorafgaandelijk in een Wit-russische ambassade of consulaat-generaal te worden aangevraagd.

Sinds 01-08-2018 is er een visumvrije regeling voor toeristen die maximaal 30 dagen naar Wit Rusland gaan en aankomen en vertrekken met vliegtuig in/vanaf Minsk. Bij aankomst dient u het geldige paspoort te tonen, een Wit-Rusland verklaring van uw ziektekostenmaatschappij in het Engels en een financieel aantoonbaar bewijs dat u € 25,- per dag heeft tijdens uw verblijf in Wit-Rusland. Dit kunt u dus tonen met een kopie van uw bankrekening of cash.

Tijdsverschil
In Wit-Rusland is het hele jaar door 1 uur later dan in Nederland en België.

Veiligheid
Er zijn momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan reizen in Belarus. Voor een actueel reisadvies kunt u altijd kijken op
www.mibuza.nl

Tek imaj görülecek diğerleri display:none tıklayınca açılacak

  MINSK05

 • Dag 1 – Minsk
  Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Minsk. Bij aankomst op de luchthaven staat de transfer u op te wachten om u naar het hotel te brengen. Welkom in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, officieel de Republiek Belarus. Minsk is het politieke en culturele centrum van het land. De stad werd voor het eerst vernoemd in de 6e eeuw, maar vandaag is ze een dynamische stad met mooie, brede boulevards. Zowel moderne als historische gebouwen tekenen het stadsbeeld, prachtige parken en een zeer goede infrastructuur. Een stad met een rijke geschiedenis. Overnachting in Minsk

  Dag 2 – Minsk
  We beginnen de dag met een stadstour om de stad beter te leren kennen. Tijdens de stadstour krijgen we de belangrijkste bezienswaardigheden te zien zoals het Onafhankelijkheidsplein, waar u een goed beeld krijgt van de bouwstijl tijdens het bewind van Stalin en waar Lenin nog steeds op zijn voetstuk staat. Aan dit plein ligt de katholieke kerk van Sint-Simon & Helena die aan het begin van de 20e eeuw gebouwd is in opdracht van de adellijke Poolse familie. Het opvallend rode bouwkerk heeft lange tijd gediend als cinema en opslagruimte maar werd in 1990 teruggegeven aan de Katholieke Kerk. Het interieur is volledig gerestaureerd en de kerk is nu een belangrijk centrum van het religieuze, culturele en sociale leven in Minsk waar het katholieke geloof onder de jongeren groeit.
  De Kathedraal van de Heilige Geest is de hoofdkerk van de Wit-Russische orthodoxe kerk en is oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw toen het land onderdeel uitmaakte van het Poolse-Litouwse Gemenebest. De opvallende witte kathedraal staat in het herbouwde historische stadshart waar tegenwoordig veel evenementen plaatsvinden. In de kathedraal worden wonderbaarlijke gebeurtenissen aan de icoon van moeder Maria toegekend.
  Nadien brengen we een bezoek aan het Dudutki museum, een voormalige woning van een landheer, waar we nu kunnen zien hoe het leven in de 13e en 14e eeuw was. Nu is het een openlucht museum waar de Wit-Russische ambachten worden getoond. Tevens is er nog een boerderij met verschillende dieren en een nog werkende windmolen. Er worden meerdere workshops gehouden van pottenbakken, tapijt weven, een bakkerij en hoe kaas gemaakt wordt. Bezoekers worden zelfs uitgenodigd om mee te doen met hen. Overnachting in Minsk.

  Dag 3 – Minsk
  Vandaag beginnen we met een bezoek aan het Oorlogsmuseum van Wit-Rusland, officieel het Museum of the Great Patriotic War. Het museum, dat tot de belangrijkste oorlogsmusea ter wereld wordt gerekend, is sinds 2014 gevestigd in een opvallend gebouw aan het Heldenplein. Het gebouw bestaat uit 4 grote blokken die zowel het aantal oorlogsjaren symboliseren alsook de legers die deelnamen aan de bevrijding van Wit-Rusland. De 11 fonkelende opstaande tegels staan voor de overwinning en de 1.100 dagen van de bezetting van Minsk. Aan de hand van ruim 8.000 voorwerpen wordt het verloop van de oorlog in Wit-Rusland verteld. De expositie eindigt in de Hal van de Overwinning die zich direct bevind onder de glazen koepel die de Rijksdag symboliseert waar het Sovjetleger de vlag plaatste.  Het bezoek aan het museum neemt circa 2 uur in beslag.
  Na de lunch brengen we een bezoek aan het Stalin Line museum. In dit openluchtmuseum zien we de bunkers, hersteld in hun oorspronkelijke staat. Hier wandelen we rond en nemen we plaats in een bunker waar de machinegeweren stonden. De gidsen lopen rond in klederdracht van toen. Om de hele sfeer van toen te voelen, kan u hier ook een maaltijd van de soldaten toen proberen.

  Dag 4 – Minsk
  Na het ontbijt verlaten we Minsk en gaan naar Mir, een klein stadje op 90km van Minsk. In Mir vinden we één van de mooiste kastelen van het land, het Mir Kasteel. Het Mir kasteel werd aan het einde van 15e eeuw gebouwd in gotische stijl, maar nadat graaf Radziwil het kasteel in 1568 had overgenomen, werd het verbouwd in renaissance stijl. Later werden er barokke elementen aan toegevoegd. Het kasteel wordt gezien als testament van de turbulente geschiedenis van deze regio en is daarom in het jaar 2000 toegevoegd aan Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Nadien brengen we een bezoek aan het kasteel van Neshvizh. Het kasteel is het residentiële paleis van de familie Radziwill, een Poolse adellijke familie stammend uit de 15e-eeuw met haar wortels in Litouwen. Het kasteel dateert uit het midden van de 16e eeuw en tot 1939 woonde de familie hier. Nadat Wit-Rusland werd toegevoegd aan de Sovjet-Unie deed het kasteel dienst als sanatorium. In 2005 werd het kasteel op de UNESCO Werelderfgoedlijst  geplaatst. In Neshvizh bezoeken we ook de rijk gedecoreerde Corpus Christi kerk, waar het familiegraf van de familie zich bevindt. De barokke kerk is één van de oudste barokke bouwwerken buiten Italië.

  Dag 5 – Minsk
  In de ochtend transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.

Wit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgevingWit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgevingWit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgevingWit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgevingWit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgevingWit-Rusland, 5-Daagse cultuurreis Minsk en omgeving